Elämisen tapoja

kukuku

Monissa uusperheissä etenkin, tietenkin myös ydinperheissä ja sinkut elävät talouden kireyttä jatkuvasti.
Usein se liittyy tapaan elää ja ajatella. Taitaa olla hyvin vaikeaa ymmärtää se tosiasia, että täytyy osata kieltäytyä houkutuksista ja tarjouksista, vaikka kuinka mieli tekisi. Ihan ensimmäiseksi tulisi miettiä, onko todella varaa ostoksiin ja toinen yhtä tärkeä asia on, onko ollenkaan tarvetta moiseen ja useimmiten ei ole, on vain hetken mielen ailahdus.

Varsinkin uusperheissä se odottama, että yhteisesti hoidetaan ja hankitaan asioita ei tule onnistumaan. Silloin on yleensä kyse aikuisista ihmistä ja heidän piintyneistä tavoistaan ja lisäksi vielä lapset edellisistä liitoista nakertamasa tätä käsitystä.
On saattanut olla kuvitelma, että se autuus ja ilo alkaa, kun vaihdan kumppanin ja saan matkustaa , sisustaa ja elo muuttuu onnelliseksi.
Jopa sitä on, että uusi kumppani yrittää kaikin tavoin rahastaa, sitä on paljon, nyt ei olekaan kyse oikein rakkaudesta, vaan mahdollisuudesta saada toisen omaisuutta eli laskelmallisuutta.

Hyvä tapa on rakentaa itse pitävä taloussuunnitelma ja pysyä siinä.
Lapsille tulevia rahoja varten oma tilinsä, sinne elatusmaksut ja lapsilisät ja kaiken järjen mukaan olisi itsekin viisasta laittaa sinne toisen maksaman elatusavun suuruinen summa, joten lasten osalta näin on helppoa hoitaa asioita. Lapsien osuuden elämiseen, vesi, sähkö, ruoka voi siirtää tältä tililtä sille tilille, mistä nämä asiat hoidetaan. ja omia asumiseen ja elämiseen liittyviä kuluja varten oma tilinsä ja kuukausittain tilistä sinne tarvittava määrä ja noin10 prosentin yli menevä summa. Summaa tulisikin joka vuosi hieman nostaa, sillä kulut yleensä nousevat vuosittain.

Jos halutaan yhteinen tili yhteisiin kuluihin, silloin sitä tarvittava määrä ja asioita hoitamaan se, jolla siihen edellytykset. Jos luottamus rikkoontuu, että siltä nostetaan omiin menoihin, silloin syytä muuttaa hoitajaa oitis.

Näillä erilaisilla tili järjestelyillä on helppoa seurata taloustilannetta ha nähdä, mitä on mahdollisuudet esim. matkusteluun ja kaikkeen ostamiseen.
Luottokortti luotoilla kikkailu elämään on saatava loppumaan. Se on tie suoranaiseen h------n.
Olen nähnyt tilanteita, joissa ihmisellä on kymmenenkin erilaista luottokortti tiliä ja jokaista maksaa kuukausittain ja usein vielä asuntolainen päälle, kyllä varmasti on pinna kireällä, kun tilipäivä oli ja meni samana päivänä. Eli pitäisi ymmärtää, että nyt on sanan ei aika kaikelle ostamiselle ja pyrkiä saamaan mitä pikemmin tuo kulutusjuhla loppumaan.

Sitten avopareilla vielä yksi juttu, vastikään tuli ero ja toinen ilmoitti, että vie lähes kaiken irtaimen, on muka ostanut, jos kuittja ei oel tallessa, et voi mitään todistaa ja turha mennä oikeuteen se vie loputkin.

20

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietäjänainen

      Tällai toimii ne uudet ikävät suhteet. Omistavat kymmeniä luotokortteja joita vinguttaa, mutta siten elää miehen talossa ilmaseksi, työttömänä j kaikki laksut menee miehet tuloista. heillä on käsitys että he saavat vain shoppailla ja mies maksaa kaiken. Niin ovat kieroja joka suhteessa.
      Kun miehen rahat loppuu niin uusi suhde etsii uuden kohteen. Senpä vuoksi miehelle tulee raha ongelmia maksella elareita entisille lapsilleen ja muutenkin normaaliin elämään. Tässä näemme miten uudet naikkoset sotee kaiken aulsta asit, rikkomalla perheen, vieraannuttamalla miehen lapset isästä ja riitauttavat exät keskenän ja lopuksi vie mihen perikatoon.

      • Lissuontransu

        Älä kaikkia ittekseksi luule LissuLasse, ole ihan rauhassa äitisi siivellä.


      • naikosetosaavilpin

        Juuri näin tomii häkäilemättömät naikkoset. Vain toisten rahoja kärtääkseen. Mitä muuta?
        Heitä on pilvin pimein tuolla kyttäämässä.


      • Lissulasseonjuoppo
        naikosetosaavilpin kirjoitti:

        Juuri näin tomii häkäilemättömät naikkoset. Vain toisten rahoja kärtääkseen. Mitä muuta?
        Heitä on pilvin pimein tuolla kyttäämässä.

        NIin kun sinä joka käytät vahaa äitiä hyväksesi, juopottelet äitisi piikkiin 💶💶💶💶


    • Eioleyksinkertaista

      Eikö sitä näe jo ennen yhteenmuuttoa kuinka toinen käyttää rahaa.
      Jos tuloerot on suuret niin ei kannata muuttaa yhteen vaikka olisi millaiset tilijärjestelyt koska jos toinen käyttää rahat itseensä niin toiselle voi tulla ongelmia jo lasten hoitomaksujen kanssa.

      Ihmiselle joka ei osaa käyttää rahaa fiksusti ei vaikuta mitkään järjestelyt vaan ainoastaan se pohjalla käyminen. Siitä joko kaikki perheessä kärsivät tai tulee ero. Ei kuitenkaan kannata jäädä odottamaan että tilanne paranee koska silloin voi itsekin olla jo suurissa ongelmissa.

      Noin yleisesti jos muutetaan yhteen niin sillä ei pitäisi olla merkitystä kenen lapsia perheessä asuu vaan kaikkien menot maksetaan yhteisesti. Muutoin perheessä toinen aikuisista voi olla rutiköyhä ja toinen elää leveästi. Ja toimeentulotukeenhan ei ole oikeutta jos toisen tulot ovat suuret siitä riippumatta vaikka ei niistä rahoista ei mitenkään olisi apua. Toisin kuin yksin lapsen kanssa asuvalla.

    • hupspups

      Alla olevaan lauseeseen en oikein yhdy, sillä niin ei ole oikein ketään kohtaan.
      Ymmärrän hyvin tämän "rutiköyhän toiveen ja unelman". Silti kysyisin, miksi on rutiköyhä, sillä siihen on yleensä olemassa syy . Näkisin ajatuksen enemmän laskelmointina ja sitä ikävä vain tapahtuu liiankin kanssa.
      On tietenkin hyvä jos kumppani alkaa todella elättää ja jos sillä ei ketään omaa läheistään, tarkoitan lähinnä omaa lastaan näin alenna. Sitten on vielä muitakin syviä syitä, jotka pitää käsitellä.

      "Noin yleisesti jos muutetaan yhteen niin sillä ei pitäisi olla merkitystä kenen lapsia perheessä asuu vaan kaikkien menot maksetaan yhteisesti. Muutoin perheessä toinen aikuisista voi olla rutiköyhä ja toinen elää leveästi. Ja toimeentulotukeenhan ei ole oikeutta jos toisen tulot ovat suuret siitä riippumatta vaikka ei niistä rahoista ei mitenkään olisi apua. Toisin kuin yksin lapsen kanssa asuvalla." Mietipä vielä tarkemmin tuota lausettasi, et voi vaatia ketään elättämään entisen liiton lapsiasi, sillä ihan varmasti he jollakin tapaa saavat elatusmaksua ja sinä itse tukea, joten äläpä säntää liittoon uskoen, että lapsesi todella saavat jotain parempaa.

      Kertooko tämä jotain kauhistuttavaa tapaa ajatella asioista, mennään silmät suljettuina ja tavallaan jo täysin valmiilla ajatuksella , arvaapa mistä. Toivon todella että kumppanit tekevät avioehdon aina.

      • Eioleyksinkertaista

        No jos itse ajattelet mitä kirjoitin niin ymmärrät pointin. Eli jos toisella on huonot tulot ja toisella hyvät niin ei kannata muuttaa yhteen tunteista huolimatta koska jos ajatusmaailma on se että jokainen elättää omansa niin pienempituloisen tulot voivat mennä lähinnä asumiseen ja päivähoitomaksuihin. Siksi koska maksuihin lasketaan tuloiksi sen uuden puolisonkin tulot.

        Tässä ei ollut kyse siitä että kenenkään pitäisi elättää ketään vaan juuri päinvastoin. Ei kannata muuttaa yhteen.
        Missä kohtaa sinä näet tuossa ajatuksessa laskemointia? Ja miten sellainen on laskelmointia että EI kannata muuttaa yhteen.

        Eihän pienituloisenkaan sentään tarvitse ulosottoon joutua sen takia että pakolliset maksut nousevat toisen tulojen takia ja suurituloisen mentaliteetti on että jokainen maksaa oman lapsensa kulut.
        Mutta eikö se ole laskelmointia ottaa vain joku asumaan kanssaan jotta asumiskulut pienenevät kun on toinenkin maksaja jos mikään ei ole yhteistä vaan asutaan kuten kämppäkaverit? Jääkaapissakin on varmaan teippi jakamassa tilaa mikä on kenenkin ostamaa. Perhe se ei ainakaan ole.

        Ja mietiskele siellä nyt sitten vielä se asia että mistä ihmeestä sait päähäsi että olisin ryntäämässä johonkin liittoon euron kuvat silmissä? Eiköhän se ollut vain sinun ajatusmaailmastasi lähtöisin oleva letkautus kun en itse sellaiseen mitenkään viitannut missään vaiheessa kirjoitustani.

        Voisit opetella vaikkapa lukemaan mitä toinen kirjoittaa sen sijaan että olettaisit tietäväsi mitä toinen tarkoittaa. Helpottaisi kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa.

        Ja nuita neuvoja olisi hyvä jaella vasta sitten kun on osannu sisäistää lukemansa. Todella noloa neuvoa toista olematta säntäämään suhteeseen ku ei tiedä toisen tulotasoa perhemuotoa eikä edes sitä onko kyseisellä kirjoittajalla edes lapsia. Ihmisillä kun on ajatuksia vaikka omat asiat olisivatkin toisin.


      • Kapeakatseisiaonpaljon

        Ainoa kauhistuttava ajatus tuossa on sinulla. Se on se että raha on tärkeämpää kuin perhe.
        Sinun mielestäsi jos ihminen vaikka töissäkäyväkin on pienituloinen niin hän ei saa mennä avioliittoon suurempituloisen kanssa koska silloin on kyse vain rahasta. Jos molemmilla on samat tulot niin on kyse rakkaudesta.

        Olet ilmeisesti ihminen joka jakaa ihmiset eri kasteihin tulotason ja sosioekonomisen aseman mukaan.

        Köyhä ei saa rakastaa eikä köyhää saa rakastaa. Etenkään jos on lapsia edellisestä liitosta.

        Suomen laissa aviopuolisot on velvollinen elättämään toisiaan. Sinun mukaasi ei ole.


      • Rahameneerahanluo
        Eioleyksinkertaista kirjoitti:

        No jos itse ajattelet mitä kirjoitin niin ymmärrät pointin. Eli jos toisella on huonot tulot ja toisella hyvät niin ei kannata muuttaa yhteen tunteista huolimatta koska jos ajatusmaailma on se että jokainen elättää omansa niin pienempituloisen tulot voivat mennä lähinnä asumiseen ja päivähoitomaksuihin. Siksi koska maksuihin lasketaan tuloiksi sen uuden puolisonkin tulot.

        Tässä ei ollut kyse siitä että kenenkään pitäisi elättää ketään vaan juuri päinvastoin. Ei kannata muuttaa yhteen.
        Missä kohtaa sinä näet tuossa ajatuksessa laskemointia? Ja miten sellainen on laskelmointia että EI kannata muuttaa yhteen.

        Eihän pienituloisenkaan sentään tarvitse ulosottoon joutua sen takia että pakolliset maksut nousevat toisen tulojen takia ja suurituloisen mentaliteetti on että jokainen maksaa oman lapsensa kulut.
        Mutta eikö se ole laskelmointia ottaa vain joku asumaan kanssaan jotta asumiskulut pienenevät kun on toinenkin maksaja jos mikään ei ole yhteistä vaan asutaan kuten kämppäkaverit? Jääkaapissakin on varmaan teippi jakamassa tilaa mikä on kenenkin ostamaa. Perhe se ei ainakaan ole.

        Ja mietiskele siellä nyt sitten vielä se asia että mistä ihmeestä sait päähäsi että olisin ryntäämässä johonkin liittoon euron kuvat silmissä? Eiköhän se ollut vain sinun ajatusmaailmastasi lähtöisin oleva letkautus kun en itse sellaiseen mitenkään viitannut missään vaiheessa kirjoitustani.

        Voisit opetella vaikkapa lukemaan mitä toinen kirjoittaa sen sijaan että olettaisit tietäväsi mitä toinen tarkoittaa. Helpottaisi kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa.

        Ja nuita neuvoja olisi hyvä jaella vasta sitten kun on osannu sisäistää lukemansa. Todella noloa neuvoa toista olematta säntäämään suhteeseen ku ei tiedä toisen tulotasoa perhemuotoa eikä edes sitä onko kyseisellä kirjoittajalla edes lapsia. Ihmisillä kun on ajatuksia vaikka omat asiat olisivatkin toisin.

        Yleensä suurituloinen ei hakeudu jonkun yhteiskunnan elätin kaa yhteen ,kyllä hän hakee tasoisensa seuraa .


      • Lähihoitsu
        Rahameneerahanluo kirjoitti:

        Yleensä suurituloinen ei hakeudu jonkun yhteiskunnan elätin kaa yhteen ,kyllä hän hakee tasoisensa seuraa .

        Just, en tiedä yhtään lääkäriä ,joka olis kimpassa siivoojan kanssa.


      • Koulutuseiratkaise
        Lähihoitsu kirjoitti:

        Just, en tiedä yhtään lääkäriä ,joka olis kimpassa siivoojan kanssa.

        Entäpä metallimies ja siivooja?
        Ei tarvitse olla lääkäri että on hyvät tulot.


      • Eiköyhäoleainatyötön
        Rahameneerahanluo kirjoitti:

        Yleensä suurituloinen ei hakeudu jonkun yhteiskunnan elätin kaa yhteen ,kyllä hän hakee tasoisensa seuraa .

        Onko pienipalkkainen yhteiskunnan elätti?
        Eikö hän työllään ansaitse palkkansa? Melko rajallisesti tiedät eri ammateista mitään jos ainoastaan tulonsiirtoja saava on köyhä.
        Tällainen pienipalkkainen voi tulla yksin lastensa kanssa rahallisesti toimeen kuin avo/avioliitossa. Ei vain tukien takia vaan maksujen.


      • outoajautssulta
        Lähihoitsu kirjoitti:

        Just, en tiedä yhtään lääkäriä ,joka olis kimpassa siivoojan kanssa.

        Jos sinä et tiedä niin muut tietää. Mitä väliä on ammatelilla, eikä se ihminen ole kuitenkin tärkein kenen kanssa asuu ja viihtyy?
        Kyllä se läkärikin siivoojaa tarvii aivan varmasti, ei pidä aliarvostaa mitään ammattia.

        Eikös kaikki puhu siitä että kaikki työ on arvokasta??? Paska duunia ei ole? Miten sinä arvotat siivojan ja lääkärin? Jopa niin että eivät voisi olla aviopari? Miksi?


      • Miltävuosisadaltaolet
        Rahameneerahanluo kirjoitti:

        Yleensä suurituloinen ei hakeudu jonkun yhteiskunnan elätin kaa yhteen ,kyllä hän hakee tasoisensa seuraa .

        Et taida olla kovinkaan korkeasti koulutettu kun puhut yhteiskunnan eläteistä. Monesti niistä puhuvat ne joilla on käynyt tuuri työpaikan suhteen ilman sen suurempia panostuksia omaan koulutukseen tai yleissivistykseen.

        Mihin luokkaan luet eläkeikäiset, sairaat ja vammaiset?

        Kaikki eivät voi hankkia elantoaan itse eivätkä voi siihen vaikuttaa.


      • Työnvieroksuja
        Eiköyhäoleainatyötön kirjoitti:

        Onko pienipalkkainen yhteiskunnan elätti?
        Eikö hän työllään ansaitse palkkansa? Melko rajallisesti tiedät eri ammateista mitään jos ainoastaan tulonsiirtoja saava on köyhä.
        Tällainen pienipalkkainen voi tulla yksin lastensa kanssa rahallisesti toimeen kuin avo/avioliitossa. Ei vain tukien takia vaan maksujen.

        Yhteiskunnan elätti on työtön , joka ei haluakaan koskaan mihinkään työhön.


      • Köyhähoitsu
        Eiköyhäoleainatyötön kirjoitti:

        Onko pienipalkkainen yhteiskunnan elätti?
        Eikö hän työllään ansaitse palkkansa? Melko rajallisesti tiedät eri ammateista mitään jos ainoastaan tulonsiirtoja saava on köyhä.
        Tällainen pienipalkkainen voi tulla yksin lastensa kanssa rahallisesti toimeen kuin avo/avioliitossa. Ei vain tukien takia vaan maksujen.

        Ei ollut kysymys työssä olevista, vaan työnvieroksujista ,jotka sinnittelevät korvauksilla läpi elämän.


      • hakisieestöitä
        Köyhähoitsu kirjoitti:

        Ei ollut kysymys työssä olevista, vaan työnvieroksujista ,jotka sinnittelevät korvauksilla läpi elämän.

        Sellasia ne perheenrikkojat ovat. Elävät miehen talossa hänen rahoillaan eikä hae edes töitä. Kuluttavat miehen rahat ja kiusaavat ja haukkuvat miehen exän ja lapset. Luulisi että hävettäisi miestä mutta kukapa sitä siivojan ja huusholliapurin ulos heittää. pelkkiä piikoja ne ovat.


      • Vähänkeikahti
        Köyhähoitsu kirjoitti:

        Ei ollut kysymys työssä olevista, vaan työnvieroksujista ,jotka sinnittelevät korvauksilla läpi elämän.

        Miten se siivooja joka ei kelvannut lääkärille onkin yhtäkkiä työtön?


      • Eikähaetöitä
        Vähänkeikahti kirjoitti:

        Miten se siivooja joka ei kelvannut lääkärille onkin yhtäkkiä työtön?

        Sutturat jää heti työtömiksi jos pääsee lääkärin siicelle asumaan meihen taloon kodinhoitajaksi .


    • kluio

      Tuskin kovin monilla pareilla on saman suuruiset tulot. Niin mikä on köyhä ja mistä syystä, sillä jokainen saa jonkinlaista tuloa.
      Rakkaus on hieno asia, mitä sillä nyt kukakin tarkoittaa. Jollekin rakkaus on muuta kuin perhe, sen on seksuaalinen mielihyvä, jota nyt yksin en edes rakkaudeksi sanoisi. Kyllä se kokonaisuus eli elämä niin iloineen kuin suruineen ja perheenä on se rakkaus.

      Ymmärrettävää kyllä on että silloin kun siitä todellisesta rakkaudesta mennään yhteen, myös kumppanit ovat ennen yhteen menoa tietoiset ja suunnitelleet elämän asiat, johon kuuluu myös talouden asiat mukaan, niin että se toisen "köyhyys" tai "rikkaus" olisi tiedossa, sillä siitä voi tulla eroittava tekijä jos ei ole asiaa käsitelty.
      Pitkä seurusteluaika antaa mahdollisuuden tuntea toista ja toisen taustaa paremmin ja täten voi saada paremman kuvan samanlaisesta ajattelutavasta näissä kodin asioissa.

      Uusperheissä vain on vielä paljon enemmän juteltavaa ennen , salaisuuksien kanssa ei kannata mennä yhteen kenenkään kanssa, ne salaisuudet kyllä tulevat esiin.
      On ymmärrettävä että kummallakin on omaa elämää ja suhteita takanaan ja useimmiten myös lapsia suhteista.
      Perheet ovat eläneet omilla tavoillaan ja periaatteillaan ja lasten tulisi mahdollisimman vähän joutua kärsimään. Joten heidän tulisia saada olla omia itseään, eikä pakottaa heitä uuteen muottiin.
      Vaikka lapset olisivat nyt pieniä, he kasvat pian ja ymmärtävät kaiken.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe