Elisa Lam (v.2013)

löydän1111

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kolme-villia-teoriaa-yksi-kaikkien-aikojen-oudoimmista-kuolemista-yha-mysteeri-mita-tapahtui-hotellin-vesitankista-loytyneelle-elisa-lamille/6879524#gs.5yMPkzc

Tässä muutamia poimintoja jutusta, ja omat intuitiolla tm.kirjoitetut kommentit:

"Naisen omituinen käytös on saanut ihmisten mielikuvituksen liikkeelle – miksi hän painelee hissin nappuloita, miksi hissin ovi ei sulkeudu, puhuuko hän jollekin vai näkeekö hän harhoja? "

- Olettaisin, että painelu johtuu (ainakin osittain) siitä, kun hissin ovi ei sulkeudu. Harhoja ei pidä toki poissulkea, mutta voi myös puhua itsekseen harmissaan, kun hissin ovi ei toimi.

"Miten Elisa Lamin on onnistunut pääsemään vesitankin luo, sillä reitti sinne on hyvin vartioitu ja suojattu? Kuinka hän olisi saanut lukitun ja erittäin painavan kannen auki tai kiinni, jos hän on mennyt vesitankkiin itse?"

- Kyse on myös siitä, että pitäisi tietää miten tarkkaan tuossa hotellissa huoltomiehet toimivat tuolloin. Jos ovien ja tankin piti olla lukittu, niin tarkoittaako se että ne myös olivat lukittuja.
Todennäköisesti itse ei ole saanut ainakaan tankkia auki, mutta voiko se jäädä sitten auki?

"Miksi kukaan muu ei ole tallentunut valvontakameraan? Miksi Elisa Lam ei ole tallentunut muille videoille?"

-Mitään todisteita ei ole että kukaan hänen seurassaan olisi todellakin liikkunut. Mutta jos osa kameroista ei kuvannut ajalla jolloin piti olla päällä, niin silloin tietystikin herää kysymys, että ketkä niitä nauhoja pääsevät kys.hotellissa käsittelemään?

"Onko poliisin julkaisemaa valvontakameran nauhaa peukaloitu? Onko videota nopeutettu tai onko siitä poistettu jotain? "

- Viittaus edelliseen, jos on niin se pitäisi pitävästi kuitenkin todistaa.

Miksi tapahtumakuvaus muistuttaa niin paljon vuonna 2005 julkaistua kauhuelokuvaa "Dark Water", jossa naisen ruumis löytyy vesitankista sen jälkeen, kun hotellivieraat ovat valittaneet vedestä?

- Eiköhän kyse ole pelkästä sattumasta, mutta onhan se pieni mahdollisuus, että joku/jotkut hotelli työntekijät ym. on seonneet jostakin elokuvasta. Mutta jos kyseessä ei ole itse tuhoisuus, niin tankki oli vaan sopiva paikka kätkeä Lam, oltiin kuitenkin suurkaupungissa, jossa paikkoja ei ole pakosta niin paljon.

"Miksi yksin matkustava Elisa Lam valitsi tämän paikan, vaikka parempiakin vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla? Tunsiko hän jonkun hotellista?"

-Tähän on vastattu monissa Lamin tapauksesta kertovissa jutuissa. Lam ei tiennyt kaikkea mitä hotelliin liittyi (rikoshistoriaa ym.), mutta piti hotellia "Kiinnostava paikkana". Sinänsä se on kiinnostavaa myös, että hän alitajuisesti piti "kiinnostavana" hotellia, joka on monella karulla tavalla kuuluisa, ja koitui hänenkin kohtalokseen. Mutta oli siis viehättynyt hotellista jo matkalle lähtiessään, eli tiesi hotellin, mutta ei sen karua mainetta.


"Hotellia lähellä olevan kirjakaupan myyjä Katie Orphan on kuvaillut kohtaamistaan Lamin kanssa.
– Hän oli ulospäinsuuntautunut, erittäin eloisa, erittäin ystävällinen, kun hän haki lahjoja perheelleen, Orphan kertoi CNN:n haastattelussa."

- Periaatteessa tämähän puhuisi itsetuhoisuutta vastaan, mutta kaksisuuntainen mielialahäiriö on toki ailahteleva. Miten äkkiä sitten Lammin mielialat olivat ennen vaihdelleet?

"Koska Elisa Lamin puhelinta ei ole löytynyt, ovat jotkut pohtineet, liittyisikö videolla näkyvä sekava käytös siihen, että hän on mennyt paniikkiin kadotettuaan puhelimensa."

- Aika pieni mahdollisuus, en nyt ole kuullut että kukaan olisi seonnut tai tullut itsetuhoiseksi, kun matkapuhelin katoaa. Olisihan hän voinut kadonneen liittymän sulkea, ja hankkia uuden.
Ennemminkin epäilyttää, koska kyllähän puhelin on se, jolla henkirikoksen tekijä pelkää, että se kertoo uhrin sijainnin ja voi vaikka sisältää tietoja surmaajasta. Tämä kohta (=puhelin ei löytynyt) viittaa kyllä paljon henkirikoksen suuntaan.

"Tapauksen kummalliset, lähes yliluonnolliset piirteet ovat antaneet tulta salaliitto- ja salaseurateoreetikoille. Liittyisikö Elisa Lamin kuolemaan jonkinlainen salaseura, joka on murhannut naisen riitin seurauksena?"

- Liioittelua, koska ei ole todisteita, että Lamin kummalliseksi arvioitu käytös olisi johtunut muusta kuin hissin toimimattomuudesta, kameroitten mahd.kuvaamattomuudesta sekä hänen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään.
Tosin hänen omituinen käyttäytymisensä saattoi tuoda myös epämääräistä seuraa, ja puhkaista jossakin "piilevässä psykopaatissa" halun tappaa. Sikäli, että omituinen käytös on jo valmiiksi häiriintyneelle mielelle ehkä aivan liikaa.

"Tiesikö Elisa Lam tästä projektista jotain sellaista, mitä ei haluttu leviävän laajalti? "

-Tuskinpa tiesi sellaista, jos ei ollut joku huipputason hakkeri ym., missään ei ole tälläisiä viitteitä ollut. Mutta voi olla, että taudin puhkeamisen myötä kuvitteli tietävänsä?

En siis näe, että taikausko ja yliluonnollinen tai salaseurat tai muukaan outo vainoaminen olisi tässä muuta, kuin monen mutkan "nettihörhöilyä" ...

6

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ELLE
      • Anonyymi

        Mitä ihmeellistä siinä oli sitte?


    • löydän1111

      Pitää tälläinen detalji tuoda esiin, että joidenkin tietojen mukaan vastaavanlainen vesitankin kansi painaa noin 15 - 20 kg. Joka ei ole ollenkaan mahdoton hennonkaan naisen avattavaksi, jos ei lukossa ole ollut.
      Lisäksi kannattaisi miettiä "psykoosikohtauksen kannalta" sitäkin, miten psykoottinen mieli järkeistää merkityksiä eri asioille. Tälläisen henkilön kohdallahan asiat voivat tuntua ja mennä ns.normaalisti tiettyyn pisteeseen. Mutta sitten jokin asia ei mene niin kuin normaalisti, joka sotkee hauraan mielen ja vie sen sitten täysin ennustamattomille tasoille. Tarkoitan, että esim.hissin toimimattomuus, saattoi olla psykoosin laukaissut tekijä Elisa Lamin kohdalla. Siinä hän itse luuli esim.että kaiken taustalla onkin salaliitto, ja että hissin toimimattomuus on tarkoitettu juuri häntä vainoamaan.
      On paikkoja joissa tuntuu tapahtuvat enemmän rikoksia, onnettomuuksia tai outoja asioita kuin muualla. Silti ei paikkaan pidä pidättäytyä liiaksi, se ei tuo mihinkään asiaan ratkaisua, paitsi jos järkeenkäyvästi osaisi selvittää sen, miksi tälläiset asiat tiettyyn paikkaan "kasaantuvat", kuten ilmeisestikin tähän kys.hotelliin. Mutta logiikka selvittää asioita kuitenkin paremmin, kuin paikan menneisyys. Lam ei edes paikan historiaan tosiaan tiennyt.
      Niin tai näin, niin mielestäni mediassa on eräitä seikkoja Lamin tapauksessa liioiteltu turhaan. Pitäisi ainakin erotella tiedetyt faktat ja täysin arvelupohjaiset tai jopa mielikuvitukselliset jutut, vaikkakin paikan historiaa voi kerrata, silti sitä ei pitäisi turhaan seuraaviinkaan tapauksiin sotkea !!

    • Anonyymi

      KUMMA JUTTU... MIKÄ LIENEE OLLUT TAUSTALLA. ITSE NÄIN TÄN YOUTUBESSA

    • Anonyymi

      Mielestäni Elisa Lam:in "kurkinta hissistä" voi hyvin selittyä silläkin, että haluaisi saada hissin liikkeelle. Jos arvellaan, että hissin liiketunnistimessa on häiriöitä, niin äkkinäisillä liikehdinnöillä, sen voisi joskus saada reagomaan ...

      Tosin tällä teorialle ei saada kuitenkaan vastausta sille, miksi ja miten Lam joutui vesitankkiin. Silti osa tapahtumista voi olla paljonkin luonnollisia, vaikka ne on voinut tulkita paranormaaliksi, jos vaikka "vainoharhoista" jne.kärsi ....

    • Anonyymi

      Yhden videon kommenteissa sanottiin että tämän tytön vanhemmat olivat kertoneet että tyttö saattoi saada hallusinaatioita jotka johtivat paniikkikohtauksiin. Vanhemmat myös kertoivat, ettei tyttö ollut syönyt lääkkeitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe