Wallas 2400 sammuu täysteholla

Venekuski

Mitä mahtaa olla vika kun meidän wallas 2400 sammuu yön aikana jos sen jätetään täydellä teholla, (puhallin jää päälle mutta lämpöä ei tule. )puoliteholla se toimii normaalisesti.
Polttokammio on putsattu niin vika ei pitäisi olla siellä. Olen myös huomannut että puhallin vaihtaa kierroksia välillä kuulen että se ei aina puhaltaa tasaisesti, vaan välillä kierrokset tippuvat pari sekuntia. En tiedä onko se poltimon puhallin vaan lämpöilmapihallin mutta oletan että vika voi olla siinä.

11

1568

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Älä_oleta

   Onko peukalo keskellä kämmentä? Pysy poissa vesiltä.

   • EräsToinenVeneenOmistaja

    Kylläpä annoit hyvän vastauksen kaverille. Minäpä annan sinulle vastaavan hyvän neuvon: jos et pysty antamaan asiaan kuuluvaa vastausta, niin pysy poissa täältä.
    Eikö ollutkin pätevä neuvo.


  • Kun tämä oire on päällä niin onko polttoainepumppu pysähtynyt vai naksutteleeko se edelleen? Koska homma pelaa osateholla niin tuntuisi vähän siltä että vika liittyisi lämmönnousuun. Tämö voi johtua puutteellisesta puhallustehosta. Tällöin voi ylilämpösuoja laueta. Nyt pitäisi selvittää onko se alkuperäinen kuminappi puhalluspäädyssä vai onko se korvattu itsetään kuittaantuvalla autoreset-kytkimellä. Alkuperäisen ei pitäisi palautua itsestään mutta voi vanhemmiten toiminta käydä epävarmaksi ja herkäksi. Ylilämpösuoja katkaisee virran pumpulta.

   Muuten!!! Jos irroitat Wallaksen päätylevyn (kumpi tahansa) niin pane vaikkapa puusepän "vinka" kevyehkösti puristamaan kylkilevyjä suunnilleen kylkien keskikohdalta. Tämä siksi että laitteen yksiköt ovat kylkien sisäpuolella olevien kapeiden urien varassa ja voivat ilman tätä temppua pudota sijoiltaan ja ovat vaikeat, ellei peräti mahdottomat saada ilman lisätöitä takaisin paikoilleen.

   • Oletko mahdollisesti ko. veneen uusi omistaja vai onko jo tuttu ja ennen hyvin pelannut? On ollut joskus niinkin ettei lämppärissä vikaa vaan korvausilman saannissa tai puhallusputkien tukkeessa. On josku törmätty tilanteeseen ette avotilan sivulokeroon asennettu lämmitin toimi yötä ellei ole harjanvarsi luukun välissä.


   • Venekuski

    Kiitos neuvostoosta, Joo viime kesä oli eka kesä joka omistin veneen. Edellinen omistaja ei oli yöpynyt venessä pari vuoteen, mutta omistaja oli tuttu ja tiedän että hän olisi kertonut jos lämmittimessä olisi ollut jotain vikaa. Kokeilimme lämmitin ja se lähti heti käyntiin, Kun se on sammunut niin polttoainepumppu om pysähtynyt. Tuuletin vaan puhaltaa. Sanoisin että se ehkä käy 30min täydellä teholla. Kuminappi en ole löytänyt ja lämmitin on aina lähtenyt uudelleen käyntiin niin varmaan on automaatti ylikuumennussuoja. Täytyy irroittaa härvelin ensi kerta kun meneen veneelle. Puhallusputket ovat aika lyhyitä, mutta korvausilman puute voi olla osasyy koska se on asennettu sivulokerossa, mutta siinä on kyllä hyvät tuuletusreiät..


  • Wanha-wallas

   Perusvika näissä vehkeissä on jännitteenlasku syöttöjohdoissa. Hiiliharjalliset moottorit kuluvat ja vievät enemmän virtaa vanhetessaan. Kaikissa vikatapauksissa kannattaa ensin varmistaa riittävä sähkönsaanti vaihtamalla riittävän paksut syöttöjohdot.

  • Tyrnäväntorpedo

   On ihan luonnollista, että lämppäri sammuu, kun se on käynyt jonkin aikaa täydellä teholla, jos se on oikein mitoitettu. Termari katkaisee lämmityksen, kun haluttu lämpötila on saavutettu. Silloin laite puhaltaa hetken aikaa ilmaa ilman liekkiä.

   Ongelmana taitaa olla ettei se lähde uudelleen käyntiin. Vika voi olla termarissa tai jopa siinä, että termari on sellaisessa paikassa, että se on pitkään lämmin hytin viilennyttyä. Oletko kokeillut lähteekö laite lainkaan uudelleen käyntiin?

   • Ei noissa vanhoissa wallaksissa kuule mitään termareita ole. Sellaisen siihen joskus sai, että se vaihtoi täyden ja puolen tehon välillä. Niitäkin harvalla on. Uudemmassa 2400t mallissa on kyllä termari, mutta tässä ei ole kyse siitä.


  • Anonyymi

   Selvisikö tämä vika? Itselläni sama vika ja termostaatissa palaa sammuttua lämpömittarin kuva.

  • Anonyymi

   Itsellä taannoin ongelmia lämmittimien kanssa. Nyt olen oppinut, että kun säännnöllisesti huollataa niin aina toimii. Pääkaupunkiseudulla Nallen Venehuolto on ollut hyvä paikka ja asiallisia neuvojakin on saanut puhelimessa. Suosittelen.

  • Anonyymi

   Oli sama ongelma samanlaisessa Wallaksessa ja Nallen mittailtua piirikortin tuomio oli ”entinen”. Se hukkasi jännitteen eikä puhaltimet pyörineet riittävällä vauhdilla. Toimivan olisi saanut vaihtamalla kortin ja puhaltimet, joten hankin kokonaan uuden laitteen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   643
   3527
  2. Neljää ihmistä epäillään taposta

   Helsingin Punavuoressa – yksi heistä on takavuosien Miss Helsinki -kilpailija https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009488867.html https://www.mtvuutise
   Maailman menoa
   22
   2397
  3. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   2068
  4. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   1508
  5. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   393
   1380
  6. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   55
   1248
  7. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   49
   1241
  8. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   51
   1116
  9. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   918
  10. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   908
  Aihe