Lastentarhanopettajat

hulluutta

Kuinka he kehtaavat pyytää palkkaansa 700e kuukausikorotusta. Eivät tule saamaan korotuksia. Sittenhän voisi esim. lähihoitajienkin palkkoja nostaa vaikka 1000e kuussa paperimiesten samat jne.

25

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedähäntä

      He ovat korkeasti koulutettuja. Tavallaan ymmärrettävää kun vertaa muihin yliopistotason koulutuksiin ja palkkoihin, MUTTA mikä on työnkuva/vastuu/tekemisen taso. Onko koulutus tae sopivuudelle? Lähihoitajan ei kai tartte kuin pukea, ulkoilla, ohjata ruokailua ja ulkoilua. Ravinto, rakkaus ja raitis ilma on vieläkin tarpeen.

      • lähihoitajaainatöissä

        Mitä jos tekisit päivän lähihoitajan töitä ennenkuin tulet tänne väheksymään meitä! Jos tuo on sinun käsitys lähihoitajan työstä niin muista ensikerralla kun menet lääkäriin ja ilmottaudut tai sairaalaan. Tai itse tai vanhempasi tarvitsevat kotihoitoa tai muuta vastaavaa! Idiootti olet!


      • Anidiot

        Tossa varmaan tarkoitettiin päiväkotia ja lähihoitajan työnkuvaa siellä. Käsittääkseni ironiseen sävyyn pohditaan, että tarvitaanko noissa hommissa yliopistotason koulutusta lainkaaan.


    • Ohohoijaa

      Juu erityisesti paperimiesten...
      Eihän lastenkasvatus tärkeää ole kasvavat kuitenkin.
      Heikommallakin opetuksella oppivat kirjoittelemaan pehmeitä.

      • kas

        On kyllä vaatimukset pilvissä, Työhän on tärkeä ja vaativakin, mua ei se nyt niin raskasta ole. Sellaset ovat väärällä alalla jotka eivät jaksa lasten leikkejä ja ääntä kuunnella, niinkuin jotkut hoitajat ovat valitattaneet. siellähän hoitajat yleensä ova omassa ringissään ulkoilutilanteessakin. Lapset leikkii leikkejänsä. Yksi hoitaja on usein hiukan lähempänä lapsia.Eihän hoitajat aina edes huomaa kun lasta menee hakemaan, siis kun menee lapsen luo


      • tervetuloav

        Paperitehtaalla tehdään katsos neiti töitä. Lasten hoitaminen ei ole mitään kunnon työtä. Henkisesti voi olla raskasta, jos ei osaa hommiaan. Tulepa kokeilemaan paperitehtaalle vuorotyötä, niin näet mistä puhut!


    • johtotasoa

      Ei toi korotus mene ikinä läpi. Mikäli menisi, niin maahamme syntyisi uusi syvälama, koska joka ala vaatisi vastaavan korotuksen. Tämän jälkeen johtajat suuttuvat. He tuplaavat palkkansa ja tavisten palkat leikataan 50%. No kansa saa sitä mitä tilaa. Älkää ärsyttäkö johtajia enempää mikäli haluatte edes nykyiset palkat säilyttää. Kansa vielä kumartaa arvon johtajaa!

    • nihi

      Eivät todellakaan ansaitse palkankorotusta. Moni ylipainoinen itsestään huoltapitämätön. Voi taivas sentään!

      • Ansaittu

        Onneksi ei ole ylipainoisia johtajia ja äijänköriläitä, ansaitsevat kyllä paremman palkan siitä syystä.


      • gjhggh
        Ansaittu kirjoitti:

        Onneksi ei ole ylipainoisia johtajia ja äijänköriläitä, ansaitsevat kyllä paremman palkan siitä syystä.

        Millä perusteella heille lastentarhanopettajille tulee maksaa enempi kuin muille? Miksei muille samoja korotuksia!?


    • ieci

      Perustelevat sillä, että työ muka vaativaa ja tärkeää. Eikös kaikki työ ole omalla tavallaan vaativaa ja tärkeää. Ei kukaan saa esim. kaupasta ruokaa, jos kassaneitejä ei olisi saati, jos kukaan ei tee siivoustyötä, niin paskassa maataan kaikki vai mitä?

    • aika.aikaansa.kutakin

      Siivoustöissä konttorit , toimistot ym: sellaiset , palkka on yksityisellä puolella 10,50€ tunti ja työtahti kova , joka minuutti on kellotettu , usein ei ruokataukoa ehdi pitää että selviää urakasta kunnialla . En ymmärrä miksi lastentarhanopettajille pitäisi maksaa moninverroin enemmän ja mihin sitä korkeakoulutusta tarvitaan kun aikoinaan kaikki äidit osasivat kansakoulupohjalta hoitaa lapsensa ja niitä saattoi olla 8/9 penskaa äitiä kohti . Lapset oppivat myös hoitamaan sisaria ja veljiään kun pakko oli ja heistä kasvoi sosiaalisia aikuisia , aikaa myöden .

      • tomcruise1

        Juuri noin, hyvä, mutta asiat ovat yleensä monissa nykyperheissä niin retuperällä, kun kasvattaa ei osaa opettajat tai saati vanhemmat. Itse olen aika tyytyväinen, kun kaikki 3 lasta auttavat kotitöissä, vaikka nuoremmalla ikää 5v ja vanhimmalla 11v. Moni nykypäivän lapsi ei viitsi kotona tehdä mitään. Vanhemmilla kerran ei ole sitä auktoriteettiä ja kuria ylläpitävää voimaa eikä taitoa ohjata lastaan tekemään töitä.


    • Ghtybkl

      Palkankorotuksilla ei ongelmat ryhmäkoosta ja työnjaosta selviä. Lastentarhanpettajilla se sama vaiva kuin muillakin opettajilla on vanhastaan ollut -ja opettajien penskoilla. Luullaan olevansa kaikkitietävä ja fiksumpia kuin muut. Eivät toki kaikki enää ole sellaisia, mutta kulttuuri on ollu tämä.

    • eurajoki

      Niin ja lastentarhanopettajat voisivat siellä ulkoiluissa vähän paremmin seurata lasten leikkejä, jotta kiusaamistapaukset huomattaisiin paremmin. Ihan sama juttu pätee Eurajoen koulujen välituntivalvontaan. Opettajien tulisi enemmän kiertää ja katsella ympärilleen eikä vain puhua keskenään. Kaikki eivät välttämättä edes välitä, jos jotain kiusataan. Osa ja aika monikin opettaja on työhönsä epäpätevä. Koulutus ei takaa kaikkea ja soveltuvuustesteissä helppo huijata ketä vain omaa siihen taidot ja hyvän muistin.

      • valitettavasti

        Asia on juurikin näin!


      • Kyllästynyttyhmiin

        Onko muuten jokin ala tai ammatti, jossa koulutus takaisi sopivuuden alaan?
        Opettajien ammatissa on varmaan helppo tulla toimeen lasten kanssa, mutta kaikkien luonnevikaisten ja omassa elämässään epäonnistuneiden vanhempien kanssa se on paljon vaikeampaa. Toisten ihmisten panettelijoita löytyy kyllä pilvin pimein. Lasten kasvatus kyllä lähtee kotioloista, vaikka ulkoistaminen onkin ajan trendi. En muuten ole opetusalalla, jos se nyt jonkun luonnevikaisen mieleen tulee.


      • kukkeliquu

        Opettajien tulisi enemmän kiertää ja katsella ympärilleen eikä vain puhua keskenään. Kaikki eivät välttämättä edes välitä, jos jotain kiusataan. Osa ja aika monikin opettaja on työhönsä epäpätevä. Koulutus ei takaa kaikkea ja soveltuvuustesteissä helppo huijata ketä vain omaa siihen taidot ja hyvän muistin. Kirjoituksesta päätellen olet epäpätevä opettaja. Kuinka kehtaat väittää jotain elämässä epäonnistumista. Vaimoni ja minä emme omaa lainkaan velkaa. Tienaamme enemmän kuin kymmenen opettajaa yhteensä. Miten voit olla noin säälittävä ja yrittää tosiasioita kiertää ja kaartaa poliitikon tavoin. Kyllä lapsilla pitää olla oikeus käydä turvallisesti koulua ja kaikkeen kiusaamiseen tulee puuttua ehdottomasti. Teidänlaisenne luuserit tai välittömät hermoheikkoiset myähästelevät opettaja tulee laittaa ruotuun!


      • kukkeliquu

        Pidän huolen, että ruotuun laitetaan. Ilmoitan ensi viikolla rehtorille kuvatodisteiden kera ne opettajat, jotka myöhästelevät!!


    • kukkeliquu

      Taitaa jollain osua aika pahasti, kun saa tunteet niin kuumiksi, että ylläpito poistaa asiattomat viestit.

      • Analyytikko

        Ei yhtään osu, mutta kun analysoi viestiä kansanomaisesti se näköjään poistetaan. Päätelkää itse edellisistä viesteistä jotain.


    • fefeeer

      Juoruseisojat ovat röhyhkeetä porukkaa kun pitäsi saada palkankorotus juoruamisesta.

      • suyt

        Just niin. Ei mitään korotuksia tule hyväksyä.


      • niinsevaanon

        Kaikkien lasten kanssa työkentelevien pitäisi saada enemmän palkkaa. Se on kovaa hommaa tänä päivänä. Lapset ovat "vaativia" hoidettavia nykyisin. Levottomia ja impulsiivisia.


    • kitkaohittaja

      Ottamatta kantaa vaativuuteen tai vastuullisuuteen ja korkeaan koulutukseen on kohtuuttoman isolla pyynnillä suut ja puheet, kun asiakkaiden ja varsinkin kuntien osuus on näissäkin palkoissa suuri eli verovaroin tuettua työtä ja siitä saatua palkkaa mitenkään syytä ainakaan nostaa, vaan kun niitä koulutuksia ja ja muita arvoja on niin niillä sitten eteenpäin ja suut suppuun.

      Tässä taannoin 8- tiellä paljon seitsemää kymppiä (ärsyttäävää alinopetta) ajavan opetusalan kollegan kanssa debattia siitä kuinka paperitehtaan trukkikuski saa enemmän ansioita kuin maisteri opetustehtävissään kunnassa, mutta siinäpä se; yksityiselle sitten vaan ajamaan trukkia kolmeenvuoroon ilman ihan varmaan kesäajan kesälomaa, taitaapi vaaka kallistua kuitenkin opetusalalle, siellä ei ihan jokaista kahvitaukoa kytätä kikyntehokkuusmittaajainsinöörin silmin.

      Ja onko korkeakoulutus oikeus kovaan palkkaa kun kohtuullinenkin on vielä ok, ilman kvartaalein mitattua menestystä ja muutaman vuoden ei ansaittu yt-kierrosta ja oikein kovin tienaavilla mitään korkeaa se koulutus ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe