Valokuituko tuonut elinvoimaa

Turhautunut

KSVV:n hallituksessa istuu Karstulan Kehittämisyhtiön , Karstulan Lämpöverkko Oy:n toimitusjohtaja , joka vaikuttaa myös muilla tahoilla Karstulan menestystarinan etenemiseen. Hän olisi oikea henkilö antamaan kuntalaisille tietoa KSVV:n tilanteesta ja kunnan vastuista ko yrityksessä. Viispiikkinen olisi oiva väline tiedonvälityksen. Taitaa vain olla niin, että Ilkka ja AAPEE ovat kamuja. Peittely siis jatkuu ja bisneksen pyörii.

68

2835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ljgser

      Ei uskalla, tulee vajavaisuus julki.
      Mitenkä siellä Hongalla kävi?

      • honkainkeskellä

        Ei kait häävisti...


    • Liksamiehet

      Elinvoimaa on saanut ainoastaan verkkoyhtiö ja kolminkertaiseksi hinnoitellut kuitukaivaukset. Kovapalkkainen toimitusjohtaja ja yli suuri henkilökunta. Unohtamatta lehmiä ja oravia.

    • LanneKenua

      Lanneveden kenraali ajantasaistaa laajakaistaa. Keskisuomalainen mielipide 24.5.2018


      Kuuskaistan jäljet pelottavat

      Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n (PKSV) runkoverkko valmistui 1999 yhdeksän kunnantalon välille. Sonera toimitti 2006 PKSV:lle laajakaistan kahdeksan kunnan 53 kylälle. Verkko päivitettiin ethernet-verkoksi 2007. Rahoitukseen osallistuivat EU, kunnat ja TeliaSonera. Päätöksentekijöinä toimivat Keski-Suomen liitto ja TE-keskus.

      Verkko ”piilotettiin” 2008–2009, kun Laajakaista kaikille -hanke pantiin alulle Keski-Suomessakin. Uuteen verkkoon haluttiin saada maksimaaliset tuet hyödyntämällä jo tukieuroja saanutta verkkoa.

      Verkko-osuuskunta Kuuskaista teki hanke-ehdotuksen Keski-Suomen liitolle verkon rakentamisesta 2010. Liitto ”kilpailutti” hankkeen, ja Kuuskaista valittiin toteuttajaksi 2011.

      Kuuskaistan hankkeeseen osallistui suunnitellusta 18:sta kunnasta 15 kuntaa 2011–2013. Hanke jäi toteutumatta puuttuvan rahoituksen vuoksi 2013. Jyväskylä, Saarijärvi ja Viitasaari sekä sadat liittymiä tilanneet kärsivät taloudellisia menetyksiä Kuuskaistan päästyä yrityssaneeraukseen 2017.

      Kuuskaistan epäonnistuttua synnytettiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy/ Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVH/ KSVV) -kummajainen 2014. Mukaan lähti kymmenkunta kuntaa. Kuuskaistan velat ja vastuut ostettiin yhdellä eurolla. KSVV:n omistajakunnille jäivät siis täysimääräiset vastuut velkatakauksineen ja omavelkaisine tappiovastuineen, jotka tätä nykyä ovat noin 30 miljoonan euroa. Kuuskaista pääsi pälkähästä.

      Se ei kuitenkaan päästänyt Keski-Suomesta irti. Kuuskaistan Palvelut Oy lopetti syksyllä 2016 palvelunsa tehtyään hyvän tilin kuten kaivuyhtiötkin. Uurainen teki ison virheen ostamalla eurolla osakkeen 2015 perustetusta Uuraisten Valokuituverkot Oy:stä, mistä Kuuskaistalla on 99,9 prosentin omistusosuus. Kunnalle jäi kuitenkin yhtiön velan takausvastuu.

      Tätä nykyä KSVV hakee osakaskunnilta jatkuvasti lisärahoitusta ja kalastelee useiden kuntien kyliä verkkoonsa. Tilintarkastuskertomuksessa 26.6.2017 esitetään varaumia yhtiön taloudellisiin voimavaroihin, saamisten epävarmuuteen ja mahdollisuuteen ajautumisesta rahoitusvaikeuksiin.

      Uurainen kipuilee rahoitusjärjestelynsä kanssa. Näiden yhtiöiden verkon ylläpitokustannuksia ei kateta liittymä- eikä palvelumaksuilla. Tilinpäätökset ovat punaisella. Viestintävirasto ei ole hyväksynyt useiden KSVV-kuntien tukihakemuksia. Keski-Suomen ely-keskuksen myöntämistä tuista osa on asetettu kyseenalaisiksi.

      Kuuskaistan jäljet pelottavat Keski-Suomessa: raunioita näyttää syntyvän siellä missä se vain on ollut liikkeellä. KSVV:n jäljet eivät näytä yhtään paremmilta.

      Kiinteä laajakaista on tarpeellinen, jopa välttämätön joillekin toimijoille. Suurin osa kuntalaisista tulee toimeen langattomilla yhteyksillä.

      Kuntien tehtäviin ei laajakaistarakentaminen kuulu. Miksi ne haluavat ehdoin tahdoin velkaantua? Ovatko plussat ja miinukset menneet kuntapäättäjiltä sekaisin?

      • Viekäähallinto-oikeuteen

        Miksi Karstulan kehittämisyhtiön toimitusjohtaja saa jatkaa virassaan vaikka on aiheuttanut kunnalle miljoonaluokan ylimääräiset menot joille ei näy loppua. Joka vuosi kunta maksaa n.300 tuhatta euroa kannatusmaksua KSVV:lle. Velkavastuut taitavat olla yli viisi miljoonaa jos firma kaatuu. Jäähalli on sitten toinen surullinen tapaus jonka kunta joutuu lopulta rahoittamaan kokonaan. Areenayhtiö ei pysty velkoja maksamaan.


      • BankRotti

        Ei se pysty valokuituyhtiökään maksamaan velkojaan, KSVV Oy. Se tarvitsee kunnilta joka vuosi muutaman miljoonan edes pysyäkseen hengissä


      • hqjkllioö
        Viekäähallinto-oikeuteen kirjoitti:

        Miksi Karstulan kehittämisyhtiön toimitusjohtaja saa jatkaa virassaan vaikka on aiheuttanut kunnalle miljoonaluokan ylimääräiset menot joille ei näy loppua. Joka vuosi kunta maksaa n.300 tuhatta euroa kannatusmaksua KSVV:lle. Velkavastuut taitavat olla yli viisi miljoonaa jos firma kaatuu. Jäähalli on sitten toinen surullinen tapaus jonka kunta joutuu lopulta rahoittamaan kokonaan. Areenayhtiö ei pysty velkoja maksamaan.

        Ei Piesala ole Karstulan kunnalle tilivelvollinen vaan kehitysyhtiön hallitukselle.


      • HaupitsiHeikki
        hqjkllioö kirjoitti:

        Ei Piesala ole Karstulan kunnalle tilivelvollinen vaan kehitysyhtiön hallitukselle.

        Omistajaohjauksen kautta on todellakin vastuullinen. Samoin esittelijän roolissa. Ja kaiketi toiminnan pitää olla hyödyksi myös kuntalaisille. Samoin on selvitettävä onko tehnyt ja millaisia kuntaa sitovia sopimuksia ja transaktioita. Huolellisuus- ja lojaliteettivelvollisuuksia unohtamattakaan.


      • näinsevaanmenee
        HaupitsiHeikki kirjoitti:

        Omistajaohjauksen kautta on todellakin vastuullinen. Samoin esittelijän roolissa. Ja kaiketi toiminnan pitää olla hyödyksi myös kuntalaisille. Samoin on selvitettävä onko tehnyt ja millaisia kuntaa sitovia sopimuksia ja transaktioita. Huolellisuus- ja lojaliteettivelvollisuuksia unohtamattakaan.

        Eli hallitus vastaa ja Piesala vastaa hallitukselle.


      • nainmennoo
        näinsevaanmenee kirjoitti:

        Eli hallitus vastaa ja Piesala vastaa hallitukselle.

        Piesalahan ei ole työntekijä, vaan toimielin. Jos omistajaohjauksen tai hallituksen luottamus menee, niin kenkää tulee ilman irtisanomisaikaa.


    • Lankapalaajo

      Alkaa tuolla Piesalalla olla noita kyseenalaisia juttuja jo yhdelle miehelle tarpeeksi,vai?

    • OnneksiEnÄänestänyt

      Nyt olisi Ykällä näytön paikka suoristaa selkä ja viheltää peli poikki niin valokuidun kuin jäähallin osalta. Vai onko mieli muuttunut siitä miten vaalikentällä suhtautui vielä kriittisesti kehittämisyhtiön touhuihin? Kuuluuko kenties jo hyvävelikerhoon?

    • Pileboksi

      Jäähalli kuuluukin olla kunnan omistuksessa....mutta kuitu homma on aivan pohjaton kaivo.

      • veronmaksaja

        Konkurssipesältä saa hallin varmasti halvemmalla kuin rahoittamalla kepulikonstein "yrittäjävetoista".


      • pötrkg3g

        Miksi kuuluu olla? Alunperinkin sitä lähdettiin myymään yksityisenä, ei kunnallisena palveluna. Tässä pelatetaan henkilöiden sitoumuksia.


    • Ojbbjbik80

      Pitäisiköhän tarkastella lähemmin mitkä piirit ovat minkäkin yhtiön takana? Taitaa olla 80-luvun Karstulan jupit, jotka järjestelee kaveripiirissä hyviä tuloja toisilleen.
      Onkohan Kuuskaistan johtopaikoilla ketä? Millä ammattitaidolla ja millaista palkkaa nostavat tehtävissään? Taitaa kunnanjohtajienkin palkat olla pieniä suhteessa heidän palkkoihin.
      Ovat töissä osakeyhtiössä, mutteivat vastuussa mistään.
      Siellä on se mätä verkosto, siihen samaa rinkiin kuuluu Kehittämisyhtiön johtaja, kuin hänen yrityskehittäjä.

    • Näinon

      AP:n kannatta alkaa selailemaan vapaita työpaikkoja Karstulan ulkopuolella.

      • Pöhinää

        Huippujohtaja näivettämis- ja köyhdyttämisyhtiöön.


    • mitäromuautokeräillä

      Toivottavasti kuitenkin romuttavat kaikki harrasteautot kaikilta varsinkin piispasilta, ja sitten polttavat koko "kiemurahärvelin" kokonaan keskustasta kokona juhannuksena :D

    • 5GOnjoJyväskylässä

      Näin se vaan on, 5G on jo kohta Karstulassakin.
      Jyväskylä saa Elisan 5G-verkon ensimmäisten kaupunkien joukossa. Yhtiö alkaa jo juhannusviikolla rakentaa Jyväskylään 5G-valmiudet omaavaa verkkoa. Rakennustyöt valmistuvat elokuun lopussa.
      Varsinaisia 5G-yhteyksiä on luvassa Jyväskylään ensi vuoden aikana. Sitä ennen Suomessa huutokaupataan 5G-taajuudet ja tuodaan markkinoille ensimmäiset 5G-puhelimet ja muut päätelaitteet. Elisan hankkeessa nykyiset mobiiliverkon tukiasemien laitteistot korvataan uusimmalla teknologialla.

      – Rakennamme Jyväskylään uusimman saatavilla olevan teknologian mukaisen verkon, joka luo valmiuden 5G-palveluille. Valmius tarkoittaa, että verkkoon voidaan tulevaisuudessa lisätä helposti 5G-palveluiden vaatimia ominaisuuksia kuten moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyet viiveet ja esineiden internetin vaatimia toiminnallisuuksia, Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo,.

      Jyväskylä on Tampereen ja Turun jälkeen kolmas kaupunki Suomessa, jossa uudenaikainen verkko toteutetaan tässä laajuudessa. Elisa ei julkista paikallisten verkkoinvestointien arvoa. Tänä vuonna Elisa investoi verkkoihin koko Suomessa 200 miljoonaa euroa, joten Jyväskylässä investointien arvo lienee useita miljoonia euroja.

      Elisa on testannut jo kahden vuoden ajan tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa sekä esikaupallisia sovelluksia. Viimeksi Elisa testasi lisätyn (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) -sovelluksia maailman ensimmäisessä esikaupallisilla päätelaitteilla toteutetussa 5G-verkossa. Ensimmäisiä esikaupallisia 5G-palveluita tullaan näkemään varmasti jo vuoden 2019 aikana, Peltomäki sanoo. Hänen mukaansa mobiiliverkon uusiminen tuo asukkaille etuja jo ennen 5G:n tuloa nopeampien ja luotettavampien verkkoyhteyksien ansiosta.

      Nyt rakennettava verkko tarjoaa mahdollisuuden tuottaa kokonaan uudenlaisia digitaalisia palveluja alueen asukkaille ja samalla myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille.
      – Haluamme haastaa Keski-Suomen, jotta täältä tulisi innovaatioita, Peltomäki sanoo.
      Kaupunginjohtaja Timo Koivisto pitää hyvänä, että Elisa uusii Jyväskylän talousalueen mobiiliverkon. Se luo yrityksille puitteita kehittää toimintaa ja tuo myös kaupungille mahdollisuuksia omien palvelujen kehittämiseen.

      Mutta milloin kuluttajat pääsevät käyttämään 5G-palveluja?

      – Uskon, että 5G toimii Jyväskylän keskustassa jo ensi vuonna. Laitteet tulevat kyllä. Ensin rakennetaan verkot, tehdään standardit ja jaetaan taajuudet, Peltomäki sanoo.  5G etenee samalla tavalla kuin 4G-verkko: ensin suurten kaupunkien keskustoihin, sitten muihin kaupunkeihin ja kaupunkialueille. Lopulta verkko kattaa lähes kaikki alueet. Kesäkuussa alkavan verkon uudistustyön aikana Jyväskylän seudun mobiilipalveluissa voi esiintyä lyhyitä alueellisia katkoksia.

      Myös muut operaattorit ovat liikkeellä. DNA kertoo tarjoavansa kaupallisia 5G-palveluita heti, kun se on toimilupien ja päätelaitteiden saatavuuden puolesta mahdollista. Se tiedotti toukokuun alussa runkoverkkonsa nostamisesta valtakunnallisesti 5G-valmiuteeen.
      Telian maajohtaja Stein-Erik Vellan arvioi Keskisuomalaisessa 20. toukokuuta, että kuluttajapuolella 5G-markkina alkaa avautua vuoden 2020 puolivälissä.

      • RahaaOnRutosti

        Siitä huolimatta laitetaanpas kun rahaa on, muutama miljoona Valokuitukaapelin kaivamiseen ympäri maakuntaa Karstulan rahoituksella.


    • KarstulaPankkina

      KUUSKAISTAN JÄLJET PELOTTAVAT
      Mielipidekirjoitus 24.05.2018 KSML

      Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n (PKSV) runkoverkko valmistui 1999 yhdeksän kunnantalon välille. Sonera toimitti 2006 PKSV:lle laajakaistan kahdeksan kunnan 53 kylälle. Verkko päivitettiin ethernet-verkoksi 2007. Rahoitukseen osallistuivat EU, kunnat ja TeliaSonera. Päätöksentekijöinä toimivat Keski-Suomen liitto ja TE-keskus.

      Verkko ”piilotettiin” 2008–2009, kun Laajakaista kaikille -hanke pantiin alulle Keski-Suomessakin. Uuteen verkkoon haluttiin saada maksimaaliset tuet hyödyntämällä jo tukieuroja saanutta verkkoa.

      Verkko-osuuskunta Kuuskaista teki hanke-ehdotuksen Keski-Suomen liitolle verkon rakentamisesta 2010. Liitto ”kilpailutti” hankkeen, ja Kuuskaista valittiin toteuttajaksi 2011.
      Kuuskaistan hankkeeseen osallistui suunnitellusta 18 kunnasta 15 kuntaa 2011–2013.

      Hanke jäi toteutumatta puuttuvan rahoituksen vuoksi 2013. Jyväskylä, Saarijärvi ja Viitasaari sekä sadat liittymiä tilanneet kärsivät taloudellisia menetyksiä Kuuskaistan päästyä yrityssaneeraukseen 2017.

      Kuuskaistan epäonnistuttua synnytettiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy/ Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVH/ KSVV) -kummajainen 2014. Mukaan lähti kymmenkunta kuntaa. Kuuskaistan velat ja vastuut ostettiin yhdellä eurolla. KSVV:n omistajakunnille jäivät siis täysimääräiset vastuut velkatakauksineen ja omavelkaisine tappiovastuineen, jotka tätä nykyä ovat noin 30 miljoonan euroa. Kuuskaista pääsi pälkähästä.

      Se ei kuitenkaan päästänyt Keski-Suomesta irti. Kuuskaistan Palvelut Oy lopetti syksyllä 2016 palvelunsa tehtyään hyvän tilin kuten kaivuyhtiötkin. Uurainen teki ison virheen ostamalla eurolla osakkeen 2015 perustetusta Uuraisten Valokuituverkot Oy:stä, mistä Kuuskaistalla on 99,9 prosentin omistusosuus. Kunnalle jäi kuitenkin yhtiön velan takausvastuu.

      Tätä nykyä KSVV hakee osakaskunnilta jatkuvasti lisärahoitusta ja kalastelee useiden kuntien kyliä verkkoonsa. Tilintarkastuskertomuksessa 26.6.2017 esitetään varaumia yhtiön taloudellisiin voimavaroihin, saamisten epävarmuuteen ja mahdollisuuteen ajautumisesta rahoitusvaikeuksiin.

      Uurainen kipuilee rahoitusjärjestelynsä kanssa. Näiden yhtiöiden verkon ylläpitokustannuksia ei kateta liittymä- eikä palvelumaksuilla. Tilinpäätökset ovat punaisella. Viestintävirasto ei ole hyväksynyt useiden KSVV- kuntien tukihakemuksia. Keski-Suomen ely- keskuksen myöntämistä tuista osa on asetettu kyseenalaisiksi.

      Kuuskaistan jäljet pelottavat Keski-Suomessa: raunioita näyttää syntyvän siellä missä se vain on ollut liikkeellä. KSVV:n jäljet eivät näytä yhtään paremmilta.

      Kiinteä laajakaista on tarpeellinen, jopa välttämätön joillekin toimijoille. Suurin osa kuntalaisista tulee toimeen langattomilla yhteyksillä.

      Kuntien tehtäviin ei laajakaistarakentaminen kuulu. Miksi ne haluavat ehdoin tahdoin velkaantua? Ovatko plussat ja miinukset menneet kuntapäättäjiltä sekaisin?
      Hannu Luotola, Saarijärvi

      https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Kuuskaistan-jäljet-pelottavat/1202793

    • Aivojenverenkiertohäiriö

      AP lueppa nämä kirjoitukset pariin kertaan tavaamalla ja hitaasti jospa se menisi siten paremmin perille.

    • Finecestla

      Fyffet on finaalissa ja hintsumpaan on menossa.
      Oliko tämä tässä.

      • Konkurssikypsä

        Kyllä seon siinä ! Iltalypsyä ja jälkilypsyä tulee vielä muutaman kerran kunnes lopullinen pesänselvitys. Kaatuu kolmen vuoden sisällä.


    • Köysi.kiristyy

      Pihtiputaalla ja Multialla Hallinto-oikeus laittoi täytäntöönpanokieltoon kyseisten kuntien kuituverkkoyhtiön osakeostopäätökset. Todennäköisesti tulee vielä lisää valituksia ja täytäntöönpanokieltoja. Edellisistä osakeostoista on samanlaiset kieltopäätökset. Hallinto-oikeus ei varmasti laita näitä kieltoja huvin vuoksi. Kun joskus saadaan lopulliset oikeuden päätökset, niin selviää kuinka monessa kunnassa on lakia rikottu.

    • Lainvartija

      Onko näillä Hallinto-oikeuksien päätöksillä loppujen lopuksi mitään virkaa. Sipilän hallitus näyttää hyvää esimerkkiä luuttuamalla Hallinto-oikeuden päätöksellä pöytää Sote-asiassa. Kittilässä nauretaan mahat kuralla oikeuden päätöksille. Keski-Suomessa tämä laajakaistajuttu olisi pitänyt katkaista jo aikoja sitten. On monta muuta esimerkkiä tälle teatterille. Onko Suomen oikeusjärjestys poliittisessa ohjauksessa? Ainakin uskottavuus on hyvin kaukana.

      • Fhyyfgyy

        Miksi Karstulassa ilkuttiin aikanaan niille, jotla hyppäsivät laajakaistakoijareiden kelkasta pois?


    • Köln

      AP tietää varmasti totuudenmukaisen vastauksen tähänkin kysymykseen.

    • Brynebyläinen

      Paunonen on yrittänyt myydä näitä kaistayhtiön osakkeita Teliallekin 2 miljoonan euron edestä, mutta eihän Telia tällaisia osta.

      • Pölkkypäät

        Ei löydy muita hulluja ostajia kuin rupukunnat. Kuka ulkopuolinen nyt konkurssikypsään viritykseen lähtee. Tarjotkaa niille päättäjille hyviä sijoituksia. Katsotaan montako lähtee omilla rahoilla. Kuntíen rahoilla on hyvä melskata.


      • Vilpitönköhän
        Pölkkypäät kirjoitti:

        Ei löydy muita hulluja ostajia kuin rupukunnat. Kuka ulkopuolinen nyt konkurssikypsään viritykseen lähtee. Tarjotkaa niille päättäjille hyviä sijoituksia. Katsotaan montako lähtee omilla rahoilla. Kuntíen rahoilla on hyvä melskata.

        Laitappa AP likoon edes 200.000e omiasi tai lainattuja niin uskomme että olet vilpittömästi liikkeellä.


    • toistenpussilla

      Kuntalaisaloitteena tutkintavaatimus valtuutettujen tuottamuksellisuudesta ja vahingonkorvausvaatimus.

    • riutan_riski

      Täällä jotkut itseään viisaana pitävät kirjoittavat 5G:stä aivan kuin se poistaisi valokuidun tarpeen. Itse asiassa 5G edellyttää hyvin tiheää tukiasemaverkostoa, joka on oltava valokuidun päässä. Ilman hyvää ja tiheää valokuituverkkoa ei tule 5G:tä.

      https://www.finnet.fi/5g-vaatii-investointeja-infraan/

      • Brynebyläinen

        Tiheä tukiasemaverkko on ihan eri asia kuin kuidun tuonti sisälle asti ja tiheän tukiasemaverkon hoitaa operaattorit.


    • kuituliiankallis

      Onkohan tutkittu tai määritelty kuinka nopeat yhteydet tavallinen kansalainen ja kotitalous tarvitsee ? Eikö riitä että saadaan kattava tukiasemaverkosto jonka kautta päästään nettiin. Taajamat ja yritykset tarvitsevat tietysti paremmat yhteydet.

    • bitti.kahville

      Mitä sitä elämiseen tarvitaan missäkin iässä: ruokaa, vaatetta ja asunto ja elatus. Laskujen maksua voi hoitaa netissä, tuotteiden tilaamista. Kymmenellä megalla pärjää pitkälle ja kolmella megalla ja vähemmälläkin pärjää hyvin tässä ja nyt. Sitten tietenkin on kustannus/bitti tärkeä.

      • turveonykkönen

        Kahdeksan metrin mittanauhallakin pärjää. Syksyllä alkaa kurssi kansalaisopistossa. Valtuuston puheenjohtaja näyttää YouTubessa esimerkkiä.


    • PelienMegat

      Vaihtoehtoinen maailma- virtuaalitodellisuus avautuu pelien kautta. Pelit vaativat todella paljon kaistaa. Valokuitu mahdollistaa epätodellisen todelliseksi. Ei muuta kuin roikanpäähän istualleen.

      • onnellisinelinpaikka

        JOO kaikki näyttää iloiselta ja onnelliselta omassa virtuaalimaailmassa :)

        Kaikille vaan VR-laitteet niin johan näyttää maailma iloiselta, eikä tarvitse edes poistua huoneestakaan koko elämän aikana, tilailee vain pizzoja ja ruoka-annoksia ravintoloista ovelle suoraan.


      • Ivgddhiplbbb

        Mahtaakohan olla yhteiskunnan velvollisuus rakentaa yhteydet pelaamiselle? Melko kallistakin näyttää infran rakentaminen olevan.


      • Luottamusmies

        Eero tykkää pelata , kyllä kuitu on välttämätön.


    • isoäiti

      Silläkö se Hilikka haluaa lähteä kun uunottivat valokuitua tukemaan ja kalliiksi tulee.

    • Valitettavaa

      Edeltäjiä on uunotettu ja siitä ei nyt pääse eroon.
      Nyt olisi Hiltuskalla oikeita töitä kun oikoisi tehdyt mokat.

    • kunnian.kukko

      Sinäpä sen sanoit. Oikeisiin töihin ja heti.

    • minä.itte.vaan

      No onko tuonu vai vieny elinvoimaa? Miinusta pukkaa koko ajan!

    • kuitunen

      Verkkoyhtiöllä jäi tuet saamatta Kannonkosken ja Kivijärven hankkeistakin. No, ei se ole kuin 1,8 miljuunaa eli vain parisataatuhatta karstusten pussista.

    • LannenKenu

      Laajakaistakuntien kurimus.

      Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n laajakaistarunkoverkon (9 kuntaa 1999) ja kyläverkon (8 kunnan 53 kylää 2006) rahoitukseen osallistuivat EU, kunnat ja TeliaSonera. Keski-Suomen liitto ja te-keskus tekivät päätökset.

      Verkko ”unohdettiin” 2008–2009 Laajakaista kaikille -hankkeen myötä, jossa valtiontuen enin määrä oli 66 prosenttia kustannuksista.

      Keski-Suomen liiton 2011 valitseman Verkko-osuuskunta Kuuskaistan hankkeeseen osallistui 15 kuntaa 2011–2013. Hanke kariutui 2013. Jyväskylä, Saarijärvi, Viitasaari ja sadat tilaajat kärsivät menetyksiä Kuuskaistan yrityssaneerauksessa 2017.

      Vuonna 2014 perustettiin hallintayhtiöksi Keski-Suomen Verkkoholding Oy (KSVH) ja tytäryhtiöksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVV), jotta vältettäisiin kuntien sijoitusten laskeminen valtion tueksi. Omistajiksi lähti kymmenkunta kuntaa. Kuuskaistan velat ja vastuut ostettiin yhdellä eurolla.

      JÄRJESTELYSSÄ LUOTETTIIN valtion tukeen, mikä nousi enimmillään 90 prosenttiin. Tämäkään ei riittänyt. Päätettiin lähteä 25 miljoonan euron SVOP (sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto) -sijoitukseen. Viestintävirasto pitää tätä kuitenkin valtion tukena.

      Viimeksi se on hylännyt Kannonkosken, Kivijärven, Konneveden ja Multian tuet. Oletettavasti Luhanka ja Petäjävesi kokevat saman kohtalon. Katse onkin käännetty Keski-Suomen ely-keskuksen suuntaan. Se on myöntänyt KSVV:lle Mulikan kyläverkkohankkeelle tukea. Päätös ei ole lainvoimainen. Tavoitteena on laajentaa hankkeet 5 kunnan 13 kylälle.

      KSVV:n kassa kumisee tyhjyyttään (26 731,36 euroa 31.12. 2017). Yhtiö hakee osakaskunnilta jatkuvasti lisärahoitusta. Yhtiöllä on satojentuhansien eurojen riidat Kuuskaistan Palvelut Oy:n ja työyhteenliittymä Telog-Oteranin kanssa. Tilintarkastuskertomuksissa 15. ja 28.6. 2018 todetaan yhtiön ajautuvan ilman lisäpääomitusta rahoitusvaikeuksiin.

      Tilintarkastajalla ei ole riittävää varmuutta siitä, että yhtiöllä on riittävät taloudelliset voimavarat hankkeiden loppuunsaattamiseen ja valmiiden valokuituverkkojen hyödyntämiseen. KSVH:n Kuntarahoitukselta saatuun 29 miljoonan euron lainaan liittyy koronnousuriski. Tilintarkastajan lausunto sisältää huomautuksen ja on edelliseen vuoteen verrattuna jyrkentynyt.

      ON MERKILLISTÄ, että KSVH/KSVV saa jatkaa laajakaistakuntien (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas ja Toivakka) talouden raunioittamista. Laajakaistayhteydet ovat tarpeellisia, jopa välttämättömiä. Edellä esitetty ei täytä järkevän toiminnan ehtoja eikä kuulu kuntien tehtäviin.

      Virkavastuun perään on syytä kysyä. Eipä silti, onhan sitä jo muutaman vuoden ajan kyselty.

      Hannu Luotola

      Saarijärvi

    • Korvausvelvollinen

      Eli suoraan kysymykseen suora vastaus, kuka tai ketkä ovat vastuussa tässä asiassa Karstulassa?
      Himmeli hoi , karstuset odottaa rehellistä vastausta!

    • NäinNähtävä

      Olipa hyvä valaiseva kirjoitus toisaalla KSVV:n kriittisestä tilanteesta.

      "Verkkoyhtiön työntekijät ovat käytännössä siirtyneet rupukuntien palkkalistoille. Palkkarahat tulevat ainoastaan kuntien kassasta. Toimitusjohtaja on kunnanjohtajien yläpuolella, koska suuret palkkarahat ylittävät useamman kunnanjohtajan palkkatason. Pakkoraossa laitettava jo syksyn ensivuoden budjettiin rahat reilusti näkyviin."

    • Aaaamen

      Mitähän tämä tarkoittaa Karstulan näkökulmasta??

      ----
      KSML 22.8.2018

      Laajakaistarakentaminen: KHO kumosi Multian kunnan Keski-Suomen Verkkoholdingille antaman takauksen

      Korkein hallinto-oikeus on kumonnut Multian kunnanvaltuuston tammikuussa 2015 tekemän päätöksen, jolla kunta myönsi noin miljoonan euron omavelkaisen takauksen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n lainalle. Samalla kunta päätti olla mukana Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:ssä.

      Järjestelyt liittyivät Laajakaista kaikille 2015 -hankkeeseen.

      Jo Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoi takauspäätöksen syntyneen valtiontukisäännösten soveltamiseen liittyvällä perusteella virheellisessä järjestyksessä. Päätöstä tehtäessä ei oltu selvitetty mahdollisten EU:n valtiontukisäännösten olemassaoloa ja tukimääräysten ja -säännösten soveltamista takausratkaisuun. Kunta valitti tästä KHO:een.

      KHO:n käsittelyn yhteydessä kunta ilmoitti, että tukisäännösten tarkastelu oli tehty jo aiemmin, kun valtuusto päätti valokuituverkon rakentamis- ja rahoitusjärjestelyistä. KHO totesi kuitenkin, ettei asiakirjoista käy ilmi tällaista tarkastelua tehdyn missään vaiheessa.

      Edelleen KHO totesi takauksen liittyneen laajakaistahankkeen kakkosvaiheeseen, joka koski ainakin osittain kaupallista, valtiontukikelvotonta aluetta.

      Oikeus näki, että kunnan Verkkoholdingin lainasta antama omavelkainen takaus ja Verkkoholdingin edelleen Valokuituverkoille myöntämä pääomalaina ovat kunnan kannalta peräkkäisiä toimia, mutta niitä voidaan EU-artiklan mukaan pitää taloudellista etua koskevan edellytyksen kannalta yhtenä toimenpiteenä.

      KHO:n mukaan Keski-Suomen Verkkoholdingin ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen toteuttama väliyhtiöjärjestely ei katkaise taloudellisen edun edellytysten kannalta olennaista yhteyttä tuenmyöntäjän ja -saajan välillä. Näin kunnan omavelkaisen takauksen ja valokuituverkkoyhtiölle myönnetyn taloudellisen edun välillä on katsottava olevan EU-tuomioistuimen oikeuskäytännössä tarkoitettu "riittävän välitön liityntä".

      Kunnalle ei makseta sen vaatimia oikeudenkäyntikuluja. Sen sijaan kunta joutuu maksamaan korvaamaan kulut toiselle henkilöistä, jotka alun perin valittivat kunnan päätöksestä.

    • Lehdenlukija

      Ei Karstula kuulu Suomen lain piiriin. Karstulassa toimitaan kepun ja hyväveliverkoston lakien mukaan. Kehittämisyhtiö sanelee ja toteuttaa. Ja luottamusmiehet toimii kumileimasimina. Toivottavasti vaikkapa Keskisuomalainen tekisi tutkivaa journalismia karstulan tilanteesta.

    • Mervölä

      Mervolan joukkue ei tee tutkivaa journalismia muusta kuin Perussuomalaisten tekemisistä. Mervolalle on laitettu jo vuosia sitten tarkat tiedot tästä laajakaistarahoitus sotkusta. Mies ei ole tehnyt asian eteen yhtään mitään. Samoin kaikille saman konsernin pikkulehdille, kaikkien suut oli tukittu. Kepumafia omistaa Keski-Suomen kaikki lehdet.

    • gwxzgw

      Juuri näin on totuus, ei osata olla rehellisiä ja avoimia.
      Vanha sanonta kepu pettää aina pitää edeleenkin paikkansa.

    • AivanKäsittämätöntä

      Liittymiä jaetaan ympäri Maakuntaa Karstulan kunnan rahoituksella 99€ hintaan.
      Suoraan KSVV:n 99€ kampanjan mainoksesta kaapattu. Uskomatonta rahoitusta kuntamme varoista. Saarijärven sivukylät kaapeloidaan Karstulan rahoituksella josta asiakas maksaa ainoastaan 99€ .

      Kampanjat

      Haluamme mahdollistaa entistäkin laajemman valokuituliittymien saatavuuden muuttamalla toimintamalliamme kustannustehokkaan rakentamisen suuntaan. Kampanja-alueillamme kustannustehokas rakentaminen mahdollistaa ennennäkemättömän edullisia liittymähintoja kannustaen koko naapurustoa ottamaan liittymät samalla kertaa. Kampanja-alueilla valokuituliittymien hinnat alkaen 99€ (sis. alv 24%) sisältäen asennuksen!
      Tarkista kampanja-alueiden tiedot alla olevista linkeistä

      TOIVAKAN kampanja voimassa toistaiseksi
      PIHTIPUTAAN kampanja toimassa toistaiseksi
      KONNEVEDEN kampanja voimassa toistaiseksi
      KANNONKOSKEN kampanja voimassa toistaiseksi
      KARSTULAN kampanja voimassa toistaiseksi
      KIVIJÄRVEN kampanja voimassa toistaiseksi
      LUHANGAN kampanja voimasssa toistaiseksi
      JOUTSAN kampanja voimassa toistaiseksi
      MULTIAN kampanja voimassa toistaiseksi
      PETÄJÄVEDEN kampanja voimassa toistaiseksi
      VIITASAAREN kampanja voimassa toistaiseksi
      KALMARIN kampanja jatkuu 31.8.2018 asti
      MULIKAN kampanja jatkuu 31.5.2018 asti
      KUOHUN kampanja jatkuu 30.9.2018 asti
      HAAPAMÄEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      JUKOJÄRVEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      SAARENMAAN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      VUORILAHDEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      RUTALAHDEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      LEIVONMÄEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      HUOPANAN ja KEIHÄRINKOSKEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      TARVAALAN JA LANNEVEDEN kampanja voimassa 30.9.2018 asti
      KEURUUN kampanja jatkuu 30.11.2018 asti

      • Royhkeat.juipit

        Tallainen mainostus on passelia vainoajille, myos langattomilla vainotaan. Ketaaan hero ja e.vainossa ei ole, mutts kaikkia roskasakkia heikommat, mm. Vanhemmat. Sukupuolielimia tarytetaan, Jatkuva raiskaaminen haikailemattomasti.


      • kohtakäsität

        Älä ole huolissasi. Kohta tämä loppuu, ja päästään valokuitufirmojen pesänselvitykseen. Taitaa vaan tulla kunnon loppulasku.


    • jännitysnousee

      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n yhtiökokous pidetään 29.08.2018. Siellä päätetään mm. yhtiön jatkorahoituksesta. Paljonkohan tulee olemaan Karstulan osuus maksuista ?

      • 99EuronNakki

        " Siellä päätetään mm. yhtiön jatkorahoituksesta. Paljonkohan tulee olemaan Karstulan osuus maksuista ? "

        Entäs verkon ylläpitokustannukset? Jos alennus-kampanjalla myydään, niin se jo kertoo ettei ko. alueille ole ollut hinkua muilla operaattoreilla. Tulopuolella KSVV:lle tuskin tulee olemaan näillä 99€ asiakkaiden osalta käyttömakuja mitään merkitystä. Lisää joutuu kunnat panostamaan vaikka verkot saadaan valmiiksi saakka. Nimittäin moni on ottanut kaapelin "kiepille" tonttinsa rajalle koska niin halvalla on sen saanut. Niistä ei ole tosiaankaan mitään tuloja tulossa KSVV:lle.


    • JussiJatko

      Oikeusasteissa siitä jatkorahoituksesta näköjään päätetään.

    • BlondiKerhossa

      Multia vaatii kokonaisarviota takaustilanteesta 29.8.2018 Verkkoholdingin varsinaisessa yhtiökokouksessa. Multian miljoonan euron takaus 2015 Verkkoholdingille ei saanut lainvoimaa valituksen takia korkeimmalta hallinonoikeudelta. Sen vuoksi, kunta katsoo, että tilanteesta on tehtävä kokonaisarvio kaikkien osakaskuntien kesken. Karstula on KSVV:n yksi omistajakunnista ja antanut takauksia Verkkoholding Oy:lle erittäin auliisti miljoonia euroja, mistään varoituksista mitään välittämättä.

    • jännitysnousee

      No niin, kokous lienee jo ohi. Sekin ihmetyttää uutisoiko KSML ollenkaan näitä asioita ? Pääsevätkö omistajakunnat jälleen osallistumaan maksulliseen osakeantiin vai joko viimein pannaan peli poikki?

    • Järkikäteen

      Pian on kunnan päättäjillä paskat housuissa, jos ei jo ole.

      • enoleropotti

        On siellä muutamilla jo jännäkakka puntissa...


    • myösturhautunut

      Nimimerkki "Turhautunut" kirjoittaa tämän viestiketjun alussa: ...peittely siis jatkuu ja bisnekset pyörii. Näinhän se menee, totuutta ei uskalleta kertoa. Kohta taas valtuusto pakotetaan myöntämään lisää rahaa tähän hulluuteen.

      • eilopuvesi

        Kyllä se pelastaa kunnan. Multiallakin alkaa vettä tulla valkouitua pitkin.


      • syöksykierrealkaa

        Keuruu pelastaa itsensä ja peruuttaa jo myöntämänsä 4,5 miljoonan euron takauksen Keski-Suomen verkkoholding oy:n lainoille.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe