Miten häätää mies asunnosta

Hukkapiilossa

Asuimme yhdessä (kummatkin kirjoilla) toisella paikkakunnalla. Tuli muutto töitten perässä muualle ja tilanne oli hieman hankala. Sovimme yhdessä että uusi asunto tulee vain minun nimiin, niin ei tule epäselvyyksiä kumpi lähtee jos ero tulee. Muutama kk myöhemmin (viime talvena/alkutalvena) erosimmekin. Mies lähti heti viikon kuluttua erosta. Palasi vajaa viikon päästä "hakemaan kamojaan" ja samaisella reissulla on edelleen.

Monet kerrat ollaan yhdessä sovittu hälle lähtöpäivä, mutta aina keksii jotain ettei tarvitse lähteä. Hän ei tällä hetkellä saa lainkaan rahaa. Hänellä ei ole henkkareita, avainlukulistaa ja tosiaan rahaa kuukaudessa tulee pyöreät nolla. Minä olen kaiken yrittänyt maksaa, vuokran, sähkön, ruuat yms. Pari viikkoa sitten sovittiin että lainaan hänelle sen verran että pystyy lähtemään ja sovittiin lähtöpäivä. Rahat kelpasi mutta lähtö ei. Rupesi lähtöpäivänä puhumaan yhteenpaluusta ja näin pelasi itselleen aikaa jäädä vielä minun nurkkiin lusmuamaan.

Nyt viime viikolla sovittiin uudelleen, että eilen torstaina olisi lähtöpäivä ja lainaisin jälleen kerran rahaa. Olin eilen pitkän päivän töissä ja tunti lähtöni jälkeen tuli viestiä että haluaa keskustella minun kanssa kun tulen. Ja tämäkin yhteenpaluusta. Samalla kertoi että lainaamani summa paloi jo eikä hänellä ole rahaa lähteä.

Oon niin toivoton jo tämän asian kanssa. Parhaani mukaan auttanut ja pinna alkaa jo palaa. Monta kk saanut kaiken ilmaiseksi ja sitten kehtaa vielä olla lähtemättä vaikka sitä varten rahaa olen lainannut. Viimeiseen asti olen koittanut pitää muut asiasta ulkona, mutta tuntuu ettei tässä enää muu auta. Voiko siis poliisit tehdä asialle jotain? Miten tässä toimia..

8

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurja-tilanne

      Otat jonkun miehen sinne kämpille ja panet sen kanssa, ei se eksä jaksa kauaa sitä katsoa.

    • pop98

      Saahan sitä hyysätä laiskoja jos tykkää hyysäämisestä, pakkohan se ei kenenkään ole, oma halusi.

      Olet hyvä lypsylehmä viinarahoihin ja ylläpitoon.

      Säälikortilla moni nainen on imetty kuiviin, henkisesti ja taloudellisesti, ja jätetty tyhjät kuoret.

      Rahan perässä(ja toki ylläpidon ruoan, joka on sama asia), ne pummit aina kulkee.

      Jätä jääkaappi täysin tyhjäksi, syö ulkona, älä anna ikinä euroakaan,
      ja kas,
      pummi häipyy ihan itsestään.!

    • Olethyväksikäytetty

      Nappaa sen avaimet, kun nukkuu ja piilota vaikka työpaikallesi. Kun ulos lähtee, ei ole takaisin tulemista. Jollei muuten lähde, niin jossakin vaiheessa tarvitsee syötävää. Kaapit tyhjäksi heti.

    • kjmlgfdgfkjlkjlo

      Vaihdatuta lukot oviin ja alä annna avaimia

    • Kotisika72v

      Tartuta sille visvasyylä.

    • TommiTeodor

      Ei tuossa auta muu kuin hankkia oikeusteitse miehelle häätö. Tämä toimenpide olisi tietysti pitänyt käynnistää heti miehen paluun jälkeen.

    • Ilmeisesti ette olleet aviossa.

      Avoliitoissakin on joskus syytä tehdä eron kohdatessa omaisuuksien erotus. Jos olette asuneet yhdessä viiden vuoden ajan tai teillä on yhteinen lapsi, soveltuu tilanteeseen silloin laki avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta.

      Soveltuipa yllä mainittu laki tai ei, avoliiton purkautuessa on molemmilla osapuolilla oikeus ottaa omansa ja yhteinen omaisuus jaetaan. Yhteistä on lähinnä se, minkä hankkimiseen on kumpikin omilla varoillaan osallistunut.

      Tässä tapauksessa mies käyttää eron jälkeen asuntoa, joka on sinun nimissäsi, eikä ole maksanut vuokraa tai muutakaan vastiketta. Tosin tarkoitus asuntoa hankittaessa ilmeisesti oli, että se hankitaan yhteiseksi.

      Avauksesi perusteella ei pysty sanomaan, onko miehesi osallistunut yhteiseksi hankitun asuntonne hankkimis- taikka muihin kustannuksiin millään tavalla. Mikäli hän ei ole osallistunut, on asunto jokseenkin selkeästi sinun omaisuuttasi, eikä miehelläsi ole siellä oikeutta asua vastoin tahtoasi.

      Kun käsket häntä poistumaan, ja mikäli hän kieltäytyy poistumasta, loukkaa hän hallintaoikeuttasi omaisuuteesi. Tämä on rikos, ja voit pyytää poliisia poistamaan hänet asunnostasi.

      Toisaalta miehelle on saattanut syntyä perusteltu käsitys oikeudesta käyttää asuntoa kuten vuokralainen, vaikkei vastikkeesta mitään ole sovittukaan. Ja vaikka hän onkin mielestäsi epäonnistunut antamaan tämän oikeuden käyttämisestä mitään vastiketta, ei se vähennä hänen oikeuksiaan vuokralaisena. Tällöin voit täsmentää vuokraehdot miehellesi, ja mikäli hän epäonnistuu niitä täyttämästä, voit parin kuukauden rästien jälkeen hakea häätötuomiota käräjiltä.

    • Kukamikämissä

      Jos sinä olet päävuokralainen, riittää irtisanomisajan sanominen alivuokralaiselle ja ilmoitus isännöitsijälle, että asukas on irtisanottu päävuokralainen toimesta. Jos ei lähde, kutsu poliisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe