Webasto AirTop3500 vaihto AirTop Evo 40 malliin

VPD6

Ajattelin vaihtaa vanhan Webasto AirTop 3500 uuteen Evo40 malliin. Pitäisi olla myyjän mukaan mitoiltaan täsmälleen vanhan 3500 mallin kokoinen eli olisi helpoin homma vaihtaa. Ei tarvitse veneasennus sarjaa jolloin hintakin vähän yli 1000€. Onko kenelläkään kokoemusta vaihdosta? Voisin harkita muutakin esim. Safirea, mutta tuolla tavalla vaihto pitäisi olla kaikkein helpointa.

11

4450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Polttoainepumppu pitää vaihtaa ja polttpainepunpun kaapeli. Lisäksi jossain tapauksessa voi joutua vaihtamaan pääjohtosarjan, josta alkaa show. Pitäisi olla yhteensopiva, mutta kun vaan ei aina ole. Jostain vanhoista puuttui karvoja joita uusi tarvii. Tuurilla menee heittämällä huonolla ei. Katso muuten pakoputken kunto. Se on yleensä aika murea jo tässä vaiheessa ja pitää yleensä vaihtaa. Webaston originaali maksaa 350€. Sama putki samalta tehtaalta ja toiselta maahantuojalta maksaa puolet....

      Jos ja kuns menee polttpainepunpun johto ja pakari ja jos menee pääjohtosarja pitää laskea muutama satanen lisää.

      Katso nyt vielä se Safirekin läpi

      Tv nimim. On tullut vaihdettua- useita.

      • tosi

        AT 3500 on hiljaisempi


    • Webajäbä

      Minä tein tuon pari vuotta sitten ruokatunnin aikana. Klo 11 lähdin kohti virallista jälleenmyyjäliikettä, ja kyselin juurikin noista Mikan esille tuomista riskeistä. Fyysisesti tuo sopii AT 3500:n tilalle hienosti. Päädyin kuitenkin ostamaan veneasennussarjan, josta käytin pakoputken, johtosarjan, ohjauspaneelin ja pari muuta nippeliä. Muilta osin meni vanhoilla 3500-mallin tarvikkeilla. Pakoputkenkin vaihdoin vain siksi, että vanhassa pakoputkessa ei ollut äänenvaimenninta. Ruokatunti tosin päättyi vasta 18:30, kun kaikki oli kunnossa.

    • että_näin

      Miksi???
      Eikö kannata huollattaa vanha mikäli ei toimi normaalisti ja taas toimii seuraavat 10-15v?

      • Hehkutulppa 350€, poltin 160€, tiivistesarja 50€, pääpuhaltimen elinikä 4000-6000h - uusi pääpuhallin maksaa 450€ 10-15v vanhassa lämmittimessä voi olla tunnit täynnä. -> uusi laite . Ei noita ole suunniteltu huollettavaksi kuin kerran - kaksi elinikänsä aikana. Itse en pidä tuosta varaosien ryöstöhinnoittelusta ollenkaan ja olen asiasta täysin eri mieltä. Laitteita pitäisi pystyä kannattavasti huoltamaan pidempään.


    • VPD6

      Lämmitin nyt vaihdettu uuteen AirTop Evo 40 malliin. Pysyin Webastossa, koska kaapelien vaihtoa ei tarvittu, melkein.. Myös paksumpi moninapainen kaapeli sopi uuteen. Mukana tuli uusi pumppu eikä vanhan kaapelin liitin käynyt uuteen pumpun, joten kaapeli piti hankkia.. Lämmittimestä pumpulle tulevasta kaapelista ja uuden pumpun kaapelin toisesta päästä puuttuivat myös liittimet. Lisäksi uusi pumppu ei suoraan käynyt vanhan pumpun pidikkeeseen. Turhaan Webasto pihistelee ja hankaloittaa asennusta jättämällä lämmitinpaketista pois sopivan pumpun pidikkeen ja uusiin kaapeleihin käyvät liittimet. Hyvin kuitenkin käynnistyi ja toimii.

    • nuukis

      Samansuuntaisia kokemuksia vpd6:n kanssa. En vaihtanut edellisen Air Top Evo 55:n polttoainepumppua uuden polttimen mukana tulleeseen DP42 -pumppuun. Härveli käynnistyy eikä tee vikakoodeja mutta teho on kuin lehmän henkäys. Hommasin uudelle pumpulle weban piuhasarjan (liittimen) ja nyt sysää hienosti. Mistään en löytänyt vanhan ja uuden speksien mukaisia muutoksia mutta ainakin ulkoisen termarin liitäntä vanhassa johtosarjassa on suoraan lämppäristä omaa tietään termarille kun uusien skemoissa näyttää olevan kaapelisarjassa x11-x12 (tjsp) liitännät ohjaimen luota johtosarjassa. Edellinen Evo 55 ei kestänyt niin pitkään kuin olisin olettanut. En viitsinyt vaihtaa merkkiä koska muutokset olisivat olleet suurempia. Merkkiuskollisuus koetuksella...

    • VPD6

      Vanha lämmitin taitaa sittenkin olla kunnossa. Asia varmistuu maanantaina huollossa. Mikäli selviää puhdistuksella tiivistesarja, tulee kustannuksia reilu 100 €, joten lämmitin kannattaa huoltaa. Laitan sitten sen myyntiin nettiin.

      • Ottamatta kantaa ihan juuri sinun lämmitintapaukseen, niin noin yleisesti. Kysytään usein ns. "Vähän käytettyjä" tai "huollettuja" lämmittimiä. Kukaan ei ota toimivaa lämmitintä vapaaehtoisesti irti veneestä. Yleensä se on syystä tai toisesta v#tuillut ja lähtenyt kiertoon. Sitten se tuodaan huoltoon alahuuli väpättäen, että eikö tästä millään konstilla parilla patentilla saataisi vielä kesäksi kalua, kun olen venekin myynnissä. Hellyt ja otat sen ja saat jollain pyhällä hengellä toimimaan vielä viimeisen kerran

        Viikon päästä lämmitin on netissä myynnissä "täysin läpikäytynä kaikki sisuskalut vaihdettuna ammattiliikkeen huoltamana" ja joku onnellinen saa sen jälkeen uudelle kierrokselle.

        Joillain laitteilla tulee vaan ikä vastaan jossain vaiheessa ja kaikkea ei kannata loputtomiin elvyttää. Aina toki kannattaa perus poltinhuoltoja tehdä ja huoltaa.


    • VPD6

      Vanha AirTop 3500 testattu. On kuulema "äly kadonnut" eli vaatisi uuden ohjausyksikköön. Hinta paikallisen Webasto liikkeen mukaan n. 420€ vaihtotyö ja testaus n. tunti. Lämmitintä ei kannata korjata. Jos joku tarvitsee varaosiksi, niin minulta saa edullisesti. Mukaan tulee tietysti pumppu ja pumpun kaapeli. Uusi toimii hyvin.

      • eitarvihuoltaa

        Siinähän tuo selviää, miksi webastoa ei tarvi koskaan huoltaa - Sitä ei kannata huoltaa. Osat on hinnoiteltu niin kalliiksi, että ei muuta, kuin vanha laite roskiin ja uutta tilalle. Onko tuossa mitään järkeä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe