Kellä on vuokrat maksamatta?

Yrittäjäitsekin

Kuulin että kunnan omistama suuri(?) kiinteistö tulee myyntiin koska nykyinen yrittäjä ei ole maksanut vuokriaan pitkään aikaan mutta silti kuulemma vaan vielä saa olla, joku nuori yrittäjä? Missä tämä kiinteistö mahtanee olla ja kuka on tämä vuokralainen? Tietääpähän tehdä tarjousta kiinteistöstä jos sattuu tarpeitteni mukainen olemaan.
Ihme touhua kunnalta jos antaa olla jos ei vuokralainen hoida maksujaan.

9

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisko teollisuus alueella,siinä lämpölaitoksen vieressä oleva punainen kiinteistö joka alunperin rakennettiin sahalaitokseksi ja myöhemmin muutettiin korjaamo ja huolto tiloiksi. Taitaa majailla siinä joku rekkafirma ja virolais/ venäläis kuljettajineen.

      • Anonyymi

        Ou nou. Yli vuosi sitten kuultu huhu. Eikä vielä tietoa, mikä mökki kysessä. Hidasta toukua.


    • Anonyymi

      Luulis Tohmajärveltäkin löytyvän työttömiä koulutettavaksi kuljettajaksi,niin miksi sitten pitää palkata virolaisia ja venäläisiä kuljettajia. ....no olisivatko sitten halvempia tai jopa ilmaisia jos jättää nekin "ns.halvemmat palkat" maksamatta. ... Joten aika ihme touhua kunnalta,sillä vuokra tulot työntekijöiden verotulot jää kunnalta saamatta, luulis olevan noinkin pienessä kunnassa jokainen veron maksaja kultaakin kalliimpi. ...

      • Anonyymi

        >> luulis olevan noinkin pienessä kunnassa jokainen veron maksaja kultaakin kalliimpi. ...<<

        Niimpä. Tohmajärvellä ja lähes koko maassa on ihmeellinen aika menossa. On piiiiiiiiiiiitkäkestoisia - pysyviä työpaikkoja tarjolla, mutta ei ole työpaikan ottajia.

        Työnatajastani, Power Tech Groupista ei ainakaan löydy syytä työvoimapulaansa. Tilanne ei näytä kiinnostavan päätäjiä, jos ei työttömiäkään. Jos ajatellaan tilanetta piiiiiiiiitkällä aikavalillä, niin moni kunta on menettänyt yritystoiminnan juuri tähän työvoimapulaan liittyen. Näin voi käydä myös Tohmajärvellä. Tilauskannasta suoriutuminen on punainen lanka, joka vaatii aina työntekijän. Työntekijöiden eläköityminen ja siirtyminen pois työelämästä on yritykselle lamauttava vaikutus. Näivettymisen kautta lopettamiseen.

        Ps. Siis työpaikkoja ei tarvitse edes luoda, vaan ainoastaan on pula työpaikan ottajasta.

        Markku Lievonen


    • Anonyymi

      Jos maksaa edes jonkunlaista palkkaa, varmasti löytyy tekijä. Ilmankos ei löydy edes venäjältä alipalkattuja. Saa kommentoida.!!

      • Anonyymi

        Jos viittaat työnantajaani, niin tästä palkkauksesta ei ainakaan ole kysymys. Palkkataso on valtakunnallinen ja mitä sopimuksissa on säädetty. Tosin metalliala ei ole maamme korkeasti palkattu ala.

        Vaikka palkka on merkittävä tekijä työelämässä, niin arvostamisen / kehumisen aihe on työnantajani yritystoiminta. Todella mallikasta ja maamme kärkipäästä, niin johtamisessa kuin esimiestyöskentelyssä.
        Todettakoon tässäkin, miten työsuojelu / työntekijän tapaturmien ennaltaehkäisy on mennyt jo yli järkevyyden. Kertoo tosin ainakin vastuullisesta toiminnasta ja on mallintaja monille konepajoille mm siisteydessä.

        Valitettava todellisuus vain on, ettei tämän päivän ihmmistä kiinnosta - ole tahtotilaa- metallialalle. Ala, jossa koneistus on tietokone ohjattua ja siistiä ja kevyttä jne..... Ala, joka työllistää Tohmajärvellä ja kautta maan.

        Niin, eikö tänä päivänä tulisi jo vihdoin ja viimein ihmisen viisastua ja palata aikaan, jolloin työpaikan saanti - työelämään siirtyminen mahdollisimman nopeasti oli punainen lanka. Mitä ihmeen viisautta on kouluttautua alalle, joka ei edes työllistä? Meinääko ihminen elättää itsensä tahtotilansa toteuttamisen avulla?
        Valita mieluinen ala, mutta kaukana työlllistymisestä. Vai onko ihminen jo niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin passivoitunut, ettei ole halua ja voimaa edetä kouluttautumisen tielle. Puuttuu suunnitelmalllisuus ja unelma työelmästä ja sen vaikutuksesta arkeen.

        m.l


    • Anonyymi

      Niin tässä asiassa voi jo miettiä kumpi oli ensin muna vai kana,sillä työvoiman kysyntä luo tarjontaa ja sitä kautta lisää kokonais kysyntää,mutta jos Tohmajärven kunnassa on vain yks suurempi teollinen työnantaja niin se ei vielä houkuttele nuoria jäämään ja työllistymään kotikuntaansa,sillä eihän niistä kaikista harvoistakaan nuorista kaikki halua työllistyä pelkästään metalli alalle,vaan he jo nuorena joutuvat muuttamaan kotipaikka kuntansa ulkopuolelle opiskelemaan haluamaansa ammattiin ja jäävät usein sitten sille tielleen työn perässä,koska itä-suomen pienissä kunnissa ei vain ole kaikille sitä ammattia vastaava työtä,ja juuri tämän takia sitten pienet kunnat näivettyvät kun syntyvyys laskee nuorten perheiden pois muuton johdosta, ja vaikka nuoren perheen toinen jäsen valmistuisikin metalli alalle ja voisi mahdollisesti työllistyä koti kunnassaan niin ei vielä sekään aina riitä päätökseksi jäädä kotikuntaansa,sillä olisihan se varmaan kiva norelle parille,joka perhettä perustaa ja kotia rakentaa,että töitä olisi myös puolisolle ja tietty jos kunnasta löytyisi edes perus palvelut. Mutta olen saanut Tohmajärven kunnasta kuvan,yritys vastaisena kuntana,sillä tutavani aikoinaan oli perustamassa kotikuntaansa yritystä ja toivoi saavansa neuvoa yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä,niin kunnan puolelta annettiin ymmärtää,että ei tänne mitään yrittjiä tarvita. Kyllähän se on vain tosi asia,että jos Tohmajärvi halua pysyä itsenäisenä kuntana,niin tänne olisi saatava pikaisesti uusia yrityksiä,jotka loisi työpaikkoja ja sitä kautta vaurautta kuntaan,mutta ajatuksena tässä ollaan jo 30 vuotta myöhässä,sillä jo ed.mainituista syistä se työvoiman saanti muodostuu ongelmaksi,löytyneekö sitten apua ongelmaan enää naapuri kunnistakaan. Olis varmaan kunnan virkaa tekevienkin pitänyt tehdä jotain asian eteen,mutta kun ei niin ei,ja ennen kaikkiaan heidä,saisi siten koko kunta olla ylpeä ja esimerkillinen. ....Nythän koko kunta näivettyy pikku hiljaa,keski ikä nousee ja väkimäärä pienenee. Itse asissahan Tohmajärvi olisi melko ihanteellinen paikka suurellekkin teollisuus tuotannolle,sillä kunan läpi kulkee rautatie yhteydet,valtatiet ja kaksi syvä satamaa on aivan kivenheiton matkan päässä,lisäksi hyvää maaperää teollisuus rakentamiseen ja tietty paljon puhuttu rajan läheisyys,josta edelleenkin on helppo tuoda esimm.sahateollisuuden / rakennusteollisuuden raaka-aineita,toki oman kunnan raaka-aine varoja unohtamatta. ... siis mikä mättää että mitään ei tapahdu??. ..., eikun kunnan isät vain joukolla ministeriöön ääntänsä korottamaan kunnan elinkeino elämän puolesta,samalla kartottamaan mahdollisia halukkaita teollisuus yrityksiä,investoimaan Tohmajärvelle,samalla miettiä vielä lisää houkutteleevuuta Tohmajärvelle. ...

      • Anonyymi

        >> Kyllähän se on vain tosi asia,että jos Tohmajärvi halua pysyä itsenäisenä kuntana,niin tänne olisi saatava pikaisesti uusia yrityksiä,jotka loisi työpaikkoja ja sitä kautta vaurautta kuntaan,mutta ajatuksena tässä ollaan jo 30 vuotta myöhässä,sillä jo ed.mainituista syistä se työvoiman saanti muodostuu ongelmaksi,löytyneekö sitten apua ongelmaan enää naapuri kunnistakaan. <<

        Niin, perusongelma kyllä liittyy ihmisen käyttäytymiseen liittyen. Tämä sama työvoimapula on kollektiivinen kautta maan. Syrjäisemmät alueet. Ihminen ajattelee - ettei viihdy syrjäisillä seuduilla. Toinen tekijä on passivoituminen / voimattomuus.
        Ennen ihmisiä aktivoi ohjaantua sinne missä oli työpaikkoja tarjolla - tänä päivänä ei. Jotenkin ihmiseltä puutuu koko suunnitelmallisuus tulevaisuudestaan. Mieluimmin tunteisiin liittyvä ammatti kuin omata ammatti, jossa työlllistyy.

        Ja jos oikein ymmärrän Antti Rinteen modostamaa hallituksen toimenpiteitä tämä ongelman hoitamisessa, niin ei ole hyvin pullat uunissa. Suorastaan järkyttävä jo ajatksena, miten rahan kylvämisellä ongelma hoituisi tai miten saada uusia työpaikkoja 60000 kpl.

        Todellisuudessa uusien yritysten luominen on erittäin haasteellista verraten tähän, miten työpaikat on jo valmiina, mutta ei ole ottajia. Hallituksen ja kuntapolitiikan tulisi kohdistaa kaikki YMMÄRRYS - ei rahan kylväminen tämän ongelman ratkaisemiseen.
        Moni kunta saisi aivan toisen vireyden, jos täytettäisiin nämä työpaikat. Esim. meillä Power Tech Groupissa saisi tilauskantaa kasvattaa mitä irti markkinoilta saisi,- jos olisi tekijöitä. Tilauskannan purkajia. Tähän juuri tarvitaan uusia työnteijöitä.

        Pahinta mitä kunnat / yritykset voivat tulevaisuudessa voi kohdata, niin eläköitymisen kautta ei saada tilalle uusia osaavia työntekijöitä. Jo yksin tämä tekijä vauhdittaa syrjäseutujen / kuntien autioitumista. Tie, joka on todennäköisempi kuin suunnan muutos - ihmisen käyttäytymisen.
        m.l


    • Anonyymi

      Vähätkin työpaikat häviää kun näitä nollatulokseen tähtäävillä kuppikunnilla on yrityksille kuuluvaa toimintaa. Ihan paskaa koko kolmas sektori.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe