Mielenterveys ja psykiatrinen hoito Suomessa

Onko psykiatrinen hoito tosiaan sitä että ihminen lukitaan sisätiloihin ja syötetään vahvoja lääkkeitä? Kuka tahansa ns normaalikin ihminen varmasti ahdistuu kun ei pääse ulos eikä ole minkäänlaista mahdollisuutta harrastaa mitään. Yrmeät hoitaja/vartijat ympärillä ,kuin vankilassa.

Ei muuta kuin kävellä edestakaisin käytävää,Tulee mieleen Papillon Pirunsaarella kun käveli edestakaisin sellin lattiaa 12 t untia päivässä,Puhuakaan ei oikein voi kun hoitajat tulkitsee sen aggressioksi tai levottomuudeksi ja sitten pakotetaan ottamaan lisää lääkettä jotta pysyy rauhallisena ja siis helppohoitoisena.

Ymmärrän että täysin sekopäät täytyykin laittaa turvasäilöön mutta että ihminen joka vielä on hakenut itse hoitoon ja ymmärtää oman tilansa, - niin häntä kohdellaan ihan samoin .
Tuossa loukossa on vaikea parantua ja herkkä henkilö joka aluksi oli hakutunut hoitoon ahdistuksen ja unet, muuttuu kroonisesti mieleltään sairaaksi.
Ranskassakin on Pirunsaaren vankila lakkautettu kauan sitten mutta perinne elää Suomen mielisairaaloissa.
Kuin elokuvassta "yksi lensi yli käenpesän " joka kuvaa melko tarkasti myös suomalaista psukiatrista osastoa.

Toivon että nämä hoidosta vastaavat tahot/ ihmiset voisivat alkaa kohdella potilaita ihmisinä ja yrittää kokeilla muitakin hoitomuotoja kuin kemailliset lääkkeet jotka tekevät ihmisen rauhalliseksi idiootiksi puhumattakaan muista aivuvaikutuksista.

Mutta korkeasti kouluttu psykiatri on herra jumala sairaalassa ja varjelkoon jos potilas kritisoi hoitoa.Lisää lääkettä heti!
Samoin kuin vanhusten hoito , on myös mielenterveyspotilaiden hoito Suomessa niin sanotusti täysin retuperällä.
Ilmoita

Juu kannattaa olla ihan hiljakseen. Suurinpiirtein jokainen tunne tulkitaan aggressioksi ja levottomuudeksi. Ja kun pääset hooidosta, niin tietokoneen ja puhelimen käyttöäsi vakoillaan ainakin kymmenen vuotta. Jos tunnut vähänkään ahdituneelta, niin kymmenen vuotta lisää. Ja tietysti seuranta saatetaan laittaa kotiin kymmeneksi vuodeksi, jos tunnut vähänkään enemmän kuin hieman ahdistuneelta. Parasta pelata varman päälle. Ja tietysti mihinkään elämässä, joka oikeasti auttaisi ei saa apua.
Ilmoita
Pahinta tässä kaikessa on se, että psykiatreissa ja papeissa tuntuu olevan jotain samaa.
Eräässä psykiatrisessa kaavakkeessa luki jotakuinkin. että "näen sellaista mitä muut eivät näe".

Tämä on erittäin vaarallinen väittämä, koska hologrammit on keksitty, ja ihmisen päähän pystytään syöttämään ääntä niin, että ihminen luulee kuulevansa sen päästään.

https://www.youtube.com/watch?v=hbXrPWjVB5Q

https://www.youtube.com/watch?v=hMnolSAHIzs

Joten parempi olisi todellakin miettiä, onko kyseessä tekniikalla tehty temppu.

KAIKKEA VOIDAAN VÄÄRENTÄÄ: KUVIA, VIDEOKUVIA, NÄHTYJÄ REAALISIA ASIOITA YMS.

Mikä on psykiatrian tulevaisuus?
Lääkitään terveitä, jotka eivät tiedä olevansa ulkopuolisen manipuloinnin uhreja?
Ilmoita
Katsoin eilen Snoudenin. Nyt uskon mitä vaan. Paitsi Jesse jutut.
Ilmoita
https://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/apua-mielenterveyden-ongelmiin/potilaan-oikeudet
Joo ei todellakaan toteudu nuo oikeudet. Itselleni ei koskaan kerrottu diagnoosia. Sitävastoin käsketään kaikkia läheisiä tai vaikka työtovereita selän takan pitämään silmällä. Eikä todellakaan ole mitään oikeutta annettu potilasasiakirjoja tarkastella. Ihan tekevät mitä huvittaa, kun ei ole potilaalla energiaa taistella.
Ilmoita
Juu nämä löytävät koko ajan lisää vikaa sinusta. Ja mitään positiivista ei ole, vaan aina vika pitää korjata, kun nyt löydettiin. Ja tämä sinun muuttamisyritys ei todennäköisesti lopu elinaikanasi. On erittäin negatiivisesti vaikuttanut kaikkiin ihmissuhteisiin mielenterveyspalvelujen asiakkaana olo.
Ilmoita
Osastoilla on nykyään aika huonokuntoista väkeä. Vapaaehtoisena tulleille oli vielä kymmenen vuotta sitten avo-osastot, joilla sai ulkoilla vapaasti. Ei ole enää. Ne, jotka ovat psykiatrisella osastolla, ovat yleensä siinä kunnossa, että ovet on pidettävä lukossa.

Koska olet vapaaehtoisessa hoidossa, niin eikö henkilökunta avaa sinulle oven, kun pyydät, että pääset ulkoilemaan? Koska olet vapaaaehtoisesti sinne tullut, niin etkö voi myös lähteä pois, koska haluat? Jos kohtelevat tylysti, niin lähde kotiin.
1 VASTAUS:
Mistäköhän suunta johtuu, että osastoilla on huonokuntoista väkeä?

Olisiko sillä tekemistä sen kanssa, että psyykenlääkkeitä tungetaan nykyään kuin karkkia ja luullaan, että laittamalla ihminen lääketokkuraan ja lähes kaltoinkohtelemalla häntä niin se on hoitoa? Meininki on "dialogista ja kohtaamisesta viis", "lääkeet lääkkeet! - ne pelastaa". Nykyinen biopsykiatria on kuin uskonto.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/14894943/ykn-raportti-psyykenlaakkeita-kaytetaan-liikaa

Entiset avo-osastot olivat hyviä, koska niissä oli jonkinlaista lämminhenkisyyttä ja luottamusta potilaaseen, mistä kertoi avoimet ovet. Potilas otettiin paremmin huomioon ja varmaan erilaisten ryhmien ja dialogin tarjoamiseenkin satsattiin enemmän. Oirehtivalla ja elämässä solmukohdassa tai kriisissä olevalla potilaalla oli mahdollisuus tukeen ja turvalliseen ympäristöön. Lääkkeitä niilläkin tungettiin kyllä.

Valinnanvapauteen pitäisi satsata mielenterveysasioissa. Siis siihen miten potilas haluaa itseään hoidettavan. Potilaalla tulisi olla oikeus valita psykologisia keinoja sen sijaan että hän alkaa vetää jotain aivoihin vaikuttavia pillereitä. Norjassa on tarjolla lääkkeetöntä hoitoa eräällä osastolla. http://extendedroom.org/en/visiting-the-medication-free-psychiatric-ward-in-tromso/ Mielenkiintoinen suunta!

Suomessa on psykoosin hoidossa avoimen dialogin malli Torniossa Keroputaalla, joka antaa jotain toivoa siihen, että ihmisten ongelmia osataan katsoa laajemminkin ja ihmisiä voidaan auttaa lämpimämmin kuin useilla suljetuilla osastoilla Suomessa. Malli ei ole lääkekeskeinen vaan huomioi potilaan sosiaalisen ympäristön, läheiset ja potilaan kertomat asiat elämästään, tekemättä heti leimoja potilaaseen, miltä pohjalta esimerkiksi pakkokeinot oikeutetaan.
+Lisää kommentti
"Koska olet vapaaehtoisessa hoidossa, niin eikö henkilökunta avaa sinulle oven, kun pyydät, että pääset ulkoilemaan? Koska olet vapaaaehtoisesti sinne tullut, niin etkö voi myös lähteä pois, koska haluat? Jos kohtelevat tylysti, niin lähde kotiin. "

-----VAROITUS!!!!----------------------------(Trauma trigger alert)---------------------------------------

- Aina kävellessään suljetulle osastolle apua hakemaan, kannattaa huomioida tämä asia: Hoito voidaan muuttaa pakolla tapahtuvaksi tietyissä tapauksissa, mihin sisältyy jo esimerkiksi masennuksen pelkkä EPÄILY psykoottiseksi.

Tällöin potilaan PERUSOIKEUKSIA voidaan rajoittaa ja hänelle tehdä erilaisia toimenpiteitä vasten hänen tahtoaan. Potilaalle annetaan oikeus valittaa pakkohoitopäätöksen kohdalla, mutta realistiset mahdollisuudet vaikuttaa potilaalla ovat huonot, koska potilas on vahvassa sosiaalisessa kontrollissa,, valtaepäsuhta lääkärin sanan ja potilaan välillä on suuri (potilas ei voi puolustautua lääkärin sanaa vastaan realistisesti) ja mahdollisesti lääkeaineiden vaikutuksen alla joten hänen todellinen oikeusturvansa ja valitusmahdollisuutensa ovat heikot. Potilaan oikeusturvan ongelmallisuuksista esimerkki, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen sakot Suomelle ja huomautus potilaan oikeusturvan puutteellisuuksista: https://yle.fi/uutiset/3-6204600

Pakkohoitotoimenpiteet voivat olla traumaattisia ja uudelleen traumoja avaavia. Tähän sisältyy myös mahdollisesti uudelleentraumatisoitumista hoidon seurauksena. Usein näitä traumoja ei mitenkään työstetä jälkikäteen ja tämä voi jättää potilaan hyvin hauraaseen tilaan ja voi altistaa mm. posttraumaattiselle stressihäiriölle. Monilla vakavasti oirehtivilla potilailla voi olla traumataustaa jo entuudestaan. Varsinainen apu osastohoidon jälkeen voi olla kehnoa eikä pureudu potilaan traumaattisiin kokemuksiin, ja saattaa jopa kieltää sen että potilasta olisi kohdeltu kaltoin, vaikka hän itse olisi kokenut hoitonsa traumatisoivana ja kaltoinkohteluna. Pelkästään lääkkeiden alaisena pakon alla oleminen voi olla hyvin traumaattinen kokemus.

Missään muualla yhteiskunnassa ei voida puuttua niin paljon yksilön ihmisoikeuksiin kuin suljetuissa laitosolosuhteissa esimerkiksi mielenterveyshoidossa eikä usein ihmisillä ole käsitystä edes asteesta,millä potilaan vapauksiin voidaan kajota suljettujen seinien sisällä. Se kajoaa hyvin intiimisti potilaan kehoon ja jopa oikeuteen valita mitä" lääke"aineita käyttää ja mille lääkeaineiden haitoille ja terveysriskeille itsensä altistaa.

Pakkohoitotoimenpiteisiin voi kuulua:
- liikkumisvapauden rajoittaminen (ovet ovat lukossa joten tämä voi muistuttaa vankina oloa ilman mitään tehtyä rikosta, edes uhkaa toisille)
- potilaan hoitoaika on lääkärin käsissä joten osastolta ei siis voi kävellä ulos milloin vain sanoessaan että haluaa ulos. Lääkäri määrää hoitoajan.
- potilaan kehoon kajoaminen mm. kemikaalein("lääkkein" ) ja fyysisesti

Esimerkki tällaisesta tilanteesta on potilaalle usein antipsykoottisten lääkkeiden pakkoinjektointi (mitä usein käytetään potilaan esimerkiksi rauhattoman tai epämiellyttävän käytöksen tainnuttamiseen mutta myös tapauksissa, jossa potilas kieltäytyy suun kautta ottamasta "lääkkeensä"). Tällöin aineet injektoidaan potilaan takapuoleen useiden hoitajien toimesta, missä potilasta pidetään alustaa vasten aloillaan mahallaan väkisin voimaa käyttäen, hänen takapuolensa paljastetaan ja aine injektoidaan vastoin potilaan suostumusta hänen kehoonsa aiheuttaen potilaalle kemiallisen pakkopaidan kaltaisen tilan. Tämä voi olla traumoja aiheuttavaa ja traumoja auki repivää, koska tällainen "hoito"toimenpide muistuttaa mm. raiskausta tai väkivaltaa, mitä ihminen on ennen elämässään kokenut tai tilannetta, jossa potilasta muutoin on alistettu tai nöyryytetty. Kyseessä paljastetaan ihminen nöyryyttävästi, pidellään häntä väkisin aloillaan ja laitetaan hänen kehoonsa ja mieleensä vaikuttavia aineita väkisin hänen takapuolensa paljastaen.

- mahdollisista lääkkeiden haittavaikutuksista informoimatta jättäminen jolloin potilas ei voi tehdä päätöstä altistaako itsensä lääkkeiden riskeille
- lääkkeiden haittavaikutuksien pitäminen potilaan MT ongelmana, mikä voi johtaa lääkkeiden haittavaikutusten lääkintään uusilla lääkkeillä. Haittavaikutuksia harvemmin pidetään riskinä potilaan voinnille, vaikka ne ovat RISKI, vaikka hoitamatta jättämistä pidetään riskinä. Hoito on usein lääkekeskeistä
- potilaan lääkitseminen niin että potilas ei pidä itse lääkkeiden vaikutuksista tai kärsii niistä, mutta joutuu niitä väkisin "hoidon" takia käyttämään
- potilaan väkisin koukuttaminen lääkkeisiin säännöllisesti lääkkeitä määräämällä joka johtaa potilaan kokemaan vieroitusoireita lääkkeistä niitä lopettaessaan
- erilaisten huonosti tutkittujen lääkeyhdistelmien määrääminen potilaalle jossa useita lääkkeitä käytetään päällekkäin. Näistä osa voi olla määrätty ilman kunnollista tieteellistä näyttöä niiden tehosta (OFF LABEL)
Ilmoita
Edes rikoksen tehnyttä vankia ei saa kohdella yhtä huonosti perus- ja ihmisoikeuksia rikkoen kuin suljetulle osastolle väärällä diagnoosilla toimitettua ihmistä. Myöskään tutkintavankeudessa olevaa ei saa kohdella yhtä huonosti kuin väärällä diagnoosilla M1:llä suljetulle toimitettua ihmistä. Lisäksi perusteettomasta tutkintavankeudessa pitämisestä joutuu maksamaan korvauksia. Miksi väärällä diagnoosilla lääkärin huolimattomuuden ja osaamattomuuden takia suljetulle tarkkailuun toimitetulla ei ole samaa oikeutta? Ei tullut edes anteeksi pyyntöä. Eikö psykiatreja koske samat lääkärin käyttäytymissäännöt ja etiikka kuin muita lääkäreitä? Ei ainakaan Leppävaarassa ja Jorvissa.

Eduskunnan oikeusasiamies on huolehtinut hyvin vankien ihmisoikeuksista. Miksi ketään ei kiinnosta väärällä diagnoosilla pakkotoimien uhriksi joutuneiden ihmisten oikeudet?
2 VASTAUSTA:
Kerrotko mikä on oikea diagnoosi, ja millä perustein tällä "oikealla diagnoosilla" saa oikeuttaa toisen ihmisen vangitsemisen.

Et tunnu ymmärtävän psykiatriaa etkä kunnioittavan ihmisen koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta.
Ole hyvä ja lue tarkemmin esitetty näkemys. Siinä ei sallita kenenkään ihmisoikeuksien rikkomista.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mielenterveys ja psykiatrinen hoito Suomessa

Onko psykiatrinen hoito tosiaan sitä että ihminen lukitaan sisätiloihin ja syötetään vahvoja lääkkeitä? Kuka tahansa ns normaalikin ihminen varmasti ahdistuu kun ei pääse ulos eikä ole minkäänlaista mahdollisuutta harrastaa mitään. Yrmeät hoitaja/vartijat ympärillä ,kuin vankilassa.

Ei muuta kuin kävellä edestakaisin käytävää,Tulee mieleen Papillon Pirunsaarella kun käveli edestakaisin sellin lattiaa 12 t untia päivässä,Puhuakaan ei oikein voi kun hoitajat tulkitsee sen aggressioksi tai levottomuudeksi ja sitten pakotetaan ottamaan lisää lääkettä jotta pysyy rauhallisena ja siis helppohoitoisena.

Ymmärrän että täysin sekopäät täytyykin laittaa turvasäilöön mutta että ihminen joka vielä on hakenut itse hoitoon ja ymmärtää oman tilansa, - niin häntä kohdellaan ihan samoin .
Tuossa loukossa on vaikea parantua ja herkkä henkilö joka aluksi oli hakutunut hoitoon ahdistuksen ja unet, muuttuu kroonisesti mieleltään sairaaksi.
Ranskassakin on Pirunsaaren vankila lakkautettu kauan sitten mutta perinne elää Suomen mielisairaaloissa.
Kuin elokuvassta "yksi lensi yli käenpesän " joka kuvaa melko tarkasti myös suomalaista psukiatrista osastoa.

Toivon että nämä hoidosta vastaavat tahot/ ihmiset voisivat alkaa kohdella potilaita ihmisinä ja yrittää kokeilla muitakin hoitomuotoja kuin kemailliset lääkkeet jotka tekevät ihmisen rauhalliseksi idiootiksi puhumattakaan muista aivuvaikutuksista.

Mutta korkeasti kouluttu psykiatri on herra jumala sairaalassa ja varjelkoon jos potilas kritisoi hoitoa.Lisää lääkettä heti!
Samoin kuin vanhusten hoito , on myös mielenterveyspotilaiden hoito Suomessa niin sanotusti täysin retuperällä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta