Peltipoliisit - onko tässä enää mitään järkeä?

poliisivaltio

Jahas, tulipa hankittua rikesakko, mitattu nopeus 77km/h 70 alueella.
Palautin tietysti vastustamisilmoituksen, koska merkki oli lumen peitossa, enkä edes nähnyt nopeusmerkin hahmoa pimeässä. Muut alueen liikennemerkit puhtaita ja suorastaan loisti heijastaen valoa. Ajoin tuosta vielä kertaalleen ohi serkun kuvatessa filmille ohiajo. Videossa ei näy jälkeäkään merkistä.

Sain tänään kirjeen postissa: "Sakon tai rikesakon tiedoksianto. Henkilökohtainen käynti".

Minkä helvatin takia minun täytyy tulla vielä tunnistamaan itseni asemalle, vaikka jo tunnustin kuljettaneeni autoa vastustamisilmoituksessa. Kaiken lisäksi mikeivät voi vaan lähettää postissa sakkoa. Hirveetä pompottelua :/

Olen tietysti lähdössä matkalle heti vappuaaton aamuna, joten saa elää tässä jännityksessä melkein kuukauden päivät prkl!

17

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • freexxxx

      Ilmeisesti kiistit syyllisyytesi ?

    • poliisivaltio

      Kiistin syyllistyneeni rikokseen, jonka perustelin. En kiistänyt olleeni auton ratissa, jonka myös aivan selvästi ilmaisin.

      Ellei tuo sitten ole normi tapa kutsua kuulusteluihin, tiedä häntä.

    • jurrrrristi

      Ei poliisi lakeja säädä, se tekee sitä mitä Eduskunta on määrännyt sen tehtäväksi. Koska myönsit olleesi kyseinen kuljettaja, niin ei sinua uudelleen tarvitse tunnistaa, kyllä myöntäminen riittää. Henkilökohtainen käynti tarkoittaa sitä, että sinut kuulustellaan ja sen jälkeen pääset käräjille vääntämään syyttäjän kanssa.
      Katsos, kun joutuu lain kanssa tekemisiin, niin silloin viisas miettii, mitä siitä seuraa, jos teen näin. Tai, sitten on valittava vitutuksesta huolimatta pienimmän riesan tie.
      Et ilmeisesti kuulu ammattivalittajiin, joten lycka till.

    • poliisivaltio

      Hmm mietinkin juuri, että pakkohan tässä on päästä edes kuulusteluihin. Varsinkin kun jos iltapäivälehtiä on lukemista, niin vielä on armonaikaa jäljellä. Käräjille tuskin kannattaa lähteä, koska jostain luin että perivät 250e kertasumman per valitus. Jää auttamatta tappiolle.

      Toisaalta, miten tässä nyt sitten olisi voinut tehdä toisin. Helppohan se on poliisin sanoa, että jokainen merkki pitää kyetä bongaamaan, vaikka onkin piilossa lumen alla. Mua olisi erityisesti auttanut esim se, jos merkki olisi ollut edes näkösällä, mutta kun pimeässä ei lumikuorrutteinen merkki mitään valoa heijasta. Jos olisi nähnyt hahmon, olisi varoiksi hidastanut, sen verran kelmeissä paikoissa kun kamerat ovat.

      Pikkasen loppuu usko koko järjestelmää kohtaan. Vain 6% kuolonkolareista ajetaan selvin päin max 20km/h ylinopeudella. Rahaa tästä kohderyhmästä varmaan satelee 90% valvonnasta. Ei mulla vielä huipputulot ole, mutta pistää jo oikeasti miettimään jos tulisikin 20 km/h ylitys :((

      Jos sakko rapsahtaa, pitää mennä iltapäivälehtiin helpottamaan oloa. Sen voin tehdä ellen muuta.

      • jurrrrristi

        Hoh , hoijaa, tietosi rikosprosessista ja oikeudenkäynnistä ovat, miten nyt sanoisi, hiukan hatarat.
        Ylinopeus on virallisen syytteen alainen rikos, et sinä päätä, käsitelläänkö se käräjillä vai ei, jos olet syyllisyytesi määräaikaan mennessä kiistänyt. Rikosasioissa tuomioistuinmaksu 250 euroa peritään silloin, jos itse ajat syytettä käräjäoikeudessa, mutta ei silloin, jos syytettä ajaa syyttäjä. Omasta syytteestäkin sen saa silloin takaisin, jos voittaa jutun.
        Nimimerkki bussissa on päässyt omasta ylinopeusjutustaan iltapäivälehtiin voitettuaan juttunsa. Jälkeen päin hän kertoi avoimesti valehdelleensa oikeudessa. Syyttäjä meni halpaan ja luopui syytteestä.


      • poliisivaltio

        Onneksi on hatarat - ei rikoshistoriaa :)

        Sinä nyt kun tunnut kaiken tietävän niin kerropa koskeeko tuo kutsu kuulustelua vai onko sakko jo päätetty antaa ja ainut tie on käräjille?


    • olentätämieltä

      Toivottavasti laki saadaan järkevämmäksi,kun ajattelee järjellä on mahdotonta tietää jokaisen lumimerkin rajoitus,ei voi perustella sillä onhan se tiedettävä jotkut vielä ajaa siitä ekaa kertaa miten he voisivat tietää?Kuuluu sarjaan älyttömät lait.

      • jurrrrristi

        Rikosoikeudessa se ei ole mikään selitys, ettei tiennyt. Laki on laki, mutta poliisi voi jättää sakottamatta.
        MUTTA, jos ajat moottoritietä 100 km/h, ja jatkat samaa nopeutta kaupungin läpi, koska et voinut nähdä lumen peittämästä liikennemerkistä, mitä nopeutta kaupungissa noudatetaan, niin kortti lähtee ja linnatuomio uhkaa, vaikka kuinka selität, ettet tiennyt, koska liikennemerkki oli lumen peitossa.


    • tätämieltäolen

      En ole aloittaja vaan äskeisen edeltävän viestin laittaja.Tottakai jokainen tietää paljonko taajamassa ajetaan,mutta kaupungissa voi olla suurempikin nopeus kuin taajamassa kas kun suomessa on kaupunkeja joita ei oikein voisi kaupungeiksi edes sanoa entisiä maalaiskuntia seuraava naapuri on kilsan päässä ja silleen ja siellä olevan maantien nopeus voi olla 80km 60 km 40 km 50 km jopa 100km tunnissaVoit kai myöntää vaikka juristi olisitkin,että älyttömiä lakeja vain on.Myöskään toisen koneen seuraaminen ei ole sallittua.

      • Luontosäästyy

        Valtateille asennettu taajamanopeuksia.Pudota kaasuta,pudota kaasuta.On tämä joustavaa ajokulttuuria.Painatkaasua ja hupsista jarruta jos ehdit heti nenänedessä nopeusrajoitus.Kuka näitä nopeudenrajotteita okein keksii???Poliisi vai idiootit.TOISEKSI LUE TÄMÄ!Autot kiihdyttävät nopeutensa luuleeko herra palsternaakka autojen kiihdyttäminen tapahtuu päästöjä lisäämättä.Koskee kaikkia autoja esim.70000tonninkuormalla oleva rekka kiihdyttää ilmanpäästöjä todistakaa virkamiehet en ymmärrä .Luonto säästtyy nänsemenee.


    • Ei ole järkeä

      80km/h alueella 84km/h eli varmuusvähennyksen jälkeen 81km/h olet 140€ köyhempi.

      Onneksi peltipoliisin sakoilta on helppoa välttyä. tässä muutama vinkki:

      A: Aja sallittua vauhtia, ainakin kameran kohdalla

      B: Peitä kasvosi kameran kohdalla, jos ei voida osoittaa kuskia niin ei voida sakottaajos ei tunnusta tekoa

      C: Auto kaverin tms nimissä jolloin on selvää että kaveri ei ole autoa ajanut. Kaveri vastaa kyselyyn/rikesakkoon "en tiedä kuljettajaa" ja heität vaikka kympin jos kaveria joutuu käymään asemalla katsomassa kuvan ja toteamassa "en tiedä tyyppiä"

      D: Jos mikään edellä oleva ei ole toiminut ja sakko on lankeamassa sinulle niin kiistä sakko ja kun olisi aika noutaa sakko asemalta niin et nouda etkä vatsaa 0295 alkuisiin numeroihin. Sakko raukeaa jos sitä ei anneta tiedoksi vuoden kuluessa. itse rikesakko vanhenee 2 vuodessa.

    • Ahneudessaan

      Raiskaajat ja hintit vie perikatoon suomenniemen.

    • poliisivaltio

      Nonniin,

      Nyt on aikaa 30 päivää päättää maksaako rikesakon vai jatkaako käräjille.

      Minkälaisia kustannuksia käräjöinti voi aiheuttaa?

      Lähinnä puntaroin, että tyytyäkö kohtaloonsa ja menettää samalla usko järjestelmään vai lähteäkö taistella tuulimyllyjä vastaan vain 140e tähden?

      Ainakin vastedes mahdollisuus käyttää vain moottoriteitä, voi välttyä uudelta rikesakolta maanteillä.

      • jurrrrristi

        Lainsäätäjä on määrännyt, että poliisin on toimittava vähimmän haitan periaatteen mukaan. Toimi sinä puolestasi vähimmän riesan periaatteella vitutuksesta huolimatta.
        Ei käräjöinti mitään maksa ja muistaakseen rikesakkojutut ratkaistaan ilman todistajia, joten hävitessäsi maksat vain tuon 140 euroa, ellei sinulle tule muita kuluja.
        Muuten, iskettinkö sinulle poliisiasemalla rikesakko suoraan kouraan, vai sen lisäksi myös kuulusteltiin ? Kyse on joka tapauksessa ns. suppeasta esitutkinnasta.


      • poliisivaltio

        Kyllä siinä kuulustelu tehtiin. Annoin siis jonkimoisen itse muokkaamani lausunnon. Pollari sanoi vain että on ihan "normaali" käytäntö riitauttaa käräjäoikeuteen. Kertoi myös, että saattaa tulla lisäkustannusta todistelijakuluista. Muista kuluista ei osannut kertoa. Siksi jäikin mietityttämään mikä olisi todellinen loppulasku.

        Nuo käräjäoikeuiden tuomiot kuulostaa melkeinpä vitsiltä, joten voisi silti koittaa onnea:
        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805032200915175_u0.shtml

        ...sillä erotuksella, että itse olen liikkeellä puhtaalla omatunnolla.
        Olemme oikeusvaltiossa, joten annetaan herran tähden oikeus toteutua, kustannuksista viis.


      • Käräjöinti voi aiheuttaa kustannuksina OMAT KULUT oikeudessa, matkakulut jne jos menet sinne. Eli tyyliin bensat/bussilippu oikeussaliin ja tietty jos tarttet vapaata töistä sen takia


        Todistajia ei rikesakkoasioissa ole ja käräjäöinti on ilmaista


      • poliisivaltio

        Niin olen kuullut huhupuheita ettei käräjäoikeudessa tarvita rikesakkojen käsittelyssä todistajia paikanpäällä. Mistäpä saisin tuohon 100% varmuuden. Olisi hirmuista jos tuo summa kasvaisi tuosta yhä.

        Mitä muita kuluja voisi mahdollisesti muodostua...

        Ei poliisi tiedä, eikä mikään käräjäoikeuden vaihde. Lakimies tietää 100e/h laskutusta vastaan ehkä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe