Wallas 2400 sammuu täysteholla

Venekuski

Mitä mahtaa olla vika kun meidän wallas 2400 sammuu yön aikana jos sen jätetään täydellä teholla, (puhallin jää päälle mutta lämpöä ei tule. )puoliteholla se toimii normaalisesti.
Polttokammio on putsattu niin vika ei pitäisi olla siellä. Olen myös huomannut että puhallin vaihtaa kierroksia välillä kuulen että se ei aina puhaltaa tasaisesti, vaan välillä kierrokset tippuvat pari sekuntia. En tiedä onko se poltimon puhallin vaan lämpöilmapihallin mutta oletan että vika voi olla siinä.

11

2041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä_oleta

      Onko peukalo keskellä kämmentä? Pysy poissa vesiltä.

      • EräsToinenVeneenOmistaja

        Kylläpä annoit hyvän vastauksen kaverille. Minäpä annan sinulle vastaavan hyvän neuvon: jos et pysty antamaan asiaan kuuluvaa vastausta, niin pysy poissa täältä.
        Eikö ollutkin pätevä neuvo.


    • Kun tämä oire on päällä niin onko polttoainepumppu pysähtynyt vai naksutteleeko se edelleen? Koska homma pelaa osateholla niin tuntuisi vähän siltä että vika liittyisi lämmönnousuun. Tämö voi johtua puutteellisesta puhallustehosta. Tällöin voi ylilämpösuoja laueta. Nyt pitäisi selvittää onko se alkuperäinen kuminappi puhalluspäädyssä vai onko se korvattu itsetään kuittaantuvalla autoreset-kytkimellä. Alkuperäisen ei pitäisi palautua itsestään mutta voi vanhemmiten toiminta käydä epävarmaksi ja herkäksi. Ylilämpösuoja katkaisee virran pumpulta.

      Muuten!!! Jos irroitat Wallaksen päätylevyn (kumpi tahansa) niin pane vaikkapa puusepän "vinka" kevyehkösti puristamaan kylkilevyjä suunnilleen kylkien keskikohdalta. Tämä siksi että laitteen yksiköt ovat kylkien sisäpuolella olevien kapeiden urien varassa ja voivat ilman tätä temppua pudota sijoiltaan ja ovat vaikeat, ellei peräti mahdottomat saada ilman lisätöitä takaisin paikoilleen.

      • Oletko mahdollisesti ko. veneen uusi omistaja vai onko jo tuttu ja ennen hyvin pelannut? On ollut joskus niinkin ettei lämppärissä vikaa vaan korvausilman saannissa tai puhallusputkien tukkeessa. On josku törmätty tilanteeseen ette avotilan sivulokeroon asennettu lämmitin toimi yötä ellei ole harjanvarsi luukun välissä.


      • Venekuski

        Kiitos neuvostoosta, Joo viime kesä oli eka kesä joka omistin veneen. Edellinen omistaja ei oli yöpynyt venessä pari vuoteen, mutta omistaja oli tuttu ja tiedän että hän olisi kertonut jos lämmittimessä olisi ollut jotain vikaa. Kokeilimme lämmitin ja se lähti heti käyntiin, Kun se on sammunut niin polttoainepumppu om pysähtynyt. Tuuletin vaan puhaltaa. Sanoisin että se ehkä käy 30min täydellä teholla. Kuminappi en ole löytänyt ja lämmitin on aina lähtenyt uudelleen käyntiin niin varmaan on automaatti ylikuumennussuoja. Täytyy irroittaa härvelin ensi kerta kun meneen veneelle. Puhallusputket ovat aika lyhyitä, mutta korvausilman puute voi olla osasyy koska se on asennettu sivulokerossa, mutta siinä on kyllä hyvät tuuletusreiät..


    • Wanha-wallas

      Perusvika näissä vehkeissä on jännitteenlasku syöttöjohdoissa. Hiiliharjalliset moottorit kuluvat ja vievät enemmän virtaa vanhetessaan. Kaikissa vikatapauksissa kannattaa ensin varmistaa riittävä sähkönsaanti vaihtamalla riittävän paksut syöttöjohdot.

    • Tyrnäväntorpedo

      On ihan luonnollista, että lämppäri sammuu, kun se on käynyt jonkin aikaa täydellä teholla, jos se on oikein mitoitettu. Termari katkaisee lämmityksen, kun haluttu lämpötila on saavutettu. Silloin laite puhaltaa hetken aikaa ilmaa ilman liekkiä.

      Ongelmana taitaa olla ettei se lähde uudelleen käyntiin. Vika voi olla termarissa tai jopa siinä, että termari on sellaisessa paikassa, että se on pitkään lämmin hytin viilennyttyä. Oletko kokeillut lähteekö laite lainkaan uudelleen käyntiin?

      • Ei noissa vanhoissa wallaksissa kuule mitään termareita ole. Sellaisen siihen joskus sai, että se vaihtoi täyden ja puolen tehon välillä. Niitäkin harvalla on. Uudemmassa 2400t mallissa on kyllä termari, mutta tässä ei ole kyse siitä.


    • Anonyymi

      Selvisikö tämä vika? Itselläni sama vika ja termostaatissa palaa sammuttua lämpömittarin kuva.

    • Anonyymi

      Itsellä taannoin ongelmia lämmittimien kanssa. Nyt olen oppinut, että kun säännnöllisesti huollataa niin aina toimii. Pääkaupunkiseudulla Nallen Venehuolto on ollut hyvä paikka ja asiallisia neuvojakin on saanut puhelimessa. Suosittelen.

    • Anonyymi

      Oli sama ongelma samanlaisessa Wallaksessa ja Nallen mittailtua piirikortin tuomio oli ”entinen”. Se hukkasi jännitteen eikä puhaltimet pyörineet riittävällä vauhdilla. Toimivan olisi saanut vaihtamalla kortin ja puhaltimet, joten hankin kokonaan uuden laitteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe