Kuka Jämsän paras kaupunginjohtaja v. 1977 - 2018

Toivo-Purontakanen

Kenen kaupunginjohtajan aikaan Jämsällä meni hyvin? Onhan siellä tosi janoistakin porukkaa siinä vakanssilla ollut, mutta yritetään nyt seuloa jyvät akanoista.

38

4051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silloin.ei.pelleilty

      No ei ainakaan tämä nykyinen ole niistä lähellekään paras. Sönköttää vaan jotain typeriä juttuja kaupunginhallituksen puheenjohtajan housujen väristä ja käy torilla jakamassa lippiksiä afrikkalaisille. Kyllä se Puron Toivo taisi olla paras silloin 60-luvulla, kun Jämsä oli vielä kauppala.

      • pelkkä-tuuleen-huutaja

        Sitä ollaan niin terhakkaasti ja pontevasti globalisaation kannattajia kaiken maailman Afrikka-päivillä, mutta kun pitäisi oman kaupungin asioita hoitaa ja olla näkyvästi esillä kaupunkilaisille, niin menee hommat vaan typerien tekstiviestien lähettelyksi. Säälittävä tapaus tämä nykyinen...


      • Samaaainavaan

        Kevät saa hormonit hyrräämään. Syksyllä, talvella ja kesällä sama juttu. Aidan takana on aina vihreämpää.


    • tuuleen_huutajia

      Taitaa olla niin vähäpätöinen virka, että eihän niitä löydä edes netistä, ketä siinä paikalla on joskus ollut?

    • K-u-l-l-e-r-v-o

      Onko Jämsä kaupunki?

    • vitunpehko

      Minä itte tietysti.

    • puroillen

      Kyllä hän oli edesmennyt Puron Topi. Ei ollut muita johtajia. Hän johti koko kaupungintaloa. Hänen jälkeensä alkoi tulla muitakin johtajia, esim. tekninen, sosiaali, koulutoimen ym.

    • ykstuuma

      Kaupunginjohtajista en tiedä, mutta silloin Jämsän kaupungilla meni hyvin kun talouspäällikkönä oli Jorma Rasinmäki.

    • Kusessa

      Ei Jämsän hyvät ajat johtajien ansiota ole takavuosina olleet. Paperiteollisuus voimissaan, olkkolan sahaa, juustopakkaamo ja rakennusteollisuutta ym. Siitä se hyvinvointi syntyi.

      • Kyy-5

        Ei missään sahattu niin huonolaatuista puutavaraa, kuin Olkkolan sahalla 60-luvun lopulla. Niille tuotoksille pääsi jopa neuvostoliittolaiset nauramaan.


      • Sahurit

        Tiedä siitä huonosta laadusta, mutta kolmessa vuorossa sahttiin ja porukkaa töissä pari kolme sataa. Oli kaikille töitä joilta ei lukuhommat luonnistuneet. Töitä sai painaa niin paljon kun jaksoi ei ollut mitään naurettavaa osa-aika hommaa jolla ei pysty itseensä elättämään.


      • eivätsahanneet
        Sahurit kirjoitti:

        Tiedä siitä huonosta laadusta, mutta kolmessa vuorossa sahttiin ja porukkaa töissä pari kolme sataa. Oli kaikille töitä joilta ei lukuhommat luonnistuneet. Töitä sai painaa niin paljon kun jaksoi ei ollut mitään naurettavaa osa-aika hommaa jolla ei pysty itseensä elättämään.

        yksikään kaupunginjohtajista ei sahannut hyvää,eikä huonoa lankkua. Siispä ihmettelen miksi nämä pihkanäpit täällä itteensä kehuu. Ketjussa keskusteltiin Jämsän parhaasta kaupunginjohtajasta


    • Merthyr

      Tapani Mattila. Huomasi ajoissa mihin suuntaan Jämsän kehitys menee.

      • Vieraistelija

        Vieläkö käy säännöllisesti vierailulla pohjois-Jämsässä?


    • Alli2017

      Lehtimäki - Tihilä - Rasinmäki - Toivola - Paunonen - Kyyrönen siinä teille johtajia omilta aloiltaan ja hyvin meni !!!!!!

    • turhakkeen-nimet-unohtuu

      Laittakaa nyt joku hyvämuistinen niiden kaupunginjohtajien nimet näkyviin, jotka on olleet 1977-2018 Jämsän kaupunginjohtajana? Saattaisi sitten jotain muistua mieleen, kun näkisi nimen...

      • ällitäl

        Erkki Käyhkö, Markku Lehtimäki, Pentti Asunmaa, Tapani Mattila ja Salminen.


      • yhdet-vielä

        Hienoa, että vastaus tuli. Heti muistuu mieleen, että tuossa listan keskivaiheilla on pari hyvinkin janoisen maineessa ollutta kaupunginjohtajaa. Toinen demari ja toinen porvari.


    • Aasien-valtakunta

      Eikös tuosta listan keskivaiheilta yksi janoinen kyläpäällikkö järkkäillyt kaupungin omistuksessa olevan maatilan "sopuhinnalla" omalle sukulaiselleen?

    • onksviljoonäkyny

      Kyllähän Lehtimäki on koko sakissa ainut johtaja. Työasioissa raudanluja ammattilainen ja juristina osasi laatia tai tarkistaa sopimukset,että ei tullut "rasua" sopimuksia,kuten naapuripitäjän amatööreille. Yksityiselämä oli joidenkin ahdasmielisten mielestä hieman tarpeettoman värikästä. Mutta kaupunkia johti kuten johtajan pitääkin.

      • aina-vaan-pomot-huononee

        Täältä myös ääni Lehtimäelle. Edellinen kirjoittaja kertoikin jo kaiken oleellisen. Myös juristin koulutus plussaa.


    • Muistiinpanija

      Noista kolmen aikana olen kaupungin kapeaa leipää syönyt. Ja Salminen noista tuntemistani on pätevin. Asunmaa oli enempi kapiaiseksi sopiva huutaja. Mattila taas joka suuntaan kumarteleva seurustelu-upseeri

    • Historoitsija

      Yhden Jämsän historiateoksen mukaan Lehtimäen aikaan 1984 perustettiin Himos ja 2000 kaupunki hankki omistukseensa Keski-Himoksen rakentamisen mahdollistaneet Uskolan tilan yleikaavassa golf- ja rinnealueet. Asunmaan aikaan ne maat vuokrattiin siten, että 2001 vuokrattiin vanhan golfkentän yhtiölle vajaa 15 ha ja 2002 sekä 2005 rinneyhtiölle yhteensä n. 20 ha. Golfkenttää ei koskaan laajennettu vuokratuille maille. Asunmaan aikaan 2006 tehtiin YIT:n kanssa kylpylä- ja lomahoneistoaiesopimus ja samalla rinneyrittäjän kanssa vuokrasopimus ja Keski-Himoksen jatkorakentamisesta riitautettiin. Mattila ja Salminen eivät tehneet aikanaan asian ratkaisemiseksi mitään ja Saminen ratkaisi 2015 ko. vuokrasopimuksen erimielisyyden edesauttamalla, että kylpylää ei sijoitetakaan kaupungin 2000 ostamalle osayleiskaavan rinnealueelle, vaan Salmisen aikaan kaupunki panostaa 4,45 M€ hankkeeseen, että kylpylähanke siirtyy pois kaupungin omistamalta maalta;

      http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat/media/tiedotteet/himoslomat/matkailualan-merkittava-investointi-himokselle/

      Siinä on kilpailijoille pisteet Himoksesta, joka kirjan mukaan perustettiin 1984

    • Entykkää

      Ei ainakaan nykysen.

    • jeepe

      Pisteet Lehtimäelle, vaikka yksityiselämästään liikkuikin paljon värikkäitä huhuja. Mutta siihen aikaan meni muutenkin hyvin. 80-luku on varmaan yksi parhaita vuosikymmeniä Suomen lähihistoriassa.

      • Lehtimäki_oli_paras

        1980-luku on ollut paras aika Jämsän historiassa. Sen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä, mille ei loppua ole näkyvissä...


      • Alhojärveläinen

        Metsäteollisuus kukoisti Jämsässä ja muualla Suomessa 80-luvulla.

        Metsäteollisuuden menestys oli Lehtimäen ansiota Jämsässä ja kaikkialla Suomessa.

        = erittäin hyvä kauppalanjohtaja


      • Oiniitäaikoja

        Hoiti myös naisten työ hyvinvoinnin todella mallikkaasti kaikkensa antoi.


      • Freshh

        Muistan, kun koululaisena kävimme vierailulla kaupungintalolla, Lehtimäki oli kaupunginjohtaja.
        Hän kertoi, että kaupunginjohtajanvirka on koiranvirka. Palkka on huono, ja haukut saa päälle.
        Mieleeni tuli, että hän on jollain lailla boheemi taiteilijatyyppi.


    • Vaikkaeisaisikaan

      Lohta on kiva pyytää vaikka vieraan verkosta.

    • Koulumuistoja

      Meidän koulusta ei 70-luvulla menty muualle kuin opettajan kesämökille polkupyörillä ja matkaa tuli koulumatkat mukaan luettuna 40 km saman päivän aikana (joka on mielestäni aika hurja matka 5 luokkalaiselle ja vielä olis pitänyt jaksaa mökilläkin jotain touhuta).
      Toisen kerran pääsimme lähikunnassa olevaan Eläinpuistoon, matkaa sinne noin 40 km ja se onkin pisin luokkaretki jonka olen kouluaikoina tehnyt.
      Kuulostaa uskomattomalta, aivan kuin meitä olisi rangaistu jostain kun ei luokkaretkiä enemmän harrastettu. Kaiholla olen kuunnellut muiden koulujen hienoja matkoja ulkomaille milloin minnekin ja pitkiä bussimatkoja ja yöpymisiä ja "suurien" ihmisten tapaamisia ym. Oliko opettajat niin laiskoja ja välinpitämättömiä?

    • Muuallakinonelämää

      Nykyisellä kaupunginjohtajalla taitaa olla huono muisti. Itkee, että työntekijät lähtevät Jämsästä. Hänelle ei taida muistua mieleen, että hän on itse ollut irtisanomassa Jämsän työntekijöitä aikanaan. Taitaa se Jämsän huono maine vaan kiiriä. Työntekijöiden kannattaa miettiä, kenelle töitä tekevät.

      • viimenen-vakanssi

        Yrittihän tämä nykyinen kaupunginjohtaja päästä itsekin Jämsästä pois, mutta kun maine on kiirinyt jo ympäri valtakuntaa, niin häntä ei enää huolita minnekään.


      • pikkulinnutlaulaa

        No onhan täällä vielä kaksjalkasia joita passaa vongata.


      • Titidyy
        pikkulinnutlaulaa kirjoitti:

        No onhan täällä vielä kaksjalkasia joita passaa vongata.

        Parin saunakaljan jälkeen...


    • suvilintu

      tää nykyne täys pelle. kuinkaha paljo se on palkannut porukkaa noihin levällään oleviin virastoihin,sitä ei varmaan pysty kukaan selvittää. mutta paljon siellä on epäpäteviä johtajan kuvastuksia. kunpa joku selvittäis

      • winterbird

        Taitaa muuten olla kaupungin hallitus se joka päättää perustettavista viroista. Kaupunginjohtaja ei palkkaa ketään.


    • Hänkin

      Ahti Vielma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1897
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1518
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1479
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1467
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      149
      1398
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      101
      1318
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1127
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1098
    Aihe