Kannattaa lukea ja ajatella lukemaansa:
http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253728-alkiolaista-allianssia-rakentamaan?ref=karuselli
Jos luitte, minkä johtopäätöksen teitte Väyrysestä? Toivottavasti tulitte samaan johtopäätökseen kuin minäkin.
Paavon puhetta
64
1225
Vastaukset
- Väykkä.on.kova.luu
Paavo puhui täyttä asiaa. Hyvä että haastaa Sipilän.
- kapi.kopioija
Kapi ei kertonut "johtopäätöstään" sillä hän joutuu odottamaan MPP:n kirjoitusta voidakseen sitten kompata sitä:D
kapi.kopioija kirjoitti:
Kapi ei kertonut "johtopäätöstään" sillä hän joutuu odottamaan MPP:n kirjoitusta voidakseen sitten kompata sitä:D
Ei, ei johtunut tuosta, että en omaa johtopäätöstäni kertonut. En kertonut sitä siksi, etteivät ketkään täällä sortuisi minua myötäilemään. Halusin kuulla keskustalaisten tai ainakin keskustaa lähellä olevien mielipiteitä. Pystyyn_kuollelta näkyy jo tulleen sellainen. En sitäkään nyt vielä kommentoi, jotten vaikuttaisi muiden mielipiteisiin, joita ihan mielelläni kuulisin enemmänkin. Onhan kyseessä - no, hyvin kiinnostava henkilö;))
- kapi.kopioija
kapi_ kirjoitti:
Ei, ei johtunut tuosta, että en omaa johtopäätöstäni kertonut. En kertonut sitä siksi, etteivät ketkään täällä sortuisi minua myötäilemään. Halusin kuulla keskustalaisten tai ainakin keskustaa lähellä olevien mielipiteitä. Pystyyn_kuollelta näkyy jo tulleen sellainen. En sitäkään nyt vielä kommentoi, jotten vaikuttaisi muiden mielipiteisiin, joita ihan mielelläni kuulisin enemmänkin. Onhan kyseessä - no, hyvin kiinnostava henkilö;))
Kapi ja Väykky ovat molemmat yhtä suuruudenhulluja. "jotten vaikuttaisi muiden mielipiteisiin," Hahahahhaaaaaa Ne muutama kapilandian tyyppi täällä komppaa kopioijaa kuitenkin. hehheeee
kapi.kopioija kirjoitti:
Kapi ja Väykky ovat molemmat yhtä suuruudenhulluja. "jotten vaikuttaisi muiden mielipiteisiin," Hahahahhaaaaaa Ne muutama kapilandian tyyppi täällä komppaa kopioijaa kuitenkin. hehheeee
Minä olin tietenkin tosissani tuossa sanomassani, jota siteeraat, mutta sinä luonteeltasi humoristina otat sen huumorin kannalta;))
Ei tuo Väyrysen eroaminen Kansalaispuolueesta yllätyksenä tullut. Hänellä tuli siellä seinä vastaan ja poliisitutkinta on edessä, joten ilmeisesti olisi eronnut, vaikka ei olisikaan pyrkimässä kepun puheenjohtajaksi.
Kumma ettei Väykky kommentoinut, onko hän ollut puhumassa kepun piirikokouksissa, jotka ovat jo alkaneet. Vielä muutama viikko sitten hän uhosi kiertävänsä niistä useimmat, koska hänellä on kepun eurokansanedustajana niissä puheoikeus. Olisi luullut, että olisi maininnut, jos häneltä ovet suljettiin.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Piirikokoukset-2018
Väyrynen istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa kristillisdemokraattien ryhmässä. Päättäneekö erota varmuuden vuoksi siitäkin?- kepumeriitti
Poliisitutkinta edessä. Siis oivaa ainesta kepun puheenjohtajaksi!
Tämä avaukseni oli tietenkin vakavalla mielellä tehty tärkeä tutkimus. Toivoin saavani mielipiteitä nimenomaan keskustalaisilta tai ainakin kepua lähellä olevilta. Tietenkin heidän täällä esittämänsä näkemykset kertovat luotettavassa suhteessa keskustalaisen kentän näkemyksistä. Se keskustalainen kenttä sitten kesäkuussa ratkaisee sen, kummasta tulee puolueen johtaja, Sipilästä vai Väyrysestä.
Onhan noita mielipiteitä tullut muutama kummaltakin taholta. Noiden perusteella ei ehkä voi vielä tehdä varmaa johtopäätöstä em. asiasta. No, jotain voi ehkä päätellä sen perusteella, kumpaa mielipidettä pitää palstalla nähdyn perusteella järkevämmältä taholta tulleena. Siis kumpi se taho on, vai? Jääköön se muiden pääteltäväksi..
Eipähän tuo asia oikeastaan minulle kuulu, sillä vaikka - kuten tiedetään - olen keskustaan kallellaan, mutta en ole puoluekokousedustaja. Mutta jos olisin, arvatkaa, kumpaa kannattaisin puheenjohtajaksi? Tietysti häntä, joka on kaksi kertaa puolueensa pelastanut - kuten linkkijutusta käy ilmi - mutta ei ole silti vielä päässyt koskaan pääministeriksi. On se niin väärin!
Eräs on pitänyt minua Väyrysen verrokkina. Ehkä meillä molemmilla on taipumusta pitkiin esityksiin. Muussa suhteessa en voi ottaa kunniaa Väyryseen vertautumiseen. Tällä palstalla esiintyvistä se kunnia kuuluisi eräälle toiselle, minua kyvykkäämmälle ja merkittävämmälle johtajalle, jolla on yhtä vahvoja ja yhtä perusteltuja mielipiteitä itsestään kuin Väyryselläkin;))
Kiittäen tärkeälle tutkimukselleni tulleesta aineistosta päätän tutkimukseni tällä erää. Mutta jos vielä tulee lisää tärkeää aineistoa, saatan palata siihen vielä huomenna.- kapi.tuhkamuna
Laita toki taas linkki noista valtion varoilla käymistäsi kursseista.
kapi.tuhkamuna kirjoitti:
Laita toki taas linkki noista valtion varoilla käymistäsi kursseista.
Olen kyllä täällä jo jotakin kertonut niistä valtion varoilla käymistäni kursseista, mutta kun et ilmeisesti ole sitä huomannut, täytyy sinulle vielä kertoa:
Niitä kursseja oli mm. se vuoden mittainen aliupseerien peruskurssi siellä Lappeenrannan "rottakoulussa", Huoltokoulussa Santahaminassa järjestetty neljän kuukauden mittainen talousaliupseerikurssi, myös neljän kuukauden mittainen mestarikurssi PE:n järjestämänä RT-koulun tiloissa Santahaminassa ja puolen vuoden mittainen luutnanttikurssi Esikuntakoulussa Santahaminassa. Sotilasurani alkuvaiheessa muutamia lyhempiä kursseja kuten sissikurssi ja tiedustelukurssi, sotilasurani loppuvaiheessa myös muutamia lyhempiä, hallinnollisia ja työehtoasioita koskevia kursseja. Niin, ja täydellä ylikersantin palkallahan kävin myös sen neljän kuukauden mittaisen reserviupseerikurssin siellä Haminan RUK:ssa.
Ehkä kuitenkin ´sinulla on lukihäiriö ja luit valtion kustantamaksi kurssiksi tämän, josta edellisellä avauksellani vastineessani eräälle mainitsin näin:
>>Joo, henkilöstöhallinto tietysti on toisarvoinen apuaine missä tahansa. Siviilityöurallani opiskelin Johtamistaidon opistolla - työantajan kustantamana - pari kurssia teemana tulosjohtaminen. Kuinkahan olikaan pääoppikirjana kirja nimeltään ”Henkilöstö - yrityksen tärkein voimavara”<<
Helpottiko? Hyvää yötä!
- kepupaniikki
Paavo kirjoitti aika pitkälti sellaisen tekstin, joka on näkemykseltään usealta kohdin yhtäläinen omien arviointieni mukaan. Se tärkein pointti on puolueen nykytila ajatellen seuraavia parlamenttivaaleja. Kuinka puolue kykenee myöntämään itselleen, että Sipilän johdolla tai hänen mahdollinen samanlinjainen seuraajansa ajanee puolueen suoraa päätä karille, jos puolueessa ei käydä sisäistä syväanalyysia puolueen tilasta ja tulevaisuudesta? Puolueessa on kaksi erilaista linjaa, moderni markkinaliberalistinen ja vanhoillinen alkiolainen linja. Tätä eivät nykyjohto ja sen kannattajat tietenkään halua myöntää, mutta kyllä se on havaittavissa puolueen poliittisen linjan pidemmän ajan tarkastelussa. Olen jo useista yhteyksistä saanut lukea siitä, mitä maaseudulla ajatellaan puolueesta ja se ei ole mikään positiivinen juttu Keskustan kannalta. Taloustaito-tutkimuksen suorittamassa mielipidekyselyssä 1-10.4 puolueiden kannatuslukemiksi julkistettiin seuraavasti: SDP 22,1%, Kok 19,1%, Vihreät 17,1%, Keskusta 14,4%, Vasemmistoliitto 12,1%, Perussuomalaiset 5,4%, KD 4,0%. Sin 1,0%. Kyselyä varten haastateltiin 3540 äänestysikäistä kansalaista ympäri Suomea. Ei mairittele Keskustaa, mutta milloin puolueessa ymmärretään ottaa vakavasti kannatuksen laskusuunta, jos se on ulkopuolelta nähtävissä? Kokoomus vankistanee mahdollisuuksiaan päästä seuraavaan hallitukseen, jos kannatus säilyy edes noilla hujakoilla, mutta Keskustalle näyttäisi tässä valossa olevan oppositiopaikka tulossa. Ja rajulla kädellä.
Paavo Väyrynen on tietysti paljon puhuttava ja toisaalta jopa inhottu persoona. Nykyään häntä pidetään liian vanhana ollakseen varteenotettava puheenjohtaja puolueelle. Oli niin tai näin, tilanne on kumminkin sellainen Keskustan kannalta, että jos laivan kurssia ei saada korjattua, saattaa puolue joutua jakamaan Ruotsin ja Norjan keskustapuolueiden kohtalon pienpuolueeksi. Kysymys kuuluukin: onko Keskustalla hirveästi vaihtoehtoja? Olisiko Väyrynen kumminkin se henkilö, jota puolue ja nimeenomaan puolue tarvitsisi? On liikkunut huhuja siitä, että Sipilä olisi "ostanut" itselleen puheenjohtajuuden maksamalla taustajoukkoineen puolueen velkoja. Jos näin on, puolue on ilmiselvässä sillassa. Hallituksen vauhti on niin kovaa, että näyttää siltä kuin keskustalaiset ajaisivat laput silmillä ja tulpat korvissa höyryjunan lailla eteenpäin. Totaaliseen tuhoonko ja jopa kahtiajakautumiseen Persujen lailla?Mutta mahtavatko keskustan kannattajatkaan pitää kansallisena etuna sitä, että ehkä jopa puolet suomalaisista pakenee Ruotsiin Väyrysen noustua maamme pääministeriksi? Pakoa Ruotsiin tuollaisessa tilanteessa vannottiin jo 1980-luvulla, enkä usko, että kansalaisten reaktio on lieventynyt varsinkaan siksi, että pakolaisuudesta ja poliittisen turvapaikan hakemisesta ulkomailta on tullut tällä vuosikymmenellä aivan toisen mittaluokan ilmiö kuin silloin.
- kepupaniikki
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Mutta mahtavatko keskustan kannattajatkaan pitää kansallisena etuna sitä, että ehkä jopa puolet suomalaisista pakenee Ruotsiin Väyrysen noustua maamme pääministeriksi? Pakoa Ruotsiin tuollaisessa tilanteessa vannottiin jo 1980-luvulla, enkä usko, että kansalaisten reaktio on lieventynyt varsinkaan siksi, että pakolaisuudesta ja poliittisen turvapaikan hakemisesta ulkomailta on tullut tällä vuosikymmenellä aivan toisen mittaluokan ilmiö kuin silloin.
Mikäs suomalaiset sinne ajaisi? Ei Paavosta tule pääministeriä kuin ehkä nykyhallituksen loppuajaksi, jos vaan pystyssä pysyy eikä Sipilä voita. Keskustalle näyttää oppositiotie nyt todennäköisemmältä kuin hallitustie. Tietysti, jos Väyrynen sattuisi nousemaan puolueen johtoon, niin eihän tuota tiedä, kuinka hyvin seuraaviin hallitustunnusteluihin Keskusta voisi yltää. Demarit näyttävät tässä vaiheessa ottaneen tuntuvan johtopaikan galluptietojen perusteella, joten pääministerin pesti mennee kai sinne. Ja siinä valossa se on kai SDP, joka ratkaisisi sen, ottaisiko se Keskustan vaiko Kokoomuksen seuraavaan hallitukseen. Hallitusohjelma sen ratkaisee.
kepupaniikki kirjoitti:
Mikäs suomalaiset sinne ajaisi? Ei Paavosta tule pääministeriä kuin ehkä nykyhallituksen loppuajaksi, jos vaan pystyssä pysyy eikä Sipilä voita. Keskustalle näyttää oppositiotie nyt todennäköisemmältä kuin hallitustie. Tietysti, jos Väyrynen sattuisi nousemaan puolueen johtoon, niin eihän tuota tiedä, kuinka hyvin seuraaviin hallitustunnusteluihin Keskusta voisi yltää. Demarit näyttävät tässä vaiheessa ottaneen tuntuvan johtopaikan galluptietojen perusteella, joten pääministerin pesti mennee kai sinne. Ja siinä valossa se on kai SDP, joka ratkaisisi sen, ottaisiko se Keskustan vaiko Kokoomuksen seuraavaan hallitukseen. Hallitusohjelma sen ratkaisee.
Juurihan sinä tunti sitten annoit ymmärtää, että Väyrynen voisi kääntää kepulaivan kurssin äänestäjien keskuudessa. Jos Väyrynen onnistuu, hän nostaa kepun suurimmaksi puolueeksi ja sitä kautta itsensä pääministeriksi.
- kepupaniikki
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Juurihan sinä tunti sitten annoit ymmärtää, että Väyrynen voisi kääntää kepulaivan kurssin äänestäjien keskuudessa. Jos Väyrynen onnistuu, hän nostaa kepun suurimmaksi puolueeksi ja sitä kautta itsensä pääministeriksi.
Tarkoitin kurssin kääntämisellä sitä, että kannatuksen lasku pysähtyisi ja saattaisi ehkä himpun noustakin. Se on puhtaasti äänestäjien päätettävissä. Sitä en jaksa uskoa, että Väyrynen pystyisi sellaiseen ihmetekoon, että nostaisi alle vuodessa puolueen tuosta suosta suurimmaksi asti. Sipilä tuskin pystyy laskukehitystä katkaisemaan, koska sitten hän joutuisi peruuttelemaan ja muuttamaan politiikkaansa eikä Kokoomus katsoisi sitä hyvällä. Kokoomuksella on vielä mahdollisuus haastaa demarit suurimpana puolueena, mutta nämä tämän viikon kehysriihestä tulleet uudistukset voivat katkaista sen kanan lennon.
- Menneiden_Talvien_Lunta
Paavo Väyrynen on siitä eriskummallinen vanhempi valtiomies, ja tietysti keskustapoliitikko, että häneen näyttävät tykästyneen sekä Suomen äärioikeisto että äärivasemmisto, ja tietysti Vladimir Vladimirovitsin propagandistit itärajamme molemmin puolin, muttei syystä jostain enää enemmistö Suomen keskustalaisista.
Tuo kielinee Väyrysen kyvystä olla populistina mitä kuulija kulloinkin haluaa, ja ääripäiden käden lopsautuksesta, jolloin ympyrä sulkeutuu. - Lillepo
Ei Paavon puheita ole kannattanut ajatella enää pitkiin aikoihin. Hän on ajautunut itse rakentamalleen sivuraiteelle politiikassa ja puolueessa, vallan sokaisemana. Nykyinen Paavon populistinen linja näyttää lähinnä nololta vanhan valtiomiehen muuten ihan mukiinmenneessä poliittisessa historiassa. -Mutta tunnustettava on että bisnesmies on hiän!
- Hallitsematonkaaos
Sipilältä puuttuu Paavon pitkän Valtionmiehen iän ja kokemuksen tuoma etu.Valtionlaivaa ei johdeta yritysjohtajan elkein ja opein joka näyttää Pääministerillä kaiken sekoilun ja toilailun tulleen toimillaan esiin joita paikkaillaan jälkikäteen.
- AamukahviaKohtaKeitän
Eikös tuo teksti ollut pelkkää vuosikymmenien sinnikkäiden, mutta aina vain jollain tavalla täyttymättä jääneiden henkilökohtaisten valtapyrkimysten analysointia?
Oli siinä jonkin verran pientä pyrkimystä antaa palautetta puolueen filosofiasta, josta ei ulkopuolinen voi mitään ymmärtää.
En minä ensimmäistään mielenkiintoista asiaa nähnyt tekstin käsittelevän.
Ehkä kun itse olen vailla poliittista valtaa ja pyrkimystä sellaiseen vieläkin, mikään puolue ei väähääkään kiinnosta, on pakko miettiä oikeita asioita.
Mitä lähempänä oikeata valtaa, sitä olemattomampaa asiasisältö?
Oma johtopäätökseni on, että varmaan Paavon kirjoista selviäisi lisää tietynlaisen melkoisen konkarin, persoonan ja paljon nähneen käsityksistä, mutta kun ei itseäni yhtään enempää kiinnosta.
Edelleenkin, ajatusmaailmojamme yhdistää kampanja-kahvimuki, joka oli kallis, mutta ostin sellaisen, sillä ajatus oli hauska ja pidän kahvista ja sitä kautta kahvimukeista. Sen jälkeen jouduin vaivautuneena pakenemaan puolijuoksua vaalikojulta, jonne hetken mielijohteesta torilla päädyin.
Lisäjohtopäätös, että itseltäni jäävät todennäköisesti jatkossakin Paavon kirjat ostamatta. - Puavo_perskeles
Puavo on männyttä kalua politiikassa. Ossais jo viimein asettua alalleen ja vaikka naatiskella Vuokosta. Jos sekään enää antaa.
- luikahus
Suattaapi olla, suattaapi olla, eihän tuata ikinä tiijä. Puavo suattoo luikahuttaa vaan voep mennä kotvanen. Vuokko voep naakuu ku kippee kissa :D
- Paavo.Il.Jong.Un
Vastaukseni on oikeastaan sama, mikä tässä erinomaisessa kirjoituksessa Paavo Väyrysestä... Pekka Ervastin sanoin; Paavo tarvitsisi psykologia, psykiatria ja nyt myös geriatria...
https://guitarkonkari.wordpress.com/2018/03/17/vayrysanalyysi/
Oikein mukavaa perjantaita ja aurinkoista viikonloppua Kapille! Tunnettuna Paavo Väyrysen ihailijana tein eilen tämän avaukseni tietenkin täysin vakavalla mielellä. Enhän toki voi tätä päättääkään vain itseäni koskien, johon eilen illalla keskustelun vei eräs, jolle minä olen tietenkin paljon merkittävämpi ja mielenkiintoisempi kuin Paavo Väyrynen.
Avauksella ”Pate erosi kansalaispuolueesta. Entä nyt?” nimim. Commendante on Väyrysen mahdollista kepun puheenjohtajaehdokkuutta tarkoittaen todennut: ”No eihän siinä muuta kuin pyrkimään kepun puheenjohtajaksi. Hopeamitalia pukkaa”. Niukan sanankäytön mestarillisena taitajana ihailemani Pystyyn_kuollut on siihen todennut: ”Siitä vain nolaamaan itsensä”.
Edellä mainitun keskustelun johdosta minä siellä totesin näin: Hoppee ei oo häppee, sanotaan. Hopeamitalia tosin pidetään joskus hävittynä mitalina ja pronssimitalia voitettuna. Jospa sinne kepun puheenjohtajavaaliin tulisi kolmaskin ehdokas, jolloin Paavo saisi sen voitetun mitalin”.
Edellisen käyntini jälkeen on tullut tälle avaukselleni oikein hyvää, asiallista keskustelua, ja keiltäpä muilta kuin heiltä, jotka aina aikaisemminkin ovat osoittaneet omaavansa kykyä sellaiseen. En siihen keskusteluun halua osallistua jotten vetäisi sinne noita ihailijoitani, vaan päätän tämän avukseni puoleltani vieden sen avaukseni vakavaan asiaan.- Y.L.Lättynyt
En ole tiennyt sinua Väyrysen kannattajaksi. Sellainen tietysti olet, kun toivot Väylälle voitettua mitallia;D
Paavo Väyrysen analyysi Kepun tilasta on samantapainen kuin omanikin. Liberaalit voimat ovat kaapenneet Kepun itselleen. Liberaalit on toki ymmärrettävä tässä suhteellisena käsitteenä, sillä eivät kepulaiset sentään niin liberaaleja ole kuin kokoomuslaiset. Mutta näiden kahden puolueen liberalismit lyövät kuitenkin kättä toisilleen niin hyvin, että yhteinen sävel on löytynyt monissa asioissa.
Kepu on tosiaan hylännyt alkiolaisen perinteensä melko täydellisesti. En usko, että Kepun perinteiset äänestäjät ovat pitkässä juoksussa kovin ihastuneita tähän menoon. Kepulainen liberalismi ei ole kuitenkaan sellaista, joka vetoaisi suurten kaupunkien asukkaisiin. Ja maaseudun heikompiosainen väestö sitä varmasti kaihtaa. Tässä olisi ollut Soinin johtamalle entiselle persupuolueelle sauma iskea kirveensä kosteaan väliin puuta. Soinin porukalle kävi miten kävi ja nyt Kepua tähän asti kannattaneilla ei tunnu olevan oikein muuta vaihtoehtoa kuin nukkuvien puolue. Kyynys äänestää vanha perivihollista vasemmistoa taitaa olla monelle liian suuri.
Kepusta on tullut jonkinlainen maaseudun oma Kokoomus-puolue. Ja tätä Väyrynen arvostelee kovin sanoin. Väyrynen on oikeassa siinä, että nykyistä Kepua voi odottaa vain kannatuksen lasku, ellei politiikkaa palauteta enemmän perinteisille linjoille.
Mutta onko Väyrynen itse sitten ainoa vaihtoehto. Minusta ei ole, mutta jostain syystä Kepun toisinajattelijat ovat olleet hiiren hiljaa. Luonteva valinta eriseuraisista olisi viimeksikin ehdolla ollut Tuomo Puumala. Hän olisi ikänsä puolesta paljon uskottavampi ehdokas kuin Väyrynen. Väyryseltä voisi kysyä, miksi hän ei ole pyrkinyt yhdistään Kepussa näitä nykylinjan vastaisia voimia ja hakemaan sen keulakuvaksi esim. juuri Puumalan tapaista nousevaa kykyä. Vastaus voi olla siinä, että nämä puumalatkin katsovat Väyrysen dismeriitiksi itselleen. Näyttäisi vähän siltä, että Puumala on odottamassa aikaa, jolloin Sipilä luopuu vapaaehtoisesti puolueen puheenjohtajuudesta. Silloin voidaan ilman puolueen repeämistä kahtia ehkä keskustella avoimemmin myös puolueen linjasta henkilökysymysten lisäksi. Kepussahan vahvat liberaalit ovat mahdollisesti hakeutumassa muihin tehtäviin. Näin ainakin Olli Rehn. Tämä avaisi tilaa alkiolaisille puolueessa. Itse toivon, että Sipilä jatkaisi, koska se on nopein tie kepulaisuuden loppumiseen kuten Väyrynen juurikin arvioi.Arvelen etteivät kepulaiset osaa jaotella poliitikkojaan, eikä itseäänkään käsitteiden liberaalit ja alkiolaiset alle. Olet Väykyn kanssa liian akateeminen. Tavallinen kansa ajattelee politiikkaa asioiden, eikä käsitteiden kautta. Siinä on yksi syy, miksi Väyrysen arvostelu ei ole ottanut kepussa tuulta alleen. Asia-arvostelunkin Väyrynen on suuntasi liiaksi EU:n suuntaan silloin, kun hän pääsi viimeksi valtakunnallisessa mediassa esille eli presidentinvaaleissa. Harva kepulaisista ainakaan tosissaan haluaa ajaa Suomen eroa EU:sta tai markan takaisin. Suomen taloushan on aika hyvässä kunnossa.
Tuomo Puumala on ollut koko Sipilän hallituskauden hiljaa. Ei ole jäänyt mieleen yhtäkään puheenvuoroa eduskunnassa, kun hän Kataisen-Stubbin hallituksen aikana esitti lähes jokaisella eduskunnan kyselytunnilla kysymyksen. Eiköhän se kepun seuraava puheenjohtaja tule uusista näkyvistä kasvoista, kuten aloitteellisesta Mikko Kärnästä.Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Arvelen etteivät kepulaiset osaa jaotella poliitikkojaan, eikä itseäänkään käsitteiden liberaalit ja alkiolaiset alle. Olet Väykyn kanssa liian akateeminen. Tavallinen kansa ajattelee politiikkaa asioiden, eikä käsitteiden kautta. Siinä on yksi syy, miksi Väyrysen arvostelu ei ole ottanut kepussa tuulta alleen. Asia-arvostelunkin Väyrynen on suuntasi liiaksi EU:n suuntaan silloin, kun hän pääsi viimeksi valtakunnallisessa mediassa esille eli presidentinvaaleissa. Harva kepulaisista ainakaan tosissaan haluaa ajaa Suomen eroa EU:sta tai markan takaisin. Suomen taloushan on aika hyvässä kunnossa.
Tuomo Puumala on ollut koko Sipilän hallituskauden hiljaa. Ei ole jäänyt mieleen yhtäkään puheenvuoroa eduskunnassa, kun hän Kataisen-Stubbin hallituksen aikana esitti lähes jokaisella eduskunnan kyselytunnilla kysymyksen. Eiköhän se kepun seuraava puheenjohtaja tule uusista näkyvistä kasvoista, kuten aloitteellisesta Mikko Kärnästä.Hieman leikkimielellä tämän avaukseni heitin ja samalla mielellä olen tähän asti jatkanutkin. Onneksi Sinä ja eräät muut ovat olleet vakavampimielisiä, Erinomaisia vastineita on tullut paitsi Sinulta myös Kepupaniikilta mielipidepankilta. Enpä nyt puutu niihin, jotten vetäisi niille mukanani niitä vähemmän asiallisia, jotka aina pyrkivät minua seuraamaan.
Tuohon viestiisi puutun kuitenkin kysyäkseni, että oletko oikein tosissasi siinä, että Mikko Kärnästä voisi tulla kepun pj? Onhan hän kyllä entinen upseerimies, kapteeni Lapin rajavartiostosta, mutta jostain syystä hän jätti upseeriuransa jo vähän yli 30-vuotiaana. Olisiko hän nähnyt itselleen paremmat tulevaisuuden mahdollisuudet politiikassa kuin upseeriuralla? Joka tapauksessa heti hän pääsi paikallispolitiikassa merkittäviin tehtäviin ja pyrki viime vaaleissa myös eduskuntaan, mutta jäi varasijalle. Siltä sijalta hän sitten ponnisti eduskuntaan EU-parlamenttiin lähteneen Väyrysen tilalle. Tässä tietoa Kärnästä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikko_Kärnä
Kovin nuori hän kyllä olisi puolueen johtoon, vasta 37-vuotias. Mutta eihän Paavo Väyrynen tainnut olla vielä noinkaan ”vanha” tullessaan saman puolueen johtoon. Hänellä kuitenkin oli jo tuolloin suurempaa näkyvyyttä valtakunnan politiikassa. Vaikka Kärnä on nyt ollut kovin aktiivinen vähän kaikessa, kyllä hän lähinnä Lapin paikallispoliitikoksi on profiloitunut. Voisikohan hänellä olla kannatusta eteläisemmän Suomen vankoilla kepualueilla, joilla kuitenkin suurin osa kepun kannattajista on? Lapissa hän kyllä näkyy olevan aivan hurmiota nostattavan suosittu, siitä näyttöä tässä:
http://www.lapinpuolustaja.fi/- veljet.kun.ilvekset
kapi_ kirjoitti:
Hieman leikkimielellä tämän avaukseni heitin ja samalla mielellä olen tähän asti jatkanutkin. Onneksi Sinä ja eräät muut ovat olleet vakavampimielisiä, Erinomaisia vastineita on tullut paitsi Sinulta myös Kepupaniikilta mielipidepankilta. Enpä nyt puutu niihin, jotten vetäisi niille mukanani niitä vähemmän asiallisia, jotka aina pyrkivät minua seuraamaan.
Tuohon viestiisi puutun kuitenkin kysyäkseni, että oletko oikein tosissasi siinä, että Mikko Kärnästä voisi tulla kepun pj? Onhan hän kyllä entinen upseerimies, kapteeni Lapin rajavartiostosta, mutta jostain syystä hän jätti upseeriuransa jo vähän yli 30-vuotiaana. Olisiko hän nähnyt itselleen paremmat tulevaisuuden mahdollisuudet politiikassa kuin upseeriuralla? Joka tapauksessa heti hän pääsi paikallispolitiikassa merkittäviin tehtäviin ja pyrki viime vaaleissa myös eduskuntaan, mutta jäi varasijalle. Siltä sijalta hän sitten ponnisti eduskuntaan EU-parlamenttiin lähteneen Väyrysen tilalle. Tässä tietoa Kärnästä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikko_Kärnä
Kovin nuori hän kyllä olisi puolueen johtoon, vasta 37-vuotias. Mutta eihän Paavo Väyrynen tainnut olla vielä noinkaan ”vanha” tullessaan saman puolueen johtoon. Hänellä kuitenkin oli jo tuolloin suurempaa näkyvyyttä valtakunnan politiikassa. Vaikka Kärnä on nyt ollut kovin aktiivinen vähän kaikessa, kyllä hän lähinnä Lapin paikallispoliitikoksi on profiloitunut. Voisikohan hänellä olla kannatusta eteläisemmän Suomen vankoilla kepualueilla, joilla kuitenkin suurin osa kepun kannattajista on? Lapissa hän kyllä näkyy olevan aivan hurmiota nostattavan suosittu, siitä näyttöä tässä:
http://www.lapinpuolustaja.fi/Kaksi sairaaloisen narsisista tyyppiä Väykky politiikassa ja kapi kepusaitilla. Varmaan ainakin sata kertaa kapi nillittänyt elämänkertaansa.
kapi_ kirjoitti:
Hieman leikkimielellä tämän avaukseni heitin ja samalla mielellä olen tähän asti jatkanutkin. Onneksi Sinä ja eräät muut ovat olleet vakavampimielisiä, Erinomaisia vastineita on tullut paitsi Sinulta myös Kepupaniikilta mielipidepankilta. Enpä nyt puutu niihin, jotten vetäisi niille mukanani niitä vähemmän asiallisia, jotka aina pyrkivät minua seuraamaan.
Tuohon viestiisi puutun kuitenkin kysyäkseni, että oletko oikein tosissasi siinä, että Mikko Kärnästä voisi tulla kepun pj? Onhan hän kyllä entinen upseerimies, kapteeni Lapin rajavartiostosta, mutta jostain syystä hän jätti upseeriuransa jo vähän yli 30-vuotiaana. Olisiko hän nähnyt itselleen paremmat tulevaisuuden mahdollisuudet politiikassa kuin upseeriuralla? Joka tapauksessa heti hän pääsi paikallispolitiikassa merkittäviin tehtäviin ja pyrki viime vaaleissa myös eduskuntaan, mutta jäi varasijalle. Siltä sijalta hän sitten ponnisti eduskuntaan EU-parlamenttiin lähteneen Väyrysen tilalle. Tässä tietoa Kärnästä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikko_Kärnä
Kovin nuori hän kyllä olisi puolueen johtoon, vasta 37-vuotias. Mutta eihän Paavo Väyrynen tainnut olla vielä noinkaan ”vanha” tullessaan saman puolueen johtoon. Hänellä kuitenkin oli jo tuolloin suurempaa näkyvyyttä valtakunnan politiikassa. Vaikka Kärnä on nyt ollut kovin aktiivinen vähän kaikessa, kyllä hän lähinnä Lapin paikallispoliitikoksi on profiloitunut. Voisikohan hänellä olla kannatusta eteläisemmän Suomen vankoilla kepualueilla, joilla kuitenkin suurin osa kepun kannattajista on? Lapissa hän kyllä näkyy olevan aivan hurmiota nostattavan suosittu, siitä näyttöä tässä:
http://www.lapinpuolustaja.fi/No, en minäkään ihan vakavissani nimenomaan Mikko Kärnää kepun seuraavaksi puheenjohtajaksi veikkaa, mutta kyllä hän on varteenotettava vaihtoehto, jos puolueväki haluaa johtoonsa täysin toisen tyyppisen henkilön kuin Sipilä. Puoluesihteerille vapaamielinen sooloilu ei sovi, kuten Kärnä totesi itsekin pari viikkoa sitten päättäessään olla asettumasta ehdolle puoluesihteeriksi, mutta ainakin oppositiopuolueen puheenjohtajalle sellainen esiintyminen sopii mainiosti, kunhan ei ryhdy toimittajien edessä leikkimään tikkataulua kuten Alexander Stubb tai ilotyttöä kuten Jutta Urpilainen.
Eihän 37-vuotias olisi nuori puheenjohtajaksi. Tuntematon Esko Aho nousi kepun johtoon 36-vuotiaana ja vähintään yhtä tuntematon Jutta Urpilainen SDP:n johtoon vasta 33-vuotiaana. Sitä paitsi Mikko Kärnä täyttäisi puoluekokousvuonna 2020 jo 40 vuotta.
Toki on mahdollista, että Tuomo Puumala vertyy uudelleen, jos kepu joutuu oppositioon vuoden päästä, jolloin hän olisi kuitenkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi Antti Kaikkoselle. Mutta ei mennä asioiden edelle. On mahdollista, että Juha Sipilä jatkaa kepun johdossa vielä muutaman vuoden.
- setänasse
Kepulainen, oletko valmis? Paavo tulee!!!
Kun laitoin avauksekseni Paavon puhetta, laitanpa tähän vielä myös Antin puhetta. Vaikka tämä ei avaukseni aiheeseen liity, kannattaa lukea tämäkin siksi, että siinä tulee esille tuo Paavon mahdollinen vastaehdokas kepun pj-vaalissa:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246250-antti-rinne-perkaa-sipilan-esimerkin-ei-ymmarra-yhtaan-mitaan-tyoelamasta
Yhdyn kyllä Antin tuossa esittämään näkemykseen, eli kovin huonosti näkyy Sipilä ymmärtävän työelämästä ja työlainsäädännöstä. Ihmettelen, kun hän on sentään ollut elämässään työnantaja, jonka luulisi tulleen nuo asiat ymmärtämään.
Ymmärtäisiköhän Paavo noita asioita paremmin? Oletettavasti, kun avaukseni pitkässä linkkipuheessaan hän ilmaisee demarien olevan hänelle kokoomusta mieluisampi hallituskumppani.
No, eihän tuokaan asia minulle mitenkään kuulu, sillä minua ei voitane irtisanoa määräajaksi tai edes lomauttaa kahdeltakin taholta turvatusta nykyisestä tärkeästä asemastani;))- Alijäämäedelleen
Antti korjaa potin, yritysjuridiikassa tärkeämpi alue onkin verosuunnittelu.
- petos-antti.rinne-
Noinhan se teidän sosialistien ajatus menee, yhteiskunnan elätettäväksi vaan
Onhan se Anttikin hieman kirvoittanut kielenkantoja. Totta varmaan on, että yritysjuridiikassa verosuunnittelu on ainakin tärkeä, ellei peräti tärkein alue. Ihan OK, jos sitä tehdään lakien puitteissa.
Toinen on sanonut - ilmeisesti Antin sanoman johdosta, että ”noinhan se sosialistien ajatus menee”. Onkohan Paavokin sitten sosialisti, kun hänelle demarit tuntuisivat olevan kokoomusta mieluisampi hallituskumppani.
Kolmas on heittänyt, että Sipilä ei tunne noita asioita, kun ei ole oppilaanani saanut henkilöstöhallinnon opetusta. Heitossa on ”Pystyn” tyyliä, mutta eihän hänkään koskaan puskista heitelle ja jos olisi niin tehnyt, olisi osunut oikealle viestille, tuohan on vastineena avaukselleni.
Vaikka tuo on huumoria, sanon, että kyllä Sipilän pitäisi tuntea paremmin työlainsäädäntöä ja työehtosopimuksia, kun yritysjohtajanakin on ollut. Niillä minun opettamillani opeilla ei toki olisi enää merkitystä, sillä viimeisetkin niistä ovat jo 40 vuoden takaa, ja asiaan liittyvät lait, muut säädökset ja sopimukset ovat muuttuneet kovasti niistä ajoista.
Eipähän tosin yritysjohtajankaan itsensä välttämättä tarvitse kovin tarkkaan tuntea niitä säädöksiä. Kysyin kerran pojaltani, jolla on kai lähemmäs sata työntekijää, että onko hän tarkkaan perehtynyt tuollaisiin säädöksiin. Hän sanoi, ettei hänen tarvitse niin tehdä, hänellä on sitä varten asiantuntija palkoillaan. Niin oli varmaan aikanaan Sipilälläkin ja tietääkseni ministereillä on melkoinen asiantuntijakaarti tukenaan. Olisiko niin, että niitä ei ole kuunneltu, kun ilmeisesti tuossa kyseisessä menettelyssä on lakien kanssa ristiriitaa.- guilkjn
kapi_ kirjoitti:
Onhan se Anttikin hieman kirvoittanut kielenkantoja. Totta varmaan on, että yritysjuridiikassa verosuunnittelu on ainakin tärkeä, ellei peräti tärkein alue. Ihan OK, jos sitä tehdään lakien puitteissa.
Toinen on sanonut - ilmeisesti Antin sanoman johdosta, että ”noinhan se sosialistien ajatus menee”. Onkohan Paavokin sitten sosialisti, kun hänelle demarit tuntuisivat olevan kokoomusta mieluisampi hallituskumppani.
Kolmas on heittänyt, että Sipilä ei tunne noita asioita, kun ei ole oppilaanani saanut henkilöstöhallinnon opetusta. Heitossa on ”Pystyn” tyyliä, mutta eihän hänkään koskaan puskista heitelle ja jos olisi niin tehnyt, olisi osunut oikealle viestille, tuohan on vastineena avaukselleni.
Vaikka tuo on huumoria, sanon, että kyllä Sipilän pitäisi tuntea paremmin työlainsäädäntöä ja työehtosopimuksia, kun yritysjohtajanakin on ollut. Niillä minun opettamillani opeilla ei toki olisi enää merkitystä, sillä viimeisetkin niistä ovat jo 40 vuoden takaa, ja asiaan liittyvät lait, muut säädökset ja sopimukset ovat muuttuneet kovasti niistä ajoista.
Eipähän tosin yritysjohtajankaan itsensä välttämättä tarvitse kovin tarkkaan tuntea niitä säädöksiä. Kysyin kerran pojaltani, jolla on kai lähemmäs sata työntekijää, että onko hän tarkkaan perehtynyt tuollaisiin säädöksiin. Hän sanoi, ettei hänen tarvitse niin tehdä, hänellä on sitä varten asiantuntija palkoillaan. Niin oli varmaan aikanaan Sipilälläkin ja tietääkseni ministereillä on melkoinen asiantuntijakaarti tukenaan. Olisiko niin, että niitä ei ole kuunneltu, kun ilmeisesti tuossa kyseisessä menettelyssä on lakien kanssa ristiriitaa.Ei siinä tulevan lain kanssa ristiriitaa ole. Mutta ajatuksessa on Sipilän esimerkissä töpännyt maksaa itse töppinsä mutta Antti antaa ilman muuta yhteiskunnan tuen.
Sinänsä huono esimerkki, pikkuyritysten ilmanpilaajista olisi löytynyt kyllä parempiakin. guilkjn kirjoitti:
Ei siinä tulevan lain kanssa ristiriitaa ole. Mutta ajatuksessa on Sipilän esimerkissä töpännyt maksaa itse töppinsä mutta Antti antaa ilman muuta yhteiskunnan tuen.
Sinänsä huono esimerkki, pikkuyritysten ilmanpilaajista olisi löytynyt kyllä parempiakin.En oikein ymmärrä sanomaasi, siis sitä, mihin viittaat ja sanomasi tarkoitusta. Mitäpä tuosta, vika on varmaan minussa.
En jatka keskustelua tästäkään aiheesta enempää, mutta selvyyden vuoksi sanon, että olen kyllä Sipilän - eli hallituksen - mallin kannalla, näen siinä hyviä puolia ja ilmeisesti se on tarpeellinen, mutta toteutuukohan se. Olisi täytynyt etukäteen tarkemmin varmistaa, ettei se olisi ristiriidassa voimassa olevien säädösten ja sopimusten kanssa. Jotain "häikkiä" siinä kai on, ei kai lainoppinut Antti olisi muuten siihen noin ärhäkästi puuttunut.- Justantillenatsit
Antti lupaa hoitaa tämän, vauhtia antaa nrikkaiden lihotuskuuri ja talouden tasapainottuminen .
- Selitys.asiaan
Sipilä ei ole ollut oppilaanasi saamassa henkilöstöhallinnon opetusta.
- FiaskomikäFiasko
Sipilän harhaan johtamisen Keskusta puolueen aatteista alkaa olla ohi,koittaa vielä räpistellä sakin taitamattomampia nuoria puolellensa ja kynsinhampain estää Paavon asettumisen ehdokkaaksi tietäen mikä on lopputulos kun vastassaan on kokeneempi ja taitavampi poliitikko joka ei ole harhaantunut sivu-urille ja jonka takana on massiivinen vanhempi kannattajakunta.Tämä "uus"aalto on nähty ja huonoksi koettu nykyisen puolueen Puheenjohtajan kaudella!
- pakko.tämä.sanoa
Suomi on sellasessa nousussa jota harvoin nähty. Tapahtunut Sipilän johtaman hallituksen aikana. Ulkosilla tekijöillä on ollut vaikutusta mutta hallitus ei ole sitä estänyt. Jos hallitusta olisi johtanut Paavo Väyrynen niin ei olisi tapahtunut. Tärkeimissä kauppakumppaneissa Väyrysen teeseillä olisi jääty syrjään kaikesta meille hyödyllisestä. Hävettää että meillä vielä eräät keskustalaisetkin ottaa hänet vakavasti. Vaikka se on vain pelkkä pelle.
- Commendante
Mutta kuka kertoisi, notta mitä ihmettä se kuuluisaksi tullut, mystinen "alkiolaisuus" tarkoittaa vuonna 2018.
Commendante kirjoitti:
Mutta kuka kertoisi, notta mitä ihmettä se kuuluisaksi tullut, mystinen "alkiolaisuus" tarkoittaa vuonna 2018.
Paavo Väyrynen kertoo ja osaa jyrkkänä EU:n liittovaltiokehityksen vastustajana ja oman kansallisen valuutamme kannattajana ilmeisesti perustella senkin, miksi Santeri Alkio kirjoitti vuonna 1920 näin:
"Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan Yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_AlkioPystyyn_kuollut kirjoitti:
Paavo Väyrynen kertoo ja osaa jyrkkänä EU:n liittovaltiokehityksen vastustajana ja oman kansallisen valuutamme kannattajana ilmeisesti perustella senkin, miksi Santeri Alkio kirjoitti vuonna 1920 näin:
"Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan Yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_AlkioOikeassa olet. Kyllähän alkiolaisena esiintymään pyrkivä Väyrynen on hyvin kaukana tuosta Santaeri Alkion näkemyksestä. Se Alkion tavoite on nykyisessä Euroopassa pitkälle toteutunut, mutta Väykyn mielestä se on paha juttu. Erityisin paha tuo Alkion idea Euroopna yhtisestä rahasta, joka on siis toteutunut. Sipilä on ehdottomasti alkiolaisempi kuin Väykky.
Sipilän alkiolaisuudesta huolimatta sitä alkiolaisuutta taitaa olla nykyisin enemmän muissa puolueissa kuin kepussa. Toisaalta eipähän enää marxilaisuuttakaan ole sosialistisissa puolueissamme. Eikös sen marxilaisuuden iskulause ollut ”kaikkien maiden proletaarit yhtykää” - vai oliko se jo marxilais-leninismiä - mutta eivät meidän vasurimmekaan enää sellaista kuuluta. Euroopan muuta yhtenäisyyttä, siis alkiolaisessa hengessä hekin kannattavat.kapi_ kirjoitti:
Oikeassa olet. Kyllähän alkiolaisena esiintymään pyrkivä Väyrynen on hyvin kaukana tuosta Santaeri Alkion näkemyksestä. Se Alkion tavoite on nykyisessä Euroopassa pitkälle toteutunut, mutta Väykyn mielestä se on paha juttu. Erityisin paha tuo Alkion idea Euroopna yhtisestä rahasta, joka on siis toteutunut. Sipilä on ehdottomasti alkiolaisempi kuin Väykky.
Sipilän alkiolaisuudesta huolimatta sitä alkiolaisuutta taitaa olla nykyisin enemmän muissa puolueissa kuin kepussa. Toisaalta eipähän enää marxilaisuuttakaan ole sosialistisissa puolueissamme. Eikös sen marxilaisuuden iskulause ollut ”kaikkien maiden proletaarit yhtykää” - vai oliko se jo marxilais-leninismiä - mutta eivät meidän vasurimmekaan enää sellaista kuuluta. Euroopan muuta yhtenäisyyttä, siis alkiolaisessa hengessä hekin kannattavat.Ahon hallituksen valmistellessa Suomen liittymistä EU:hun eräät tuttavapiiriini kuuluneet SAK-laisten ammattiliittojen jäsenet uskoivat, että liittymisen jälkeen Suomen työläiset tulevat saamaan tukea muiden maiden ammattiliitoilta, kun joutuvat vastustamaan sellaisia toimia, joita Aho ja Viinanen työväkeä vastaan harjoitti. Toisin sanoen lakot ja boikotit laajentuvat EU:n sisällä kansainvälisiksi.
Taisivat pettyä. En ole huomannut, että proletaarit tukisivat toisiaan yli kansallisten rajojen. Väittäisin että solidaarisuuden osoittaminen on päinvastoin vähentynyt niiden sisälläkin.kapi_ kirjoitti:
Oikeassa olet. Kyllähän alkiolaisena esiintymään pyrkivä Väyrynen on hyvin kaukana tuosta Santaeri Alkion näkemyksestä. Se Alkion tavoite on nykyisessä Euroopassa pitkälle toteutunut, mutta Väykyn mielestä se on paha juttu. Erityisin paha tuo Alkion idea Euroopna yhtisestä rahasta, joka on siis toteutunut. Sipilä on ehdottomasti alkiolaisempi kuin Väykky.
Sipilän alkiolaisuudesta huolimatta sitä alkiolaisuutta taitaa olla nykyisin enemmän muissa puolueissa kuin kepussa. Toisaalta eipähän enää marxilaisuuttakaan ole sosialistisissa puolueissamme. Eikös sen marxilaisuuden iskulause ollut ”kaikkien maiden proletaarit yhtykää” - vai oliko se jo marxilais-leninismiä - mutta eivät meidän vasurimmekaan enää sellaista kuuluta. Euroopan muuta yhtenäisyyttä, siis alkiolaisessa hengessä hekin kannattavat.Kyllä se sosialismi sana jätettiin demarienkin puolueohjelmaan ja vasureilla on joku vanha stallarikin ryhmässään. Juttakin joutui ottamaan takaisin toveri-sanan käyttöönsä. Kyllä se marxilais-leninismi siellä ohjelmissa on
DV8_HellRaiser kirjoitti:
Kyllä se sosialismi sana jätettiin demarienkin puolueohjelmaan ja vasureilla on joku vanha stallarikin ryhmässään. Juttakin joutui ottamaan takaisin toveri-sanan käyttöönsä. Kyllä se marxilais-leninismi siellä ohjelmissa on
Kaivoin nyt netistä esille niin vasemmistoliiton kuin demarienkin puolueohjelmia ja tavoitteita. En kyllä löytänyt niistä mitään marxismi-leninismiin viittaavaa. SDP:n nimessä ei ole sosialismia, siellä on sosiali ja sosialisella tarkoitetaan aivan muuta kuin sosialismia. Toveri-sanassakaan ei sinänsä ole mitään sosialistista, vanha suomalainen sana se on, kaikilla meillä on tovereita, työtovereita tms, kokoomuslaisillakin on puoluetovereita. Minulla on muuten entinen ammattitoverini, ensimmäisten toimiupseereiden joukossa kapteeniksi ylennetty hänkin, jonka sukunimi on Toveri, ja hänen poikansa on nyt prikaatikenraali Toveri;))
kapi_ kirjoitti:
Kaivoin nyt netistä esille niin vasemmistoliiton kuin demarienkin puolueohjelmia ja tavoitteita. En kyllä löytänyt niistä mitään marxismi-leninismiin viittaavaa. SDP:n nimessä ei ole sosialismia, siellä on sosiali ja sosialisella tarkoitetaan aivan muuta kuin sosialismia. Toveri-sanassakaan ei sinänsä ole mitään sosialistista, vanha suomalainen sana se on, kaikilla meillä on tovereita, työtovereita tms, kokoomuslaisillakin on puoluetovereita. Minulla on muuten entinen ammattitoverini, ensimmäisten toimiupseereiden joukossa kapteeniksi ylennetty hänkin, jonka sukunimi on Toveri, ja hänen poikansa on nyt prikaatikenraali Toveri;))
Kyllä SDP:n nimi viittaa sosialismiin, ei sosiaalisuuteen.
https://www.suomisanakirja.fi/sosiali
Sana toveri on tullut suomen kieleen venäjän kielestä jo autonomian aikana ilman yhteyksiä vasemmistolaisuuteen, mutta bolsevikkien aikana sen käyttö yleistyi rajamme itäpuolella ja levisi bolsevikeilta vasemmistopuolueissa kansainväliseen käyttöönkin. Vaikka tovereista puhutaan vanhastaan myös mainitsemissasi sanaliitteissä, ilman liitettä sitä käytetään käytännössä vain vasemmistolaisten puolueiden sisällä nimenomaan korostamaan yhteistä aatemaailmaa. Porvarit vastaavasti varovat sen käyttöä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Toverikapi_ kirjoitti:
Kaivoin nyt netistä esille niin vasemmistoliiton kuin demarienkin puolueohjelmia ja tavoitteita. En kyllä löytänyt niistä mitään marxismi-leninismiin viittaavaa. SDP:n nimessä ei ole sosialismia, siellä on sosiali ja sosialisella tarkoitetaan aivan muuta kuin sosialismia. Toveri-sanassakaan ei sinänsä ole mitään sosialistista, vanha suomalainen sana se on, kaikilla meillä on tovereita, työtovereita tms, kokoomuslaisillakin on puoluetovereita. Minulla on muuten entinen ammattitoverini, ensimmäisten toimiupseereiden joukossa kapteeniksi ylennetty hänkin, jonka sukunimi on Toveri, ja hänen poikansa on nyt prikaatikenraali Toveri;))
Kyllä se sosialismi täytyi olla tärkeä sana demareille kun Hesarin mukaan viime puoluekokouksessa oikein äänestämällä sen halusivat ohjelmassaan pitää. Halonen, Lipponen ja co esittivät suurpääoman sosialisointia lieneekö ohjelmaa muutettu sen jälkeen. Aika harvoin noita ohjelmien perusteita muutetaan.
Pystyyn_kuollut tuossa jo kertoikin nuo toveri sanan eri merkitykset. Urpilaisen jälkeen tuo toveri tuli taas vahvasti demareiden puhuttelu sanaksi toisilleen.- prophet_of_the_doom
DV8_HellRaiser kirjoitti:
Kyllä se sosialismi täytyi olla tärkeä sana demareille kun Hesarin mukaan viime puoluekokouksessa oikein äänestämällä sen halusivat ohjelmassaan pitää. Halonen, Lipponen ja co esittivät suurpääoman sosialisointia lieneekö ohjelmaa muutettu sen jälkeen. Aika harvoin noita ohjelmien perusteita muutetaan.
Pystyyn_kuollut tuossa jo kertoikin nuo toveri sanan eri merkitykset. Urpilaisen jälkeen tuo toveri tuli taas vahvasti demareiden puhuttelu sanaksi toisilleen.Aivan kuten lestadiolaiset tervehtivät tavatessa toisiaan, että "Jumalan terve".
- pienirumpalipoika
pakko.tämä.sanoa kirjoitti:
Suomi on sellasessa nousussa jota harvoin nähty. Tapahtunut Sipilän johtaman hallituksen aikana. Ulkosilla tekijöillä on ollut vaikutusta mutta hallitus ei ole sitä estänyt. Jos hallitusta olisi johtanut Paavo Väyrynen niin ei olisi tapahtunut. Tärkeimissä kauppakumppaneissa Väyrysen teeseillä olisi jääty syrjään kaikesta meille hyödyllisestä. Hävettää että meillä vielä eräät keskustalaisetkin ottaa hänet vakavasti. Vaikka se on vain pelkkä pelle.
Ulkoisilla tekijöillä on nimenomaan ollut vaikutusta. Jos meidän suurimmassa vientikohteessamme Saksassa tapahtuu liikettä suuntaan taikka toiseen, niin se määrittelee aika paljon meidän taloutemme kulloistakin tilaa. Hallituksen toimien vaikutukset ovat hyvin rajallisen kassavarannon priorisointia kulloisenkin ideologisen suuntauksen eduksi. Varsinkin nykyisen valtiovelan rasittamana. Nyt ollaan oikeistolaiseen tapaan siirretty rahaa oikeistolaisen ideologian puitteisiin. Jos vasemmistolaisempi ideologia tulee valtaan, niin silloin sitä hilloa siirretään taas toiseen suuntaan. Verotuksen painopisteitä ja tasoa rukkaillaan. Ulkomaan kaupankäyntiin ei loppujen lopuksi ole juurikaan merkitystä, millainen hallitus meillä istuu, koska se elää markkinoiden ehdoilla. Jos kysyntää on, silloin kauppa käy. Jos taas kauppa hiipuu, niin silloin kitkutellaan tai paikataan taantumaa velalla.
Ainoa asia, millä voidaan kassavarantoa kasvattaa ja siten valtion kustannuskykyä parantaa, on laajempaan vientirintamaan pyrkiminen. Sekin on suuremmassa määrin yrityselämän käsissä, miten aktiivisesti ovat valmiita hakemaan uusia vientikohteita. Toisaalta EU:n Venäjä-pakotteet sitovat meidän käsiämme eikä hallitus voi siihenkään juuri vaikuttaa. Se, mihin hallitus voisi vaikuttaa olisi veronkierron ehkäisy ja agressiivisen verosuunnittelun rajoittaminen. Sillä voidaan vaikuttaa huomattavasti verokertymään ja tuloverotuksen korotuspaineisiin. On arvioitu, että verottajalta lipuu sormien lävitse noin 10 miljardia euroa vuodessa.
Olisiko vaihtoehtona verosuunnittelulle sellainen malli, jossa verotukseen voisi hakea kevennystä, jos on osoittaa verottajalle sijoittaminen kotimaiseen yritystoimintaan, ei ulkomaiseen? Se voisi tuoda investointihalukkuutta huomattavasti lisää ja kassavirran kasvaessa kasvua veropohjaan. Siinä olisi kokeilun paikka, rajoitetusti kumminkin, jotta voitaisiin varmistua siitä, toimisiko se vaiko ei. Lisäksi voitaisiin asettaa jotakin muita velvotteita, vaikkapa työllistämisvelvoitteita. Se voisi edesauttaa myös yritystukien karsimisessa. Ja jos ei toimi, niin ajatus romukoppaan. Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kyllä SDP:n nimi viittaa sosialismiin, ei sosiaalisuuteen.
https://www.suomisanakirja.fi/sosiali
Sana toveri on tullut suomen kieleen venäjän kielestä jo autonomian aikana ilman yhteyksiä vasemmistolaisuuteen, mutta bolsevikkien aikana sen käyttö yleistyi rajamme itäpuolella ja levisi bolsevikeilta vasemmistopuolueissa kansainväliseen käyttöönkin. Vaikka tovereista puhutaan vanhastaan myös mainitsemissasi sanaliitteissä, ilman liitettä sitä käytetään käytännössä vain vasemmistolaisten puolueiden sisällä nimenomaan korostamaan yhteistä aatemaailmaa. Porvarit vastaavasti varovat sen käyttöä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/ToveriOlkoon sitten niin, että sdp:n nimessä oleva sosialidemokraattinen -sanan aluosa viittaa sosialismiin, mutta kun jatkona on demokratia, halutaan kai sanoa, että se sosialisointi tapahtuu demokraattisin keinoin;))
Huonosti joka tapauksessa demarit ovat sosialisoinnissa onnistuneet, jos ovat sellaista yrittäneetkään. Sosialismikin voidaan tosin käsittää monin tavoin. Sillä kai lähinnä tarkoitetaan, että heikomman tueksi otetaan sieltä, missä on enemmän annettavaa. Näin ollen mm. maataloustukiaiset olisivat melkoista sosialismia. Kun maakuntauudistus tulee, sosialisointi saa aivan uusia ulottuvuuksia. Uudeltamaalta tullaan sosialisoimaan miljardeja eräille muille maakunnille;))kapi_ kirjoitti:
Olkoon sitten niin, että sdp:n nimessä oleva sosialidemokraattinen -sanan aluosa viittaa sosialismiin, mutta kun jatkona on demokratia, halutaan kai sanoa, että se sosialisointi tapahtuu demokraattisin keinoin;))
Huonosti joka tapauksessa demarit ovat sosialisoinnissa onnistuneet, jos ovat sellaista yrittäneetkään. Sosialismikin voidaan tosin käsittää monin tavoin. Sillä kai lähinnä tarkoitetaan, että heikomman tueksi otetaan sieltä, missä on enemmän annettavaa. Näin ollen mm. maataloustukiaiset olisivat melkoista sosialismia. Kun maakuntauudistus tulee, sosialisointi saa aivan uusia ulottuvuuksia. Uudeltamaalta tullaan sosialisoimaan miljardeja eräille muille maakunnille;))Huonosti on mennyt sosialisointi, viimeksi 1985 mm Lipponen ja Halonen vaativat liikepankkien sosialisointia. Sen jälkeen on sitten ollut hiljaisempaa.
Jos tuet (maatalous, yritys, asumis) ovat sosialismia niin maailma on kokonaan sosialistinen. Erikoinen havainto.
Tänän asti on soten väitetty vievän Uudeltamaalta satoja miljoonia, sinä korotit sen miljardeihin :D Sinulla on jotain sisäpiiritietoa kun muuten median mukaan kukaan ei tiedä mitä tapahtuu ja mitä maksaa.
Onko Uudellamaalla edes tuollaista miljardisummaa?- KaupKesk--__
kapi_ kirjoitti:
Olkoon sitten niin, että sdp:n nimessä oleva sosialidemokraattinen -sanan aluosa viittaa sosialismiin, mutta kun jatkona on demokratia, halutaan kai sanoa, että se sosialisointi tapahtuu demokraattisin keinoin;))
Huonosti joka tapauksessa demarit ovat sosialisoinnissa onnistuneet, jos ovat sellaista yrittäneetkään. Sosialismikin voidaan tosin käsittää monin tavoin. Sillä kai lähinnä tarkoitetaan, että heikomman tueksi otetaan sieltä, missä on enemmän annettavaa. Näin ollen mm. maataloustukiaiset olisivat melkoista sosialismia. Kun maakuntauudistus tulee, sosialisointi saa aivan uusia ulottuvuuksia. Uudeltamaalta tullaan sosialisoimaan miljardeja eräille muille maakunnille;))Mutta Kapi, eikös tuolla teidän sossu-komukoiden, johtamassa SAKn liitoissa tuo sosialismi kukoista täydellisesti. Kun miljoona jäsenisesä liitossa kaikki johto ja luotot ovat sossu-komukoita. Niin silloinhan jäsenistönkin pitäisi olla kaikki niitä, vaikka keskustalaisiakin siellä on kymmenen kertaa enempi kuin viljeliöinä, samoin perssuja ja vihreitä.
Mutta heillä ei saa olla yhtään edunvalvojaa siellä, sillä näin heitä päästään eniten sortamaan siellä vasureiden toimesta, lähes puoli miljoonaa ihmistä sorron kohteena.
Tästä herääkin kysymys olisiko tuo sama hirveys, koko suomen kohtalo, jos teillä olisi hiukankin enemmä valtaa, ja mitenkä lähellä on jo käyty yksipuolue järjestelmää.. KaupKesk--__ kirjoitti:
Mutta Kapi, eikös tuolla teidän sossu-komukoiden, johtamassa SAKn liitoissa tuo sosialismi kukoista täydellisesti. Kun miljoona jäsenisesä liitossa kaikki johto ja luotot ovat sossu-komukoita. Niin silloinhan jäsenistönkin pitäisi olla kaikki niitä, vaikka keskustalaisiakin siellä on kymmenen kertaa enempi kuin viljeliöinä, samoin perssuja ja vihreitä.
Mutta heillä ei saa olla yhtään edunvalvojaa siellä, sillä näin heitä päästään eniten sortamaan siellä vasureiden toimesta, lähes puoli miljoonaa ihmistä sorron kohteena.
Tästä herääkin kysymys olisiko tuo sama hirveys, koko suomen kohtalo, jos teillä olisi hiukankin enemmä valtaa, ja mitenkä lähellä on jo käyty yksipuolue järjestelmää..Olen sinua vähän viisaampana pitänyt, mutta täydellinen sekopää näyt olevan. Miten helevatissa voit minut lukea sossu-komukaksi? Kuuluin tosin koko sotilasurani ajan liittoomme, niin kuuluivat myös kaikki ammattitoverimme, kun pidimme sitä yhteisenä velvollisuutenamme. Mutta liittomme ei kuulunut SAK:hon, se kuului silloin TVK:hon eli toimihenkilöiden ja virkamiesten keskusliittoon. Pidän täysin ymmärrettävänä, että SAK:hon kuuluvat ne, jotka ovat sellaisissa töissä, joiden liitot kuuluvat tuohon keskusjärjestöön. Työtä tekevän ihmisen pitää olla valmis tukemaan tahoa, joka tukee heitä. Se on arvostettavaa. Toisten persuksilla tuleen istuminen on halveksittavaa.
Valion isännöitsijänä ollessani olisin halunnut liittyä Meijeriväen keskusliittoon, joka kai kuului SAK:hon, mutta luovuin ajatuksesta, kun firmamme johdon taholta arveltiin, että siitä saattaisi tulla ristiriitatilanteita siksi, kun minulla oli tuohon liittoon kuuluvia alaisia ja jouduin olemaan vastapuolena heidän palkka- ja muissa etujaan koskevissa tilanteissa. Mutta jo 20 vuotta olen ollut vain eläkeläisvaari. Silti kuulun edelleen evp-jäsenenä Päällystöliittoon, joka nykyisin kuuluu Akavaan; juuri maksoin tämän vuoden jäsenmaksun 35 euroa, jotta saan jatkossakin Päällystö -lehden ja kalenterin.
Minua ei sosialismi ja sosialisointi hetkauta mitenkään, mutta luulenpa, että maksamillani veroilla minua ”sosialisoidaan” enemmän kuin teitä eräitä sosialismikauhuisia. Tuollaisissa yhteiskunnallisissa asioissa oma etuni ei merkitse minulle enää yhtään mitään, jälkeläisteni etu on monin verroin sen yläpuolella. Mitään sosialisointipyrkimyksiä en voisi kannattaa siksikään, kun poikani sattuu olemaan liki sata ihmistä työllistävän firman omistaja ja kun tiedän, miten kovalla työllään on siihen asemaan päässyt ja miten kovaa työtä se edelleen häneltä vaatii, niin kauhistuttaa ajatuskin, että se firma häneltä sosialisoitaisiin.- dfghty
kapi_ kirjoitti:
Olen sinua vähän viisaampana pitänyt, mutta täydellinen sekopää näyt olevan. Miten helevatissa voit minut lukea sossu-komukaksi? Kuuluin tosin koko sotilasurani ajan liittoomme, niin kuuluivat myös kaikki ammattitoverimme, kun pidimme sitä yhteisenä velvollisuutenamme. Mutta liittomme ei kuulunut SAK:hon, se kuului silloin TVK:hon eli toimihenkilöiden ja virkamiesten keskusliittoon. Pidän täysin ymmärrettävänä, että SAK:hon kuuluvat ne, jotka ovat sellaisissa töissä, joiden liitot kuuluvat tuohon keskusjärjestöön. Työtä tekevän ihmisen pitää olla valmis tukemaan tahoa, joka tukee heitä. Se on arvostettavaa. Toisten persuksilla tuleen istuminen on halveksittavaa.
Valion isännöitsijänä ollessani olisin halunnut liittyä Meijeriväen keskusliittoon, joka kai kuului SAK:hon, mutta luovuin ajatuksesta, kun firmamme johdon taholta arveltiin, että siitä saattaisi tulla ristiriitatilanteita siksi, kun minulla oli tuohon liittoon kuuluvia alaisia ja jouduin olemaan vastapuolena heidän palkka- ja muissa etujaan koskevissa tilanteissa. Mutta jo 20 vuotta olen ollut vain eläkeläisvaari. Silti kuulun edelleen evp-jäsenenä Päällystöliittoon, joka nykyisin kuuluu Akavaan; juuri maksoin tämän vuoden jäsenmaksun 35 euroa, jotta saan jatkossakin Päällystö -lehden ja kalenterin.
Minua ei sosialismi ja sosialisointi hetkauta mitenkään, mutta luulenpa, että maksamillani veroilla minua ”sosialisoidaan” enemmän kuin teitä eräitä sosialismikauhuisia. Tuollaisissa yhteiskunnallisissa asioissa oma etuni ei merkitse minulle enää yhtään mitään, jälkeläisteni etu on monin verroin sen yläpuolella. Mitään sosialisointipyrkimyksiä en voisi kannattaa siksikään, kun poikani sattuu olemaan liki sata ihmistä työllistävän firman omistaja ja kun tiedän, miten kovalla työllään on siihen asemaan päässyt ja miten kovaa työtä se edelleen häneltä vaatii, niin kauhistuttaa ajatuskin, että se firma häneltä sosialisoitaisiin.Tuhkamuna kapi kuvittelee saaneensa jälkikasvua, mutta sehän on jonkun oikean upseerin tekemä. Kapilla olisi vain kusipää kakara
- KaupKesk--__
Kuule Kapi sinulla niin hyvä vastaus, että sait minut aivan hyvälle tuullelle. Vallankin tuo toinen lauseesi oli mahtava "Miten helvatissa voit minut lukea sossu- komukaksi".
Jos tuo lauseesi pitää paikkansa, niin sinähän olet mies.
Mutta miten ihmeessä sinä aina kirjoituksissasi, ainakin rivien välissä halveksit kaskustaa ,pressuja jopa kokoomustakin. Mutta et koskaan demareita etkä vasemmistoa, tämä nostaa esille sinun taipumiset vasemmalle, itse et ehkä tätä huomioi.
Tuohon selvennys että en ole väittänyt koskaan sinun olevan SAK lainen , mutta et koskaan ole ottanut heidän vääryyksiään myöskään esille. Tuokin viittaa vasemmistoon sairaan eläkeläismihen Väyrysen tyrkyttäminen keskustaan. Silloin kun meillä on pitkiin aikoihin paras Pääministeri ja puheenjohtaja. Joka on saanut suomen odotettuakin kovenpaan nousun tielle.
Puoluekokouksessa mielestäni kansan vaatimus on, että nykyinen puheenjohtaja jatkaa ilman mitään äänestyksiä.
Jos sosialistien tyrkyttämä 72 vuotias Väyrynen, ei halua jäädä koskaan eläkkeelle, niin hänet täytyy tyrkätä kaatopaikalle, häiritsemästä rauhallisia ihmisiä.
Kapille lohdutus tuosta sinun ensimmäisestä lauseestasi. Ihminen kirjoittaa tuollaista, kun on kiihtyneessä tilassa, sitä ei silloin huomioida.Nyt täytyy sanoa, että et sinä ainakaan kovin ”välkky” ole, tai et ainakaan huumorintajuinen, kun luulet minun olevan Väyrysen kannalla Sipilää vastaan! Useimmat ovat kyllä ymmärtäneet, että tein avaukseni huumorimielellä, ja ovat ymmärtäneet ihan oikein sen, mitä tarkoitin tässä:
>>Jos luitte, minkä johtopäätöksen teitte Väyrysestä? Toivottavasti tulitte samaan johtopäätökseen kuin minäkin.<<
Olisi täytynyt ymmärtää, että huumorilla jatkoin tässäkin:
>>Eipähän tuo asia oikeastaan minulle kuulu, sillä vaikka - kuten tiedetään - olen keskustaan kallellaan, mutta en ole puoluekokousedustaja. Mutta jos olisin, arvatkaa, kumpaa kannattaisin puheenjohtajaksi? Tietysti häntä, joka on kaksi kertaa puolueensa pelastanut - kuten linkkijutusta käy ilmi - mutta ei ole silti vielä päässyt koskaan pääministeriksi. On se niin väärin!<<
Viimeistään tämän olisi luullut herättelevän hitaammankin ymmärryksen:
>>Avauksella ”Pate erosi kansalaispuolueesta. Entä nyt?” nimim. Commendante on Väyrysen mahdollista kepun puheenjohtajaehdokkuutta tarkoittaen todennut: ”No eihän siinä muuta kuin pyrkimään kepun puheenjohtajaksi. Hopeamitalia pukkaa”. Niukan sanankäytön mestarillisena taitajana ihailemani Pystyyn_kuollut on siihen todennut: ”Siitä vain nolaamaan itsensä”.
Edellä mainitun keskustelun johdosta minä siellä totesin näin: Hoppee ei oo häppee, sanotaan. Hopeamitalia tosin pidetään joskus hävittynä mitalina ja pronssimitalia voitettuna. Jospa sinne kepun puheenjohtajavaaliin tulisi kolmaskin ehdokas, jolloin Paavo saisi sen voitetun mitalin”<<.
Sillä kolmatta sijaahan tuossa Väyryselle toivon kolmen mahdollisen pj-ehdokkaan vaalissa. Voi kyllä käydä niin, että ehdokkaita on vain kaksi, ja Väykky saa silloin kehaista, että ”hoppee ei oo häppee” vaikka olisi saanut vain pari-kolme prosenttia äänistä. Niin uskon käyvän, sillä vaikka en ole kepulainen, luotan silti kepulaistenkin järkevyyteen niin paljon, vaikkei tällä palstalla nähdyn perusteella sellaiseen luottamukseen juuri aihetta olisi.
Ps.
Kyllä minä jo monissa viime vaaleissa olen äänestellyt kokoomusta, mutta en ole ihan varma siitä, äänestänkö sitä seuraavissa ek-vaaleissa. Kun kokoomus meni kepun ajaman maakuntauudistuksen tukijaksi, tosin melkoisia vastapalkkiota saaden. No, onneksi se kokoomuksen nykyinen pj ei ole ehdokkaana täällä Helsingin vaalipiirissä.- humoori.se.kaunis.kukka
kapi_ kirjoitti:
Nyt täytyy sanoa, että et sinä ainakaan kovin ”välkky” ole, tai et ainakaan huumorintajuinen, kun luulet minun olevan Väyrysen kannalla Sipilää vastaan! Useimmat ovat kyllä ymmärtäneet, että tein avaukseni huumorimielellä, ja ovat ymmärtäneet ihan oikein sen, mitä tarkoitin tässä:
>>Jos luitte, minkä johtopäätöksen teitte Väyrysestä? Toivottavasti tulitte samaan johtopäätökseen kuin minäkin.<<
Olisi täytynyt ymmärtää, että huumorilla jatkoin tässäkin:
>>Eipähän tuo asia oikeastaan minulle kuulu, sillä vaikka - kuten tiedetään - olen keskustaan kallellaan, mutta en ole puoluekokousedustaja. Mutta jos olisin, arvatkaa, kumpaa kannattaisin puheenjohtajaksi? Tietysti häntä, joka on kaksi kertaa puolueensa pelastanut - kuten linkkijutusta käy ilmi - mutta ei ole silti vielä päässyt koskaan pääministeriksi. On se niin väärin!<<
Viimeistään tämän olisi luullut herättelevän hitaammankin ymmärryksen:
>>Avauksella ”Pate erosi kansalaispuolueesta. Entä nyt?” nimim. Commendante on Väyrysen mahdollista kepun puheenjohtajaehdokkuutta tarkoittaen todennut: ”No eihän siinä muuta kuin pyrkimään kepun puheenjohtajaksi. Hopeamitalia pukkaa”. Niukan sanankäytön mestarillisena taitajana ihailemani Pystyyn_kuollut on siihen todennut: ”Siitä vain nolaamaan itsensä”.
Edellä mainitun keskustelun johdosta minä siellä totesin näin: Hoppee ei oo häppee, sanotaan. Hopeamitalia tosin pidetään joskus hävittynä mitalina ja pronssimitalia voitettuna. Jospa sinne kepun puheenjohtajavaaliin tulisi kolmaskin ehdokas, jolloin Paavo saisi sen voitetun mitalin”<<.
Sillä kolmatta sijaahan tuossa Väyryselle toivon kolmen mahdollisen pj-ehdokkaan vaalissa. Voi kyllä käydä niin, että ehdokkaita on vain kaksi, ja Väykky saa silloin kehaista, että ”hoppee ei oo häppee” vaikka olisi saanut vain pari-kolme prosenttia äänistä. Niin uskon käyvän, sillä vaikka en ole kepulainen, luotan silti kepulaistenkin järkevyyteen niin paljon, vaikkei tällä palstalla nähdyn perusteella sellaiseen luottamukseen juuri aihetta olisi.
Ps.
Kyllä minä jo monissa viime vaaleissa olen äänestellyt kokoomusta, mutta en ole ihan varma siitä, äänestänkö sitä seuraavissa ek-vaaleissa. Kun kokoomus meni kepun ajaman maakuntauudistuksen tukijaksi, tosin melkoisia vastapalkkiota saaden. No, onneksi se kokoomuksen nykyinen pj ei ole ehdokkaana täällä Helsingin vaalipiirissä.Ironia on hauska huumorin laji, mutta se voi mennä tosikolta yli ymmärryksen. Et sinäkään sitä aina harrasta. Myöntelisit vaan munakarvajohtajalle, että se on johtaja ja on ollut suurempi sotilaskin kuin sinä. Olisi hauska nähdä ymmärtääkö hän sitä huumorin lajia;D
- kapi.mkau
kapi_ kirjoitti:
Nyt täytyy sanoa, että et sinä ainakaan kovin ”välkky” ole, tai et ainakaan huumorintajuinen, kun luulet minun olevan Väyrysen kannalla Sipilää vastaan! Useimmat ovat kyllä ymmärtäneet, että tein avaukseni huumorimielellä, ja ovat ymmärtäneet ihan oikein sen, mitä tarkoitin tässä:
>>Jos luitte, minkä johtopäätöksen teitte Väyrysestä? Toivottavasti tulitte samaan johtopäätökseen kuin minäkin.<<
Olisi täytynyt ymmärtää, että huumorilla jatkoin tässäkin:
>>Eipähän tuo asia oikeastaan minulle kuulu, sillä vaikka - kuten tiedetään - olen keskustaan kallellaan, mutta en ole puoluekokousedustaja. Mutta jos olisin, arvatkaa, kumpaa kannattaisin puheenjohtajaksi? Tietysti häntä, joka on kaksi kertaa puolueensa pelastanut - kuten linkkijutusta käy ilmi - mutta ei ole silti vielä päässyt koskaan pääministeriksi. On se niin väärin!<<
Viimeistään tämän olisi luullut herättelevän hitaammankin ymmärryksen:
>>Avauksella ”Pate erosi kansalaispuolueesta. Entä nyt?” nimim. Commendante on Väyrysen mahdollista kepun puheenjohtajaehdokkuutta tarkoittaen todennut: ”No eihän siinä muuta kuin pyrkimään kepun puheenjohtajaksi. Hopeamitalia pukkaa”. Niukan sanankäytön mestarillisena taitajana ihailemani Pystyyn_kuollut on siihen todennut: ”Siitä vain nolaamaan itsensä”.
Edellä mainitun keskustelun johdosta minä siellä totesin näin: Hoppee ei oo häppee, sanotaan. Hopeamitalia tosin pidetään joskus hävittynä mitalina ja pronssimitalia voitettuna. Jospa sinne kepun puheenjohtajavaaliin tulisi kolmaskin ehdokas, jolloin Paavo saisi sen voitetun mitalin”<<.
Sillä kolmatta sijaahan tuossa Väyryselle toivon kolmen mahdollisen pj-ehdokkaan vaalissa. Voi kyllä käydä niin, että ehdokkaita on vain kaksi, ja Väykky saa silloin kehaista, että ”hoppee ei oo häppee” vaikka olisi saanut vain pari-kolme prosenttia äänistä. Niin uskon käyvän, sillä vaikka en ole kepulainen, luotan silti kepulaistenkin järkevyyteen niin paljon, vaikkei tällä palstalla nähdyn perusteella sellaiseen luottamukseen juuri aihetta olisi.
Ps.
Kyllä minä jo monissa viime vaaleissa olen äänestellyt kokoomusta, mutta en ole ihan varma siitä, äänestänkö sitä seuraavissa ek-vaaleissa. Kun kokoomus meni kepun ajaman maakuntauudistuksen tukijaksi, tosin melkoisia vastapalkkiota saaden. No, onneksi se kokoomuksen nykyinen pj ei ole ehdokkaana täällä Helsingin vaalipiirissä.Sehän oli oikein humoristista sinulta laitta munak. kuvasi kepusaitille.
- KaupKesk--__
kapi_ kirjoitti:
Nyt täytyy sanoa, että et sinä ainakaan kovin ”välkky” ole, tai et ainakaan huumorintajuinen, kun luulet minun olevan Väyrysen kannalla Sipilää vastaan! Useimmat ovat kyllä ymmärtäneet, että tein avaukseni huumorimielellä, ja ovat ymmärtäneet ihan oikein sen, mitä tarkoitin tässä:
>>Jos luitte, minkä johtopäätöksen teitte Väyrysestä? Toivottavasti tulitte samaan johtopäätökseen kuin minäkin.<<
Olisi täytynyt ymmärtää, että huumorilla jatkoin tässäkin:
>>Eipähän tuo asia oikeastaan minulle kuulu, sillä vaikka - kuten tiedetään - olen keskustaan kallellaan, mutta en ole puoluekokousedustaja. Mutta jos olisin, arvatkaa, kumpaa kannattaisin puheenjohtajaksi? Tietysti häntä, joka on kaksi kertaa puolueensa pelastanut - kuten linkkijutusta käy ilmi - mutta ei ole silti vielä päässyt koskaan pääministeriksi. On se niin väärin!<<
Viimeistään tämän olisi luullut herättelevän hitaammankin ymmärryksen:
>>Avauksella ”Pate erosi kansalaispuolueesta. Entä nyt?” nimim. Commendante on Väyrysen mahdollista kepun puheenjohtajaehdokkuutta tarkoittaen todennut: ”No eihän siinä muuta kuin pyrkimään kepun puheenjohtajaksi. Hopeamitalia pukkaa”. Niukan sanankäytön mestarillisena taitajana ihailemani Pystyyn_kuollut on siihen todennut: ”Siitä vain nolaamaan itsensä”.
Edellä mainitun keskustelun johdosta minä siellä totesin näin: Hoppee ei oo häppee, sanotaan. Hopeamitalia tosin pidetään joskus hävittynä mitalina ja pronssimitalia voitettuna. Jospa sinne kepun puheenjohtajavaaliin tulisi kolmaskin ehdokas, jolloin Paavo saisi sen voitetun mitalin”<<.
Sillä kolmatta sijaahan tuossa Väyryselle toivon kolmen mahdollisen pj-ehdokkaan vaalissa. Voi kyllä käydä niin, että ehdokkaita on vain kaksi, ja Väykky saa silloin kehaista, että ”hoppee ei oo häppee” vaikka olisi saanut vain pari-kolme prosenttia äänistä. Niin uskon käyvän, sillä vaikka en ole kepulainen, luotan silti kepulaistenkin järkevyyteen niin paljon, vaikkei tällä palstalla nähdyn perusteella sellaiseen luottamukseen juuri aihetta olisi.
Ps.
Kyllä minä jo monissa viime vaaleissa olen äänestellyt kokoomusta, mutta en ole ihan varma siitä, äänestänkö sitä seuraavissa ek-vaaleissa. Kun kokoomus meni kepun ajaman maakuntauudistuksen tukijaksi, tosin melkoisia vastapalkkiota saaden. No, onneksi se kokoomuksen nykyinen pj ei ole ehdokkaana täällä Helsingin vaalipiirissä.No tulihan se minun epäilykseni todeksi, tuossa sinun viimeisessä osiossa. Että kokoomusta et äänestä kun se meni keskustan tueksi". No mitä muita suuria puolueita silloin jää kuin sosialistit.
Ei silloin se Väyrysen tuominen kepun saitille, ollut myöskään huumoria, vaan pitkään harkittu teko.
Sitä minä vaan hiukan ihmettelen, että ilman kokoomusta, keskustaa ja perssuja. Suomella ei olisi omaa armeijaa, missä sinäkin olet työsi tehnyt. Olisi vaan naapurin punaarmeija meitä vahtimassa. Niin mistä viha näihin suomea pystyssä pitäviin puolueisiin.
Myöskin tuonne meijerin toimintoihin, sossu-komukoilta, ei paljon apuja ole tullut.
Onko siis se ruokkiva lusikka se kaikkein pahin lusikka, vai mistä on kysymys.
Tähänkin olen yrittänyt tyrkyttää hiukan huumoria joukkoon, mutta se lienee vaikea havaita.
Mutta vain keskustelemalla asiat selkeytyvät, hyvää yötä... humoori.se.kaunis.kukka kirjoitti:
Ironia on hauska huumorin laji, mutta se voi mennä tosikolta yli ymmärryksen. Et sinäkään sitä aina harrasta. Myöntelisit vaan munakarvajohtajalle, että se on johtaja ja on ollut suurempi sotilaskin kuin sinä. Olisi hauska nähdä ymmärtääkö hän sitä huumorin lajia;D
No joo. Tuo on hyvä vihje. Jospa kehtaisin sitä joskus noudattaa. Mutta riittäisikö kuitenkin vain myöntäminen, että hänellä on parempi mielikuvitus kuin minulla. Eikö se olisi riittävä tunnustus hänen johtajuudelleen? Ja myös tuolle näyilleen munakarvakuvistani. No, en ehkä haluaisi siten liikaa kiinnittää huomiota siihen, mikä on hänen ihanimpien näkyjensä perimmäisenä vaikuttimena;))
KaupKesk--__ kirjoitti:
No tulihan se minun epäilykseni todeksi, tuossa sinun viimeisessä osiossa. Että kokoomusta et äänestä kun se meni keskustan tueksi". No mitä muita suuria puolueita silloin jää kuin sosialistit.
Ei silloin se Väyrysen tuominen kepun saitille, ollut myöskään huumoria, vaan pitkään harkittu teko.
Sitä minä vaan hiukan ihmettelen, että ilman kokoomusta, keskustaa ja perssuja. Suomella ei olisi omaa armeijaa, missä sinäkin olet työsi tehnyt. Olisi vaan naapurin punaarmeija meitä vahtimassa. Niin mistä viha näihin suomea pystyssä pitäviin puolueisiin.
Myöskin tuonne meijerin toimintoihin, sossu-komukoilta, ei paljon apuja ole tullut.
Onko siis se ruokkiva lusikka se kaikkein pahin lusikka, vai mistä on kysymys.
Tähänkin olen yrittänyt tyrkyttää hiukan huumoria joukkoon, mutta se lienee vaikea havaita.
Mutta vain keskustelemalla asiat selkeytyvät, hyvää yötä..."No tulihan se minun epäilykseni todeksi, tuossa sinun viimeisessä osiossa. Että kokoomusta et äänestä kun se meni keskustan tueksi"
No, halusit siis vahvistaa sen, että huumorintaju ei ole vahvimpia puoliasi. Täytyy vakavoitua. Vaikka kepua en missään nimessä voi kannattaa, ei se puolue ole minulle niin merkittävä, että uskoisin sen todella pystyneen paljonkaan vaikuttamaan kokoomuksen politiikkaan. Huolimatta tuosta maakuntauudistuksesta - jonka toteutuminen ei ole vielä lainkaan varmaa - minusta tuntuu vahvasti siltä, että kokoomus on tällä hallituskaudella vaikuttanut kepuun paljon vahvemmin kuin päinvastoin. Ei Suomella muutoin olisi mennyt niin hyvin kuin nyt on mennyt.
Näissä mukavissa ajatuksissa - hyvää yötä!- kepupaniikki
kapi_ kirjoitti:
"No tulihan se minun epäilykseni todeksi, tuossa sinun viimeisessä osiossa. Että kokoomusta et äänestä kun se meni keskustan tueksi"
No, halusit siis vahvistaa sen, että huumorintaju ei ole vahvimpia puoliasi. Täytyy vakavoitua. Vaikka kepua en missään nimessä voi kannattaa, ei se puolue ole minulle niin merkittävä, että uskoisin sen todella pystyneen paljonkaan vaikuttamaan kokoomuksen politiikkaan. Huolimatta tuosta maakuntauudistuksesta - jonka toteutuminen ei ole vielä lainkaan varmaa - minusta tuntuu vahvasti siltä, että kokoomus on tällä hallituskaudella vaikuttanut kepuun paljon vahvemmin kuin päinvastoin. Ei Suomella muutoin olisi mennyt niin hyvin kuin nyt on mennyt.
Näissä mukavissa ajatuksissa - hyvää yötä!Valinnanvapausmalli taitaa olla epävarmemmalla pohjalla kuin maakuntamalli, ainakin perustuslailliselta kannalta katsottuna. Professori Heikki Hiilamo arvioi Iltalehden mukaan, että soten toteutus viivästyy entisestään ja siirtymäaikaa tullee jopa kolme vuotta lisää. Muutoin olen samaa mieltä kanssasi, että Kokoomus on vaikuttanut enemmän Keskustan politiikkaan kuin mitä Keskustan politiikka Kokoomukseen. Liekö syynä siihen lobbaus vaiko Juha Sipilän pääministerin ja puolueen puheenjohtajan rooli. Kokoomus näyttää luottavan enemmän ministereihinsä median suhteen, mutta Keskustassa narut ovat pitkälti olleet Sipilän itsensä käsissä eli Sipilä on kuin puolueen kasvot ja ääni.
- Funlandiankansalainen
Näin ei kepulaisena selvä johtopäätös on, että nykyisen kepun johtoon on nimenomaan valittu kepun puoluekokouksen enemmistöä edustavan jäsennsitön edustaja. Väyrysen on turhaa puhua alkiolaisuudesta tai kepun perinteistä, kun puoluejäsenistön enemmistön on vallannut joko avoimensti tai hiljaisudessa uusliberiaali edustavat edustajat. Alkiolaiset arvot ovat hyvä vaalipuheissa, mutta vaalien jälkeen kirous. Sen on Sipilä ja kumppanit osittaneet tosielämän teoillaan, ei puheillaan. Väyrysen arvoja ja niin ollen edes puoluetta ei enään ole kepussa. Väyrysen puolueen arvoista on jäljellä vain nimi ja silläkepu ratsasstaa aikansa. Kansa ei kuitenkaan ole tyhmä lehmikarja, jota voidaan potkia loputtomasti jonkun isännän oman kannattavuuden vuoksi ja se tulee saneleen kepun kohtalon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Theermannilla kulkee!
Vouti vie kaiken mikä mieheltä irti lähtee ja palstan naiset syyttävät tilanteesta kilpaa eri naisia. Miehellä on elämän1147457- 505598
Esivaihdevuodet, menopaussi
https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/terveys/esivaihdevuodet-eli-premenopaussi Täällä kun puhutaan pa623132Tänään taas tuli pari-kolme juttua
Jotka niin mielelläni jakaisin sun kanssa. Niin paljon elämää jaettavana ja niin selkeä paikka sinulle. Mutta ymmärrän72613Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101608Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2011457Olen jälleen pahoillani
Harjoittamastani henkisestä väkivallasta palstan välityksellä. Kyllä ne voi vaikuttaa jotenkin mieleen, vaikka ei itsell931119Ukraina sai luvan vastata ohjuksin Venäjän lueelle
Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle luvan iskeä pitkän kantaman ohjuksilla Venäjälle. Ylen kirjeenvai3261093Miksi putin ei valinnut ensimmäiseksi kohteekseen Suomea?
Olisiko ollut sittenkin helpompi kohde?2451058Oot vaan niin hellä
Ja lämmin luonteeltasi, että rakastan sitä yli kaiken. Oot ehkä tietämättäsi auttanut mua todella paljon. Auttaisit tämä30936