Suuttumuksen hillintä ja hallinta

Lettutaikinaonhyvää

Abu Hurayrah kertoo miehestä, joka sanoi Profeetalle (saws): "Neuvo minua". Profeetta (saws) sanoi: "Älä suutu". Mies toisti pyyntönsä useita kertoja, mutta Profeetta (saws) toisti: "Älä suutu".

Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Vahva mies ei ole se, joka painii hyvin, vaan vahva mies on se, joka kontrolloi itsensä, kun on raivoissaan."
(Muslim, kirja 32, Hadith 6313)

8

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hnoihoihjoih

      vau, ei kyllä passaa tuon uskonnon seuraajiin ollenkaan, eivät liene lukeneet ollenkaan, ja puurokin on sontaa....

    • Jumalapalkitsee

      Aggressio ja riitaisuus ovat heikkoutta. Muslimi ei ole helposti provosoituva. Kun muistaa Allahia arjessaan, on pitkäpinnainen, eikä hermostu helposti.

      • Ja Allahin muistaminen tapahtuu rukouksella. Kun ihminen pitää pienen hengähdystauon muusta, tekee pienen peseytymisen ja kääntyy Mekkaan päin rukoilemaan, ei vain mielellään, vaan koko kehollaan, se vahvistaa häntä kokonaisuudessaan, hallitsemaan tunteensa ja hillitsemään itsensä ja tuntemaan Jumalan ja miettimään ja huomioimaan, mitä Jumala hänestä ajattelee.


      • Anonyymi
        Yusraaa kirjoitti:

        Ja Allahin muistaminen tapahtuu rukouksella. Kun ihminen pitää pienen hengähdystauon muusta, tekee pienen peseytymisen ja kääntyy Mekkaan päin rukoilemaan, ei vain mielellään, vaan koko kehollaan, se vahvistaa häntä kokonaisuudessaan, hallitsemaan tunteensa ja hillitsemään itsensä ja tuntemaan Jumalan ja miettimään ja huomioimaan, mitä Jumala hänestä ajattelee.

        Aivan humpuukia. Raamatussa Jumala sanoo Aabrahamille Ismaelista, että "hän on aina veljensä niskassa". Ja niin se todellakin on ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan humpuukia. Raamatussa Jumala sanoo Aabrahamille Ismaelista, että "hän on aina veljensä niskassa". Ja niin se todellakin on ollut.

        Minä teen sinusta suuren kansakunnan - mutta autiomaahan. Toki siinä vähän joutuu tönimään. Ja toisaalta kun Profeetta Daniel puhuu neljännestä pedosta, että se tönii ja sysii niin joutuu tulikivijärveen. Mutta tuon siunauksen : Te tönitte toisia johdosta voi islam uskoinen päästä pois helvetistä. SE OLI ASIALLINEN SIUNAUS. Ja osoitus Jumalan viisaudesta ja ennaltatietämisestä.

        Mitä tulee juutalaisten asemaan niin en tiedä asiasta mitään. Voihan kyse olla polittisesta pyrkimyksestä yhtenäiseen laajaan arabien kalfikaattiin, jonka keskelle pieni Israelin valtio toisuskoisena ei oikein sovellu. Yhtä laaja kalifikaatti kuin on Euroopan Yhteisö. Se olisi jo mahdollisesti syntynyt Persian shaahin toimesta ellei jotkut voimat olisi sitä estelleet. Mun mielestä Saddam Hussein esim. yritti Elamin ja Kuwaitin valloitusta juuri sitä silmällä pitäen, mutta Yhdysvallat esti jonkun käskystä tuon onnistumisen.

        Usein on käynyt niin, että Arabien suunnitelman edelle tunkeutuu jokin toinen vastustava voima. Esim. tiedettiin edeltäkäsin Profeetan (pbuh) tulemus, mutta sitä ennen tehtiin liitto tuota tulemusta vastaan eli luotiin Kolminaisuusoppi.
        Arabeilla oli luultavasti ennen EU:ta aikomus perustaa oma liittovaltio, mutta EU ehti edelle kun jokin voima ehkä Jumala itse sen pakotti.


    • Anonyymi

      muslimin elämän perusteet... hallita itsensä, kontrolloida itsensä. Uskovainen ei ole himojen vietävänä..!

    • Anonyymi

      Se on mitä Allah on vaatii ihmiseltä , tunnetaidot ja hallitsee itsensä

      • Anonyymi

        lisääs pääle jotta tuhoisuuksin


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      123
      2794
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1183
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      98
      1176
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      960
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      953
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      916
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      835
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      41
      742
    Aihe