Ylämyllyn kiertoliittymä

kuskaaja

Olen parin kuukauden aikana saanut todistaa vakavan monta kertaa, että liperiläiset (?) eivät osaa liikennesääntöjä ns. kiertoliittymässä, joka on siinä vanhan Ylämyllyn ja Liperin kirkolle johtavan tien "risteyksessä". Poikkeuksetta olen joutunut jarruttamaan ja joskus todella lujaakin, kun auto kaahaa minusta oikealta liittymään. Itse olen siis ollut liittymässä jo kahden tieaukon verran eli kokonaan ympyrässä. Pari kertaa on ollut tipalla, että perässäni ajava on päätynyt autoni peräosaan, mutta toistaiseksi on vältytty kosketuksilta.
Opetelkaa hyvät ihmiset liikennesäännöt ajanmukaiseen kuntoon. Ikävä kertoa, että nämä haasteellisimmat tilanteet ovat enimmäkseen olleet ikämiesten tai nuorten naisten aiheuttamia.
Onni, että pian loppuvat Liperissä käyntini ja pääsen taas entiseen kotikaupunkiini, jossa on jo opittu ajamaan näissä kiertoliittymissä.

67

1931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otso

      Jäi hiukan epäselväksi mitä halusit kertomuksellasi sanoa, mikä ongelma? Ilmeisesti olet säikkynyt toisia autoilijoita. Näin se vaan on, että harvoin siellä liikenteessä saa ihan yksikseen ajella. Yhteispelillähän se sujuu, vai miten se meni.

      • kuskaajataas

        Jos on jo kiertoliittymän sisällä, niin kenelläkään ei ole oikeutta tulla eteen. Lue liikennesääntösi perusteellisemmin.


    • liperinautomies

      Tietysti oikealta tulevat voivat ajaa ensin. Johan se opetettiin autokoulussakin ja kun on oikeanpuoleinen liikenne.

      • puusilmät

        Se, joka ajaa jo kiertoliittymässä/liikenneympyrässä niin sitä väistetään. Ei ne turhaan kärkikolmiot ole siinä kiertoliittymän vieressä.


      • Anonyymi

        No ei liikenneympyrään oikealta tulevalla ole etuajo-oikeus! Kun ympyrään tullessa on kolmiot!


    • liperinautomies

      Sanosin puusilmäselle jotta väistetään jos tulee oikealta kun oikealta tulevia väistetään meillä Suomessa kun on oikean puolinen liikennekulttuuri. Ruotsissa oli vasenpuolinen ja huomasivat Suomen mallin paremmaksi.

      • puusilmät

        Ainahan sitä "liperinautomies" voi kokeilla oman autonsa sekä rahapussinsa kestävyyttä. Nyt oli aiheena kiertoliittymän säännöt. Kuvittele tilanne että, olen autolla ajamassa kiertoliitymässä ja itse ajat minun autoon kolarin niin, olen varma siitä asiasta että, jotta sinä joudut maksumieheksi.


      • Anonyymi

        Ympyrään tulijoille on kolmiot!


    • JohnLiberi

      Suurin osa siinä kyläpahasessa ei osaa ajaa kiertoliittymää oikein. Ei osata käyttää vilkkua poistuessa ja parhaimmat pitää vilkkua vasemmalle ajaessa liittymässä. Ja mitä tekee mopokersat, niin toivottavasti paha karma seuraa noita tolloja ja antaa opetuksen.

    • OttaaAivoon

      Vanhojen parrujen kannattaisi liikennesääntöjen lisäksi opetella käyttämään vaikka AJOvaloja. EI siis pelkkiä sumuvaloja sillä shampanjanvärisellä Octaviallaan kinnatessa. Ja muistetaan myös se että kun 40km/h aluerajoitusalue loppuu, niin sitten on normaali taajama-alueen nopeusrajoitus, eli 50km/h, ellei toisin osoiteta. Eli jos ette ajele sitä kolmeakymppiä niin teitä ei tarvitsisi ohittaa, niin teille ei tule paha mieli ja vilkuttele sitten pitkiä valoja perään. Ette ole yksin liiketeessä niin otetaan muutkin huomioon.

      • Anonyymi

        Oletko idiootti? Skodassa on halogeeni päiväajovalot sumareitten vieressä. Jos noin ihmetyttää niin katso peilistä ja huomaat ettei takavalot pala eli ei ole parkit ja sumarit kyseessä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko idiootti? Skodassa on halogeeni päiväajovalot sumareitten vieressä. Jos noin ihmetyttää niin katso peilistä ja huomaat ettei takavalot pala eli ei ole parkit ja sumarit kyseessä.

        Elekee suotta hermostua! Tämmöiset on esikaupunkialueen tyypilliset liikenneongelmat. On helppo alueen rakenteen takia kehittyä vaikka mitä kummia ajopolkuja, sekä aivoituksiakin.


    • MB_E

      Onko liperiläisellä uponnu kaikki velkarahat siihen bmw-kulkineeseen kun pelkäät shellin vieressä olevaa peltipoliisia?
      Jos siihen pitää sillä vanhalla kukkapenkkimaasturilla hiljentää kuuteenkymppiin ihan napakasti jarruttaen, niin mitäpä lottoat mitä tapahtuu 80km/h-alueella koko autoletkalle joka perässäsi tulee?
      VINKKI: Käytä vaikka jotain puhelimen sovellusta jossa näkyy peltipoliisit ja oma nopeus, niin et aiheuta liikenteessä vaaratilanteita muille autoilijoille!
      ...ennenkuin joku mussuttaa asiasta, niin ennen tuota turhaa jarruttelua, turvavälit oli kunnnossa.

      • hitonriisikupit

        Saman asian olen huomannut. Toinen asia joka laittaa vituttamaan on se hiton matellu risteysalueilla kun ei saatana osata päättää, että meneekö vaiko ei. Jos ette uskalla ajaa autolla niin siirtykää julkisiin tai menkää kävellen.


      • hitonriisikupit kirjoitti:

        Saman asian olen huomannut. Toinen asia joka laittaa vituttamaan on se hiton matellu risteysalueilla kun ei saatana osata päättää, että meneekö vaiko ei. Jos ette uskalla ajaa autolla niin siirtykää julkisiin tai menkää kävellen.

        HUOM! ei näytä kovin turhalta keskustella tästä!


    • PellossakoKasvanut

      Yhdyn sanallisesti edellisiin. Mikä teitä liperiläisiä oikein vaivaa kun ette osaa edelleenkään ajaa sitä kiertoliittymää oikein? Ei luulis olevan hankalaa väistää liittymässä olijaa ja laittaa vilkku päälle poistuessa, vai onko? Näyttää olevan.

      • Anonyymi

        Mikä se ylämyllyläisiä vaivaa kun kiertoliittymästä pitää tehdä ongelma?


    • joensuuunpoika

      Huomio liperiläiset! Ei ole pakko ajaa tuon vaikean kiertoliittymän kautta. Kuopion tielle on yhteys myös Käsämässä. Sinne on Liperin kylältä tieyhteys.

      • Tarkistakaapa kartasta! Mitä yhteyksiä oikeasti on.


    • tarvettaLiikennevaloista

      Tuohon liikenneympyrään tarvitaan liikennevalot jotta se tulee turvalliseksi. Olisi syytä olla Liperissäkin liikenevalot kun niitä on paljon muuallakin.

      • Anonyymi

        Ja lisäksi pitäisi pitää hermot hallinnassa. Jos tuntee liikennekäyttäytymisen ei luulisi olevan ongelmia.


      • Pitää paikkansa, että kauppakeskus aiheuttaa ympyräjärjestelyn vanhentumisen ratkaisuna. Mutta vaarallisten risteysten merkki oli ennen käyttökelpoinen. Miten lie nykyään?

        Tervetuloa Pohjois-Karjalan ainoaan aitoon yökerhoon Ylämyllyn Shellille.


    • Anonyymi

      Liperiläiset taitaa olla vähän yksinkertaista porukkaa :D

    • Anonyymi

      Minä alan ajamaan kiertoliittymää oikein urakalla ja oottelen niitä tolloja jotka tyrkkää kolmion takaa eteen. Sittempä sovitellaan kuka on oikeassa. Ite käytän vilkkuja kun poistun liittymästä. Tympii itseänikin tuo kuskien käyttäyminen liikenteessä. Olenhan itse ylivertainen kuljettaja!

    • Anonyymi

      Liperissä ne näköjään liikennesäänötkin on omat ja autokoulut erilaiset kuin muualla.

      Kyllähän se on aina ollut silleen että liikenneympyrään tulija väistää aina ympyrässä jo ajavaa, siihenhän velvoittaa jo liikenneympyrään tulevia kärkikolmiotkin, jos niitä joutaa katselemaan. Ihan sama vaikka tulikin oikealta, urpot!

      Suomeksi sanottuna liikenneympyrässä jo olevalla on etuajo-oikeus ympyrään tulevaan nähden. Mutta jos ette usko niin voittehan tuon aina koeponnistaa käräjillä, antakaa kolista vaan!

      Siinä on se hyvä puoli että ympyrässä jo ajava saa vanhastakin romustaan hyvän "romutuspalkkion" ympyrässä kylkeen tulevan pölhön piikkiin.

    • Anonyymi

      Jos siinä on auton mentävä väli niin siihen mennään... ei jäädä tien tukos oottamaan ...

    • Anonyymi

      Minulla ei siinä kiertoliittymästä eikä muissakaan ole ollut mitään ongelmaa . Ylämyllyläisillä tuntuu ongelmia riittävän. Mikä lie se oikea ongelma.

    • Anonyymi

      Minullakaan ei ollut tänään siinä liikenneympyrässä ongelmaa kun kaikki liperiläiset olivat siihen aikaan kotonaan syömässä tai iltapäivätorkuilla.

    • Anonyymi

      Joku voisi kertoa seudulla autoileville myös mitä tarkoittaa ryhmittyminen, esim ko. ympyrästä Kuopiontielle mennessä. Olkoonkin ettei sitä ole ymmärtänyt edes tien suunnittelija.

    • Anonyymi

      Kielletään liperi ja varsinkin sen mopokersat.
      Odotellaan millon joku idiootti ajaa shellin oven edessä jonkun asiakkaan päälle...

    • Anonyymi

      Sama kuin joensuussa, kenellä on kovin vauhti ympyrään tullessa sillä on etuajo-oikeus. Itä-suomalainen aivovamma

    • Anonyymi

      Liperiläiset voisivat mainiosti ruveta käyttämään Joensuuhun mennessään vanhaa Kuopiontietä. Ja samaa väylää myös länteen päin ajaessaan. Tällöin ei tulisi tarvetta ajaa vaikean liikenneympyrän kautta.
      Tuota vaativaa ympyräajoa voisi sitten harjoitella ennen aamulypsyä tai iltalypsyn jälkeen jolloin liikenne ympyrässäkään ei ole luultavasti liiallista.

      • Anonyymi

        Eikös se ole niin, että jos aikoo Liperistä vanhalle tielle itään tai länteen, niin tuon Ylämyllyn kiertoliittymän kauttahan sinne on mentävä. Mistäpä sinne vanhallekaan tielle muualta menisi, entäs sitten?


    • Anonyymi

      Niinkö? Kyllä sitten on tutkittava noita pienempiä teitä ennen tuota kirottua kiertoliittymää. Tietysti jos siihen saisi liikennevalot niin voisi auttaa.

      • Anonyymi

        Jospa siihen kiertoliittymään tulisi poliisi ohjaamaan liikennekääyttäytymistä ja vähän muutakin.


      • Anonyymi

        Liikennevalot jos on pakko saada niin laittakaa ne vaikka Tutjunniemen perukoille etteivät ole ihmistenilmoilla liikennettä haittaamassa.
        Kiertoliittymä on erittäin kätevä. Lähes aina pääsee pysähtymättä. Jos siitä ei suoriudu niin polkuja pitkin kävellen sitten.


    • Anonyymi

      Voisko tuon kiertoliittymän purkaa ja kaupata kaupuntilaisille. Osattas ajaa siinä risteyksessä ja kaupuntilaiset tumtuu tarvihtevan koko ajan lisää nuita kierukoita.

    • Anonyymi

      Otetaan Liperin ja Kuopijon tien suunnasta kolmiot pois niin sujuvoituu liikenne mukavasti. Tahi vetästään ympyrän keskelle tie nuille . Muut kiertäköön.

    • Anonyymi

      Kyllä tuo ympyrä toimisi ja olisi turvallinen jos siihen lisäksi laitetaan liikennevalot.
      Olisi tarpeen jotta ei tulisi kolareita.

      • Anonyymi

        Miksi liikenneympyrässä olisi liikennevalot? Ainoastaan isoissa ja monikaistaisissa ympyröissä on valoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi liikenneympyrässä olisi liikennevalot? Ainoastaan isoissa ja monikaistaisissa ympyröissä on valoja.

        No tietysti siksi jotta tietäisi milloin saa turvallisesti tulla autolla liikenneympyrään. Pitäisihän tuo jo järkikin sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tietysti siksi jotta tietäisi milloin saa turvallisesti tulla autolla liikenneympyrään. Pitäisihän tuo jo järkikin sanoa.

        Kannattaa käyttää silmiä ja omaa ajattelua että millon se auto on tarpeeksi kaukana että voi ajaa.


    • Anonyymi

      Pari kertaa on tullunna vasemmalta joku tohelo . Jos en ois ollunna noheva niin kylykeen ois tullu.

      • Anonyymi

        No niin kyllä valot olisi auttanunna.


      • Anonyymi

        Eikös kiertoliittymässä vasemmalta tuleva ole aina se etuoikeutettu? Jos liityt kiertoliittymään, tulet oikealta ja sinulla on kolmio. Jos olet jo kiertoliittymässä, tulet vasemmalta ja kiertoliittymään pääsyä odottavilla on kolmio.


    • Anonyymi

      tais kuitenki tarkottaa että oikealta tullut eli kolmion takaa.

      (ja ei, liikenneympyrässä ei automaattisesti aina väistä ne jotka tulee vaan joissain ympyröissä väistää ympyrässä oleva, niitä ei tosin suomessa ole paljoa.)

      • Anonyymi

        Kyllä on elämä vaikeeta. Ihan tavallisesta kiertoliittymästä näin paljon harmia. Jospa se onkin viruslinko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on elämä vaikeeta. Ihan tavallisesta kiertoliittymästä näin paljon harmia. Jospa se onkin viruslinko?

        Olisi peruutettva tämä viruslinko ja tehtävä normaali risteys jossa olisi helppo ajella.


    • Anonyymi

      Liperiläiset autoilijat pitäisi ohjata ajamaan vanhaa Ylämyllyn tietä Joensuuhun.
      Nyt ängetään tukkirekankin eteen Jns-Kuopion tiellä ja jäädään ajelemaan kuuttakymppiä.
      Vielä paukahtaa ja pahasti ja palokuntaa pesee jäänteet ojaan.

      • Anonyymi

        Kyllä tukkirekat pitää ohjata vanhelle tiellen. Siellä saapi ajella 60kymmentä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tukkirekat pitää ohjata vanhelle tiellen. Siellä saapi ajella 60kymmentä.

        Kyllä on Ylämyllyläisillä semmoset nuo ongelmat, että kehottaisin tilaamaan ajan lääkärin vastaanotolle, jos noin pahasti pilkottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on Ylämyllyläisillä semmoset nuo ongelmat, että kehottaisin tilaamaan ajan lääkärin vastaanotolle, jos noin pahasti pilkottaa.

        Ei ylämyllyläisillä oo ongelmia vaan liperiläisillä ja muilla peräkyläisillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ylämyllyläisillä oo ongelmia vaan liperiläisillä ja muilla peräkyläisillä

        Annettaisiinko anteeksi noille peräkyläläisille, kun ovat kuitenkin tulleet sieltä kaukaa ostoksille Ylämylly-cityn kauppoihin. Tässä kuitenkin taas määrää hintojen taso, kun myllyläisillä hinnat ovat korotettu citylisällä, niin peräkyläläiset taitavat ajaa hiukka kauemmas eli Noljakkaan. Siellä on valikoimaa useammassa kaupassa. Tämä on city vastaan lande, tämä kiertoliittymä. Kuitenkin sinne mennään kuten kaupan kassalle: kukin vuorollaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ylämyllyläisillä oo ongelmia vaan liperiläisillä ja muilla peräkyläisillä

        Olen samaa mieltä, mutta itse liikenneympyrä pitää merkitä selkeämmin liikenneympyräksi mm. koska ulkomaiset turistit vähemmän tottuneita liikenneympyröihin - ne ovat hyvin nerokas suomalainen keksintö. Olisin enemmän huolissani Käsämän risteyksen liikennejärjestelyistä, koska suurin osa vakavista kolareista on sattunut siinä. Se ruuhkautuu aamuisin todella helposti. Uimahallin käyttö tulee lisäämään liikennettä ennestään. Vieraspaikkakuntalaiset kohtaavat tämän ongelmapaikan ensimmäisenä lännestä tullessaan.


      • Anonyymi
        ratioNaali kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, mutta itse liikenneympyrä pitää merkitä selkeämmin liikenneympyräksi mm. koska ulkomaiset turistit vähemmän tottuneita liikenneympyröihin - ne ovat hyvin nerokas suomalainen keksintö. Olisin enemmän huolissani Käsämän risteyksen liikennejärjestelyistä, koska suurin osa vakavista kolareista on sattunut siinä. Se ruuhkautuu aamuisin todella helposti. Uimahallin käyttö tulee lisäämään liikennettä ennestään. Vieraspaikkakuntalaiset kohtaavat tämän ongelmapaikan ensimmäisenä lännestä tullessaan.

        Liikenneympyrät on nerokas Joensuulainen keksintö. Keksittiin noin kymmenen vuotta sitten. Puolet porukasta osaa jo ajaa oikein.
        Ja Käsämän risteys pitää poistaa pois käytöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikenneympyrät on nerokas Joensuulainen keksintö. Keksittiin noin kymmenen vuotta sitten. Puolet porukasta osaa jo ajaa oikein.
        Ja Käsämän risteys pitää poistaa pois käytöstä.

        Siinä on jo kiertotie uimahallille viitasta Vaivio. Huoltamon omistaja ei tykkää jos risteys poistetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikenneympyrät on nerokas Joensuulainen keksintö. Keksittiin noin kymmenen vuotta sitten. Puolet porukasta osaa jo ajaa oikein.
        Ja Käsämän risteys pitää poistaa pois käytöstä.

        ja miksiköhän pitäis poistaa käytöstä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ja miksiköhän pitäis poistaa käytöstä?

        Kunnan virkamiehet ovat jo paljon pohtineet, mitä pitäisi asialle tehdä. Monia pelottaa super hienon autonsa peltien puolesta. Vaaratilanne tapahtuu päivittäin.

        Teboil on oikeassa paikassa, eikä saisi kärsiä asiasta.

        Miksi ruuhka syntyy? Keskellä maaseutua. Jos tämän syy selviää, niin tämän voiko välttää?


      • Anonyymi
        ratioNaali kirjoitti:

        Kunnan virkamiehet ovat jo paljon pohtineet, mitä pitäisi asialle tehdä. Monia pelottaa super hienon autonsa peltien puolesta. Vaaratilanne tapahtuu päivittäin.

        Teboil on oikeassa paikassa, eikä saisi kärsiä asiasta.

        Miksi ruuhka syntyy? Keskellä maaseutua. Jos tämän syy selviää, niin tämän voiko välttää?

        Tulisikohan Tokmannilta kerralla väkeä ihan ruuhkaksi asti? Tärkeintä olisi jokaisen katsoa, mikä on suurin sallittu nopeus esim. Kuopion tiellä. Onko se 80 km/tunnissa vaiko satanen?
        Tai, mikä suurin sallittu nopeus on, kun päästään siitä liikenneympyrän "ruuhkasta". Turha on takapuskurissa tuuppia ja mieltään osoittaa, jos suurin sallittu nopeus on kahdeksaakymppiä isolla tiellä, kun ei ole muistanut tarkistaa, onko nopeus vaihtunut. Kukaan kokenut kuljettaja ei panikoidu ajamaan ylinopeutta ja hankkimaan itselleen sakkoja jonkun kiireisen vuoksi. Tokmannin risteys on ajateltava uudelleen. Täällä palstoilla on esitetty hyviä mielipiteitä asian korjaamiseksi. Jospa siellä kunnassa lamppu syttyisi virkamiehillä. Pelkkä pohtiminen ei johda mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo kiertotie uimahallille viitasta Vaivio. Huoltamon omistaja ei tykkää jos risteys poistetaan.

        Eihän Käsämän Teboilin risteyksestä mennä mihinkään uimahalliin. Liprakan risteys on ihan eri risteys. Nyt taitaa olla puurot ja vellit sekaisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tulisikohan Tokmannilta kerralla väkeä ihan ruuhkaksi asti? Tärkeintä olisi jokaisen katsoa, mikä on suurin sallittu nopeus esim. Kuopion tiellä. Onko se 80 km/tunnissa vaiko satanen?
        Tai, mikä suurin sallittu nopeus on, kun päästään siitä liikenneympyrän "ruuhkasta". Turha on takapuskurissa tuuppia ja mieltään osoittaa, jos suurin sallittu nopeus on kahdeksaakymppiä isolla tiellä, kun ei ole muistanut tarkistaa, onko nopeus vaihtunut. Kukaan kokenut kuljettaja ei panikoidu ajamaan ylinopeutta ja hankkimaan itselleen sakkoja jonkun kiireisen vuoksi. Tokmannin risteys on ajateltava uudelleen. Täällä palstoilla on esitetty hyviä mielipiteitä asian korjaamiseksi. Jospa siellä kunnassa lamppu syttyisi virkamiehillä. Pelkkä pohtiminen ei johda mihinkään.

        Suuren tien logiikka on on selvillä. Myös Kuopiosta tulleet väsyneempiä ja liian huojentuneita ko. kohdalla. Mutta mikä mahtaa lisätä poikittaislikennettä. Käykö ihmisiä Polvijärveltä liperin kirkonkylässä töissä? Tai toisinpäin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Käsämän Teboilin risteyksestä mennä mihinkään uimahalliin. Liprakan risteys on ihan eri risteys. Nyt taitaa olla puurot ja vellit sekaisin.

        Höpöhöpöä.


      • ratioNaali kirjoitti:

        Suuren tien logiikka on on selvillä. Myös Kuopiosta tulleet väsyneempiä ja liian huojentuneita ko. kohdalla. Mutta mikä mahtaa lisätä poikittaislikennettä. Käykö ihmisiä Polvijärveltä liperin kirkonkylässä töissä? Tai toisinpäin.

        Mieleen tuli sellainen mahdollisuus, että Käsämän ihmiset eivät käy Polvijärvellä kauppareissujaan, kuten luulisi..


      • ratioNaali kirjoitti:

        Mieleen tuli sellainen mahdollisuus, että Käsämän ihmiset eivät käy Polvijärvellä kauppareissujaan, kuten luulisi..

        Tarkoitin Sotkuman ihmisiä siis.. onhan siinä maaseudussa pinta alaa, vaikka asukkaita ei näytä ensisilmäyksellä paljon olevan. Uusi kauppakeskus ei lienekään helpota, vaan vaikeuttaa ainakin iltapäivien tilannetta.


      • Anonyymi
        ratioNaali kirjoitti:

        Kunnan virkamiehet ovat jo paljon pohtineet, mitä pitäisi asialle tehdä. Monia pelottaa super hienon autonsa peltien puolesta. Vaaratilanne tapahtuu päivittäin.

        Teboil on oikeassa paikassa, eikä saisi kärsiä asiasta.

        Miksi ruuhka syntyy? Keskellä maaseutua. Jos tämän syy selviää, niin tämän voiko välttää?

        Kannattaa opetella ajamaan, ostakaa vaikka jonu parin tonnin romu harjoitteluautoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikenneympyrät on nerokas Joensuulainen keksintö. Keksittiin noin kymmenen vuotta sitten. Puolet porukasta osaa jo ajaa oikein.
        Ja Käsämän risteys pitää poistaa pois käytöstä.

        Vuan rampista jojensulaiset ei ossaa tulla tielle. Joko töytäävät huimaa kuudenkympin vauhtia eteen tai sitten yrittävät vaihtaa kaistaa väkisin just kohdalla.
        Viiden pisteen vihje: Oikeanpuoleisella polkimella voi säädellä automobiilin vauhtia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuan rampista jojensulaiset ei ossaa tulla tielle. Joko töytäävät huimaa kuudenkympin vauhtia eteen tai sitten yrittävät vaihtaa kaistaa väkisin just kohdalla.
        Viiden pisteen vihje: Oikeanpuoleisella polkimella voi säädellä automobiilin vauhtia.

        Kivaa ajaa rampista sellasen perässä joka liittyy päätielle 50km/h perkeles


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe