Velka jojoilee

eurojackpottia

Maksan ulosottoa pois aina kun tulot ylittää suojarajan, eli n 6 kk lyhennän ja 6 kk tulot niin pienet ettei niistä mene mitään (opiskelija). Tosi hienoa huomata että vuoden ruljassin jälkeen velkasaldo on vain pari kymppiä vuoden takaista pienempi.
Laskin, että jos olis tulot joilla maksaa velkaa joka kuukausi, maksaisin 3 kk pelkkiä kuluja ja korkoja, ja loput pientä lyhennystä.

Välillä tuntuu kohtuuttomalta.

4

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgtf

      Olet siis vihdoin keksinyt, mikä siinä rahan lainaamisessa on se juttu: korko. Onneksi olkoon. Melko typerää sitä olisi rahaa lainata kenellekään, jos takaisin saisi vain lainaamansa summan, eikö?

      Esimerkiksi tosi moni asuntovelallinen maksaa alkuun suurimmaksi osaksi korkoa, ja vasta pääoman tarpeeksi pienentyessä rupeaa koron suhde häviämään pääoman lyhennykselle. Loppua kohti sitten maksellaankin melkein pelkkää lyhennystä jäljellä olevan lainapääoman ollessa niin pieni, että korolla ei enää ole suurta merkitystä.

      Velkaa ottaessa täytyy pitää huoli siitä, että maksukyky riittää sekä pääoman, että korkojen maksuun. Opiskelijalla harvoin tulotaso on kovin suuri, joten mittava velanottokaan ei ole järkevää.

    • eurojackpottia

      Elin täysin tulojeni mukaan ja olin vakityössä, kunnes tuli potkut ja sairastuin. Jokainen voi laskea onko elänyt sen mukaan että pärjäisi maksuistaan alle tonnin nettotuloilla, ja elää sen mukaan. Tosin kukaan ei ostaisi asuntoja tai autoja enää. Mutta hienoa että osataan elää toisen elämää ja antaa epärelevantteja neuvoja.

      Ulosoton maksut tulee korkojen päälle ja ne on kohtuuttomat.

      • hgft

        Olen laskenut.
        Mitään sellaista velkaa ei ole, jonka vastineena ei ole vakuutta siltä varalta, että palkasta saatava maksukyky loppuu. Sen ohella se velka on vakuutettu myös sairauden varalta. Jouduin siis työttömäksi tai sairastun, niin velat tulee kuitattua tavalla tai toisella, ja muilta osin eläminen sovitetaan uuden tulotason mukaan. "Opiskelijan palkalla" en siis aio jäädä jojoilemaan velkojeni kanssa.

        Mutta oli kyse nyt sitten mielestäsi kuinka epäoikeudenmukaisesta tilanteesta tai ei, niin tuliko se sinulle todella yllätyksenä, että jos maksat velkaa vain puolet ajasta, niin se kuitenkin kasvaa korkoa koko ajan, eikä sen vuoksi lyhene kovinkaan kovaa tahtia? Joo, se korko on edelleen kaiken luottotoiminnan perusta. Ollut ikimuistoisista ajoista. Eikä se sinulle oikeasti ole voinut tulla yllätyksenä.

        Sitä paitsi tilanteesihan on opiskelijalle aika tyypillinen. Ei kovinkaan moni opiskelija maksa esimerkiksi opintolainaa vielä opiskeluaikana pois, vaan se alkaa vasta valmistumisen ja sitä (toivottavasti) seuraavan työnteon jälkeen. Jos siis olet pystynyt pitämään lainan pääoman kasvun kurissa, ja jopa pienentämään sitä opiskelujen ohella, niin tilanne on ihan hyvä. Ei muuta kun opiskeluintoa, ja aikanaan sitten uusilla palkkatuloilla laina pois. Iso osa meistä makselee jotakin lainaa pois suuremma osa aikuisiästään, joten ei tuo vuosi nyt mikään aika vielä ole.


    • Niinpänoooin

      Opintuki, yleinen asumislisä (jonka piirissä opiskelijat nykyään ovat) ja opintolaina ovat ulosmittauskiellon piirissä. Perintäfirmat laittavat niitä ulosottoon siten aivan kiusallaan silloin, kun henkilö opiskelee. Laita nille paskoille sähköpostia, että maksat opintolainankin takaisin vasta opiskelujen jälkeen.

      Tiedoksi palstoilla häiriköiville päivystäville ja poikkeuksetta tyhmille uo-miehille: opintolainaa saa nykyään maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta, koska laki muuttui viime vuonna siten, että valtio antaa takauksen käytännössä aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe