Hp pöytäkone

videottoimii

Olen ostamassa käytettyä HP pöytäkonetta. Ilmeisesti noin 10v vanha. Intel Core 2 Quad Q9450 / 2,66 GHz -prosessori koneessa. Välimuisti 12M. Toimiiko videot/elokuvat nykimättä? Käyttö netti sivujen selailu. Ei pelikoneeksi. Onko hinta 100€ liikaa?

10

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • svcsadcsa

      10-vuotta vanhasta HP pöytäkoneesta 100€ kuulostaa aika kovalta hinnalta, ellei siihen ole sitten myöhemmin päivitetty jotain uudempaa rautaa tilalle, esim. uudempi /tehokkaampi näytönohjain, virtalähde, SSD kovalevy, max. määrä DDR2 keskumuistia?

      "Toimiiko videot/elokuvat nykimättä?"

      Riippuu pääasiallisesti näytönohjaimesta ja siitä mitä kuvatarkkuuta tällä tarkoitetaan - HD Ready, Full HD, 2K, 4K vai kaikkia näitä? Sitten on vielä 60FPS ruudunpäivitys nopeudella tallennetut videot, ihan jokaisella uudellakaan halpis näyttiksellä ei nykimättä esim. 4K/60FPS videot pyöri.

    • heh_heh_heh
      • heh_heh_heh

        Lisättäköön vielä se, että tuo prossu on tehokkaampi kuin mitä monessa uudessa halpakannettavassa.


      • adadsadsdsads

        Tuohan saa Passmarkissa 3769 p. Kyllä sillä vielä monenlaista tekee.


      • sikaa_säkissä

        Enemmän olisin huolissani tuon emolevyn ja virtalähteen kunnosta, käytetyistä kun ei yleensä muutenkaan tiedä, että millaisessa käytössä on edellisellä omistajalla ollut edeltävät 9-10v?


      • AsusDeluxe
        sikaa_säkissä kirjoitti:

        Enemmän olisin huolissani tuon emolevyn ja virtalähteen kunnosta, käytetyistä kun ei yleensä muutenkaan tiedä, että millaisessa käytössä on edellisellä omistajalla ollut edeltävät 9-10v?

        Voi tosiaan olla, että tuo prosessori on kyseisen koneen suurinpiirtein ainoa kelvollinen osa.
        Laatuosista tehty kone kyllä kestää kevyesti paljon pidempäänkin kuin 10 vuotta, mutta onko HP:n pakettikone kasattu laatuosista. Juurikin virtalähde ja emo asettaa suurimman kysymysmerkin, sillä etenkin halvat kondensaattorit sanovat itsensä nopeasti irti.

        Ennemmin katsoisin jotain vaikka täältä. On tosin tuplasti kalliimpia, mutta myös parempia ja vuoden takuu: https://www.vstore.fi/tuotteet/2/poytakoneet/11/peruskayttoon/


    • saattaa_rajoittaa

      Jos pöytäkone ei ole malliltaan standardi-ATX esim. virtalähteensä puolesta, niin tämä sitten saattaa rajoittaa näytönohjaimen vaihtoa koneeseen, jos paremman sellaisen ajattelee koneeseen laittavan.

    • höynäytystii

      Käytöstä en tiedä, mutta tuohon hintaan kannattaa ostaa heti ja vielä vaikkapa kaverillekin toinen samanlainen ja jos löytyy tutun tuttuja niin kilauttaa niillekin että ostavat. HP ja Microsoft ovat nääs päättäneet laukaista liikkeelle takaisinvetokampanjan laajan asiakaspalautteen johdosta, missä sitoutuvat lunastamaan juuri kyseistä mallia olevat pöytäkoneet 800 euron hintaan - vähän niin kuin näitä volkkarin autoja ovat varautuneet vetämään takaisin jenkkilässä lähes uuden hinnalla vaikka kuinkas paljon.

      Kyseessä oli tässä tapauksessa asianomistajien valitukset siitä, kun ko. masiina on ns. haitakemagneetti, vetää laitteen täyteen viiruksia ja haittaohjelmia alle parin minuutin nettikäytöllä ja asiakkaat rupes valittaan, viranomaiset alkoi tutkimaan ja löytyi vielä molemmista yhtiöistä työntekijöitä jotka paljasti kummankin yhtiön juonen - nämä oli tarkoituksellisesti rakennettu alusta alkaen rauta ja softa sellaisiksi. Niinpä yhtiöt ovat nyt päättäneet yhteisvastuullisesti lunastaa kyseisen mallin laitteet tuohon 800 euron hintaan takaisin välttyäkseen mahdollisilta kymmenien miljardien rangaistusluonteisilta maksuseuraamuksilta kilpailu- ym. viranomaistahoilta.

      Että ei mulla muuta kuin heti riennä ostamaan kyseistä mallia ja kaverit kans. Tuotteen voi palauttaa lähimpään hp-jälleenmyynti liikkeeseen tai lähettää jenkkilään mikkisoftan paikalliseen osoitteeseen saadakseen hyvityshinnan hyväkseen.

      P.S. Tänään on tätä kirjoitettaessa huhtikuun 1. päivä.

    • jdgfhfgf

      Paljonko siinä on muistia? Jos emo huolii vain low-density muisteja, lisäkampojen metsästyksessä voi joutua näkemään vähän vaivaa.

      • AsusDeluxe

        Muisteja nyt löytyy halvalla käytettyinä. Tuohon taitaa mennä vielä DDR3, joita on paljon liikkeellä. Jos on DD2, niin paljon niitäkin liikkuu ja halvalla.

        Tuo prossu muuten tuli markkinoille huhtikuussa 2008, eli tosiaan aika tarkkaan 10 vuotta sitten. Itse kone on sitten varmaan vähän uudempi.
        Eikä se ikä nyt aina mitään, onhan mun koneenikin 7 vuotta vanha (emo prossu muistit), mutta se on oikeasti laatuosista ja siinä on paljon myös hyvinkin uutta kamaa mukana.

        Satasta en kyllä tuosta koneesta maksais.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe