Minkä ikäisenä olet aloittanut lavatanssit?

Tanssineiti

Minkä ikäisenä olet aloittanut lavatanssit?

19

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopivanikäisenäaloitin

      Minä aloitin mielestäni sopivan ikäisenä lavatanssiharrastuksiin perehtymisen. En kuitenkaan siksi, että minulla olisi ollut naisten kanssa ongelmia. Tai oli tarkemmin ajateltuna jo sitä ennenkin, mutta ei niitä tavanomaisia ongelmia, joten en todellakaan aloittanut lavatanssiharrastuksiani siksi, että olisin saanut niitä naisia.

      Heti alusta pitäen kiinnostuin kuitenkin standardikuvioista ja lajinmukaisesta vientiseuraamisesta, sillä olin kuitenkin siihen mennessä sen verran tarkkaillut kilpa- ja lavatanssin parissa puuhastelevia naisia, että jo hyvin varhain ymmärsin heidän sijoittaneen ja jatkossakin sijoittavan sievoisia summia standardikuvioihin ja lajinmukaiseen vientiseuraamiseen, että päätin itsekin ottaa selvää, mikä niissä standardikuvioissa heitä niin kovin viehättää. Ja täytyy todeta, että eipä ole tarvinnut standardikuviopäätöstä jälkeenpäin harmitella.

      • Tanssiavuosikymmenen

        Minä vaihdoin 5 tanssivuoteni jälkeen nämä "standarikuviot" "itsekeksimiini" ja tåytyy sanoa. En ole sen jälkeen tyhjää korttia lavoilta vetänyt.
        Mitä tulee ennen näitä itsekeksimiäni kuvioita. 3 naista ja 5 vuotta. Taitaa olla melko keskimääräistä näillä standardikuvioilla? No en sitä ihmettele. Kaikkihan niitä tänäpäivänä osaa ja jollei osaa käy kursseilla oppimassa. Vaan aivan turhaa. Ei niillä naista saa. Täytyy olla erikoinen, että saa naiset kiinnostuun.


      • kylähullunmerkit
        Tanssiavuosikymmenen kirjoitti:

        Minä vaihdoin 5 tanssivuoteni jälkeen nämä "standarikuviot" "itsekeksimiini" ja tåytyy sanoa. En ole sen jälkeen tyhjää korttia lavoilta vetänyt.
        Mitä tulee ennen näitä itsekeksimiäni kuvioita. 3 naista ja 5 vuotta. Taitaa olla melko keskimääräistä näillä standardikuvioilla? No en sitä ihmettele. Kaikkihan niitä tänäpäivänä osaa ja jollei osaa käy kursseilla oppimassa. Vaan aivan turhaa. Ei niillä naista saa. Täytyy olla erikoinen, että saa naiset kiinnostuun.

        Sinulla näyttää olevan melko pahoja ongelmia ymmärtää lukemaasi. Ja koska myös naista pitäisi miehen osata lukea, suvaitsenkin hieman epäillä, että käyt tansseissakin pelkällä tuulella.


    • daadirlandaada

      Taisin olla suunnilleen 45, kun ekat tanssiaskeleet tuli ottaneeksi lavatanssin alkeet kurssilla. Kuulun siis tähän myöhäisheränneiden joukkoon, joille lavatanssit ovat merkinneet paremminkin kurssien kuin pariutumisen aikakautta.

    • ABayamocomplicado

      30-ikäisenä kävin ensimmäisen tanssikurssin, Blomqvist. En tainnut juurikaan oppia. Humppaa ja valssia olin jotenkin oppinut ravintoloissa ja diskoissa. Kävin jo kaksi kertaa lavalla alle 30-kymppisenä, katselin, en tanssinut, eikä erityistä kipinää syttynyt. 40-kymppisenä alkoi ravintolat ja diskot kyllästyttää ja kävin tanssipaikalla muutaman kerran, edelleenkin humppa ja valssi olivat ainoita välttävästi hallittuja. Vähitellen aloin käydä kursseja ja sitä jatkui lisääntyvänä 15 vuotta, parhaimmillaan lähes päivittäin 2-3 tuntia. Kävin sekä lavoilla että ravintoloissa, kunnes niitä ei enää ollut, tosin lavoilla viihdyin jo paremmin. Ehkä tästä historiasta johtuen "pärjään" tansseissa pääsääntöisesti paremmin selvästi nuorempien kuin omanikäisten jo nuoruudessaan oppineiden naisten kanssa. Ehkä tyylit ovat hiukan muuttuneet ja lajeja on tullut paljon lisää.

      • eiaikamennytkoskaanpalaa

        23vee taisi olla ikää - joskus vuonna 86-87

        Menin katsomaan yhtyettä jonka nimi oli Agents
        Hirveä yleisömäärä yllätti - tanssia ei voinut -kun ei mahtunut ottamaan askelia.

        Sittemmin on tullut käytyä ja on nähty tätä tanssimaailmaa ja sen ilmiöitä usealla vuosikymmenellä.
        Agents -ilmiö nyt oli ihan omaa luokkaansa. Tämän jälkeen näitä kitaravetoisia bändejä sitten alkoi tulla.

        Yölintua ja A. Aaltoa yms- en näitä nyt varsinaisesti kaipaa takaisin - mutta enemmän se oli kaiken kansan huvia ,kuin nyt

        Luomulinjalla menty -ilman kursseja -- fusku opeteltu perinteisten lajien lisäksi- siinä se!! Enkä muuta edes kaipaa näin miesspuolisenaa
        muut saa härvelöidä mielensä mukaan,jos haluaa

        Jotkut kyselevät että oliko muka mitään tansseja olemassakaan ennen 2000-lukua

        Vastaan että oli - erilaisia hiukan tosin

        Vaan ennen oli ennen ja nyt on nyt
        vielä on tukka päässä säilynyt.


    • humpparuusa

      Ensimmäiset tanssiaskeleet seiskaluokalla koulun liikuntatunnilla ja julkisesti ensimmäisen kerran julkisesti tanssinut 12 vuotiaana......edelleen käyn silloin tällöin.........kurssien järjestäjiä en ole rikastuttanut koskaan

    • Muistelmia

      16 v ja oli 80-luvun alkupuolta. Rock-paikat oli siihen aikaan niin h***tin väkivaltaisia, ettei sinne olisi uskaltanut mennä kuin isolla jengillä. No tanssinopetus oli sellaista, että sisko ja kaverin isosisko oli näyttänyt askelia ja koulussa tyttöjen jumppamaikka pisti meidät pojatkin jollain tunnilla harjoittelemaan tangon ja valssin askelia ensin kylmäharjoitteluna yksin ja sitten tyttöjen kanssa. Jenkan opettelin jossain välissä ja jostain syystä se alkoi myös sujua. Polkkaa en ikinä viitsinyt harjoitella. Lavat kiinnostivat enemmän siis naisten kuin tanssimisen vuoksi. No naisia tuli ja myös meni, tansseissa tuli käytyä joskus parinakin. Armeija-aikana pääsi ilmaiseksi tansseihin jos oli armeijan kamppeissa, silloinhan lomapuku oli harmaa ja sen kanssa sai käyttää kauluspaitaa ja tummaa kravattia. Tanssiharrastus kesti kymmenisen vuotta, häävalssia käytiin vielä harjoittelemassa. Naimisissa ollessa on muutama kerta käyty kesälavoilla.

    • danssar

      17 vuotiaana. Olen maalta ja lavoja oli nuoruudessani lähistöllä, myös talvella. Olen siis tanssinut jo muutaman kymmenen vuotta ;)) ja loppua ei näy. Tanssi on veressäni.
      Synnyin lavan lähellä joten taisi olla tanssikengät jalassa jo syntyessäni. Vanhempani olivat tavanneet tuolla kesäisin toimivalla lähilavalla joka vieläkin on toiminnassa, tosin oli ennenvanhaan pikkusen eri paikassa ;)). Meinaan mennä taas avajaisiin.

    • Kilttityttö-silloin

      Tansseihin lähtölupa tuli sen jälkeen kun rippikoulu oli käyty.

      • Ajoissa

        Juu. Rippikoulun jälkeen urheiluseuran talolle tansseihin.


    • kretonkiin.nojaileva

      Taisi olla joskus 23-vuotiaana. Noin viiden vuoden kuluttua tuli tauko, joka kesti - noin 47 vuotta. Lähes 75-vuotiaana aloitin uudelleen ja se jatkuuuuuuu.

    • Aktiivitanssija

      Tanssiharrastukseni alkoi n. 7- vuotiaana kansantanhuista ja 14- vuotiaana siirryin lavatansseihin.
      Tanssiharrastukseni on kuulunut siitä lähtien elämääni. Ainoastaan silloin, kun lapset olivat pieniä, kävimme vaimoni kanssa tansseissa harvemmin. Olen aina pitänyt tanssimisesta ja nykyisinkin harrastan tanssia n. 2-3 krt viikossa.

    • spacei

      58 v.

    • valssi.soi.mieleen.toi

      Eipä lavoilla paljon muita näekkään, kuin noita "paluumuuttajia".
      Siis tanssiharrastukseen vanhuuden päivillä palanneita.
      Orkesterit ja esiintyjät ovat kyllä nuorentuneet ja lavoilla
      ei yleisön ikäisiä esiintyjiä kovin usein näe.
      Tanssikansa vanhenee, musiikki nuortuu.

      • Kumipalaa

      • pakuovelle.com

        "Kumipalaa
        Nämä "pakuumuuttajat" Ovat tervetulleita kesälavoille ;)
        Sinkku naiset odottaa :)"

        Hyvä tietää, pakussa voi tehdä muutakin kuin muuttaa.


    • tanssistahaaveillut

      Kävin jonkun verran lavoilla 18-20 vuotiaana. Sitten tapasin miehen joka ei tanssi. Tanssiminen jäi pelkkään diskotanssiin opiskeluakoina. Tanssitaukoa riitti parikymmentä vuotta kunnes tuli ero. Aloitin tanssin kurssien kautta uudelleen parisuhteen loputtua.

    • Silloin

      Silloin - 60 -luvulla ja aikaisemmin oli tapana opetella tanssimaan 10 vuotiaina. Kun rippikoulu oli käyty niin silloin sai mennä tanssilavoille tanssimaan, mutta sitä ennen käytiin tietenkin ilman vanhempien lupaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe