"Yhden miehen toimisto" vs. keskisuuri tai iso

Jani79

Kinnostaisi kuulla teidän kommentteja kokemuksista, toiveista ja ajatuksista isännöintiyrityksistä ja niiden palveluntarjonnasta. Oma viiteryhmäni on Helsingin Töölö-Meilahti-Ruskeasuo-alueen 1950 /- rakennetut kerrostalot.

Millaisia kokemuksia ja/tai odotuksia teillä olisi isännöinnin suhteen, jos isännöitsijä on ns. "mies, kännykkä ja läppäri" tai "valtakunnallinen toimija" tai "ISA-auktorisoitu toimisto"?

Onko henkilön isännöimien kohteiden määrä ratkaisevaa, vai esim. neuvotteluvaikutelma persoonasta vai referenssikommentit (tarkistatteko ne?)?

Jos teillä olisi pieni isännöintiyritys hoitamassa asioita "hyvällä tasolla" niin mistä "digitalisaation" tuomista kommervekeistä olisitte valmiit luopumaan pienemmän yrittäjän hyväksi?

Kiitos jo ennakkoon!

16

2494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pienisenollapitää

      Pieni soveltuu:
      - Taloyhtiössä kaikki kunnossa. Poliisi ei vieraile siellä joka viikko.
      - Ihmiset ovat tolkun ihmuisiä. Ei pahoja riitoja.
      - Taloyhtiön hallitus ja osakkaat auttavat asioissa. Ei vaadita liikoja. Ollaan oma-aloitteisia.
      - Unohdetaan kaikki turhat hömpötykset ja keskitytään oleelliseen. Ei isotkaan firmat kaikki digijuttuja aja voimakkaasti, jos niistä on selviä kuluja heille. Toki kaikkea mainostetaan asiakkaiden toivossa.

      Haittoja:
      - Yhden henkilön toimistossa ei ole tuuraajia.
      - Useassa kohteessa alkaa iso remontti samaan aikaan. Toisaalta nykyään aika helposti ostetaan ulkopuolinen projektipäällikkö.

      Itse asun yhden naisen yrityksen isännöimässä kerrostalossa (ei kohdealueellasi). Luotettavaa perusmenoa. Isännöitsijä on aina myös hyvällä päällä, eikä naama ole kurtussa joka asiassa. Kai hän pitää työstään.

      Kannatan pieniä yristyksiä. Miksi maksaa turhaa ison firman kiinteitä kuluja? Rahat suoraan työntekijälle.

      Hoidossa olevia taloyhtiöitä voi katsoa paikasta: www.taloustutka.fi. Sieltä haku nimellä. Löytyy yhtiöitä, jos on ilmoitettu vastuuhenkilöksi kaupparekisteriin. Kaikki ei niin tee, tai sitten on firman pomon nimissä.

    • PoroParasta

      Jotain tuolta väliltä on mielestäni paras.

      • Medium-

        4-8 henkilöä on kustannustehokkain. On aina tuuraajia. Omistajat tekee tuottavaa työtä.


    • Katastrofi8

      Yhden miehen toimisto, isännöitsijä hoitaa myös kirjanpidon. 5 taloyhtiötä on jäljellä kuuden vuoden toiminnan jälkeen. Kaikki taloyhtiön asiat sekaisin. Hallitus piilottelee itsevaltiaan helmoissa. Mihinkä tämä johtaa.

      • tamperelainen

        Se on miehestä kiinni! Jos ei keskustelu auta, niin sitten vaihtoon. Jos on yhden hengen toimisto ja kaiken tekee itse, pitää olla kirjanpitotaustaa. Mitä jos tilaatte koko taloyhtiölle Kotitalolehden:)? Jokaiselle osakkaalle täyteen hintaan. Tuo oli huumoria.

        Homma hoituu, kun on osaamista.
        http://isännöintiä.fi/cv/


    • Kikutkuriin
    • Jani79

      Kiitoksia kommenteista. Mietin vielä sitä, että miten miellätte esimerkiksi hinnoittelun: pitääkö pienen toimijan olla halpa vai saako "rahastaa" ammattitaidostaan? Välillä tätä palstaa lukiessa ja muita kokemuksia seuratessa tuntuu siltä, että isomman toimiston työnjaolla kirjanpitäjä ehkä osaisi sanoa jotain taloustilanteeseen, kiinteistösihteeri/asiakaspalvelu tietää ehkä taloyhtiön arjesta ja isännöitsijä sitten kokoustelee näistä irrallaan taloyhtiön arjesta.
      Ovatko sähköiset taloyhtiösivut/hallituksen omat sivut aidosti käytössä jos taloyhtiö ja isännöintiyritys ovat digitalisaation airueita? Käyttääkö palveluita vain digi-intoilija ja onko suurin osa hallituksesta ja asukkaista pimennossa? Vai päivittääkö isännöitsijä edes dokumentteja järjestelmään?

      • Tarjoaja12

        Aika harvalla taitaa olla toimivia digijuttuja. Esim. reim kyllä mainostaa tiedottamista yms., mutta toteutus on aika vaatimaton osakkaille. Tyypillisiä tiedotteita:
        https://reim.latomo.fi/?id=174&sid=1615880&pid=760
        Ei mitään lisäarvoa. Yleistä massatiedotusta jonkun toimesta.

        Pieni toimija voi ilman muuta rahastaa, jos on hyvä. Miksi ei rahastaisi, jos taloyhtiöitä on tulossa ikkunoista ja ovista. Jos oikein laskelmoiva on, niin analysoi omia tarjouksia. Jos kyselyjä tulee esim. yhdestä isosta firmasta ja kaikki sieltä tulleet valitsee aina tarjouksen antajan, niin miksi ei korottaisia tarjouksissa hintaa jatkossa?


    • Nenokyyppinenkö

      Realian kirjanpitäjä kavalsi. 400000 euroa. Kohteiden isännöitsijät, talouspuolen päälliköt ja tilintarkastajat (huom. Kht tarkastajia isosta tarkastusyrityksestä), kaikilta läpi sormien. Isännöitsijät kaikki noviiseja, sisäinen koulutus olematonta.....isotko kannattavat?

      • Laskuttaja

        Kavallukset ovat varsin tyhmää toimintaa. Jää helposti kiinni.

        Paljon parempaa businestä isännöintifirmoille on hyvän sopimuksen tekeminen, johon ei juuri kuulu mitään. Kaikki tarvittava työ tehdään sitten lisälaskutuksella.


    • kirjanpitäjä88

      Kirjapito ja isännöinti eri henkilöille tai eri toimistoille. Erittäin vaarallinen on isännöitsijä, joka tekee kaiken, kirjanpidon, lainalaskelmat ja hoitaa pankkiasiat. Olen tilitoimistossa selvittänyt jälkikäteen näitä ammatti-isännöitsijoiden tekemiä kirjanpitoja aivan tarpeeksi. Ja osalle käy kiusaus "oikaista" raha-asioissa liian suureksi. Neljäsilmäparia katsoo samoja raha-asioita tarkemmin ja vahtii toisiaan.

      • Pienetonparempia

        Jos joku tekee rikoksen ja kavaltaa rahaa niin siitä joutuu tuomiolle.

        Se, että jotkut yksittäiset henkilöt ovat tehneet näin ei muuta sitä, että taloyhtiö on huomattavasti paremmin isännöitsijän hallussa mikäli hän hoitaa kirjanpidon ja isännöinnin itse.

        Se ei paljoa vaadi hallitukselta, että tositemapit tilotteineen kierrätetään tarkistettavaksi kerran vuodessa tai useammin.


      • Ja hallituksenko pitäisi osata tarkistaa kirjanpito?


      • Anonyymi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ja hallituksenko pitäisi osata tarkistaa kirjanpito?

        Onhan hallitus sisälukutaitoinen? Siitä vaan pääkirja käteen tai ruudulle, sieltä löytyy kaikki minne rahat ovat menneet. Mutta jos joku haluaa kavaltaa (mm. pääministeri Antti Rinne joskus v. 1990) niin sitä ei heti näe, myöhemmin kyllä.


      • Anonyymi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ja hallituksenko pitäisi osata tarkistaa kirjanpito?

        Kylläolisi tarpeen osata.


    • Anonyymi

      Keskisuuri on paras.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe