Ylämyllyn kiertoliittymä

kuskaaja

Olen parin kuukauden aikana saanut todistaa vakavan monta kertaa, että liperiläiset (?) eivät osaa liikennesääntöjä ns. kiertoliittymässä, joka on siinä vanhan Ylämyllyn ja Liperin kirkolle johtavan tien "risteyksessä". Poikkeuksetta olen joutunut jarruttamaan ja joskus todella lujaakin, kun auto kaahaa minusta oikealta liittymään. Itse olen siis ollut liittymässä jo kahden tieaukon verran eli kokonaan ympyrässä. Pari kertaa on ollut tipalla, että perässäni ajava on päätynyt autoni peräosaan, mutta toistaiseksi on vältytty kosketuksilta.
Opetelkaa hyvät ihmiset liikennesäännöt ajanmukaiseen kuntoon. Ikävä kertoa, että nämä haasteellisimmat tilanteet ovat enimmäkseen olleet ikämiesten tai nuorten naisten aiheuttamia.
Onni, että pian loppuvat Liperissä käyntini ja pääsen taas entiseen kotikaupunkiini, jossa on jo opittu ajamaan näissä kiertoliittymissä.

29

476

Vastaukset

 • Jäi hiukan epäselväksi mitä halusit kertomuksellasi sanoa, mikä ongelma? Ilmeisesti olet säikkynyt toisia autoilijoita. Näin se vaan on, että harvoin siellä liikenteessä saa ihan yksikseen ajella. Yhteispelillähän se sujuu, vai miten se meni.

  • Jos on jo kiertoliittymän sisällä, niin kenelläkään ei ole oikeutta tulla eteen. Lue liikennesääntösi perusteellisemmin.


 • Tietysti oikealta tulevat voivat ajaa ensin. Johan se opetettiin autokoulussakin ja kun on oikeanpuoleinen liikenne.

  • Se, joka ajaa jo kiertoliittymässä/liikenneympyrässä niin sitä väistetään. Ei ne turhaan kärkikolmiot ole siinä kiertoliittymän vieressä.


 • Sanosin puusilmäselle jotta väistetään jos tulee oikealta kun oikealta tulevia väistetään meillä Suomessa kun on oikean puolinen liikennekulttuuri. Ruotsissa oli vasenpuolinen ja huomasivat Suomen mallin paremmaksi.

  • Ainahan sitä "liperinautomies" voi kokeilla oman autonsa sekä rahapussinsa kestävyyttä. Nyt oli aiheena kiertoliittymän säännöt. Kuvittele tilanne että, olen autolla ajamassa kiertoliitymässä ja itse ajat minun autoon kolarin niin, olen varma siitä asiasta että, jotta sinä joudut maksumieheksi.


 • Suurin osa siinä kyläpahasessa ei osaa ajaa kiertoliittymää oikein. Ei osata käyttää vilkkua poistuessa ja parhaimmat pitää vilkkua vasemmalle ajaessa liittymässä. Ja mitä tekee mopokersat, niin toivottavasti paha karma seuraa noita tolloja ja antaa opetuksen.

 • Vanhojen parrujen kannattaisi liikennesääntöjen lisäksi opetella käyttämään vaikka AJOvaloja. EI siis pelkkiä sumuvaloja sillä shampanjanvärisellä Octaviallaan kinnatessa. Ja muistetaan myös se että kun 40km/h aluerajoitusalue loppuu, niin sitten on normaali taajama-alueen nopeusrajoitus, eli 50km/h, ellei toisin osoiteta. Eli jos ette ajele sitä kolmeakymppiä niin teitä ei tarvitsisi ohittaa, niin teille ei tule paha mieli ja vilkuttele sitten pitkiä valoja perään. Ette ole yksin liiketeessä niin otetaan muutkin huomioon.

 • Onko liperiläisellä uponnu kaikki velkarahat siihen bmw-kulkineeseen kun pelkäät shellin vieressä olevaa peltipoliisia?
  Jos siihen pitää sillä vanhalla kukkapenkkimaasturilla hiljentää kuuteenkymppiin ihan napakasti jarruttaen, niin mitäpä lottoat mitä tapahtuu 80km/h-alueella koko autoletkalle joka perässäsi tulee?
  VINKKI: Käytä vaikka jotain puhelimen sovellusta jossa näkyy peltipoliisit ja oma nopeus, niin et aiheuta liikenteessä vaaratilanteita muille autoilijoille!
  ...ennenkuin joku mussuttaa asiasta, niin ennen tuota turhaa jarruttelua, turvavälit oli kunnnossa.

  • Saman asian olen huomannut. Toinen asia joka laittaa vituttamaan on se hiton matellu risteysalueilla kun ei saatana osata päättää, että meneekö vaiko ei. Jos ette uskalla ajaa autolla niin siirtykää julkisiin tai menkää kävellen.


 • Yhdyn sanallisesti edellisiin. Mikä teitä liperiläisiä oikein vaivaa kun ette osaa edelleenkään ajaa sitä kiertoliittymää oikein? Ei luulis olevan hankalaa väistää liittymässä olijaa ja laittaa vilkku päälle poistuessa, vai onko? Näyttää olevan.

  • Mikä se ylämyllyläisiä vaivaa kun kiertoliittymästä pitää tehdä ongelma?


 • Huomio liperiläiset! Ei ole pakko ajaa tuon vaikean kiertoliittymän kautta. Kuopion tielle on yhteys myös Käsämässä. Sinne on Liperin kylältä tieyhteys.

 • Tuohon liikenneympyrään tarvitaan liikennevalot jotta se tulee turvalliseksi. Olisi syytä olla Liperissäkin liikenevalot kun niitä on paljon muuallakin.

  • Ja lisäksi pitäisi pitää hermot hallinnassa. Jos tuntee liikennekäyttäytymisen ei luulisi olevan ongelmia.


 • Liperiläiset taitaa olla vähän yksinkertaista porukkaa :D

 • Minä alan ajamaan kiertoliittymää oikein urakalla ja oottelen niitä tolloja jotka tyrkkää kolmion takaa eteen. Sittempä sovitellaan kuka on oikeassa. Ite käytän vilkkuja kun poistun liittymästä. Tympii itseänikin tuo kuskien käyttäyminen liikenteessä. Olenhan itse ylivertainen kuljettaja!

 • Liperissä ne näköjään liikennesäänötkin on omat ja autokoulut erilaiset kuin muualla.

  Kyllähän se on aina ollut silleen että liikenneympyrään tulija väistää aina ympyrässä jo ajavaa, siihenhän velvoittaa jo liikenneympyrään tulevia kärkikolmiotkin, jos niitä joutaa katselemaan. Ihan sama vaikka tulikin oikealta, urpot!

  Suomeksi sanottuna liikenneympyrässä jo olevalla on etuajo-oikeus ympyrään tulevaan nähden. Mutta jos ette usko niin voittehan tuon aina koeponnistaa käräjillä, antakaa kolista vaan!

  Siinä on se hyvä puoli että ympyrässä jo ajava saa vanhastakin romustaan hyvän "romutuspalkkion" ympyrässä kylkeen tulevan pölhön piikkiin.

 • Jos siinä on auton mentävä väli niin siihen mennään... ei jäädä tien tukos oottamaan ...

 • Minulla ei siinä kiertoliittymästä eikä muissakaan ole ollut mitään ongelmaa . Ylämyllyläisillä tuntuu ongelmia riittävän. Mikä lie se oikea ongelma.

 • Minullakaan ei ollut tänään siinä liikenneympyrässä ongelmaa kun kaikki liperiläiset olivat siihen aikaan kotonaan syömässä tai iltapäivätorkuilla.

 • Joku voisi kertoa seudulla autoileville myös mitä tarkoittaa ryhmittyminen, esim ko. ympyrästä Kuopiontielle mennessä. Olkoonkin ettei sitä ole ymmärtänyt edes tien suunnittelija.

 • Kielletään liperi ja varsinkin sen mopokersat.
  Odotellaan millon joku idiootti ajaa shellin oven edessä jonkun asiakkaan päälle...

 • Sama kuin joensuussa, kenellä on kovin vauhti ympyrään tullessa sillä on etuajo-oikeus. Itä-suomalainen aivovamma

 • Liperiläiset voisivat mainiosti ruveta käyttämään Joensuuhun mennessään vanhaa Kuopiontietä. Ja samaa väylää myös länteen päin ajaessaan. Tällöin ei tulisi tarvetta ajaa vaikean liikenneympyrän kautta.
  Tuota vaativaa ympyräajoa voisi sitten harjoitella ennen aamulypsyä tai iltalypsyn jälkeen jolloin liikenne ympyrässäkään ei ole luultavasti liiallista.

  • Eikös se ole niin, että jos aikoo Liperistä vanhalle tielle itään tai länteen, niin tuon Ylämyllyn kiertoliittymän kauttahan sinne on mentävä. Mistäpä sinne vanhallekaan tielle muualta menisi, entäs sitten?


 • Niinkö? Kyllä sitten on tutkittava noita pienempiä teitä ennen tuota kirottua kiertoliittymää. Tietysti jos siihen saisi liikennevalot niin voisi auttaa.

  • Jospa siihen kiertoliittymään tulisi poliisi ohjaamaan liikennekääyttäytymistä ja vähän muutakin.


 • Voisko tuon kiertoliittymän purkaa ja kaupata kaupuntilaisille. Osattas ajaa siinä risteyksessä ja kaupuntilaiset tumtuu tarvihtevan koko ajan lisää nuita kierukoita.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.