Kevytyrittäjyys

kevytukko

Olen ollut työtön ja nostanut työttömyysturvaa sekä asumistukea.
Nyt olen kuitenkin ollut maaliskuussa ehkä 6 päivää töissä kevytyrittäjänä (ukko.fi) ja saanut ehkä n. 250€ bruttopalkan jonka olen laskuttanut ukko.fi kautta.
Miten tämä vaikuttaa työttömyysturvaan ja asumistukeen? Miten ilmoitan sen ja mihin?

22

2238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jyrkibyu

      Työttömyysturva ei pitäisi vaikuttaa, koska siinä on 300e "turvaosuus". Toimeentulotuki en osaa sanoa.

      • kevytukko

        Pitääkö silti ilmoittaa johonkin vaikka jää tuon 300€ alle?


    • Dhätschitzpoiyx

      Siis oletko hullu?
      Olet tällä tekemiselläsi juuri muuttamassa statustasi viranomaiskäsittelyssä.

      Jos ajattelet tuolla toiminnallasi jotenkin vapautusta aktiivimallin vaatimuksesta niin muutat juuri itsesi yrittäjäksi, 4 kuukauden kuluttua olet täysin yksin, et saa enää miltään luukulta mitään apua olet nimittäin yrittäjä.
      .
      JOs sinulla on perhettä, lapsia jne. ovat hekin leimautuneet otsassaan yrittäjä statukselle, lapsesi eivät saa opintotukea jne. jne.

      Suomessa ei missään tapauksessa kannata alkaa yrittäjäksi kuin pimeästi.

      Tulet menettämään todella paljon, tulet 4 kuukauden kuluttua huomaamaan sen.

      Joka paikassa on aina ensimmäinen kysymys: oletko yrittäjä vai työntekijä?

      Kun vastaat, että yrittäjä, niin vastaus on: täällä emme voi auttaa sinua.

      Kysyt: no mistä saan apua.

      vastaavat: emme tiedä, ota yhteyttä paikalliseen yrittäjäjärjestöön ja kysy sieltä.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

    • kapelli1

      Onko tosiaan noin?
      Mulla sama homma että laskutan kuukausittain 200-400€ eezy.fi palvelun kautta . Pitäskö tuosta sit ilmottaa johkin kelalle tms. ? Kun saan asumistukea ja työttömyyskorvauksiakin.

    • funtsi.ite

      Ei kannata tehdä mitään jos on kelan asiakkaaksi pudonnut.

      • tulonsiirtomies

        Totta. Ainoastaan palkkatyötä missä täydet tunnit, osa-aikatyö ja 9€ hömpät tuovat vain vaivaa/&harmia. Jos ei pääse kelasta kokonaan eroon niin yksinkertaisempaa olla sitten täysimääräisesti kelassa "töissä" ja nauttia omasta ajasta.


    • zhätzhitzpoiz

      älkää nyt herranjumala vain aloittako yrittäjyyttä suomessa, siitä ei seuraa hyvää.
      Yrittäjä on täysin lainsuojaton, kaikkien luukkujen ulkopuolella suomessa.
      Mistään et saa apua vaikka sinulla olis mikä tilanne.
      Lisäksi yritykselle kaikki maksaa, mitään palvelua ei saa ilmaiseksi.

      Kun persutatte yrityksen, huomaatte, miten joka viikko postilaatikkoon putoaa uusi lasku, on eläkevakuutusta, on muita vakuutuksia jne. jne. jne. ja kun olette toimineet vuoden läjähtää postilaatikkoon verohallinnon ennakkomaksut jotka perustuu ei mihinkään.

      Siinä olette sitten laskupinojenne kanssa, täysin riippumatta onko teillä töitä ja liikevaihtoa, se ei sitten kiinnosta ketään, ei yhtään ketään.

      Menkää vain sinne ilmaistöihin ja tyytykää siihen, uskokaa minua

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

    • jklll

      Kysy kelasta, idiootti. Joudut sovitellullulluullee ja tttttt pieneneeeee, rahat loppuu, koska olit aktiivinen idiootti

    • HenkkaWanderlust

      Sinuna vaihtaisin pois ukosta toiseen laskutusfirmaan tai hoitaisin laskutuksen itse.

      • Kokoomuslandia

        Elämme markkinataloudessa, joten erilaisten hyötyjien ja huijjareiden elätys heti seis!!!
        Miksi pitäisi elättää jotain laskutus firmaa??
        Miksi pitäisi elättää jotain työvoima sutenööriä, vuokratyö firmaa?
        Miksi pitäisi elättää pakolais turisteja ilmais lomilla Suomessa?
        Jne jne..


    • Kiljua.jalopeura

      Myyn kiljua kavereille. Olenko kevytyrittäjä?

      • fkdtkjyy

        jfuufuuj


    • dtjyydtyjdyyj

      dyjrdyj

      • fjkukuftuftkuk

        ftytufj


      • fkufuulul

        dydyrjrj


    • hullut

      Kuka hullu tekee tollasia muutaman satasen yrittäjä hommia,sosiaalimaksut pitää teidän vielä hoitaa noista,eli karkeasti puolet jää noista summista teille itselle ja työttömyyskorvaukset menetätte ajan saatossa, kun status muuttuu yrittäjäksi, ja silloin oikeutenne kelanrahoihin on menetetty ja menee pitkään ennen, kuin pääsette takaisin työmarkkina tuelle, onneksi olkoon tulevan vararikon johdosta ja yritykset kannatta poistaa heti rekisteristä ja anomaan toimeentulo-tukea, jos satutte saamaan, se oli lyhyestä virsi kaunis,hullu täytyy olla , jos lähtee ilman kunnon yritys suunnitelmaa ja laskelmia tekemään hommia ,eikä asiakas kuntaa, noin 8000e/kk pitää saada laskutusta aikaiseksi, joka ikinen kuukausi, että yritys toiminta on kannattavaa.

    • Moka.fi

      Ettekö lue uutisia, Ukko.fi mokasi. Käyttäisin toista laskutusfirmaa, parempi laskuttaa itse.

    • Anonyymi

      Helpoin vaihtoehto on ryhdy kevytyrittäjäksi. Itselleni koitti vapaus yli 20 vuoden yrittäjäputken jälkeen. On lomaa, ei turhia perihommia, saa hyvää palkkaa kun hinnoittelee työnsä niin kuin yrityksen kuulukin. Ja parasta, aina vakuutukset voimassa ja kunnossa, myös luotettava kumppani.

      Paras mainospaikka sinulle kevytyrittäjä ja ilmainen. www.kevytyrittäjä.com

    • Anonyymi

      Kommenteissa on aika paljon jonkinlaisia väärinymmärryksiä siitä että "kevytyrittäjänä" ei saisi toimia.

      Kyse on te-toimiston lausuntojen kannalta tietääkseni lähinnä siitä, oletko työmarkkinoiden käytettävissä koko ajan, silloin kun ei ole toimeksiantoa.

      Silloin jos ei ole asiakasta/tilausta, ei kannata asiaa edistää juurikaan, eli ei markkinointia, ei asiakashankintaa tai muutakaan vastaavaa, vaan pitää olla passiivisesti tekemättä mitään lukuunottamatta jotain vähäisiä toimia joiden perusteella ei voida tehdä tulkintaa päätoimisesta yrittäjyydestä.

      Tuo alkuperäisen kirjoittajan 6 päivän keikka 250 eurosta varmastikin tarvitsee vain lähettää Kelaan tiedot tuloista ja merkitä ne päivät että on ollut töissä.

      Te-toimisto puolestaan on ainakin aiemmin sanonut että alle 2 viikkoa kestäviä keikkoja ei tarvitse ilmoitella lainkaan, mutta tarkista asia tarvittaessa.

      Olennaista on siis se, että olet työmarkkinoiden käytettävissä, keikkatöitä voi johonkin rajaan asti tehdä, mutta muu aika pitää käyttää te-toimiston ehtojen mukaan, eli olla työmarkkinoiden käytettävissä.

      Itse myös ukko.fi:ssä rekisteröityneenä käyttäjänä mutta keikkoja ei ole ollut aikoihin, ja yksi syy siihen on se että en viitsi alkaa kokeilemaan onneani yrittäjätulkintojen kanssa, se vaatisi jonkinverran vaivannäköäkin ottaa yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin, mutta mitään selvää rajaa siitäkään ajankäytöstä ei ole tiedossa, ja näin ollen en viitsi myöskään arvuutella te-toimiston tulkinnoista mitä siellä keksitään.

      Homma perustuu ymmärtääkseni työttömyysturvaan liittyvän vakuuttamisen pelisääntöihin, eli työttömyysturvalla ei rahoiteta yritystoimintaa, eikä myöskään yritystoiminnan valmistelua aloittamista yms.

    • Anonyymi

      Olen ex yrittäjä ja maksanut huimat yrittäjäeläkkeet ja kassamaksut. Lopettaessani yrittäjyyden hoidin kaikki paperiasiat kuntoon ja ilmottauduin työttömäksi. Kohta mennyt 2kk ja odotan erilaisia lausuntoja eri instansseista aiheesta voinko oikeasti olla työtön ja pikkuisen ituttaa. Harmi kun viimevuoden töistä tuli maksut vasta tammikuussa kun työt ja sopimus loppuivat 31.12.2019.
      Käsittääkseni ansiopäivärahoja en tule saamaan takautuvasti vaan ehkä olkaen jostain päivästä tulevaisuudessa. Tällä kokemuksella ei tulisi mieleenkään tehdä keikkaa edes pienyrittäjänä.

    • Anonyymi

      Ompa hankala tilanne. Jos on sellaisia tuloja, jotka maksaa verojen ja sosiaaliturvamaksujen kanssa, tulevat tulot julki ja lainvoimaisiksi.
      Pimeät tulot eivät saa lainvoimaa, kuten kirpputori, marjastus onkin verovapaata, mutta työteko jollekin pimeenä on taasen lainvoimatonta.
      Ei kannata ryhtyä yrittäjäksi jos ei hallitse yleisiä yhteiskunnan ja verottajan rehellisiä huijaustapoja., kuten suuryritykset.
      Tietänet, että joudut elättämään suurta virkakonestoa ja pakolaisia , paljon paljon muuta loputonta huijari porukkaa jolle kerätään rahaa. Sillä kun nääns työllisyysastetta nostetaan lähemmä sataa prosenttia.
      Yrittäjänä sinulla tulee olla miljoona povitaskussa, johon keräät sitten lisää....
      Perseaukiisena sinulle tulee vain laskuja, joita et niillä pienillä tuloillasi varmasti pysty maksamaan ja ulosottomies putsaa sinut täydellisesti ja joudut satojentuhansien velkaa maksamaan, jota ulosmitataan .
      Jos mieli elää, yrityksen tulojen on oltava kohtulliset, joudut maksamaan ALV:tä, eläkeesi, muiden kulujen päälle. Verottajalta tulee aina heinäkuussa kysely ja täydennys pyyntö verotukseesi ja uhka joudut maksamaan suuret harkintaverot ja sinulle voi tulla suuret tuhansien eurojen ylimääräiset arvonlisäverokuitit kuukausittain, vaikka et olisikaan saanut mitään tuloja. Sinun aikasi menee pelkästää viranomaisten kanssa riidellessä ja joudut käräjöimään ja se maksaa Suomessa suuria summia ja häviät taatusti ja joudut maksammaa, joka liitetään lisäksi ulosmitattaviin ja suurta korkoa kasvavaan ulosottoon.
      Siis miettikää yrittämistä Suomessa siten, että bisnes tuottaa itselle, ennenkuin aloitatte ja joudutte kuseen. Rahat piiloon Banamalle. Yhteiskunta kärsii ja herrat ja veroakat ilosta perseauki kommunistivillariaan polkee pitkäparta, hiukset hulmuten pitkin raitteja ilman virkaa. Pakolaisjonot jalkapatikssa painaa takaisi nälkää karkuun kotimaihinsa.

    • Anonyymi

      Kelan toiminta mielivaltaista.
      Olet kuin likasäkki joka joutaa kaatopaikalle.

      Eivät erota yrittäjää kevytyrittäjästä. Jos työsi on kausiluonteista, niin se ei kelpaa kelalle. Miksi Suomessa vihataan yrittämistä?
      Onko Kelassa oikeita ihmisiä töissä vai hoitaako joku robo nämä hommat?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe