Kumpaan suuntaan kannattaa kiertää.

kokemuksiakaivataan

Pohditaan maailmanympärimatkaa n. 2-3 kuukauden aikataululla. Onko kokemusta, kannattaako lähteä itään vai länteen? Jos lähtee itää kohti, voittaa vuorokauden, mutta painaako aikaero liikaa tuollaisella lyhyehköllä kiertomatkalla kun sisäinen kello on koko ajan muutaman tunnin jäljessä? Jos lahtee länsisuuntaan, niin häviää vuorokauden siinä vaiheessa kun ylittää päivämäärärajan, niin ei sekään houkuttele.

3

53

  Vastaukset

  • Länteen päin kiertäessä säästää yhden yöpymisen hinnan. Olen kiertänyt itään ja länteen päin. Minulle sopii paremmin länteen päin matkustaminen. Aikaero tekee, että aina herää pirteänä uudessa kohteessa.

   Tuntuu hyvältä kun on aamulla pirteä, niin että voi käydä paikallisilla toreilla ja tuntuu muutenkin, että jaksaa paremmin tehdä kaikkea kun ei ole vielä paahtavan kuumaa. Keskipäivän jälkeen voi viettää parin tunnin siestan mukavassa ilmastoidussa tilassa ja sitten jaksaakin taas hyvin iltarientoja.

  • Länsivaihtoehto on helpompi. Sisäinen kello menee siinäkin sekaisin, mutta on helpompi korjata. Valvoo vaan sitkeästi iltaan asti eka päivänä uudessa kohteessa kahvin ja kävelyn voimalla, niin yhden yön nukkumisen jälkeen herää aamulla jo hyvässä iskussa. Yhden reissun tehneenä ja toista joskus pohtineena sellainen vinkki, että matkaa on vaikea suunnitella "villisti ja vapaasti", koska Tyynenmeren ylitys kohtuuhintaan pitää varata ajoissa. Jos sen sijaan on massia lentää vaikka 1. luokassa niin juttu on eri. Mutta itse asiassa reittisuunnittelua tärkeämpää on löytää samalla asenteella toimiva matkaseura. Mikäli yksi haluaa vetää halpaa viinaa joka ilta ja lojua krapulassa aamut, toinen taas tsekata museoita niin homma ei toimi. Shoppailun voi jättää lähes kokonaan laskuista, koska mahdotonta tavaramäärää ei voi kuskata mukana. Jos haluaa nähdä espanjankielistä maailmaa, niin kannattaa mennä vaikka kansalaisopiston kurssille opiskelemaan alkeet, helpottaa huomattavasti asioita. Ja tärkeitä vinkkejä: käy vessassa aina kun voit, pese pyykkiä aina kun voit ja mene asemille ajoissa. On lakkoja, liikenneruuhkia jne. eikä paljon naurata jos joutuu ostamaan legille uudet liput siksi, että taksit päättivätkin tukkia kentälle menevät tiet jonkun mielenosoituksen takia.

  • Täältäkin ääni länsisuuntaan kiertämiselle. Tuntuu, että reissusta saa enemmän irti kun jaksaa aamusta herätä pirteänä. Meillä oli tapana harrastaa aamuisin lenkkeilyä ja toreja. Ei kannata ajatella yhden vuorokauden menettämistä, koska oikeastihan aikaa ei häviä mihinkään, vaikka päivämäärärajan ylittäisikin huomisen puolelle. Tosiaan siinä säästää yhden yöpymisen hinnan.

   Kyllä maailmanympärimatkalla voi shoppailla. Olen ostanut mm. ison maton ja marmoripöydän. Ei niitä tietystikään repussa voi raahata. Kauppias huolehti tavarat Suomeen kotiovelle. Jotain kevyempiä olen postittanut itse, mm. peiton, pipon ja lapaset lähetin paketissa kotiin. Länsisuuntaan kiertämisessä on myös se hyvä puoli, että jos vaikka suunnittelee reissun niin, että viimeinen etappi on Bangkok, josta suorat lennot Helsinkiin, niin pystyy reissun lopuksi shoppailemaan Bangkokissa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

   Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
   Maailman menoa
   371
   9040
  2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

   Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   4312
  3. Sofia oli astiaostoksilla

   Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1838
  4. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   32
   1659
  5. Loiseläjä Sofia

   kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1289