Hieno Saana hanke Siikaniemeen !

kannattaakosaana

Kerrankin kerättiin parasta a-ryhmää Kuopiolaisia rahamiehiä ja laitettiin toimeksi. Tällä tarkoitan tätä Saana oy:n neljän miljoonan matkailuhanketta jonka toteuttavat miehet joilla on näyttöjä euron hankkimisesta. Kyseessä ei siis ole mitkään savolaiset vatuloijat vaan yritteliäät rohkeat" tolokun immeiset" .

Näin keskiluokkaisena piensijoittajana kuitenkin pysähdyin miettimään että sadantuhannen vuotuisen kävijän tavoite on kyllä todella kova, sehän tekee lähes kolmesataa kävijää per päivä ja jos noin kaksikymmentä henkilöä tämä työllistää täytyy hintojen olla turistihintoja että tämä kannattaa taloudellisesti.
Uskoisin ettei tavallinen savolainen palkansaaja/eläkeläinen käytä tälläistä palvelua kovinkaan laajassa mitassa jos hinta ylittää uimahallin hinnan.
Lisäksi hiukan eppäilen kuinka ulkomaiset turistit ohjautuvat hiukan syrjässä keskustasta sekä muista Kuopion matkailukohteista tuonne entisen teollisuusalueen laidalle saunomaan sekä syömään ja juomaan vaikka rakennus olisi kuinka hieno tahansa.

Herääkö muissa kysymyksiä hankkeen taloudellisessa kannattavuudessa ?
Ettei vain kävisi niin kuin "lentokentän järviterminaali hankkeelle" jonka suuret visiot eivät aivan täysimääräisinä toteutuneet.

70

3223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on_nähty_jo

      Tämä on ihan hyvä hanke Hoksopolin ja Järviterminaalin jatkoksi...

    • myösjatkossanäinuskon

      En tiiä, mutta kuopiolaiset kylypee omissa saanoissaan.

    • Pieleen_meni

      Keräsivät miljoonan veronmaksajien rahoja. ",,,noin miljoona euroa, tulee alueen ely-keskukselta..." Pitäähän Sonnisen keksiä jotain uutta sen epäonnistuneen venetehtaan tilalle.
      "...Venetehdas ei ennättänyt toimia valmistumisensa jälkeen kuin vähän aikaa..."

      Onhan tuo keskellä ei mitään jossain tehdasalueen nurkassa. Eikä se siikalahti olen maailman puhtain paikka uida. Olisihan tuolle löytynyt parempiakin paikkoja Kuopiosta.

      • Hallinuvo

        No ne olivatkin ongelmajätettä ne hallit


    • Sinä_maksat

      Saanalle käy kuten venetehtaalle. Lopulta päätyy Kuopion kaupunginjohtajan edustussaunaksi.

    • saana.suana

      Vae meinoovat rakentoo suanan sinne. Savolaenenhan ee voe sannoo niinkun se kirjotettaan, senhän koki joku Kaappinennii joka muutettuvvaan nimesä muuttu savolaesten suussa Kuappiseks, kjäh häh xD

    • Puattipiä

      Hyvä että joku yrittää tosissaan luoda työpaikkoja. Parempi tämä kuin "passiivimalli".

      • Yrittänyttä_ei_laiteta_

        Saahan sitä yrittää, mutta yritykseksi se jää.


    • satamasaana

      Eikös ne suunnitelleet jotain ihan vastaavaa satamaankin, sinne aallonmurtajan päähän. Siinä tosin puuhamiehinä taisivat olla kuntapäättäjät, joten vatuloinniksi ja valittamiseksihan se menee, eli sen valmistumista tuskin tullaan näkemään vielä kymmeniin vuosiin.

      • Perässähiihtäjät

        Niinhän se menee, jos joku keksii jotakin uutta, niin kohta kaikki ovat samoilla apajilla, ja sitten kenellekään ei riitä tarpeeksi asiakkaita.


    • Että_silleeen

      Joku taas mutuilee. Musta tuntuu. Mitkä kuntapäättäjät?

      Kuopion Maljalahteen kaavaillaan sauna- ja ravintolamaailmaa. Kaupunkirakennelautakunta päätti keskiviikkona myöntää Sauna Finlandia Holding Oy:n lukuun perustettavalle yhtiölle aluevarauksen levennettävän aallonmurtajan päähän 1,5–2 vuodeksi.

      Samalle alueelle tuli kesäkuun puolivälissä toinenkin suunnitteluvaraushakemus sauna- ja ravintolamaailmalle. Hakemuksen ovat jättäneet Vararengasravintolat Oy, Real Albert Promotion Oy ja yksityishenkilö.

      Kaupunkirakennelautakunta asetti kuitenkin Sauna Finlandia Holdingin etusijalle.

      Eli Kimmo Timonen omistaa Vararengasravintolat. Kun Kimmo Timonen ei saanut rakentaa saunaa satamaan niin sitten keksittiin rakentaa se teollisuusalueelle.

      Joten kumpi tässä on kumman apajilla?

    • Vae meennoovat ne oekkeen saanan pykätä rötisttöö! Ja vielä Siikalahtteen! Onhan tuo kyllä aeka syrjänen paekka semmoselle. Vuan männessähän tuonnii näkköö, tullooko siitä hommasta mittää vae kuivahttaako kokkoon:D
      Mitenkäs se linja-aatoaseman seotu, onko tapahtunna etistymistä hankkeessa? Minä ku viimmeks kävin siellä ni eepä ollunna kovi´huluppee se ootushuone:D:D Eekä misttää kahvila-ravintelista tiettookkaa:D:D:D Kööhät suap noosta kuivin suin linjakkaasseen:D:D

      • Kohta_tapahtuu

        Lapti rakentaa siihen kolme tornitaloa. Ensimmäisestä tornista on jo asunnot varattu. Käy Laptin sivuilla ihastelemassa.

        Haluatko asua modernisti palveluiden keskellä, silti omasta rauhasta aivan omissa korkeuksissa nauttien? Asunto Oy Kuopion Aseman Torni kohoaa kaupungin tulevan maamerkin, Kuopion Portin, yhteyteen. Asunnot sijaitsevat liike- ja toimitilojen yläpuolella kerroksissa 9-16.


      • Kohta_tapahtuu kirjoitti:

        Lapti rakentaa siihen kolme tornitaloa. Ensimmäisestä tornista on jo asunnot varattu. Käy Laptin sivuilla ihastelemassa.

        Haluatko asua modernisti palveluiden keskellä, silti omasta rauhasta aivan omissa korkeuksissa nauttien? Asunto Oy Kuopion Aseman Torni kohoaa kaupungin tulevan maamerkin, Kuopion Portin, yhteyteen. Asunnot sijaitsevat liike- ja toimitilojen yläpuolella kerroksissa 9-16.

        Vae semmoset suunnitelmat! Katohhan poekija:D:D Vua ootellaahha iha raahassa kymmenkunta vuotta ja katottaan sittä onko ne totteotunna:D:D:D


    • hacthir

      Jos hanke toteutuu tuollaisena ja tavoite kävijöistä toteutuu , sinne pitää palkata henkilö joka patistaa ihmisiä ulos tarpeeksi nopeasti.
      Olen nimittäin ollut saksassa mukana laatimassa samantapaisen "katastrofin".

      Vinkki: Palkatkaa joku kokenut tekemään suunnitelmia kanssanne.

      • Hete65

        Onko siellä siis molemmat sukupuolet samoissa tiloissa, ja huh jos samaa sukupuolta? Jo nyt tiedetään uimahalleista kokemukset näistä "alakulttuurien kokoontumisajoista". Hullunhommaa on!


    • HölmölänHommaa

      Miksi ihmeessä joku tulisi saunomaan teollisuushalliin? Jos kaksi saunamaailmaa tulee vierekkäin, niin todennäköisesti kumpikin menee konkkaan.

    • riippumaton-tarkkailija

      Miksi se pitää rakentaa noin syrjään? Parempi paikka olisi ollut siellä satman aallonmurtajan päässä

      • Lukutaitoinen

        Varmaan siksi kun joku muu ehätti varata aallonmurtajan pään ensiksi.

        "Kuopion Maljalahteen kaavaillaan sauna- ja ravintolamaailmaa. Kaupunkirakennelautakunta päätti keskiviikkona myöntää Sauna Finlandia Holding Oy:n lukuun perustettavalle yhtiölle aluevarauksen levennettävän aallonmurtajan päähän 1,5–2 vuodeksi."


      • xcgfhytfde

        Älytöntä tehdä aallonmurtajan päähän ravntola, on jo ihan tarpeeksi juottoloita sekä ruokapaikkoja keskustan tuntumassa. Ihmisille mielummin rauhaa ja ulkoilualueita keskustaankin.


    • Hienostimenee

      Pitihän se arvata. Ei nuo pers´aukiset yrittäjät pysty rakentamaan mitään ilman ettei kaupungin päättävissä elimissä olevat hyvät veljet lupaa sijoittaa hankkeeseen veronmaksajien rahoja jo ennen kuin rakentamista edes aloitetaan.

      • Että_silleen

        Näitkö unta, että kaupunki laitaa rahaa saanaan ja sitten heräsit kirjoittamaan siitä tänne? Joulupukki ja hammakeiju ovat myös rahoittamassa saanaa.


    • Vääräköalue

      Nyt kuitenkin on mahdollista puhua täällä suomi24 kuopio-palstalla kun on luvattu avustuksia Kuopion kaupungilta. Ei tarvii siirtyä suomi24 veneily tai suomi24 velyneily- palstalle.

      • Oletko_varma

        Tavalliselle kuopiolaiselle parasta on, että Saanan lähtökohta on terve. Toimijoina ovat nimenomaan kokeneet ja jo kannuksensa hankkineet kuopiolaiset yrittäjät, eikä esimerkiksi Kuopion kaupunki tai joku muu julkishallinnon operaattori.


    • Kuopionsauna

      Ismo taskinen kirjoitti hyvin savon sanomissa jossa otti kantaa tähän älyttömyyteen.
      Sonninen on rakentanut kaikki hallit jo aikanaan Bellan tehtaiksi ja saanut niihin avustukisa ja valtion tukea ja kaupungin rahaa. Nyt sauna imuroi kuopion kassaa ja Juutinen ohjaa sinne rahat jostakin?
      Minä koen että oikea paikka rahoittaa sanunaa olisi rahauhalahdessa, koska siellä on muuta kuin likaisia ja saastuneita halleja naapurissa. Onko kukaan tutkinut onko ranta edes puhdas kun ollut teollisuuskäytössä niin pitkään - yli 100 vuotta.
      Hieno on paikka mutta jos verorahhoilla taas rannat puhdistetaan ja laiturit rakennetaan niin palaan mielelläni rauhalahti konseptiin ja antaisin sinne vaikka omat omat rahani.

      Ps. Mitämmatkailijat ajattelevat kun tulevat teollisuusalueelle sunomaan?

    • julkisrahaton

      Kerrankin kerättiin parasta a-ryhmää Kuopiolaisia rahamiehiä ja laitettiin toimeksi:
      haettiin Miljoona euroa tukea yhteiskunnalta sauna-hankkeelle (ELY-keskus 915 000 euroa, kaupunki 75 000 euroa).

      Kun parasta a-ryhmää oleva savolainen aloittaa ajattelun, jo pelkästään siihen ajattelutyöhön haetaan kaupungilta 75 000 euroa tukea!

      Tämäkö on parasta Kuopiota - voiko huonompaa paikkaa turisteille esittää kiertoajelulla?

      • Että_silleen

        Pientä tuo mitä kaupunki laittaa asematunneliin. Siinä vasta hukkapätkä.

        Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) puoltaa Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta Kuopion asemanseudun kehittämisedellytysten vahvistaminen liikenteellisenä solmukohtana -hankkeelle, joka koskee alikulkutunnelin muutostöitä ja uutta informaatiojärjestelmää.
        Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa, josta Kuopion kaupungin osuus on noin puolet ja Liikenneviraston 992 000 euroa.

        Mikset vingu tuosta miljoonasta eurosta?


    • eiköooparempiapaikkoja

      Likaista teollisuusaluetta koko seutu, passaa todellakin turisteille esitellä kauneinta Suomea. Saatunutta rantaa ihan varmasti.

    • Bellaton

      Hankkeeseen on sotkeutunut ELYn korkein virkamies miljoonatukineen. Nyt jäi Bellaveneen osto tekemättä.

    • A_luokkaa

      Saanassa on myös mukana Hjallis Harkimo.

      Viimeisin siteeni Kuopioon on Saana-projekti, jossa olen mukana toteuttamassa uutta matkailukeskusta. Se on hieno projekti Kuopiolle.

      Koska Kuopio on minulle rakas, oli luonnollista, että ensimmäinen Liike Nyt -tapahtuma järjestettiin Kuopion torilla.

    • Sanamestari

      Nyt on 3.5.18 ja nyt on siis reilut kaksi viikkoa, kun kaivinkoneet alkavat möyhiä perustuksia Siikarannan teollisuus- ja varastoalueella, johon nousee uusi matkailukeskus. Saana on monipuolinen kokonaisuus saunomiseen, ruokailuun ja kokoustamiseen. Kolme saunaa ja lämmitettävä uima-allas edustavat teollisuusalueen parasta matkailuantia. 100.000 vuotuista asiakasta tekee paikasta elävän kokonaisuuden. Kokki Kantelinen uudistaa ruokalistan neljä kertaa vuodessa, joten mielenkiinto hyvään ravintolahetkeen teollisuusalueella säilyy läpi vuoden.
      Lukuisat oheispalvelut, kuten SUP-lautojen ja kanoottien vuokraus ovat varmasti vahvoja valtteja ja vetovoimatekijöitä, kun matkailijoita teollisuus- ja varastoalueelle houkutellaan.
      Kiekkolegenda Timonen toimii varmaankin saunaisäntänä ja ruudulta katsellaan Timosen tekemiä maaleja NHL-ajoilta.

      Tervemenoa kaikki Sonnisen MiljoonaSaanaan - siellä tavataan - jos tavataan!

      • Kiinalaistenrynnäkkö

        Jos ei noilla eväillä lähde Kuopioon suuntautuva kansainvälinen turismi jyrkkään nousuun, niin ei sitten kyllä millään.


      • Kysyn_vaan_

        Miksei Harkimon MiljoonaSaanaan tai Timosen MiljoonaSaanaan?
        Tai Harkimo, Sonninen ja Timonen MiljoonaSaanaan.

        Yhtälailla he ovat laittaneet rahaa tuohon hankkeeseen.


      • sanamestari

        Rakennuslupa ei taida olla vielä kunnossa! Voi olla myös niin, että ely-tukea tarkastellaan uudelleen, sillä tämä hanke on taloudellisesti mahdoton. Tästä tulee todella iso floppi!

        Kulut ovat varmoja, mutta tuotot ovat kyllä kiven alla.

        1. 20 henkeä töissä x kk-palkka (sis.sivukulut) esim. 3500/kk = 70.000 €
        Vaatisi 35%:n katteella bruttomyyntiä 200.000 euroa, jolloin jää tuo 70.000 euroa.
        Vaatisi kuukauden jokainen päivä bruttomyyntiä n. 700 euroa.

        2. Lasketaan, että muut kiinteät kulut ovat 10.000 kuussa. (ei riitä millään), mutta esim.
        12 x 10.000 = 120.000. Jotta tuon saisi katettua, niin vaatii n. 350.000 bruttomyynnin katteella 35%.

        Siispä: palkat ja kiinteät kulut vaatisivat kuukaudessa n. 550.000 euron myynnin.

        Jokaisena kuukauden päivänä siis: 550.000/30 = reilut 18.000 euroa, joka päivä!!!!!!!!!!!

        Jos yksi asiakas jättää taloon 40.00 euroa, niin silloin päivässä on käytävä 450 henkilöä saunomassa jne. Siiikarannassa.

        ITSE HIEMAN EPÄILEN!!
        ps. älkää alistako sensuurin alle, mutta totuus on, mikä on!


    • Sensurointikuopio

      Miksi aina selsuroidaan keskustelua kun puhutaan sonnisesta?

      • Faktaa

        Joku juoppo veneentekijä muistaa mainita jokaisessa viestissä Sonnisen nimen. Varmaan saanut potkut juoppouden takia. Siitä katkera Sonniselle.


    • Turistit_tuovat_rahaa

      Kuopion pitäisi ottaa mallia Tampereesta:

      "Tampereesta tuli saunomisen paratiisi - yleisiä saunoja lasketaan tusinoissa, kansainvälinen liitto esittää maailman saunapääkaupungin kruunua."

      "Lisäksi monen Tampereen saunan toiminta ei olisi mahdollista ilman Tampereen kaupungin tukea.."

      "- Olemme panostaneet viime vuosina ulkomaisiin saunojiin ja tehneet nettisivumme jo 11 kielelle, viimeksi japaniksi ja kiinaksi."


      Kuopiossa näperrellään jonkun sellutehtaan kanssa. Kuopionkin pitäisi pansotaa matkailluun. Houkutella tänne japanilaisia ja kiinalaisia turisteja.

      • H-hetki

        Ei Kuopion biotuotetehdas ole näpertelyä. Kyse on kerrannaisvaikutuksineen vähintään 1500 työpaikasta. Jos Kuopio ei saa tehdasta jää Pohjois-Savo Keski-Suomen kehitysvauhdista lopullisesti. Keski-Suomihan sai oman biotuotetehtaansa Äänekoskelle ja sen myötä mittavat rata- ja tieinfrahankkeet. Keski-Suomen asukasluku jopa kasvaa, kun taas Pohjois-Savossa väestökato yhä jyrkkenee, mikäli tehdas annetaan jollekin toiselle maakunnalle. Innokkaita ottajia sille kyllä löytyy.


      • Ehdotus_

        Rakennetaan se sellutehdas Varkauteen. Varkaus on keskellä Savoa. Lisäksi Varkaudessa on entistä teollisuutta ja kartonkitehdas valmiina. Sellu voidaan ajaa suoraan sellutehtaalta kartonkitehtaalle.


      • H-hetki

        Ei me kuopiolaiset sentään niin hyväsydämisiä olla. Kuopiossa on huutava pula teollisuustyöpaikoista. Esimerkiksi Kuopion kilpailijalla Joensuulla on kaksinkertainen määrä teollisuustyöpaikkoja. Kuopion tehdas hyödyttää välillisesti myös Ylä-Savoa ja Varkauden seutua.


      • Sivistyksen_kehto

        Kuopio on sivistynyt yliopistokaupunki. Ei Kuopion imagoon kuulu vanhanaikainen sellutehdas.


      • Fakta_tietoa

        Kuopiossa valmistettaisiin kakkapaperia kiinalaisille. Toista se on Kemijärvellä.

        Kemijärven biojalostamosta on tulossa ensimmäinen teollinen tuotantolaitos, joka valmistaa mikrokiteistä sellua Aalto-yliopiston kehittämällä teknologialla.

        Lääketeollisuudessa mikrokiteinen selluloosa on yksi tablettien valmistuksessa käytettävissä apuaineista.

        Huvittavaa tässä on, että Kuopiossa on lääketeollisuuden osaamista. Jos FinnPulp ja Kuopion Yliopisto olisivat lyöneet hynttyyt yhteen.


      • en_ole_robotti_
        Ehdotus_ kirjoitti:

        Rakennetaan se sellutehdas Varkauteen. Varkaus on keskellä Savoa. Lisäksi Varkaudessa on entistä teollisuutta ja kartonkitehdas valmiina. Sellu voidaan ajaa suoraan sellutehtaalta kartonkitehtaalle.

        Varkauden tehtaiden entinen paikallisjohtaja Martti Lamberg siirtäisi Kuopioon suunnitellun sellutehtaan Varkauteen. 1980 rakennettu Varkauden nykyinen sellutehdas pitäisi korvata uudella ja isommalla vuoteen 2025 mennessä. Varkauden etuna Kuopioon verrattuna olisi valmis osaaminen ja iso yhtiö.

        – Miksi rakentaa uuteen paikkaan, kun täällä on vanhat hyvät perinteet.

        Äänekoskellakin vanha sellutehdas korvattiin uudella.

        Uusi tehdas rakennetaan samalle alueelle Äänekosken sellutehtaan kanssa. Uuden tehtaan käyttöönoton jälkeen vanha tehdas ajetaan alas. Vanhan tehtaan kuivauskonetta ja selluvarastoa tullaan mahdollisesti hyödyntämään myös uuden tehtaan toiminnassa.

        No, FinnPulpin johdossa on huru-ukkoja joilla tuo järjenjuoksu ei enää pelaa.


    • Taisi_olla_satua

      Ei mitään uutta auringon alla?

    • Babe223

      Hullun hommaa! Ja vielä vähemmän uskottavuutta tuo kunnan teatteripäällikkö toimitusjohtajana. Pieni poikien rinki taas pyörii, vai onko saanut lähöt teatterilta?!

      • Sanamestari

        No nyt alkaa hommat pelata. Aivan uusi liikeidea TeatteriSauna&Pool! Mitähän miettii toimitusjohtaja Saanan lauteilla marraskuisena loskailtana 2020, kun muutamaan kuukauteen ei saunojia ja SUP-lautojen vuokraajia ole teollisuusalueella näkynyt?

        Alunperin pidin tätä pilana, mutta totta on tosiaan. Onkohan Honkarakenne ottanut maksun jo etukäteen? Tulorahoituksella jos meinaa maksaa, niin Saarelaisella on muutaman vuoden kuluttua ihan oma HONKA-sauna.
        Eli Sonnisesta Saarelaiseen. Tapasin kevättalvella kuopiolaispubissa sisäpiiriin kuuluvan kaverin ja Saanastahan tuli puhetta. On laittanut rahaa projektiin ja sanoi suoraan, että vastinetta niille ei tule muuta kautta, kuin velkojainkokouksen kahvitarjoulu. Jos on joku, joka maksaa kahvittelut.

        Jos tällä SAANA-jutulla nostetaan Kuopion matkailuimagoa, niin on siinä naurussa pitelemistä. Mieleen tulee lähinnä teollisuusalueen imagon nostaminen HONKA-saunalla. Komia on!

        Miten ihmeessä ihmismieli voi mennä niin sekaisin, että moista hanketta edes unelmissaan pohtii?

        Vastaus: Sitä ei saa mainita tai tälle kirjoitukselle jutulle tulee "hylkäystuomio"


      • Hyvä_veli_verkosto

        Katsotaan miten kauan tämä viesti pysyy täällä.

        Sonninen ei peittele sitä, että _verkostoilla_ ja vakuuttavalla yritystaustalla on järisyttävä merkitys paitsi rakentamiskulujen osalta myös muiden sidosryhmien kanssa toimiessa.

        Esimerkiksi ely-keskuksen avustuksen kanssa yritys ei jättänyt vaivihkaa hakemusta netin kautta, vaan kävi tapaamassa suoraan ylijohtajaa ydinporukan voimin.

        – Käytiin Kari Virrannan luona koko tämä viiden porukka ja esiteltiin hanke. Sanoi, että on kyllä niin hieno hanke, että ei hänellä ole lupa edes kieltää tätä, Sonninen naurahtaa.

        Prosessi eteni sen jälkeen perusprotokollan mukaan, virkamiehet neuvoivat hakemuksen teossa ja tekivät avustuspäätöksen.


    • Suorat_sanat

      En voi yrittäjänä ymmärtää ELY-keskuksen (siis valtion) ja Kuopion kaupungin löysäkätistä avustusten jakoa näille rikkaille yrittäjille. Kun investoinnin kustannuksista 25 % hoidetaan julkisin varoin ja eikä kysymyksessä ole todellakaan mitkään start up-yrittäjät, jotka olisivat käynnistämässä uniikkia yritystoimintaansa. Eikä kysymyksessä ole mikään matkailukeskus, kun suunnittelussa on muutama sauna, ravintola- ja terassialueet sekä venesatama. Eikös kirjoitus myös hyvin valaise alueella toimivaa hyvä veli-verkostoa ja sitä, miten se toimii?

    • Maamu911

      Kaupungin markkinointi luo näitä hulluja kuplia. Ja tuhoaa toimivat ja perinteisesti arvokkaat asiat, kuten Puijon. On kaupungissa asiat kovin pienissä, heikoissa ja osaamattomissa käsissä, valitettavasti. Kuopio - Tahko Matkailumarkkinointi mukaan lukien.

    • Kysynvaan88

      Oliko ELY :n tuki peräti 915.000 €?

    • Hupi_hupivene

      Sonninen elää tuilla. Paljonkohan upposi veronmaksajien rahaa tuohon venetehtaaseen?

      • Anonyymi

        Hirveätä schaissea yrittämistä kohtaan. Eiköhän Bellan suora ja epäsuora verokertymä ole kuitenkin satoja miljoonia euroja. Paljonkos itse olet maksanut? Vai olisitko peräti itse elänyt tuilla?


    • Irtola

      Vielä kun Kuopio saa valtion maksajaksi tuollekin pähkähullulle hankkeelle niin ei tarvitse itse sentin latia likoon pistää. Sillä tavalla suurin osa muustakin Kuopion keinotekoisesta kasvusta on saatu aikaiseksi, verorahoilla joiden myötä muutkin laitetaan maksumiehiksi.

      • gerd

        Mitä haittaa valtion rahoituksesta on sinulle?


      • Sanamestari

        Kyse on yhteiskunnan varojen kohdentamisesta! Jos et ymmärrä kuinka yhteiskunta toimii, niin ei kannattane ottaa kantaa tällä, eikä muillakaan palstoilla. Ainakaan sellaisissa asioissa, joissa käsitellään verovarojen käyttöä = valtion rahoitus!! Äänestätkö?
        Kaikella kunnioituksella!


    • Sanamestari

      No niin! Kevät tulla jollottaa ja Saana se vain hiljalleen valmistuu. Avajaisiin on enää muutama kuukausi. Vappunahan siellä kuopiolaiset jo heittävät löylyä ja pesevät pois talviset pölyt.

      Kävin menneellä viikolla katsomssa Saanaa ja matkalla katselin eritoten ympäristöä ja maisemaa, jonka Saana-tutisti kohtaa matkallaan Siikarantaan.

      Kumpusaaren maaisemassa on lämpövoimala, hiili-ja puukasoja ja muuta romua aivan riitämiin. Lumen kaatopaikka loistaa mustana ja paska... möykkynä houkutellen turistia leppoisiin löylyihin.

      No, eipä tuosta paljon enempää ole "kehuttavaa". Palataan asiaan!

    • Anonyymi

      Joko joku palstalaisista on ehtinyt käydä katsastamassa uuden Saanan?

    • Anonyymi

      Eilen Savon Sanomissa oli juttu myrkkylevät iskevät, kun ilmasto lämpenee.

      Siinä on terassilta hyvä katsella, kun sinilevät kukkii järvessä.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa olevan enämpi herrasväen paikka eli klubikortilla sisälle.


    • Anonyymi

      Aha eli kirjoitukseni poistettiin. Eli kävin syömässä saanassa kaks kertaa samalla eka ja vika kerran. Ruoka oli huonoa ja asiakaspalvelu töykeää.

    • Anonyymi

      Kävin testaamassa saunaosaston. Erittäin hieno kokemus! Arkena hinta on vain 12 eur. Maisemat ovat järven suuntaan parasta Kuopiota, eikä Saanasta se toinen suunta oikein näykään. Järvessä uivia miellyttänee, että Siikalahdessa on usein selvästi lämpimämpi vesi, kuin keskustan läheisyyden avoimemmilla vesillä. Loistava lisä Kuopion elämystarjontaan, jolle toivotan kaikinpuolista menestystä!

      • Anonyymi

        Maksettu mainos. Tuohon ei usko Joulupukkikaan.


      • Anonyymi

        Maailma on täynnä viholliskuvia - et ole itse selvästikään edes käynyt siellä.

        Pitäydyn yo. kokemuksessani sillä varauksella, että tänä kesänä Kallavedessäkään ei ole tarjolla kuin viileää tai vieläkin viileämpää vettä. Kuitenkin kyseisen vesialueen ja muutkin Kuopion rannat pitkältä ajalta hyvin tuntevana pidän sijoittautumista kyseiselle rannalle erityisesti tässä mielessä onnistuneena.

        Kukin valintansa mukaan pysyköön uskossaan, tai vaihtoehtoisesti tehköön omat johtopäätöksensä kokemusperäisesti!


      • Anonyymi

        Kävinpäs veneilemässä kyseisellä sisälahdella (Siikalahti, Rauhalahti jne.) kesän parhaan helleputken viimeisenä päivänä eli lauantaina 27.7., jolloin mittasin siellä yleisesti 24 - 27 asteen lämpötiloja, paikoin varsin syvälläkin. Samana päivänä Kallaveden viralliseksi lämmöksi ilmoitettiin 22 astetta, joka tiettävästi mitataan ison selän ääreltä Itkonniemeltä. Kaikista kylmimmissä virtapaikoissa saattoi tuolloin mitata jopa 18 asteen lämpöjä.

        Kaakosta puhaltaneesta tuulesta johtuen myös Niuvan uimaranta oli erittäin lämmin, pohjaa (1,8 m) myöten 27 asteinen. Kääntäen, etelä- ja kaakkoistuulten puhaltaessa vesi voi olla siellä hyvin viileää kovienkin helteiden aikaan, pintavesien kuoriutuessa rannalta pois.

        Koska saman järven lämpötilojen hajonta voi olla samana päivänä jopa 10 asteen luokkaa, veden lämmöstä kiinnostuneiden kannattaa miettiä, mihin hakeutuu uimaan. Kuopion lukuisat suojaisat lahdet ovat melkein aina oleellisesti lämpimämpiä, kuin isot avoimet vedet. Siksi mm. Väinölänniemellä vesi on vain harvoin erityisen lämmintä.


    • Anonyymi

      En kyllä uisi Kallavedessä.

      Sinilevät tuottavat myrkyllisiä yhdisteitä, joille altistuminen voi aiheuttaa erilaisia oireita. Sinilevämyrkyille altistuminen voi aiheuttaa muun muassa pahoinvointia, oksentelua, päänsärkyä, silmien kirvelyä, ihottumaa, kuumeilua tai heikotusta.

    • Anonyymi

      Voisikohan sinne palvelutarjontaan yhdistää hyvinvointipalvelua, esimerkiksi kuppausta savusaunomisen yhteyteen?

      Kunnon juureva saunottajamuija, joka ei kuuntelisi kitinöitä, vaan murjoisi golfinkangistamat lihakset jälleen vetreiksi ja iskisi sarvet selkään.

      Jotain, mihin tultaisi vaikka Saksasta saakka.

    • Anonyymi

      Saanan venetsialaiset oli kyllä ihan floppi, väkeä oli paljon mutta tarjoilu ei todellakaan toiminut, valtavat jonot niihin kahteen käytössä olleeseen myyntipisteeseen, tunnin jonotuksen jälkeen luovutin. Luvattu ohjelma oli olematon, tulishow oli vaatimatonta ja esitys lyhyt, luvattua livebändiä ei ollut, muutamat patterituikut maassa eivät oikein ole "ohjelmaa". "kokko" paloi noin parinkymmenen minuutin ajan vaisusti kunnes sammui...sammui myös tunnelma ja poistuttiin pettyneinä paikalta. Ei tarvinne toiste vierailla.

    • Anonyymi

      Vae ol ne venetsijalaeset loppi! Tiettäähän tuo mitenkä kääp ku savolaeset yrittellöö matkija venskkoo taallooviin juhlija:D:D

    • Anonyymi

      Työnsivät meijän lahukan täyteen muovi roinaa. Sitten sanovat "luonnonkaunis"

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe