Atarax vs. Opamox

kuhannyahdistaa

Pyysin että saisin jotain napukkaa tilapäisiin ahdistuskohtauksiin päiväsaikaan. Nyt ollut käytössä Opamox nukahtamiseen mutta oon myös ottanut tarvittaessa päivällä kun muutakaan ei ole. Hidas vaikutuksen alkaminen tympii ja se, että iskee kova väsymys.

Nyt lääkäri kirjoitti Ataraxia, jota voin kokeilla. , mutta ilmeisesti ei kovinkaan paljon noilla eroa tai ehkä A:lla vaikutus saataa alkaa nopeammin, arveli lääkäri. Muuta nyt ei ole tarjolla. Onko ylipäätään jtn bentsoja, joilla vaikutus alkaisi todella nopeasti?!

20

3657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toivoaonyhä

      Eipä ole ei. Ja miksi sinä tarvit nopeat kiksit?
      Se tie vie huumehelvettiin.
      Kohta pian tykität suoneen kaikkea paskaa.
      Pyri eroon kaikesta bentsoista; diapam ym rasvaliukoiset kerääntyvät maksaan, joista on pirunvaikea päästä eroon.
      Opamox on vesiliukoinen, jolla ei ole niin pahoja vieroitusoireita.
      Yks vaihtoehto on propral, hidastaa sydämen lyöntitiheyttä, joka meillä jännittäjillä on se ongelma.

    • kuhannyahistaa

      Kiksi ei oo oikea sana kuvaamaan mun tarvetta. Syy miksi haluaisin nopeasti vaikuttavaa on se, että kun tulee riittävän kova ahdistuskohtaus niin ei todellakaan "jaksaisi" odottaa tuntia että alkaa vaikuttamaan, kun on ahdistuksesta kaksinkerroin.

      Haluan minimoida kaiken lääkkeiden käytön enkä viitseisi ottaa lääkettää jatkuvammkn vähän niinku ennalta ehkäisesvästi, jos sattuus alkaa liikaa ahdistamaan. Tätäkin yritin lääkärille selittää. Eli vaihtoehtoina sitten yrittää kärvistellä tunti sen ahdistuksen kanssa tai ottaa aäännöllisesti varmuuden vuoksi.
      Mä todellakin yritän minimoida kaikki lääkkeet enkä halua mtn riippuvuuksia. Ja haluan muita keinoja ahdistuksen hallintaan mutta nyt akuutisti elämäntilanne sellainen, että pika-apu silloin tällöin olisi tarpeen.

    • jfkdlfldld

      atarax on melko vanha ja toimiva lääke, miksiköhän sitä nykyään määrätään aika harvoin?
      ahdistukseen jopa parempi kuin bentsot ja unilääkkeenä aivan verraton.
      ei pitäisi aiheuttaa "oloja", mutta kyllä ainakin itsellä siitä tulee lievän euforinen olo. voi toki johtua vaan ahdistuksen poistumisestakin.

    • jytrr

      Pureskelemalla lääkkeet vaikuttaa nopeammin. Pureskele mahdollisimman hienoksi. Jos annat vaikuttaa suun limakalvojen kautta vaikuttaa vielä nopeammin.

    • kuhannyahistaa

      No nyt on kokeiltu, eipä tartte toiseen kertaan Ataraxia ottaa. Hirveätä myrkkyä, ainakin mulle. Otin 25mg:sta puolikkaan. Ahdistus kyllä hävisi juu, mutta niin hävisi voimatkin. Olin ihan koomassa ja tokkurassa loppupäivän. Makasin sängyssä uupunut, mutta ei kuitenkaan nukuttanut. Ikinä ei ol mistään lääkkeestä tullut noin karmaiseva olo. Tuon kokemuksen jälkeen Opamox tuntuukin oikein hyvältä, joten ehkä tuo kokeilu kannatti tehdä. ;)

    • kuhannyahistaa

      Niin ja vielä en tiedä ottaisinko nukkulääkkenäkään. Varmaan olisi tehokas lääke nukahtamiseen mut tolla tujuudella huomaa varmaan aamullakin "ottaneensa" että ehken kokeile siihenkään vaivaan.

      • ghghp

        Kiitos sulle Atarax-infosta ! Pitää varoa.
        Etsin jotain ahdistusta laukaisevaa lääkettä, jonka ei tarvitsisi vaikuttaa kauhean pitkään, eikä aiheuttaisi pahoja jälkioireita.
        Ei sellaista taida olla olemassakaan.
        Minuun vaikuttaa hyvin mietokin annos.
        Otan joskus 2-3 milligrammaa Opamoxia, mutta se on liian hidas vaikutukseltaa äkilliseen ahdistuksentunteeseen, joka kasvaa, jos sitä ei saa heti alussa estettyä.


      • kuhannyahistaa

        Kerroin lääkärille mun huonosta Atarax kokemuksesta. Silti ehdotti josko alkaisin ottamaan sitä uneen, mutta tyrmäsin heti ja sanoin etten sellasta myrkkyä ota enää ollenkaan. Eli Opamoxia nyt edelleen ahdistukseen ja uneen.

        Aiemmin mulla ollut käytössä Alprox 0,25 mg puolikas (käsittääkseni aika pieni annos) ahdistukseen ja uneen. Ollut just sopiva molempiin. Ahdistukseen vaikuttaa suht nopee eikä väsytä liikaa, ja illalla rentouttaa sen verran että yleensä tuolla pienellä annoksella pääsen uneen. Olen Alproxia pari kertaa pyytänyt , mutta sitä en saa, vaikka mulla mielestäni hyvät perustelut. Sanoivat ettei sitä kirjoiteta koska on niin koukuttava. Tiiä sitte. Alprox mulla aiemmin ollut käytössä sellaaset 7 vuotta, ottanut olen tarvittaessa joka ei ole mitenkään säännöllistä. Enkä ollut koukuttunut...


    • Tuorepakkoajattelija

      Tuntuu järjettömältä että et saa lääkettä joka on hyväksi havaittu ja varmaan määrissäkin huomattu että ei ole riippuvuutta syntynyt. Lienee näitä käypähoito suosituksia joissa yksilö unohtuu. Oletko kokeillut yksityisellä?

      • kuhannyahistaa

        Onhan se vähän älytöntä, ettei saa sitä mikä oikeasti on paras ja hyväksi havaittu. :/ Sain noi 7 vuotta alproxia juurikin yksityiseltä. Vikalla kerralla, jonka jälkeen lähetti mut julkiselle puolelle hoitoon, ei enää kirjoittanut alproxia vaan opamoxia. Sitä sitten julkisella jatkettu. En tiedä onko alprox "vaarallisempi" kuin opamox vai yhtä hyviä tai pahoja, siis itsetuho mielessä. Mua ilmeisesti pidetään itsetuhoisena (jota en todellakaan ole, mutta mua ei uskota...) ja olen miettinyt voiko vaihto liittyä siihen.


    • kuhannyahistaa

      Olen nyt käyttänyt Ataraxia nukhatamiseen (tosi pieni annos, noin puolikas). Ei ihme että päiväkäytössä väsytti, kun illalla tainnuttaa uneen puolessa tunnissa. Kiva että niin nopeasti kun Opamoxilla menee tunti. Mutta ihanasti tuo nukuttaa, mutta aamullakin on vielä vähän väsy, muttei mitään ikäviä tuntemuksia varsinaisesti. Nyt voi sitten käyttää Opamoxia huolettomammin sikäli että tulee otettua harvakseltaan eikä pääse ainakaan koukuttumaan. Olen käsittänyt ettei Atarax ole niin koukuttava kuin bentsot. Ilmeisesti näin on.

      • Anonyymi

        Vanha lanka, mutta pakko sanoa nyt; ei atarax koukuta, on vanha ja vahva, rauhoittava ALLERGIALÄÄKE (antihistamiini), jota itse käytän allergiseen ihottumaan ja nukkumiseen. Ettekö lue pakkausselosteita? Xanorit taas on erittäin koukuttava BENTSO jota ei tosiaan pidä määrätä kevyin perustein. Ei ihme jos ahdistaa 7 vuoden käytön lopettamisen jälkeen! Opamox on myös betso ja riippuvuus siihenkin syntyy.


    • uneton_yössä

      onko joki joka käyttänyt molempia unettomuuteen? minä opaa 10 mg unettomuutteen ja pitäs vaihtaa ataraxiin kun opamox loppu enkö tähän hätään saa uuttta respaa. jos siis ottanut 10mg opamoxia ni mikö voisi olla riittävä atarax annos, mulla 25 mg pillereitä. kerralla haluisi ottaa riittävästi muttei liikaa ettei tartte unta ootella liian pitköän. yksilöllistö juu mutta kokemuksii silti kaipaisin.

    • Anonyymi

      Napsuttelin Opamoxeja osastolla ollessani. Paransivat jonkin verran oloa. Olisivat saaneet kirjoittaa reseptin kotiinviemiseksi.

    • Anonyymi

      Lapsilla oli aikoinaan tuota Ataraxia litkuna allergisiin oireisiin ja ei se kuulemma väsyttänyt niitä. Itselle sain sitten nukahtamiseen nappeina, mutta en niillä saanut nukutuksi. Seuraava päivä vielä kamalampi kuin pelkästään valvotun yön jälkeen. Tahmea ja ärtynyt olo tuli. Benzot hyviä satunnaisesti käytettynä ja alkavat vaikuttaa nopeimmin pieninä annoksina , etenkin kielen alta jos tarvii pikaista apua.

    • Anonyymi

      Tarvitseeko tilapäisiä ahdistuskohtauksia varten syödä pillereutä? Eikö voi vain tarkkailla tilapäistä ahdistusta ja odottaa sen hälvenemistä? Näin ainakin kognitiiviset psykoterapeutit opettavat

      • Anonyymi

        Joillakin saattaa tuo ahdistus tuntua voimakkaammin kuin noilla psykoterapeuteilla ja on tuollainen pilleri kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin alkoholi. Siis ensiapuna.


      • Anonyymi

        Näin voi kommentoida ainoastaan ihminen jolla ei koskaan ole ollut äärimmäistä ahdistuskohtausta.


    • Anonyymi

      Voiskohan osa sun oireilusta selittyä bentso toleranssilla?

    • Anonyymi

      On niillä eroja. Atarax on allergialääke ja Opamox on bentsodiatsepiini. Jälkimmäisellä on parempi tutkimusnäyttö ahdistukseen eli sulle halutaan antaa huonommin toimivaa lääkettä. Googlaa Käypä hoito ahdistuneisuushäiriö.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1273
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1092
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      977
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe