Mistä asperger nainen?

asperkele

Tavalliset ei ole ikinä kiinnostaneet pintaa syvemmältä.
Kommunikointityylit on liian erilaiset eli jatkuvaa työskentelyä että yhteinen kieli löytyy ja väärinkäsityksiltä vältytään. Toisekseen nenttinaiset pitävät ajottaista hermojeni reistailua epämiehekkäänä ominaisuutena tai luonteen heikkoutena eivätkä halua/osaa asettua asemaani häiriöni tuottamien ongelmien kanssa. Kolmanneksi en jaksa neurotyypillisten ihmisten kiertelyä ja kaartelua ja sitä jatkuvaa valehtelua, manipuloimista, juoruamista ja typeriä sosiaalisia valtapelejä.
Pitäisi löytää samalla lailla vammainen ihminen ja netti on siihen melkein ainoa keino kun ei tuota päälle päin osaa kestään sanoa.
Eipä se netissäkään tunnu helppoa olevan.

Meitä kuitenkin on joku 1% väestöstä ja suuri osa etenkään naisista ei edes tiedä olevansa, niin mikä todennäköisyys törmätä netissäkään toiseen aspergeriin joka on nainen, suunnilleen samalla tasolla häiriönsä kanssa (lievä-keskiverto), ulkoisesti riittävän viehättävä (tarpeeksi lähellä omaa tasoa eli ainakaan ylipainoa ei ikävä kyllä saisi hirveesti olla) ja haluaa suhteen asperger-mieheen. Ainakin nämä kriteerit pitäisi täyttyä että päästäisiin edes tutustumisvaiheeseen. Vaikeeta.

Jos täällä sinkkuja as- naisia pyörii niin käykää treffipalstalla moikkaamassa.

2

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Breda

      Nimim. asperkele kertoo hyvin as-ihmisen todellisuudesta.

      On sitten as-nainen tai as-mies niin kumppanin löytäminen on vaikeaa. Vaikeus johtuu lyhyesti kiteytettynä minusta siitä, että enemmistön parisuhdeodotukset ovat jotain ihan muuta kuin meidän vähemmistössä olevien as-ihmisten odotukset.

      Enemmistössä olevien ei-as-ihmisten omat odotukset, jotka istuvat heissä hyvin sitkeästi, jäävät hämmästyttävän usein heiltä itseltään huomaamatta. Puhun varsinkin sosiaalisista ja kommunikointityyleihin kohdistuvista odotuksista. Enemmistölle as-ihmisten odotukset ovat jotain outoa, sellaista joka "pitää torjua" ja jota "ei voi ymmärtää", sellaista joka on "vääristynyttä" ja jotenkin "sairasta" josta pitäisi "parantua".

      Enemmistöä vaivaa lauma-ajattelu, siis sellainen "ajattelu", jossa pidetään faktana väitettä "lauman, suvun ja lajin tyypilliset käyttäytymissäännöt ovat edellytys henkiinjäämiselle ja elämän jatkumiselle". Ne, jotka tuollaisiin "faktoihin" uskovat - ja heitä on paljon - ovat juuri niitä, jotka kykenevät kaikkein heikoimmin ymmärtämään as-ihmisten jokapäiväistä arkitodellisuutta. Heiltä puuttuu empatia as-ihmisiä kohtaan. As-ihmisten on kierrettävä tuollaiset lauma-ihmiset kaukaa, koska laumaihmisten "faktakäsitysten" muuttaminen on osoittautunut mahdottomaksi.

      Laumaan sopeutumattomat ihmiset ovat paljolti vieneet tätä ihmiskuntaa eteenpäin. Suurista merkkihenkilöistä mm. Newton, Einstein, Darwin ja Edison esiintyvät "famous aspies"-listoilla. Eli julkisuudessa arvellaan, että he olivat asperger-ihmisiä. He keksivät olennaisesti uusia asioita, koska heille ei kelvannut lauman sitkeässä istuvat "faktakäsitykset".

      Me as-ihmiset olemme enemmistölaumaan sopeutumattomia. Meidän erilainen aivotoimintamme tuottaa erilaisia ajatuksia, jotka voivat rikastaa koko ihmiskuntaa. Ajatelkaa, jos ihmiskunnassa ei olisi ollenkaan erilaista aivotoimintaa. Jos kukaan ei ajattelisi toisin! Silloin olisi syytä olla huolissaan siitä, onko ylipäänsä ajattelu loppumassa. Jos niin olisi, ihmiskunnalta loppuisi toivo.

      Laumaihmisen "faktakäsityksiin" kuuluu myös se, että "assien heikko kohta on kyvyttömyys kuulua joukkoon, kyvyttömyys sulautua ihmiselle lajityypilliseen toimintaan." Niinpä niin. Tuosta jo huomaa, miksi laumaihmiset eivät kuulu samaan joukkoon kuin esim. Newton, Einstein, Darwin ja Edison. Laumaihmiset pitävät uudenlaisia ajatuksia pahoina merkkeinä, heikkoutena, kyvyttömyytenä kuulua laumaan. Se, mikä lauman mielestä on "assien heikko kohta", onkin todellisuudessa usein assien suurin vahvuus. Kyse on sellaisesta vahvuudesta, joka näyttää puuttuvan sitä selvemmin, mitä enemmän ihmisessä on laumaihmistä.

      Nimim. asperkele sanoo hyvin osuvasti, että "en jaksa neurotyypillisten ihmisten kiertelyä ja kaartelua ja sitä jatkuvaa valehtelua, manipuloimista, juoruamista ja typeriä sosiaalisia valtapelejä." Tuo on harvinaisen osuvaa ja aiheellista kritiikkiä varsinkin sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat pahiten laumaihmisiä.

      Parisuhteen muodostamista pidetään hyvin tärkeänä arvona tässä enemmistöihmisten maailmassa. Parisuhteen muodostaminen on osa laumaihmisen käyttäytymistä. As-ihmisten parisuhteet kariutuvat tässä enemmistöihmisten maailmassa usein juuri siksi, että heidän kyvyttömyyttään sopeutua laumaan pidetään heikkoutena, vaikka se todellisuudessa on vahvuus.

    • ehkäsieltä

      Yliopistolta luonnontieteiden parista olen useamman bongannut ja myös sellaisia "tavallisia", joiden kanssa helppo löytää yhteistä vaikka olisi as.

      Joissain yliopistoissa ympäri maailmaa on omia kerhoja asseille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe