Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kettutarha

Hohhoijaa

Nyt kannattaa olla tarkkana. En äänestä kettutarhauksen puoltajia enää.

19

1863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Listaus

      Voisiko saada listauksen ketkä puoltavat ja ketkä vastustavat.

      • Eiturkiksille

        Se jää nähtäväksi. Selville saa kun päätös tehdään.


    • kusiainen

      Tehkää semmoinen tarha johon kootaan nuo kapiset , sairaat ketut lopettamista varten , joita juoksee Luvian keskustaa myöten ruokaa etsimässä . Muut ketut olkoon vapaina , nekin kuuluvat luontoon ja egosysteemiin .

    • Hyväveliverkostotoimii

      Kari Suni
      Eurajoki
      Nordfox Oy on saanut Eurajoen ympäristölautakunnan päätöksellä ympäristöluvan turkistarhauksen laajentamiseen Kuivalahdella. Jo toiminnassa oleva turkistarha voi lisätä hakemuksensa mukaisesti kettujen kasvatusta niin, että tarhattavia emokettuja on 700 ja eläimiä on yhteensä enintään 5 000.

      Ehtoja ja määräyksiä lautakunta asetti tarhaukselle sekä rehuhuollolle kaikkiaan 28. Pääosa niistä keskittyy eläinulosteiden ympäristöhaittojen ja ravinnepäästöjen estämiseen.

      Ympäristölautakunta päätti luvan myöntämisestä kokouksessaan maanantaina. Perussuomalaisten Mari Salonen esitti, ettei lupaa myönnetä, mutta kukaan ei kannattanut häntä.

      Ympäristölupaa hakeneen Nordfox Oy:n omistajayrittäjä Mikko Nordberg arvioi ennakkoon ympäristöluvan ehtoja melkoisen tiukoiksi. Nykyiseen tarhaan pitää tehdä kuitenkin huomattavia investointeja, mm. valumavesien käsittelyyn sekä lannankäsittelyyn.

    • mikkomarttilaLuvia

      ALOITTAJALLE... kirjottamastas saa päätellä vapaasti mitä vaan, mä päättelin et oot ennen äänestäny tarhauksen puoltajia, vai? Jos niin on, mistä muutos? Äänestätkö jotain muuta "joukkuetta"?... vihreitä? Ainii, en muista oliko vihreiden edustaja kokouksessa paikalla, varsinainen ei ainakaan ollut, enkä ainakaan huomioinut varajäsentäkään. Ei, kyl sun pitää äänestää LPK, eikös joskus ollu sellanenki, ainii, ei enää... harmi... toki sekin oli lähtösin maalaisliitosta (vissii), eli tuskin tukee sulle sieltäkää... mut teppä säki uus puolue, sillä me kaikki pelastaudutaan, vai? Asiasta en enää jaksa keskustella, päätös kannattamanani tehty.... muusta kyl keskustelen mielellään...

      • Isontalonant

        Mitä vitu valtiomiäst tuaki leikki. Naurettava.


    • puhutaantotta

      Mun mielestä kapiset ketut sais vaikka kaikki ampua jos se luonnon pelastaisi . Mutta menes nyt Mikko katsomaan Laitakarin tai Verkkorannan uimarannoille , ruskea paskainen vaahto velloo rannassa ja vesi näyttää todella samealta , likaiselta , mistähän mahtaa johtua ? Olisko syynä Murrosta ja Peränkylästä lähtevät ja Sassilan juopa jotka laskevat mereen , tuoden kaiken sen paskan mukanaan minkä "maajussit" sinne ehtivät levittää Luvian lahdelle , tuhansia tonneja kanan , sian , lehmän , ja minkin paskaa , lietettä joka vuotaa sadevesien mukana mereen , kun kerran alavaa maata on , kai sinäkin vanhana rakennusmiehenä tiedät että vesi valuu sinne minne enemmän kaatoa on . Tuntuu naurettavalta että samaan aikaan pohjavesialueilla asuvilta "mummonmökkiläisiltä" ja omakotiasujilta vaaritaan umpisäiliöitä ja muita puhdistusmenetelmiä vaikka matkaa vedenottopaikkoihin olisi yli kilometri ja vettä tulee vain aamukusen ja hampaidenpesun verra. Maatalousyrittäjä "paskajussi" saa kipata rekka-auton tankillisen verran vaikka vedenottamon viereen ja kaikki on luvallista , onko se Kepulaista ihmisten tasa-arvoa vai "hyväveli" järjestelmän tuomaa etuisuutta johon ei voi puuttua , yleisen edun nimissä , vai pelkkää poliitikkojen lahjontaa ?

      • Virtsaalisääää

        Oikeat asiat ei baari politiikoja kiinosta, eikä yrittäjät vastusta toista yrittäjää vaikka kyseessä olisi puhtaan luonnon raiskaaminen tai eläinrääkkäys. Äänestäkää luvialaiset jatkossakin näitä valopäitä jotka hoitavat oman navan ympärillä hyöriviä kakkakärpäisiä.


      • Ihmeeee

        Aika vähän on Luvialla eläintiloja enää, ei edes yhtään sikalaa. Mistä se sianpaska Luvian pelloille tulee??? Voisiks kertoa sen!!


      • puhutaantotta
        Ihmeeee kirjoitti:

        Aika vähän on Luvialla eläintiloja enää, ei edes yhtään sikalaa. Mistä se sianpaska Luvian pelloille tulee??? Voisiks kertoa sen!!

        Sitä tuodaan muualta jopa Keski-Suomesta asti, tankki-autoilla ja varastoidaan Luvialla maatila-säiliöihin josta se sitten lastataan traktorin vetämään säiliövaunuun ja ruiskutetaan pelloille ,


      • paskaaaa

        Ihan oikein olisi jos näin toimittaisiin. paskaa paskalle paikkakunnalle ja sen paskantärkeille asukeille. sinne vaan kaikki minkit ja kalasumput, vois tulla pari sikalaakin!!


    • Erimieliset

      Vanhanaikaista ajatteluu et tarttis olla vihree jos vastustaa eläinrääkkäystä. Aika kummallist ajatteluu sekin et ei luonnonsuojelu olis tärkeä asia ihan kaikille ryhmille tai puolueille. On kysymys hienosti sanottuna elämänarvoista. Esim. Eurajoen suojelusta pitäis nyt enemmän pitää huolta tääl Luvian päässäkin. Mut ei siin mitää -jokane tekee niinko parhaaks näkee ja mitä omatunto sanoo -se voi olla kovinkin erilaine. Muistetaan sekin et omaan napaan tuijottaminen yleensä paistaa läpi.

      • Perkeles

        Tuetaa kaverii nii kaua jo siitä o ittel jottai hyätty.


    • Palivelkka

      Kusta tai paskaa, sian tai broilerin tai mullikoiden paskaa niin tuollaista määrää pellot ei tarvitse, suurinosa kulkeutuu mereen. Ja sanoppa onko ihmisen jätös joka on kahdessa likakaivossa ensin ja sen jälkeen se johdetaan pelto-ojaan niin ympäristölle vaarallista tavaraa että pitää laittaa umpisäiliöön ja kuskata jätteen käsittelylaitokselle. Tuo kalanviljelylaitos joka tehdään on erittäin suuri virhe, sen tulette huomaamaan karvaasti.

    • Mielenkiintoistaodotust

      Entisillä luvialaisilla "valtuutetuilla on kova paine päästä pätemään Eurajoella, jotta eivät putoa pelistä pois. Näin kuitenkin tulee tapahtumaan. Hiekkalaatikkoleikit on nyt ohi luvialla.

      2 isoa päätöstä tehty nyt ja muutama muu tulossa. Entisille luvialaisille ei kannata ääntään tuhlata. Tosin eipä Eurajoen kunnassa taida olla yhtäkään edustamiskelpoista.

    • äänioikeutettu

      Minä äänestän! Kettuturkki on lämmin talvellla!

    • Lehmäturkki

      Kui kehdataanki tukee tommost hanket. Hävekkä.

    • Juorot.ihmiset

      Jos kettuja ja minkkejä pitää kasvattaa niin tuollainen sivukylä mikä kuivalahti on sopii siihen mainiosti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe