Valaita pitäisi päästä perheen kanssa katsomaan

valaatkiikarissa

Mikä olisi paras paikka valaiden katsomiseen takuu varmasti, jos koko perheen kanssa matkustetaan? Ei viitsi tuottaa lapsille pettymystä, jos niitä luvattuja valaita ei sitten näe.
Matkabudjetti hieman rajallinen, mutta hyvään kohteeseen ollaan kyllä valmiit jonkun verran satsaamaankin. Lapset ovat tottuneet matkaamaan meidän matkassa, kun on tehty omatoimimatkoja, joten pidemmät lennotkaan ei ole ongelma.
Talvi on meidän perheelle ehkä paras ajankohta, mutta loppukesäkään ei ole ongelma järjestää matkaa.

8

233

Vastaukset

 • Pattaylla ei ole valaita.

  • Pattayaa haukkuvat suominaiset ovat sen sijaan melkoisia valaita.


  • soi.kasin.kingi kirjoitti:

   Pattayaa haukkuvat suominaiset ovat sen sijaan melkoisia valaita.

   Ei nyt tälläiset "valaat" olleet kiikarissa. Vaan ihan oikeat valaat, siis esim. ryhä- tai sinivalaat. Pattaya ei nyt muutenkaan kiinnosta, on enempi sellaisen junttikohteen maineessa. Muualla ollaankin Aasiassa matkusteltu perheen kanssa.


  • valaatkiikarissa kirjoitti:

   Ei nyt tälläiset "valaat" olleet kiikarissa. Vaan ihan oikeat valaat, siis esim. ryhä- tai sinivalaat. Pattaya ei nyt muutenkaan kiinnosta, on enempi sellaisen junttikohteen maineessa. Muualla ollaankin Aasiassa matkusteltu perheen kanssa.

   Eihän aloittaja maininnut Pattayasta sanallakaan.


  • lkjhgfdxs kirjoitti:

   Eihän aloittaja maininnut Pattayasta sanallakaan.

   No eihän se ufopuolellakaan Herra Hellakoukkuna Pattayaa mainitse.


 • Azorit nyt ainakin, varsinkin kaskelotteja nähdään usein, lisäksi sinivalaat menevät vierestä muuttomatkallaan.

 • Alkuperäisen kysyjän perhe on ehkä jo matkansa tehnyt, mutta pari vinkkiä kaikille muillekin valaiden bongausta harkitseville.

  Riippumatta siitä kuinka "varma" valaskohde on kyseessä, kannattaa aina varautua henkisesti siihen ettei eläimien näkeminen ole 100 % varmaa ja puhua tästä myös lasten kanssa etukäteen. Meret ovat valtavia, ja valaat voivat joskus haluta välttää ihmisiä/veneitä. Erityisen tärkeää on, ettei villieläimiä houkutella ihmisten luo millään tempuilla eikä esim. veneretkillä "jahdata" valaita eikä niitä piiritetä useilla veneillä. Eettisesti toimivilla retkillä eläimiin pyritään pitämään kohtuullinen välimatka. Pienikin lapsi yleensä osaa olla myötätuntoinen ja ikäänsä sopivalla tavalla selitettynä ymmärtää, että eläinten hyvinvointi on tärkeämpää kuin niiden näkeminen läheltä.

  Edellisissä viesteissä mainittujen kohteiden lisäksi myös esim. Norjassa voi nähdä valaita. Ainakin Azoreilla on kuulemani mukaan veneretkien lisäksi myös mahdollista tähystää valaita rannikolla olevista torneista.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  159
  4387
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4140
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3918
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  104
  2906
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1203