Kunnan jätehuolto

Laiskatjatyhmäteikiitos

Hatun nosto kunnanhallitukselle kun suoraselkäsesti hoitaa jätteen kuljetukset oman kylän toimijalle.

49

4542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaveriaeijätetä

      Hyvä paikalliselle jätteenkuljettajalle, vaikka ratkaisu tuleekin kalliiksi jätehuollon asiakkaille. Kunnan pitää perustaa uusia virkoja, jotka hoitavat kaiken sen byrokratian, jonka Kiertokapula olisi voinut tarjota valmiina. Kunta on Kiertokapula Oy:n omistaja, joten aika erikoinen ratkaisu, ettei Kiertokapulan henkilöstö kelpaa. Tämä kaikki tietysti maksaa ja maksaja on jätehuollon asiakas, joten odotettavissa ei ole ainakaan jätemaksujen aleneminen.

      • Tjffk

        Eihän sitä vielä tiedä kuka ne jätteet kuskaa.

        Pitää ensin kilpailuttaa


      • tyhmäkysyy
        Tjffk kirjoitti:

        Eihän sitä vielä tiedä kuka ne jätteet kuskaa.

        Pitää ensin kilpailuttaa

        Juu, pitää ensin kilpailuttaa, mutta eikö tämän operaation tarkoituksena nyt ole vaikuttaa tietyllä tavalla kilpailutuksen lopputulokseen?


      • Liaanläpinäkyvää

        Homma haisee, ja pahasti. Kaverukset ajamassa omaa etuaan kuin käärmettä pulloon. Maksajina tietenkin hölmöt kuntalaiset. Mitähän Kilpailu- ja Kuluttajavirastokin mahtaa asiasta tuumata?


    • aapeeeli

      kyllähän täällä vielä toimii muitakin jätteenkuljettajia kuin paikallinen ja ovat edullisenpia , mutta jos kunnan toiminnalla saadaan taksat kilpailukykyisiksi muihin verrattuina , niin miksemme kannattaisi oman pitäjän yrittäjää . mikäli haluamme säilyttää ko. yrityksen luomat työpaikat omassa kunnassamme , ja verotulot omaam kuntaan . mikäli hänen nykyiset taksansa menevät läpi joidenkin hyväveli kannatuksella ,niin pitää asia saada tarkasteltavaksi kilpailutuslain mukaisesti . nykyisin kunnassamme jätteenkuljetus toimii hyvin , kunhan muistamme hinnan , emmekä sano kilpailutuksessa että ei ole varaa laskea hintoja . ahneella on pa....inen loppu .toivottavasti saamme kuntaan sovun , ja yhteisymmärryksen ko. asiaan . toivon hannulle onnea kilpailutuksessa , mutta hieman halvemmilla taksoilla .

    • Roska

      Kyllä on tällä oman kunnan pojalla suolaiset taksat.
      Vaihdoin valtakunnalliseen ja hinta putos puoleen. Lisäksi sain tyhjennysväliksi 3 kk jota paikallinen ei suostunut noudattamaan. Jätelautakuntahan nämä tyhjennysvälipoikkeamat päättää.
      Sopimus olikin sitten vaikeampi sanoa irti, suosittelen jokaista katsomaan omansa noin niin kuin varalta jos täytyy irtisanoa. Se irtisanomisaika voi olla jopa reilu vuosikin.

    • Kuntalainen

      Janakkalan kunnan päätös jäteasiasta oli kyllä korruptiota pahimmillaan. Oikein suunnitellaan kilpailutuksen kieroilua paikallisen yrittäjän pussiin. Hyi, hävetkää päättäjät.
      Ei muuta kuin valitusta kehiin mikäli sopimus menee paikalliselle, silloin on kieroiltu ja pahemman kerran.

    • Kärykäy

      Lähteekö liika juoniminen ja ahnehtiminen vielä lapasesta niinkuin keväinen kulotus?

    • pettynytkiertokapulaan

      kiertokapula on oikein rahastusfirma ja osaa hyvin lahjomisen. Sain kokea aikonaan toisella paikkakunnalla sen. Se on nyt änkeämässä Hattulan kuntaankin rahastamaan. Jäteasiat on tähänkin asti hoidettu hyvin ilman kiertokapulaa. Pankaa nyt Hattulan viisaat päättäjät stoppi tähän asiaan, toivottavasti järki voittaa.

    • AUDIOS

      Miksi paikallinen jätteenkujetusvinma laskuttaa tyhjennytsen jätteenkäsittelymaksu , vaikka roskapönttöni olsi tyhjä heidän käydessään . Koska asun yksin ,ja ruokailen yleensä kylillä , niin minulle tulee vain jotain paperipusseja leivistä jotka syön kotona , ja ne poltan enerkiaksi . Teepussit kompostoin . siksi kysynkin miksi paikallinen jätevirma laskuttaa tyhjennyksen jätteenkäsittelymaksun tyhjistä käynneistä? Tämä jätteenkäsittelymaksuhan jää suoraksi tuloksi jätevirmalle . NÄINKÖ VOI TOIMIA JANAKKALASSA JÄTEHUOLTO JOKA TUNTUU OLEVAN KUNNAN SUOJELUSSA , JOLLE OLLAAN AJAMASSA JATKOA NYKYISELLE KÄYTÄNNÖLLE. ONKO KYSEESSÄ HYVÄVELI , JA KORROPTIO SYSTEEMI VAI USKAALTAAKO KUNNAN PÄÄTTÄJÄT VASTATA REHELLISESTI ? ONKO KYSEESSÄ KIEROILU VAI MIKÄ? JOS PAIKALLINEN EI PÄRJÄÄ KILPAILUKYKYISILLÄ HINNOILLA , NIIN ULOS , ELLEI PYSTY VASTAAMAAN KILPAILUUN REHDISTI ILMAN KUNNAN KORRUPTIOTA . ONKO JANAKKALAN KUNTA TOSIAAAN NÄIN KORRUPTOITUNUT ? nämä jatkuvat valitukset jokaisesta päätötsestä osoittavat tilanteen missä mennään . JANAKKALAAN KILPAILUKYKYNEN JÄTTEENKULJETUS .

    • tuleksi

      Totta kai se laskuttaa kun sopimus velvoittaa tyhjennyksen kahden viikon välein.
      Laki kai vaatii kesäaikana noin.
      Anomuksesta saa talviaikana tyhjennyksen kolmen viikon välein.

      Korjatkaa hyvät ihmiset jos jaan väärää tietoa.
      Kuitenkin asia vaatisi enemmän keskustelua, joten AUDIOS on oikealla asialla.

      • Noway

        Tyhjennysväli voi olla 3 kk. Tosin tuo paikallinen lafka ei siihen suostu. Ei enää koskaan Janakkalan jätteenkuljetusta.


    • Vaboli

      Saisi mennä konkurssiin koko janakkalan jätekuljetus. Koko ajan vaihtuu työntekijät kun työolot ovat älyttömät ja kuskit joutuvat ajamaan 12-16 tuntia huonolla palkalla ja rikkinäisillä autoilla. Samaan aikaan omistaja nostaa hirmu rahoja.
      Varmaan kiva työntekijöistä kattoa kun omistaja yrittää päästä verotietojen kärkeen työolojen kustannuksella.

      • Anonyymi

        Ei uusi ole varmankaan yhtään parempi työntekiöille ja paremmilla kalustolla toimiva .Meillä on ainankin Janakkalan jäteenkuljetus on toiminnut 3AAA mukaan, en kyllä tunne yrittäjää. Kunta ei piittaa omista yrittäjistä, eikä verotuloista. Sehän tässä maassa on yleinen tapa että myydään ulkomaile , pitäisi kyllä ottaa ruotsalaisilta mallia. Kilpailutus säännot voidaan tehdä niin että saadaan sopivin , eikä tarvi välittää veronmaksajista.Kukahan ne säännöt on tehnyt?


    • bisnesonbisnestä

      Tuottoisaa bisnestä tuo jätteenkuljetus, jokainen työntekijä tuo työnantajalleen vuodessa vajaan 100 000 euroa puhdasta verotettavaa tuloa; 10 työntekijää ja verotettava tulo noin 1 miljoona. Onhan siinä marginaalia kilpailutukselle, pystyy varmasti alentamaan taksoja tarpeen mukaan.

    • Turenkinkyylä

      Kenen auto on FKK-109 ? pomo vaan näkyy ajelevan semmosella muttei löydy trafin rekisteritiedoista.

    • jätekuski

      janakkalan jätteenkuljetus on Hyvä yritys toiminut noin 30 vuotta olen siellä olut töissä monta vuotta
      joutut luopumaan työstä paikkakunalta muuton vuoksi yritys hyvä paikka olla töissä .
      ja kalustoakin on uusitu viime ja tänä vuonna ne uudet pakkarit ovat tumeman vihreitä
      hienoja pelejä muukin kalusto asialita niin nämä jäte hommat ovat ulko työtä olosuhteen sen mukaiset.

      • Jestas

        Mutta miksi tyhjennyshinta 8 viikon välein yli kaksi kertaa korkeampi kuin 4 viikon välein?.


      • Jestas

        Anteeksi virheeni, piti olla niin, että 8 viikon välein yli kaksi kertaa korkeampi kuin 2 viikon välein.


      • Epäluuloinen

        Liekö nimimerkillä jätekuski muutakin yhteistä Hannun kanssa kuin lukihäiriö.


      • Puhdasympäristö

        Kalusto on kyllä ihan lahoa. Aina on öljyt pitk8n tietä kun käy naapurin roskat tyhjentään. Täytynee tehdä rikosilmpotus ympäristön pilaamisesta.


      • Öljy
        Puhdasympäristö kirjoitti:

        Kalusto on kyllä ihan lahoa. Aina on öljyt pitk8n tietä kun käy naapurin roskat tyhjentään. Täytynee tehdä rikosilmpotus ympäristön pilaamisesta.

        Taitaa naapuri tunkea jäteöljyt roskikseen.


    • tuleksi

      Samaa ihmettelen minäkin kun saman kokoinen säiliö kummassakin .

    • Huhupuheita

      Onko tosiaan niin että nää valitukset tästä asiasta kannattaa kirjottaa tälläselle foorumille, joka vielä suosii lyttäämistä ja mollaamista kun voi piiloutua nimimerkin taakse. Asioihin sais mahollisesti aika paljon paremman vastauksen ja selityksen kun kysyisi itse firmasta, mutta toisaalta sehän taas vaatisi selkärankaa jota harvalla tänne kirjottajista on. Ootteko aikuiset ihmiset ihan tosissanne et jotkut kuskit suostuisi ajamaan 16 tunnin vuoroja😂🙈

      • Aivannaurettavaa

        Samaa ihmettelen. Kyllä täällä nyt suoraan sanoen jauhetaan pas?aa.


    • Hattula

      Asiaa,, nyt puolivuotta oltu kiertokapulan asiakkaana ja jäteastian tyhjennyksen hinta pudonnut huomattavasti. Aikaisemmin tyhjennyksen meillä hoiti Janakkalan jätteenkujetus.
      Janakkalan jätteenkuljetuksen hinta oli tuolloin markkinoiden halvin, mutta nyt vieläkin edullisempi Kiertokapulan hoitamana. Lisäksi, eihän tuossa olut mitään tolkkukua kun 4 eri firman autot hakivat jätteet samalta alueelta. Ehdottomasti Kiertokapula hoitamaan kilpailutus myös Janakkalaan.

      • DyykkariHML

        Kai kaikki ymmärtää että tämä hetken halpuutus ei jatku seuraavassa kilpailutuksessa. Tällä saatiin homma alkuu, esim 340 litraisen tyhjennys maksaa kilpailtuna nyt 11€ mutta seuraavassa kisassa kun pienet yrittäjät on tippunut pelistä pois niin hinta tulee olemaan 16-17€. Saa ottaa talteen.


    • TurhaaValitusta

      Meillä kerrostalossa on ko.firma hoitanut hommansa kuten pitääkin. Ja teille jotka pidätte 3kk tyhjennysvälejä täytyy nyt sanoa, että jatteitä ei saa säilyttää liian pitkiä aikoja. Se on terveysriski.Ammattinsa osaava jätekuljetusyritys tietää tämän. Ja se miksi harvemmin tyhjennettävä maksaa enemmän kuin tiheään tyhjennettävä, johtuu sen jätemäärän painosta. 2vk n jätettä on yleensä vähemmän kuin 3kk.n kertymä. Jos meillä väli olis 3kk niin hukuttas kyllä jätteisiin. Ja rotat ja kärpäset riesana.
      Käsittelykeskuksessa jätekuljetusautot punnitaan ja hinta tulee sitten kuorman nettiopainosta. Ei se kuljetusfirma ilmatteeksi saa jätteitä viedä käsittelykeskukseen.Laskutus elää varmasti myös sen mukaan mikä on loppukäsittelyn hinta plus ajoneuvon käyttökulut(verot huollot),kuskinpalkka ( vakuutuksset ym.ym)ja kuljetuskustannukset. (Polttoaineen hinta)Ja tarviihan siitä jäädä ja myös hieman yrittäjällekin leipärahaa. Taitaa purnaamisen alkulähteet olla kilpailevien yritysten purnausta. Ei ole ekologista eikä kustannustehokasta että roskisauto tulee vaikka Hesasta tai Treelta janakkalan peräkyliin. Persnettoa se on. Ehkä se eka vuosi voi halvalla ajaa mutta kyllä sen jälkeen hinta nousee asteittain varmasti.

      • Anonyymi

        No höpö höpö siellä. Jätteethän tulee lajitella. Ai etkö ole koskaan kuullutkaan, no niin ajattelinkin tuon kirjoituksen perusteella. Ja maailma hukkuu paskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No höpö höpö siellä. Jätteethän tulee lajitella. Ai etkö ole koskaan kuullutkaan, no niin ajattelinkin tuon kirjoituksen perusteella. Ja maailma hukkuu paskaan.

        Lajitella? Janakkalan jätteenkuljetus ei kyllä juurikaan lajittele.. sinne näyttää kuskit nostavan samaan autoon sekajätteiden lisäksi muovia, pahvia ja jopa metallia..!


    • marit

      Hanski vaan vedättää kaikkia. Ei kannata uskoa kaikkea. Johan tuo kunnan kanssa suhmurointi näyttää.

    • Anonyymi

      Onneks Janakkalan hyväveli kerho junaili jätteenkuljetuksen oman kylän pojalle ettei käy niinkuin Hlinnassa ja Hattulassa missä kierokapula sössi koko homman.

    • Anonyymi

      Eihän tätä Janakkalan jätteenkujetusta ole vielä PÄÄTETTY , KUN VAIN SIELLÄ HY VÄVELI PARLAMENTISSÄ . Uskallan sanoa näin , koska asia " vatuloituu , kuten Sipilän hommissa " MIKSI TÄHÄN EI SAADA RATKAISUA , KUTEN MUISSA KUNNISSA ON ? Onko kunnanpäättäjillä jonkinlainen "p--ko pe-----ä ? Lopputuloksensuhteen ? Tottakai töitä omaan kuntaan , mutta järkevällähinnalla . Eikä millään suhmuroinnilla , kuten asian käsittely näyttäisi olevan , lukiessa kunnan päätöksiä .

    • Anonyymi

      Toimiiko janakkalassa jätehuolto? Oletteko tyytyväisiä jätteenkuljetus yritykseen?

      • Anonyymi

        Joo toimii se kuin vanhan mallin junan vessa. Jätteet haetaan ja kipataan samantein takapihalle. Tyhmät maksaa ja hyvävelikerhon lompakot kasvaa.


    • Anonyymi

      Täälläpä on kovin asiantuntevaa porukkaa, jotka luulevat tietävänsä jätelaista ja hankintalaista jotain. No eivät tiedä.

    • Anonyymi

      Hankintalaista , ja kilpailutuksesta luulen tietäväni ainakin sen verran kuin sinäkin , koska olen tehnyt työni melko ison yrityksen hankinnoista vastaavana , niin turha pullistella ennen kuin asia on selvä , ja sitten vasta esittää suurta tietäjää .

      • Anonyymi

        No nyt näyttää että tämä paljon puhuttu Hyvä Veli verkosto sai näpeilleen tai sitten paikallinen yrittäjä itse tekee kiusaa kuntalaisille - hankintapäätös on Markkinatuomioistuimessa. Ainakin sillä pystyy pitkittämään ja tuhlaamaan verovaroja jos ei muuta. Kyllä se vielä selviää kuka asian sinne on vienyt - toivottavasti ainakin asiasta eikä katkeruudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt näyttää että tämä paljon puhuttu Hyvä Veli verkosto sai näpeilleen tai sitten paikallinen yrittäjä itse tekee kiusaa kuntalaisille - hankintapäätös on Markkinatuomioistuimessa. Ainakin sillä pystyy pitkittämään ja tuhlaamaan verovaroja jos ei muuta. Kyllä se vielä selviää kuka asian sinne on vienyt - toivottavasti ainakin asiasta eikä katkeruudesta.

        Pian nähdään että Janakkalassa välttävä B on parempi kuin AA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pian nähdään että Janakkalassa välttävä B on parempi kuin AA

        Katsotaan, tuskin hyvätveljet kuitenkaan siellä Markkinatuomioistuimessa istuu.
        Mutta sitä mietin, että onkohan Hanskilla jo joku ruuvi löystyny? Minkä takia jätti vajaat paperit sisään, kai olis vähemmän kiinnittäny huomiota jos olis toimittanu kaikki pyydetyt ja väärentäny ne AA-paperit päälle? Kukaan ei olis kyselly perään.


      • Anonyymi

        Yritys on aivan eri asia kuin kunnat tai niiden alaiset yritykset kilpailutuksessa.


    • Anonyymi

      Eikö se selvä asia ole ollut, että voittipa jätteenkuljetuksen kilpailutuksen kuka tahansa, asia viedään markkinatuomioistuimeen.

    • Anonyymi

      Eikö tästä asiasta vihdoinkaan saada päätöstä , jos kunnan päättäjien pitää saada (omien hyvävelien ratkaisu , niin mennään sitten oikeuteen) . Asiassahah pitää saada ratkaisu asiakkaiden edun mukaiseksi . HALOO KUNNAN PÄÄTTÄJÄ ISTUTTEKOKO MYÖS JATKOSSA KUNNAN PÄÄTTIJINÄ . Kuten eräs vanha jäärä joka ei uskalla R kioskilla vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin .

    • Anonyymi

      Ja kaikhan tietävät kuka tämä vanha jäärä on miksei jo jätä politiikkaa koska nykyaika on muuta kuin joskus 80 luvulla . Sirry syrjään , ja anna nuorten hoitaa asiat nykypäivän mukaan . Asia voi tuntua sinusta julmasta , mutta näin asia vain on . Hyviä eläkepäiviä sinulle k..ll.

    • Anonyymi

      Sama tuo kuka ne jätteet ajaa pois kunhan ei JJ ainakaan.. Kalustokin aivan romuja, hyvä että edes kasassa pysyy!! Ja mistäpä nuo enään kuskeja löytää kun päivittäin vaihtuu ja syy siihenkin on että kelan päivärahatkin on paremmat.. Kuka haluaa ajaa aamusta iltaan ja käteen ei jää kun pelkkää vittuilua?! Johtaja vetää hyvät rahat ja kuskit ajaa nälkäpalkalla viikonloppuja myöden.. Hehe hyvää jatkoa vaan JJ:lle toivottavasti et löydä enään uusia kuljettajia joille voit puhua paskaa silmät ja korvat täyteen :) toivottavasti toiminta loppuu ettei nuita hengenvaarallisia romuja tarvis enään yleisillä teillä katsoa.. eipä mulla muuta :)

    • Anonyymi

      Nytpä sai JJ näpeilleen, kun Markkinatuomioistuin hylkäsi valituksen! Mutta jännityksellä kyllä ootellaan, että milloin ja mitenkä tuo kunnan järjestämä kuljetus alkaa...

    • Anonyymi

      Sais kunta jo tulla järkiinsä ja heittää hevon vtuun tommoset tarjous kilpailut. vanha systeemi jossa JJ kerää roskat sais jatkua ja jokainen jolle ei kelpaa tilais keneltä tahtoo.

    • Anonyymi

      Ja sieltä se tuli: Ei myönnetä edes omaksi mokaksi kun yritys haetaan konkurssiin vaan syytetään vaan muita.

      • Anonyymi

        Tämmöiset yritykset saa näyttämään että on kova työvoimapula kun hakee koko ajan tekijää kun edellinen saa kenkää tai lähtee, ja ihan krikiititöntä näkyvyyttä lehdissä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe