Aihe

Kielten opiskelu osa-aikaisesti yliopistossa

EmmaK

Hei! Löytyykö keneltäkään kokemusta tai tietoa, lieneekö mahdollista suorittaa yliopistossa kandin tutkintoon vaadittavia opintoja osa-aikaisesti päivätyön ohella? Olisin kiinnostunut jatkamaan espanjan opintojani yliopistossa, mutta täysipäiväiseen opiskeluun minulla ei ole mahdollisuutta. Mahtaisiko kurssien suorittaminen onnistua pääosin itsenäisenä opiskeluna vai vaaditaanko kielitieteissä aina ja poikkeuksetta läsnäoloa kaikilla kursseilla?

Kiitos vinkeistä!

3

98

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • FMFM

   Vaikka puhut espanjan opintojen jatkamisesta yliopistossa, sinulla ilmeisesti ei ole eikä ole ollutkaan opiskelupaikkaa yliopistossa, sillä et muuten kysyisi täällä opiskelun luonteesta.

   Kielten opiskelu kandin tutkintoon yliopistossa on suhteellisen sitovaa. Pakollisia luentoja ja käytännön harjoituksia on, mutta tietenkään ihan kaikki kurssit eivät vaadi läsnäoloa joka kerta. Sanon vielä sen, että pelkillä espanjan opinnoilla ei kandiksi valmistu. Tarvitaan myös muita kaikille pakollisia kieliopintoja ja sivuaineiden opintoja.

   Ehkä jatkat espanjan opintojasi työväen- tai kansalaisopistossa. Se sopii kokopäivätyössä käyvän harrastukseksi.

   • NäinSuomiNousuun

    Sinunkin kannattaisi hakea ihmisarvoisempaa ja eettisempää työtä itsellesi. Ehkäpä aluksi kuitenkin olet ensimmäiset 10 vuotta kortistossa rangaistukseksi ihmisten sortamisesta ja vainoamisesta. Sovimme jo työnantajien kesken ettemme tule sinua palkkaamaan seuraavaan 10 vuoteen vaikka niin haluaisit. Voit toki kokeilla yrittäjyyttä huorana. Tähän tarvitset y-tunnuksen. Sopivasti saamme sinulta sitten leikattua kaikki tuet, koska olet täten yrittäjä ja näin lähtee Suomi nousuun!

    Tai ehkäpä olet tehnyt töissäsi jonkun perustavanlaatuisen virheen kuten vuotanut ihmisten yksityisasioita nettiin ja töiden tekemisen sijasta viihtynyt liikaa suomi24-palstalla kirjoitellen työnhakijoiden asioita nettiin. Ehkäpä voisit seuraavaksi kokeilla suomi24 palstan selailua ihan vaan harrastusmielessä niin työnantajan ei tarvitse siitä palkkaa maksaa.


   • EmmaK

    Kiitos vastauksestasi! Tosiaan ehkä nuo opistot ovat sopivampi vaihtoehto työssäkäyvälle. Minulla on diplomi-insiöörin tutkinto yliopistosta, joten opiskelu on kyllä ihan tuttua. Eri alat kun vaan ovat niin erilaisia ja joka tiedekunnassa on omat käytäntönsä. Espanjan lisäksi juurikin nuo yleiset kielitiedeopinnot ja mahdollisuus sivuaineopintoihin ovat toisaalta juuri se mikä minua yliopistoon houkuttelee opistoja enemmän. Siksi pohdin josko opintojen suorittaminen osa-aikaisesti on mahdollista vai sotkeeko pakolliset luennot suunnitelmani heti kättelyssä...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15883
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5645