judoshiai.fi ja EU:n tietosuoja-asetus

0100111010011

Tietosuoja-asetus uhkaa viedä judo-tietokannan. Asian päälle ymmärtävien pitäisi nyt keskustella Erkki Jokikokon kanssa siitä, miten ja kenen resursseilla tietokanta voisi säästyä ja palvelu voisi jatkua? Erkki on tehnyt judon eteen valtavan työn. Toivottavasti sen tulokset eivät pääse katoamaan! Lisätietoa www.judoshiai.fi

63

2384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopasjoo

      onhan hän pitänyt judoshiaita joo, mutta samaan aikaan tehnyt valtavan paljon hallaa koko lajille ja myös muutamalle nuorelle urheilijan alulle. en jää kaipaamaan!

      • kfjfjxjkxkxk

        Toista mieltä


    • työtä

      Erkin Etelä Suomen judoon jättämän aukon paikkaaminen ei ole helppoa mutta tässä on kyse vain judoshiai inside tietokannan ja palvelun pelastamisesta. Tällaiset perustason kaikkia koskevat palvelut olisivat kai niitä mihin liiton pitäisi keskittyä?

    • eipäei

      Miten voi tehdä hallaa lajille pyörittämällä vuosikaudet aktiivisimpia nuoria judokoita hyödyttänyttä tehotiimitoimintaa harjoituksineen ja kisareissuineen? - Ei mitenkään. Haittaa ei näytä aiheutuneen myöskään Erkin valmennuksessa olleille. Hyvin näyttävät hänen treenaamansa nuoret miehet ja pojat pärjäävän. Oma arvaukseni on, että "paljon hallaa koko lajille" tarkoittaa kulisseissa puuhastelevan judoeliitiin kaunaa hyssyttelyyn taipumatonta toiminnan miestä kohtaan.

      • Haluankuulla

        Tätä minäkin mietin. Mitähän tuo valittaja itse on tehnyt judon eteen! Judoshiai on valtavan hieno työ.


    • Itkettää

      Ilman judoshiaita meillä ei olisi mitään...
      Hhahhaaa ja niin paskanen nauru, että perse repee!

      • Lässytys

        Vittu nyt se turpa kiinni. Juuri tämän takia kaikki on suomen judossa päin vittua ku jokainen joka edes yrittää tehdä lajin eteen jotain haukutaan.


    • Herätyys

      Tai tehdään joku ukko ylijumala, niin kuin ekisedästä on tehty.
      Juuri sen takia ei tule mitään.

    • Ihanokon

      Eki on tehnyt paljon hyvää. Ei ole mikään ukko ylijumala mutta on ollut monessa mukana ja saanut hyvää aikaan. Ei tarvitse palvoa, ei kannata haukkua. Enemmän me näitä työmyyriä kaivataan. Respect.

    • rtyjdhstgarfrsthdyf

      Jep. Hattu päästä Erkille.

      Nyt tarvittaisiin seuraava työmyyrä, joka hoitaa judoshiai insiden EU:n pölvästien vaatimaan kuntoon. Veikkaan että ongelmana ovat kaavioprintit (pdf) joista ei voi poistaa ketään. Uusien pykälien mukaan pitää saada tietonsa pyytämällä pois kaikista rekistereistä. Jos kaaviot pitäisi saada jossain muussa editoitavassa muodossa ulos, koodaamista riittää...

      Liitto voisi keskittyä vaikkapa tällaisiin palveluihin (eikä johtamiseen).

    • asdzxcqwe

      Liitolla ei taida olla semmoisia rahoja, että ton sais kuntoon. Softa-talo veloittaa noin 100€/h ja judoshian laittamien siihenkuosiin veisi useita viikkoja ellei kuukausia työtä. Ihan minimissään kymmeniä tuhansisa. Ei taida olla sellaista tuloylijäämää edellisvuosilta.

      liitossa pitäis rohkeasti nostaa jäsenmaksuja, että vois tälläisia palvelujakin kehittää. Mutta jos tuo tehdään skrätshistä uusiksi siihen yhden pienenkansallisen liiton resurssit riitä. Tarttis olla varmaan yhteistyö projekti useammna liiton kesken

    • tilastonikkari

      Luulisi tuohon löytyvän ratkaisun ilman että toimivaa tulostietokantaa tarvitsee romuttaa. Tulosten ja erilaisten henkilötietoja sisältävien tilastojen julkaisu kuuluu urheiluun. Jos nyt olemassa olevat tiedot on kerätty ja julkaistu voimassa olevien säädösten mukaan niin tuskin säädösmuutos edellyttää niiden pìilottamista. Uuden kerättävän datan osalta pitäisi tuo rekisterinpitovelvoite hoitaa kuntoon. Loogisinta olisi että judoliitto jonka alaisuudessa kilpailutoiminta järjestetään toimisi rekisterinpitäjänä. Ihan varmasti kaikessa tulosurheilussa nämä asiat jumpataan kuntoon ajan kanssa. Koska meillä on judoshiain muodossa hyvää ja kattavaa tietoa tarjoava tulos- ja tilastotietokanta olemassa kannattaisi siitä pitää kiinni. Suostumus henkilötietojen keräämiseen ja julkaisemiseen menee urheilussa jatkossakin aika lailla samoin vakiofraasein kuin nyt. Judoliitolla on varmasti tähän mietittynä vakioehtoja, jotka kilpailuun ilmoittautumalla tulee hyväksyneeksi.

    • asdzxcqwe

      ongelmaksi voi muodostua tuo "oikeus tulla unohdetuksi". Eli jos joku ilmoittaa että hänen kaikki tietonsa pitää hävittää niin sen pitää onnistua. Nyky systeemissä tätä ei varmaan ole otettu huomioon. Tottakai tän pitää olla liitonylläpitämä jos tällaista halutaan tai tarvitaan .

      Itse kisanjärjestäjänä pyytäisin luvan julkaisuun ja hävittäisin tulostiedot 6kk kisanjälkeen helpointa

      Ja se että ilmoittautumalla hyväksyt ei enää kelpaa. Pitää olla yksikäsitteisesti hyväksytty tietojen julkaiseminen. Ei se tietysti ole muutakuin yksi tiksutettava poksi sinne kaavakkeeseen.

    • huolestunut

      Tässä asiassa oikeat toimintatavat eivät selvästikään ole millään tavalla vielä muotoutuneet saati vakiintuneet. Kumpa nyt ei vaan hätiköitäisi ja tuhottaisi sellaista arvokasta tietoa, jonka takaisin kerääminen on tulevaisuudessa mahdotonta.

      • eihätäillä

        Just näin. Nyt kannattaisi rauhassa katsoa vaikka miten muut lajit näitä kysymyksiä ratkoo. Esim pallopeleissä on pistepörssit ja yleisurheilussa lajitilastot, jotka eivät varmasti häviä minnekään tietosuoja-asetuksesta huolimatta.


    • asdzxcqwe

      Vaatimukset ovat selvillä ja judoshiaista tiedetään ettei se täytä vaatimuksia. Se on ihan helppo tietää. Ja sakot joita voi saada, on sitä luokkaa ettei kukaan yksityishenkilö voi ottaa tuommoista riskiä.

      Eli EJ:n asemassa itsekkin painaisin delete-nappulaa. Ellei joku asiasta huolestunut ilmoittaudu vastuulliseksi rekisterin omistajaksi ja vastuuhenkilöksi

      • aregssfd

        Tässä juuri on se pointti. Liitto voi kantaa vastuun mahdollisista sakoista. Kukaan yksityishenkilö ei sellaista ilmaiseksi tee.


      • asdzxcqwe

        "Lower level
        Up to €10 million, or 2% of the worldwide annual revenue of the prior financial year, whichever is higher, shall be issued for infringements of:"

        ei riitä yhdenkään yhdistyksen rahkeet. Toki noissa tulee varmasti ensinvaroitus. Mutta en liitossakaan ottaisi tuollaista riskiä


    • Pikkuhiljaa

      Hienoa kun meidän oma liitto on asiasta tiedottanut loistavasti. Mutta selvennetään täällä tilannetta. Seuroilla ei passiivinen lupa riitä (sähköposti tai ilmoitus, että osallistumalla suostut...) vaan tarvitaan aktiivinen lupa eli rasti ruutuun ilmoittautumislomakkeeseen, että suostumalla tietojen käsittelyyn... sekä rekisteriseloste.

      Olympiakomitea on tehnyt urheilun ajankohtaisen käytännesäännön, jossa ratkaistaan tilastojen ylläpito. Odottaa vielä lausuntoa. Tätä julkaisua odotellessa...

    • Tilastojaa

      GDPR:ssä on poikkeus tilastoja varten.

      • hjokinen

        Minäkin luulin, että tilastot yleisesti ovat poikkeus, mutta kysymys onkin siitä, että voidaan kertoa vaikkapa kilpailijoiden keskimääräinen pituus. Yksittäiseen henkilöön liittyviä tietoja ei saa julkaista ilman lupaa.


    • PalveluaLiitostaKiitos

      Onko uutisia? Mitä judoliitto on tekemässä judoshiai inside tietokannan ja palvelun säilyttämiseksi?

      • asdzxcqwe

        Mitä liitto muka voisi tehdä? Tuollaista palvelua jos halutaan se pitää kyllä aloittaa alusta tän uuden lainsäädännön aikana ja tehdä alusta asti sellaiseksi että vaatimukset täyttää. Ja sitten se maksaa. Liitto ei voi pyörittää tuollaista palvelua vapaaehtoisvoimin koska se jääisi sitten hunningolle

        Sen verran paljon softaa olen eläessäni tehnyt en lähtis näin isoja muutoksia vanhaan softaan pulttaamaan kiinni. siellä on paljon sellaisia ratkaisuja joissa ei ole ajateltu että tämmöinen vaatimuskin tullaan joskus esittämään

        Toki liiton kuuluisi - jos kenenkään - tuollainen palvelu tuottaa. Mutta sitten pitää laittaa rahat yhteen jonoon ja tarpeet toiseen ja katsoa mihin riittää.


      • rsetdfghdrtdgf

        Ei käyttäjiä tietenkään kiinnosta millä softalla (uudella tai vanhalla) palvelu tuotetaan, mutta tietokanta ja statistiikkaa tuottava palvelu olisi tarpeen olla jatkossakin. Olisi todella sääli jos tämän vuosikymmenen kilpailijakohtaiset judotiedot katoaisivat.


    • puurotjavellitsekaisin

      Siis mikä on "judoshiai inside" ja mikä status sillä on?
      Kuka tahansa yksityishenkilö tehköön ihan millaisa "insaideja", webbisivuja tai tubetuksia jatkossakin vapaassa demokratiassa niinkuin huvittaa. Ei ne kuulu SJuL piiriin millään lailla. Tekijä vastaa kuitenkin aina tekemisistään - eikös niin.

      • Lllllöööö

        Judoshiai insidesta löytyy suomalaisten keskinäisistä otteluista tilastot ja se on tosi mielenkiintoinen. Jos se vaan on mahdollista säilyttää vaikka SJuL in avulla nii säilytetään!


      • sdrgfhggsddf

        Judoshiai inside kertoo ottelijoiden statistiikat ja kilpailujen tulokset. Se on ainutlaatuinen ja hyvä palvelu judon sidosryhmille ja judokoille. Judoliiton tehtävä kai on – tai ainakin sen pitäisi olla – tuottaa hyvää palvelua judokoille?

        Nimimerkki "puurotjavellitsekaisin": En tiedä mihin viittaat statuksella? Kaikenlaisilla statuksilla on judossa liian suuri rooli.


    • lktrgf

      puurot javellit sekaisin. Selvä Lehdeksen kommentti.

      • puurotjavellitsekaisin

        Ei ole "puurotjavellitsekaisin" Pekka vaan minä. Älkääkä aina arvostelko. Asiallisen jämäkästi on ainakin minun mielestä hoitanut hommansa, joten hieman "respectiä", please.


      • pekkahansesiinä
        puurotjavellitsekaisin kirjoitti:

        Ei ole "puurotjavellitsekaisin" Pekka vaan minä. Älkääkä aina arvostelko. Asiallisen jämäkästi on ainakin minun mielestä hoitanut hommansa, joten hieman "respectiä", please.

        Pekkahan se siinä :) Jämäkästi?


      • Taioletpekka
        puurotjavellitsekaisin kirjoitti:

        Ei ole "puurotjavellitsekaisin" Pekka vaan minä. Älkääkä aina arvostelko. Asiallisen jämäkästi on ainakin minun mielestä hoitanut hommansa, joten hieman "respectiä", please.

        Et mitä ilmeisemmin tiedä asioista mitään.


      • pekkahansesiinä
        Taioletpekka kirjoitti:

        Et mitä ilmeisemmin tiedä asioista mitään.

        Pekka hoi


      • judoonpaskalaji

        Kyllä on sairasta jengiä täällä huutelemassa. Mitä v...tua te sitä liittoo dissaatte? tuleeko siitä jotenkin parempi olo kun itse saa liian vähän aikaan vai minkä takia kiristää vanne päätä?


    • tilastojatilastoja

      Ei taida tietosuojavaltuutettua urheilutulokset ja -tilastot ammatillisessa mielessä juuri kiinnostaa, mutta hyvähän se olisi että henkilötietojen käsittely menisi säännösten mukaan. Judoshiain kilpailijatiedot on niin kuin sähköinen judopassi, mutta julkinen sellainen ja enemmän tietoa sisältävä. Oikein hyvä tietokanta, joka toivottavasti säilyy.

      • AmmatillisestiKiinnostun

        Kyse ei ole tietosuojavaltuutetun aktiivisuudesta tai ammatillisesta kiinnostuksesta, vaan yksittäisestä henkilöstä tai lapsen / nuoren huoltajasta, joka haluaa tehdä kiusaa. Ja saada, ehkä, jotain taloudellista hyötyä.

        Henkilökohtaisesti en ottaisi tätä riskiä. Asia on syytä ottaa vakavasti.


      • nlmdsh
        AmmatillisestiKiinnostun kirjoitti:

        Kyse ei ole tietosuojavaltuutetun aktiivisuudesta tai ammatillisesta kiinnostuksesta, vaan yksittäisestä henkilöstä tai lapsen / nuoren huoltajasta, joka haluaa tehdä kiusaa. Ja saada, ehkä, jotain taloudellista hyötyä.

        Henkilökohtaisesti en ottaisi tätä riskiä. Asia on syytä ottaa vakavasti.

        Totta tuo. Kun tiedot näkyy niin näkyy myös niille jotka hakee valituksen ja prosessin aihetta kaikesta.


    • hthththththt

      Äsken printtailin omat ja lasteni ottelut judoshiaista. Aika monen seuran FB-palstalla on ollut tästä aiheesta muistutus. Harmittaa kyllä tämä asia, mutta tuleepa jatkossa judopassia pidettyä paremmin yllä. Paluu menneisyyteen tämä kyllä on.

    • OeEe

      Silloin kun itse kilpailin, ne voitettujen vastustajien nimet vaan mystisesti ilmestyi sinne passiin toimitsijoiden toimesta :). Siihen tässä varmaan ollaan nyt takaisin menossa... Olisi tämä kyllä harmi jos kerätyt ottelutiedot, tilastot yms menetetään näin.

    • muutama_henkilö_vaihtoon

      Kiitos liiton toiminnanjohtajalle ja hallitukselle, kun otti asian hoitaakseen ja pelasti judotieto historia säilymisen. Jo aikaisemmin päästettiin kaikki Mehtosen tieto poistumaan ja nyt Jokikokon. Voi vi...

      Keskittykää olennaiseen, eikä pelkästään lobbaamaan kavereitanne hyville viroille !!!

    • TankilleReset

      Judoshiain tietokannan turvaaminen osui Tankin pj-kaudelle. Kyseinen tieotokanta on laajimpia Suomen judon historian dokumentaatioita ja näin ollen sen turvaaminen pj:n tärkein tehtävä. Kyllä Tankki tämän ymmärtää ja on varmasti tehnyt riittävät turvaamistoimenpiteet.
      Hyvä Tankki!

    • Surullinencasetapaus

      Oikeasti. Moinen tietokanta tulee pelastaa. Älkää vaan painako reset nappulaa ja tuhotko moista. Aikalisä ja selvitystyö, miten voidaan säästää. Tuskin kukaan judokoista, jotka listoilla ovat, haluavat poistaa tietojaan. Sivutolle joku paikka, jonne voi ilmoittaa oman suostumuksen moisille tiedoille. Itse ainakin valmis antamaan oman suostumuksen. Olisin valmis jopa jonkinasteista korvausta maksamaan moisen tietokannan ylläpidosta. Tehkää nyt jotakin, kellä valta on.

      • Tietoamuistajärjestöistä

        Ja onko esim. liitto tiedustellut, miten toiset urheilujärjestöt menettelevät asian suhteen?


      • tietosuojaan

        Kilpaurheilu on täynnä julkaistavaksi kerättävää henkilöön liitettävää dataa. Tulosten lisäksi on ennätystilastot, kausitilastot, pistepörssit ym. Nämä eivät tule häviämään mihinkään. Toivon, että judo ei tässä asiassa palaa aikaan kynä ja paperi. Judoshiaita on voinut pitää judokan CV::nä, josta hyvin näkyy aktiivisuus ja onko judo oikeasti toiminut. Hyvin luotettava tietolähde kertomaan judokan osaamisen tasosta, älkää ihmeessä hävittäjä.


      • aergrtdf

        Se täytyy hävittää, jos joku muu kuin vapaaehtoisesti palvelun luonut yksityishenkilö ei ota vastuuta rekisteristä ja mahdollisista sakoista. Nyt olisi Liitolla toiminnan paikka.


    • kiitosEki

      Kiitos Ekille todella loistavasta sivustosta ja valtavasta vaivasta Suomen judon eteen.
      Liiton juhlissa tuli ansiomitalit ja tunnustukset aika paljon pienemmällä työllä.

      • KiittiErkki

        Jep. Erkki Jokikokolle suuri kiitos. Verkkopalvelun lisäksi Erkki on kasvattanut ja innostanut ison joukon judokoita ja ennen kaikkea urheilijoita.


    • KiitosKiitosjoetukäteen

      ÄLÄ ELI TUHOA.OTA NETISTÄ VAAN POIS JA SEURATAAAN MITEN MUUT URHEILUTILASTOJEN PITÄJÄT TOIMIVAT.EIKÖS?

    • EpätietoinenEspoosta

      Miksi kisoihin ilmottautuneiden nimet ym on vielä näkyvillä , eikö tämä tietosuojapaska koske niitä ?

      • Kkivööröä

        Ne nimet ei ole Judoshiain rekisterissä. Judoshiaista on linkki Judoliiton rekisteriin. Se onko se GDPR mukainen on sitten toinen juttu. Ei ole liitolta tullut tietosuojaselostetta.


      • asdzxcqwe

        tietosuojaselostetta ei tarvita. Pitää tarvittaessa osata kertoa mitä on tallennettu ja miksi. eiköhän liitolla löydy sellainen entisestään. Kisan osallisuja listat ja tulokset on toiminnan kannalta välttämättömiä joten sen takia perusteltuja

        Ja liitto varmasti odottaa että SUL&Olympia komite vuoden loppuunmennessä julkaisee urheilu käytännesäännöstön


    • Ekiiiiiiiii

      Ekìiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!••

    • Ekisetätodellakin

      Hei, herätkää. Eki oli muutaman hassun vuoden mukana judotouhussa.
      Palkitut olleet vuosikymmeniä!

    • Vähäntolkkua

      Eki on ollut mukana kauemmin kuin useimmat palkitut. Lisäksi Eki on tehnyt tunteja judon eteen enemmän 15 vuodessa kuin monet viidessäkymmenessä. Olen minäkin ollut judossa pitkään, mutta tunteja on vähän ja se ratkaisee.
      Joo, Eki on monesti veemäinen mies, mutta sen verran pitää löytyä kanttia, että tunnustaa sen ansiot.

    • TheEnd

      The End

      • Toivotaan

        Toivottavasti, näillä vesseseillä on vaan tapana palata takasin hämmentään.


    • Ggggggttttt

      Ekille raitavyö, osaa tekniikan ja kova kisailija

    • Ekivssanna

      Missä esim. Pyykösen meriitit?

      • meriiitit

        Sehän on maajoukkue judokan valmentaja.


    • dan

      Dankolleegion rekisteri. Onko direktiivin mukainen?

    • rikotaankolakia

      Jos Judo Shiai tulospalvelu oli "laiton" ja se poistettiin, niin miten se eroaa Liiton vastaavasta.

      Onko siis Liiton tulospalvelu laiton?

      • Kumpikaan tietokanta ei ollut sinällään laiton.

        Kummankin kohdalla sama GDPR:n tuoma perusongelma: "oikeus tulla unohdetuksi".
        Yksittäisen kilpailijan tietojen poistaminen vaatii huomattavan määrän (tunteja per kilpailija) käsityötä.

        Käytännössä unohtamista voisi edes kuvitella automatisoivansa jos joka ainoasta kisasta olisi alkuperäinen tietokanta tallessa jolloin judoshiai-ohjelmassa voisi vaihtaa kilpailijan nimen vaikka N.N:ksi ja ajaa tulosteet uudestaan.

        Koska Erkille ei kukaan tästä työstä mitään maksa, mutta mahdolliset sanktiot GDPR:n noudattamattomuudesta kuitenkin hänelle lankeaisivat, ei vaihtoehtoja paljon jää.


    • Asioillaontapanajärjes

      Toivottavasti Erkki kuitenkin pitää tuloksia jossain jemmassa. Jos vaikka kansalaiskeräykselllä saataisiin kasaan sen verran rahulia, että moinen voitaisiin toteuttaa. On sen verran hienoa tilastoa ollut. Onko kukaan tietoinen, miten muissa urheilulajeissa asia on ratkaistu?

    • EnlaitanimeäkoskaGDPR

      Vielä vähän lisää tietosuojaa, niin saadaan anonyymit olympialaiset!
      Prkl tätä järjen köyhyyttä...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe