Kreikassa kaksi hinnoittelua?

eireiluavaikymmärränkin

Oltiin viime syksynä kreetalla ja katselin kaupassa paikallisten ostoksia. tämä nainen osti juustopaketin vierestäni, hinta jotain 12 euroa kilo. Ostin samanlaisen juuston,suht samankokoisenkin. No nainen olikin kassalla ja maksoi juustonsa 10 euron setelillä ja sai takaisin muutaman euron ja ei näyttänyt mitään bonus tjs korttia!
Samalla tavalla usein seurailen ostoksia tekeviä paikallisia ja tullut mieleen että taitaa olla meille muille turistihinnat!
Kysyin suoraan hotellimme respasta ja hän sanoi että keskipalkka,esim opettajalla 800-900 euroa kk. Niin hän jatkoi,mietihän...

8

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perimeno

      Tää pitää paikkansa. Tottakai turisti maksaa enemmän, onhan meillä hiukka enemmän varaa kuin kreikkalaisilla. Talvella ovat kuitenkin työttömiä, kun turistit häipyy eikä töitä ole. Niillä ei ole tällaista yhtä hyvää työttömyyskorvaussysteemiä kuin täällä. Olikohan se kolmen kuukauden ajan, kun saavat jotain korvausta ja sitten ovat ilman.

    • kuinkahanlienee

      Kympin setelillä maksoi ja sai takaisin muutaman euron. Mitä tekemistä juuston kilohinnalla on tuon kimpaleen kanssa? Kilon paketti on sentään iso. No, mitä itse maksoit samankokoisesta paketista? Oma kokemukseni on, että lyövät saman hinnan mikä tuotteessa on-siellähän on vielä vanhanaikaisia pieniä hintalappuja esim. säilykkeiden päällä, enkä usko että alentavat hintaa kassaan lyödessä paikalliselta.

      • suurikreikanystäväolen

        No kun se kilohinta oli siinä ja paketti maksoi n. 12 euroa minulle. Ostin sen kun halusin hyvää juustoa ja näytti kovalta,keltaiselta juustolta. En olisi kiinnittänyt mitään huomiota tämän jälkeen...vaan siihen 10 euron setelillä maksamiseen ja antoi rahat/kolikot käteen. Turistillehan ne tiputetaan pöydälle.


      • kuinkahanlienee

        Ok. Yritän tässä muistella kuinka siellä punnitaan vaikkapa juusto vai meneekö tosiaan noin. Irtojuustoa, kuten fetaahan myydään tynnyristä ja eikös vaaka ole käytössä. Onhan siinä omat hyvätkin puolensa, että paluukolikot tipautetaan pakkauspaperille..:) Voi jopa olla rehellistä. Omalta osaltani voin sanoa, että todella rehellistä on ollut Kreikassa matkailu poislukien Ateena.


    • KuulkaasTollot

      Etsikää ne paikallisten käyttämät kaupat, niitä kyllä on. Ja niissä on ihan eri hinnat kuin turistien käyttämissä kaupoissa. Pitää vaan etsiä ja löytää ;)
      Esimerkiksi Rhodoksen kaupungissa erään kemikalio-liikkeen takaosasta johtaa portaat alakertaan, siellä on marketti jossa paikallinen väki asioi.

      • Tollonen

        Ja sama pätee ravintoloiden osalta, menkää paikallisten suosimiin niin saatte kunnon safkaa ja oikeaan hintaan, sekä kaupanpäälle muuta kuin naapuripöydän suomihöpinää.


      • pöllönen1

        Minkähän vuoksi olisi Kreikkaan mentävä Rodokselle tai Plataniakseen kuuntelemaan "suomihöpinää"?


      • Tollonen
        pöllönen1 kirjoitti:

        Minkähän vuoksi olisi Kreikkaan mentävä Rodokselle tai Plataniakseen kuuntelemaan "suomihöpinää"?

        Suomiräkälöitä on Pattayalta lukien lähes joka suomalaisten suosimissa rysissä, toiset tuntuu tykkäävän, minä en.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe