Rautavaara otsikoissa

korrektiuttakeskusteluun

Tänään on ollut paikallislehdessä ja fb:ssä kirjoituksia Rautavaaran tulevista muutoksista. Fb:ssä aihe on ollut esillä jo useamman päivän ajan.

Asianomainen kj., jota asia koskee, ei ole ollut asialla, vaan ulkopuoliset.

Kyllä nyt etsitään jopa lakipykäliä, milloin kunnanjohtajalla on eroamisikä jne jne. ja haetaan esimerkkejä muualta.

Tuollaista saa lukea siis somesta ja jopa lehden yleisön osastosta. Somessa vielä peukutellaan tuollaisille jutuille. Eläkeasia on niin henkilökohtainen asia ja ikään liittyvä asia, jotta sellainen saa jäädä työnantajan ja työntekijän väliseksi asiaksi ja toimittakoon sen kanssa niin kuin virallinen ohjeistus on.

Tämänkaltainen toiminta ei ole mitään uutta Rautavaaralla. Vaikka eläkeasia on jokaisen henkilökohtainen asia, ja eläkkeellesiirtyminen tapahtuu yleensä tietyssä ikähaarukassa työntekijän ja työantajan sopimuksella, tuodaan jo hyvissä ajoin jonkun eläkeasiat eri kahvipöytäkeskusteluihin. Mikä pahinta, monesti työnantajan edustajat tuovat asioita käsittelyyn, vaikka asianosaisen kanssa ei ole edes keskusteltu. Onpa joistakin käytetty nimitystä ”ylivuosilla olevat”, vaikka on ollut vielä useita vuosia lopulliseen eläkeikään. Tulee muistaa, että tuollaisiin ilmaisuihin on puututtu myös AVI:n käsittelyratkaisussa muutama vuosi sitten. Kyseinen ratkaisu löytyy mm. kunnan arkistosta. Ikään liittyviä asioita ei saa esiintyä ainakaan työnantajan puolelta eikä se ole korrektia muiltakaan tahoilta. Todettakoon, että työnantaja ei ilmeisesti tällä kertaa ole esittänyt julkisesti mitään asiaan liittyvää.

Kj. on aivan oikein todennut lehdessä olevassa vastineessaan, että kenenkään eläkeasioista ei päätetä yleisönosastonkirjoituksella.

27

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pettuleipää

      Positiivinen Pöhinä nykyisen kunnanjohtajan johdolla jatkuu. Lähes kaksi vuotta kunnanjohtaja neuvotteli Leipomon johtajan kanssa yrityksen kehittämisestä kunnassa. 8 vakituista työpaikkaa pysyy kunnassa. Kuntalaiset kiittää.

    • eihätiköidä

      Saman toisto näkyy Savon Sanomissa tänään.

      Tyypillistä rautavaaralaista eli ruvetaan ihmistä eläköittämään, vaikka on vielä pitkä aika ennen kuin hän saavuttaa eläkeiän.

      Eiköhän kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto yhdessä asianosaisen kanssa sovi eläköitymisajankohdan. Siihen tuskin tarvitaan neuvonantajia. Kyllä me muutkin kunnalle veroamaksavat tiedämme, milloin Suomessa eläköidytään. Ei meitä tarvitse kanenkään neuvoa ja opastaa sellaisessa asiassa.

      Kaikki aikanaan!

      • näineletään

        onko munahaukkakin eläköitymisuhan alla


      • HaukkuvaMuna

        Tietääkö joku montako eläkeläistä on Rautavaaran kunnanhallituksessa ja - valtuustossa?


      • Kellotsoi
        näineletään kirjoitti:

        onko munahaukkakin eläköitymisuhan alla

        Kunnanhallituksen 7 jäsenestä on eläkeläisiä 4 hlöä.


      • Kesäasukkaat

        Rautavaaran kunnanvirkaan haetaan henkilöitä? Mitkä ovat pätevyysvaatimukset? Sopivuus?


    • totuudetesiin

      Rautavaaran eri sivuilla somessa edelleen jaksetaan kirjoittaa ja väitellä kunnanjohtajan virkaan ja nykyisen kunnanjohtajan eläköitymiseen liittyvistä asioista. Kunnassa on kunnanjohtaja, joka toimii ja tekee työtään täysillä Rautavaaran kunnan ja kuntalaisten parhaaksi. Hän eläköityy aikanaan kuten muutkin.

      Somessa on ollut joitakin kommentteja, useasti henkilöön kohdistuvaa pilkkalaulantaa ja mustamaalaamista, jota ei tahdo ymmärtää.

      Puhutaan mm. eläkeiän ylittämisestä. Yleinen eläkeikä on 68 vuotta. Jos joku ylittää tuon ikäpaalun, sitten vasta voi puhua eläkeiän ylittämisestä.

      Mainitaan myös armovuodet. Se on vanha käsite ja liittyy leskeksi jääneen papinemännän asumisoikeuteen pappilassa miehensä kuoleman jälkeen. Papin leskelle annettiin tietty aika asua pappilassa miehensä kuoleman jälkeen. Onkohan tällaista armonvuotta enää käytännössä olemassakaan.

      Tämän aamun Savon Sanomissa oli kj. vastannut eiliseen kirjoitukseen ja pannut nimensä alle tehtävänsä ja koulutuksensa. Joku kirjoittaa pelkästään nimensä, joku asemansa ja koulutuksensa. Tässä yhteydessä on syytä ollakin kaikki ammatilliset nimikkeet, koska varsinkin ulkopuolinen somen juttujen lukija saattaa saada väärän käsityksen kyseisen kunnanjohtajan koulutuksesta ja tekemistään töistä. Toki on henkilöitä, jotka hyvin hanakasti luettelevat aikaansaannoksiaan, tekemiään töitä, verkostojaan, omaisuuksiaan ja milloinpahan mitäkin ja samalla arvostelee muiden tekemisiä. Tuollaistakin saa lukea aika useasti.

      Kaikki tietävät, varsinkin hallinnon ammattilaiset, että eläkkeen haku ja muut siihen liittyvät toimenpiteet on itse tehtävä tai itse huolehdittava. Turha näitä on opettaa kenellekään ja muiden murehtia yksittäisten ihmisten eläkkeelle jäämisestä.

      On hyvä tosiaan ottaa naapurikuntien menettelytavoista oppia kuntajohtajaa valittaessa niin kuin joku on todennutkin. Tämä pätee muussakin päätöksenteossa. Sitten, kun Rautavaarallakin on kunnanjohtajan valinta edessä, näin on ihan hyvä tehdä. Tärkeän päätöksenteon yhteydessä on hyvä kuunnella äänestäjiä ja tutkiskella heidän tuntojaan. Kuitenkin on hyvä muistaa, että äänestäjät ovat antaneet valtakirjan neljäksi vuodeksi ja päättäjä tekee sillä perusteella oman ratkaisunsa asiassa kuin asiassa. Poliittisen tilinteon tarkastelu on siis neljän vuoden välein ja silloin äänestäjät antavat oman arvosanansa.

      Näyttää siltä, että monelle somefoorumille kirjoittelevat Rautavaaran asioista hyvin paljon sellaiset henkilöt, jotka ovat olleet poissa paikkakunnalta kauan tai ovat vasta muutama vuosi sitten muuttaneet paikkakunnalle. He eivät tiedä tai eivät halua tietää, mitä kaikkea kunnassa on tapahtunut aivan viime vuosina. Sen paljastavat somekirjoittelut. Eivät kaikki kunnassa pitkään asuneetkaan tiedä, jos eivät ole kiinnostuneita ja tarkkaan seurailleet kunnan tapahtumia eri tavoin. Joskus täytyy olla melkein salapoliisi, jotta pysyy perässä kunnan tapahtumista.

      On ihmisiä, jotka ovat kunnan taholta eli niin joidenkin luottamusmiesten kuin virkamiestenkin taholta joutuneet kokemaan kaikenlaista ikävää ja kovaa kohtelua. Sitä taustaa vasten on vaikea ymmärtää nykyistä kunnanjohtajaa kohtaan osoitettua arvostelua ja ikävää kirjoittelua. Ilmeisesti jonkun on tuotava perusteellisesti julkisuuteen ne todelliset, henkilöstöön ja muutamaan muuhunkin kuntalaiseen kohdistuneet ikävät ja järkyttävät päättäjien ja virkamiesten tekoset. Tyypillistä vielä on se, että joiltakin päättäjiltä kysyttäessä näistä ikävistä asioista he heittäytyvät muistamattomiksi. Viimeaikaisista tapahtumista päätellen sama touhu jatkuu kunnan keskiössä ja sen lähipiirissä.

      Ilman julkituontia kuntalaisille jää väärä käsitys viimeaikaisista, todellisista kunnan tapahtumista.

      • HomeandStreet

        Onneksi kunnanjohtaja kirjoittaa kunnasta Hyviä eli Positiivisia Uutisia. Kirjoittanut lähes 100 Positiivista Uutista. Mahtavaa kunnan markkinointia. Kunnan tulisikin valita Vuoden Mollaaja.


      • eläkkeelleaikanaan

        Kunnanjohtaja kirjoittaa kyllä aktiivisesti ja tekee kaikkensa, jotta Rautavaaralta tulisi myönteiset asiat julkisuuteen.

        Muutamia tuo kirjoittelu ärsyttää ja yrittävät kaikin tavoin estää kirjoittelua. Kun ei ole muuta keksitty, on käynnistetty epävirallinen, uuden kunnanjohtajan hakuprosessi. Se kuuluu kunnalle eikä lehtien eikä muunkaan yleisönosastoille.

        Eläköityminen on henkilön ja työnantajan välinen asia ja henkilö on eläkeiässä vasta silloin, kun hän täyttää eläkeiän eli yleinen eläkeikä Suomessa tällä hetkellä on 68 vuotta. Siis alle 68 vuotias ei ole vielä saavuttanut eläkeikää. Virallinen Suomi toivoo ihmisten jatkavan ja jaksavan työssään vielä tuonkin iän ohi ja saattaapa olla, että joskus tuo ikäraja tulee nousemaan.

        Kaikenlainen hiostaminen eläkkeelle ei ole asiallista.

        Tämän pitäisi olla kaikille selvä asia.


      • Anonyymi

        Positiivista.


      • Anonyymi
        HomeandStreet kirjoitti:

        Onneksi kunnanjohtaja kirjoittaa kunnasta Hyviä eli Positiivisia Uutisia. Kirjoittanut lähes 100 Positiivista Uutista. Mahtavaa kunnan markkinointia. Kunnan tulisikin valita Vuoden Mollaaja.

        Loistava idea vaikka vanha jo onkin! Yksi kriteereistä voisi olla tälle palstalle kirjoitettujen, kuntaa mollaavien kommenttien määrä.


    • kovapalkkainen

      Nyt tämä Unto-keskustelu vain laajenee. Onko Unto palkkansa ansainnut jne. Kyllä ansaitsee. Niin kuin YLE:n jutusta käy selville, pienen kunnan johtaja on ja täytyy olla monitoimimies tai -nainen. Jos verrataan palkkaa tehtyyn tuntimäärään, se on onnettoman pieni. Vastuu on suuri ja joka puolelta tulee lunta tupaan niin kuin viime päivien fb-kirjoittelu on Rautavaarallakin osoittanut.

      Tuskin hänellä kuitenkaan korkein palkka kunnan virkamieskunnassa on.

      Erityisesti koulutoimessa maksetaan kovia palkkoja ja etenkin rehtorit ovat kovapalkkaisia, monesti kovapalkkaisin henkilö pienissä kunnissa. Heidän palkkojaan kun sopivasti höystetään pienillä lisätöillä ja tietenkin lisäpalkoilla. Joskus kyllä herää kysymys, eikö rehtoreilla ole tarpeeksi työtä hyväpalkkaisessa rehtorin työssä, kun voi ottaa hoitaakseen oman toimensa ohella myös muita työnantajan tehtäviä ja tietenkin lisäpalkalla.

      Jos lukee opettajien ja yleensä opetushenkilöstön tessiä ja palkkataulukoita, saa aivan väärän kuvan sen henkilökunnan palkoista. Täytyy tuntea opettajien palkkarakennetta ennen kuin se avautuu tarpeeksi ja paljastuu todellinen rehtorien ja muun opetusammattikunnan palkkataso.

      Sen lisäksi, että rehtorit ovat kovapalkkaisia, he voivat vaikuttaa alaistensa, opettajien, palkkaan hyvin paljon. Vuosittain lukujärjestystä tehtäessä määräytyy opettajien tuntimäärä ja palkkataso. Rehtori tekee yleensä lukujärjestyksen ja tätä kautta voi vaikuttaa suoraan opettajien palkkaukseen. Opettajilla kun on opetusvelvollisuus korkeintaan 24 tuntia viikossa ja koulupäivinä. Opetusvelvollisuudella tulee peruspalkka ja tietenkin erilaiset palveluvuosilisät tulevat lisäksi ja eri tessin mukaisista tehtävistä saattaa tulla vielä joko lisäpalkkaa tai huojennusta opetusvelvollisuuteen. Jos esimerkiksi on vaikkapa 30 tuntia viikossa, kuusi tuntia maksetaan lisätöinä (puhutaan myös ylitunneista). Opetusvelvollisuus vaihtelee, joka saattaa olla alle 20 tuntia viikossa riippuen opetettavasta aineesta. Pienissä kouluissa saattaa olla 20 tunnin opetusvelvollisuudella olevalla opettajalla kokonaistuntimäärä yli 30, jopa lähempänä 40 tuntia ja palkka sen mukainen. Toki on lisäksi kotitöitä ja muita töitä, mm. kodin ja koulun välinen yhteistyö jne. Vastineeksi ovat sitten pitkähköt (rehtoreilla ei ole samanlainen vapaajärjestelmä kuin opettajilla, vaan se on samanlainen kuin muilla kunnan virkamiehillä) vapaat ja lomat, vaikka eiväthän opettajat tunnusta, että heillä on lomia vaan keskeytys varsinaisessa koulutyössä. Kuitenkin saavat lomarahan, kuten muutkin työntekijät. Joka tapauksessa palkka juoksee läpi vuoden, myös lisätöiden osalta ja varsinkin virassa olevilla opettajilla.

      Tästä aiheesta riittäisi keskustelua. Monikaan ei tunne opettajien palkkajärjestelmää ja uskoo sokeasti OAJ:n ja yleensä opettajakunnan valitukseen huonoista palkoista. Tosiasia ei ole näin, varsinkaan opettaja, joka on onnistunut saamaan lisätunteja, jotkut runsaastikin.

    • TTT

      Positiivinen Pöhinä kunnassa vaan jatkuu. Kuntaan perustettu tänä vuonna kuusi uutta yritystä. Viimeisin Kuntalääkärit Oy Rautavaara.

    • Maksimainen

      Suomessa on vahva eläketurva, ja siinä ovat mukana myös yrittäjät. Meillä on varhennettu vanhuuseläke, työkyvyttömyyseläke, työuraeläke, kansaneläke, takuueläke ja perhe-eläke. Miten käy Kevan Sote- ja Maku-uudistuksissa?

      • MitenLiittyy

        otsakkeeseen?

        Tässä pitäisi keskustella aiheesta "Rautavaara otsikoissa" eikä eläkkeistä.

        Yrittääkö joku sotkea keskustelua?


    • Hunajata

      Positiivinen Pöhinä nykyisen kunnanjohtajan johdolla jatkuu.

      • Anonyymi

        Pöhinät on pöhisty ja Unton eläkekahvitkin juotu jo kauan sitten. Leppoisia eläkepäiviä hänelle vaan. Uusi kunnanjohtajakin on ollut hommissaan jo pitkän aikaa. Kuntalaisille mieleinen saatiinkin, liekö koskaan ollut näin hyvä sopu kunnassa asuvilla keskenään. Mukava se on asioita hyvässä yhteisymmärryksessä hoitaa, silleensä ne asiatkin etenee. Itsekunkin työtehtäviä on tietysti pitänyt järjestellä vähän uudelleen. Kunnanjohtaja esimerkiksi keskittyy omiin töihinsä ja kuntalaiset hoitavat joukolla hänen kehumisensa. Ja mielellään kyllä sen tekevätkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöhinät on pöhisty ja Unton eläkekahvitkin juotu jo kauan sitten. Leppoisia eläkepäiviä hänelle vaan. Uusi kunnanjohtajakin on ollut hommissaan jo pitkän aikaa. Kuntalaisille mieleinen saatiinkin, liekö koskaan ollut näin hyvä sopu kunnassa asuvilla keskenään. Mukava se on asioita hyvässä yhteisymmärryksessä hoitaa, silleensä ne asiatkin etenee. Itsekunkin työtehtäviä on tietysti pitänyt järjestellä vähän uudelleen. Kunnanjohtaja esimerkiksi keskittyy omiin töihinsä ja kuntalaiset hoitavat joukolla hänen kehumisensa. Ja mielellään kyllä sen tekevätkin.

        Kyllä nämä vuosikymmeniä kestänee ketjut kunnanjohtajalta ja kuntalaisista mollaavat kommentit antaa kuvan muustakin kuin entisestä ajasta. Nämä sivustot ei komistu jos jatkuva rähinä on oli entinen tai uusi, moni on lähtenyt pois vasta muuttaneistakin. Rautavaaralla kytee se vanha mätäpaise.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nämä vuosikymmeniä kestänee ketjut kunnanjohtajalta ja kuntalaisista mollaavat kommentit antaa kuvan muustakin kuin entisestä ajasta. Nämä sivustot ei komistu jos jatkuva rähinä on oli entinen tai uusi, moni on lähtenyt pois vasta muuttaneistakin. Rautavaaralla kytee se vanha mätäpaise.

        No nimenomaan ne mainitsemasi kauan kestäneet mollausketjut kunnanjohtajalta ovat meistä muistakin asiattomia. Vaan näkeehän sen jo päiväyksistä miltä ajalta nämä nytkin näkyvillä olevat on. Nykyinen kunnanjohtaja ei paljon aikaa somessa vietäkään, kunnan tiedottaminen hoidetaan nykyään entistä ammatillisemmin. Muutkaan rähinät ei ole kunnassa asuvilta, sen paremmin kuin siellä nykyään työskenteleviltä peräisin. Siitä ovat vastuussa ihan muut tahot. Rautavaaralla asuu tutkimuksenkin mukaan onnellisia ihmisiä. Kaikille onnettomille ei näy poismuuttaminenkaan onnelisuutta tuoneen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nimenomaan ne mainitsemasi kauan kestäneet mollausketjut kunnanjohtajalta ovat meistä muistakin asiattomia. Vaan näkeehän sen jo päiväyksistä miltä ajalta nämä nytkin näkyvillä olevat on. Nykyinen kunnanjohtaja ei paljon aikaa somessa vietäkään, kunnan tiedottaminen hoidetaan nykyään entistä ammatillisemmin. Muutkaan rähinät ei ole kunnassa asuvilta, sen paremmin kuin siellä nykyään työskenteleviltä peräisin. Siitä ovat vastuussa ihan muut tahot. Rautavaaralla asuu tutkimuksenkin mukaan onnellisia ihmisiä. Kaikille onnettomille ei näy poismuuttaminenkaan onnelisuutta tuoneen.

        Voisitteko ohittaa teille epämiemuiset ketjt. Älkää mollata ja häpäistä kaikkia Rautavaara laisia. Jotkut ammatti räksyttäjiä antaa kuvan ei kauniin Rautavaaralta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitteko ohittaa teille epämiemuiset ketjt. Älkää mollata ja häpäistä kaikkia Rautavaara laisia. Jotkut ammatti räksyttäjiä antaa kuvan ei kauniin Rautavaaralta.

        Jäikö aamukahvi juomatta kun noin äreästi heti aamulla kommentoit? Juurihan tässä on yritetty selventää, että rautavaaralaisilla itsellään on asiat nykysellään oikein hyvin. Tämmöisellä palstalla olevat itkuvirret ovat kuin yksi vesitippa valtameressä, ne ei kuntalaisten elämää hetkauta yhtään mihinkään. Ei kai se nyt voi olla niin vaikeaa uskoa, että ihmiset oikeasti ovat tyytyväisiä elämäänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitteko ohittaa teille epämiemuiset ketjt. Älkää mollata ja häpäistä kaikkia Rautavaara laisia. Jotkut ammatti räksyttäjiä antaa kuvan ei kauniin Rautavaaralta.

        Silloin pitäisi olla katsomatta mitään. Näkeehän noista vanhoistakin kirjoituksista kuka ja ketkä sitä mollaamista kunnan asioista kirjoittaa vuodesta toiseen. Täytyyhän heidän jotenkin ruokkia omaa mieltään. Mielikuvitus maailmassa on helppo elää ja voi olla sitä mitä ei ole.


    • Anonyymi

      ai jai näitä arkistojen aarteita.

    • Anonyymi

      Ja mitenkäs se tämäkin asia oikeasti meni?

      TOTUUS:

      Kuntalaiset muistuttivat hyvissä ajoin pakollisen eroamisiän koittavan ja toivat vahvasti julki toiveensa kj Murron eläköitymisestä.

      Kaikkien valtuustoryhmien edutajat ilmoittivat yhteistuumin saman kj Murrolle ja katkaisivat sillä tältä kaikki mahdollisuudet jatkoon.

      Lopputulos: Saatiin vihdoin hyvä kunnanjohtaja Murron tilalle.

    • Anonyymi

      Eikö koskaan x johtajan mollaaminen riiyä..
      Nyt onkin todella julkisuuden "kipeä" valitettavaa että nyt mainostetaan miten kunta on " maailman napa samoa " sen kyllä muistaa mainostaa.

      • Anonyymi

        Aivan, mainostaakin Rautavaaraa eikä itseään. Näinhän ne hyvät kunnanjohtajat tekevät.

        Sekin iso ero tässä vielä on nykyisen kunnanjohtajan mediatiedotteet läpisevät heittämällä julkaisukynnyksen mutta Murron tekemät heitettiin roskiin niitä lukematta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan, mainostaakin Rautavaaraa eikä itseään. Näinhän ne hyvät kunnanjohtajat tekevät.

        Sekin iso ero tässä vielä on nykyisen kunnanjohtajan mediatiedotteet läpisevät heittämällä julkaisukynnyksen mutta Murron tekemät heitettiin roskiin niitä lukematta.

        Esiintyy "missinä " eikö ole mainosta jatkuva itsensä esitteliä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3568
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      196
      1662
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1192
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      814
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      52
      811
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      809
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe