Vakava peliriippuvuus

Olen päälle 20vuotias nainen ja kärsin vakavasta peliriippuvuudesta parin kuukauden aikana olen ottanut kulutusluottoja lähes 10k edestä. Kaikki mennyt nettipeleihin ja nyt ahdistaa aivan helvetisti. Tiedän että pystyn maksamaan pienissä erissä kaikkia noita pois.. vakituisissa töissä siis olen. Vannon itselleni aina että ei en pelaa enkä ota enään yhtäkään lainaa. Taas sorruin ja pelasin 900e tänään. En pääse tästä kierteestä pois. Yhdistelmälainaa minulle ei myönnetä mistään ja tämä turhauttaa ja yritän voittaa rahaa pelaamalla jotta saisin edes joitain maksettua pois... vertaistukea? Vinkkejä? Syyttelevät kommentit voitte jättää pois olen itseni jo haukkunut lyttyyn ja voin henkisesti niin pahoin ja olen pettynyt itseeni...
Ilmianna
Jaa

29 Vastaustamitä kauemmin pelaamista jatkat, sitä isommaksi tuo velkapotti kasvaa. Se on loputon noidankehä, joka loppuu ulosottoon. En tiedä mitä neuvoa lopettamisen suhteen sinulle osaisin antaa, koska en ole itsekin onnistunut pääsemään irti. Mutta kehottaisin sinua hyödyntämään tarjolla olevat palvelut; peluuri, tilt, pelirajat on jne. Jos sinulla on joku ystävä tai sukulainen, jolle voit kertoa tästä (kynnys on suuri tiedän), niin kerro! Kertominen auttaa sinua itseäsikin heräämään hypnoosista ja tiedostamaan sen, että sinulla todella on ongelma.

Ajattele asiaa näin, olet parikymppinen ja nähnyt jo mitä tuo pelaaminen todellisuudessa on ja mihin se johtaa, tahdotko jatkaa sitä loppu elämäsi? Kymmenen tuhatta euroa on loppupeleissä aika kärpäsenkakka. Sen pystyy maksamaan kyllä työllä pois (lyhyessäkin ajassa).

Luovu haaveesta, että saat sen ison voiton, jolla kuittaat kaikki velat pois. Ja vaikka voittaisitkin jotain vähän suurempaa, osaisitko lopettaa? Se vain lisäisi sokeaa uskoasi siihen, että näistä voi jotain voittaakin (ei voi), ja pelaisit entistä enemmän.
Ilmianna
Jaa
Kiitos paljon vastauksesta. Tämä on ensimmäinen kerta kun näin avoimesti kirjoitan ongelmastani ja voin sanoa että helpotti jo tämä. Äitini tietää että olen veloissa ja peliriippuvainen mutta ei todellakaan että noin isoissa veloissa. Haluaisin pystyä hoitamaan tämän itse ja kun saan kaiken hoidettua kertoa ylpeänä että mä tein sen ja siinä vaiheessa vasta kertoa miten isosta summasta oli kyse. Ahdistavaa vaan miten olen päästänyt itseni tähän tilanteeseen ja menettänyt täysin rahanarvon... 10tuhatta euroa ei sinänsä iso summa ole mutta olisi paljon helpompaa kun pystyisi maksamaan vain yhteen paikkaan. Noin isoa lainaa minulle ei kuitenkaan myönnetä, jotta saisin lainat yhdistettyä :(
Ilmianna
Jaa
Jollei yhdistelylainaa saa niin sitten ei auta kuin lyhennellä noita maksuja erillään kuukausittain. Mielestäni voisit tässä vaiheessa kun maksut vielä sujuu niin varata ajan Talous- ja velkaneuvontaan. Antavat vinkkejä sitten miten toimia. On olemassa Takuusäätiön lainantakaus ja sosiaalinen luottokin on mahdollista juuri 10 000e asti. Mutta nuo kaikki edellyttävät puhtaita tiliotteita uusista vippien ottamisista ja pelaamisesta. Sinuna hakeutuisin myös saamaan apua tuohon riippuvuuteen. On 'Pelit poikki-ryhmä' jne mistä saat apua peliriippuvuuden katkaisuun jne. Ole itsellesi armollinen, samassa suossa on paljon ihmisiä tässä maassa mutta tajua että tuolla menolla ja velkaantumista ja pelaamista jatkamalla päädyt varmasti ulosottoon. Eli se pelaaminen on lopetettava NYT! ps. www.paihdelinkki.fi voit löytää vertaistukea keskustelun muodossa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ja siis Talous- ja velkaneuvontaan voit mennä ihan tässä tilanteessa ja noilla tiliotteilla mitä nyt on käytettävissä. Siellä ei tuomita vaan pyritään auttamaan ja antamaan neuvoja luottamuksella. Palvelu on maksuton kuntalaisille. Takuusäätiön lainatakaus jne edellyttävät sitten puhtaita tiliotteita tietyltä ajalta mutta kertovat näistä tarkemmin tuolla Talous- ja velkaneuvonnassa sitten. Eli puhelinta käteen ja varaamaan aikaa. Helpottaa kun saat luottamuksella puhua asiaan perehtyneiden ihmisten kanssa niin henkinen taakkasikin kevenee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Takuusäätiö on vain hyvätuloisia varten, sieltä ei saa lainaa muut kuin yli 1000e/kk tienaavat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei nimimerkki, Syvälläsuossa
Olen pahoillani tilanteestasi, joka on ahdistava. Kuten tiedät moni on kanssasi samassa suossa, valitettavasti. Peliriippuvuus on vaikea riippuvuus, joka tuhoaa paljon, vie itsetunnon ja tuo häpeän ja syyllisyyden. Siitä voi päästä eroon. Mutta täytyy itse aloittaa itsensä ja asioidensa pelastaminen. Moni sanoo kuten sinä, asian kertominen (tuntemattomillekin) helpottaa. Hae apua ja pysy avun piirissä. On tukihenkilöitä ja ryhmiä ja puhelimia ja monenlaista. Ja tuo Takuusättiön lainatakuu on auttanut monia. Mutta kuten sanottu, siellä on oltava jonkin aikaa "puhtaat tiliotteet", joten palaaminen on lopetettava ja sitähän sinä tahdotkin. Pelitön elämä on mahdollinen, sinullekin, usko siihen ja kulje kohti sitä.

Tsemppiä,
Pirkko-pappi
Ilmianna
Jaa
Olet jo paranemisen tiellä,koska tunnustat itsellesi, että olet peliriippuvainen ,se on alku, vaikka tie voi olla pitkä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
mielestäni pelaajan ei tulisi koskaan myöntää olevansa 'peliriippuvainen' koska pääsääntöisesti pelaaja on huijauksen uhri. Eli pelit on ohjelmoitu siten että saa käsityksen voittamisesta ja myös peliyhtiöiden mainonta 'voit voittaa' kuuluu samaan huijaukseen. Käytännössä voittoa ei tipu, pelit vain ja ainoastaan keräävät rahaa hyvätuloisten ihmisten palkkoihin. Nämä työskentelevät aloilla jotka mukamas 'auttavat' yhteiskuntaa tavalla jos toisella. Tiede-, taide,- tutkimus, urheilu jne rahat menevät palkkoihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onhan se noinkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Et ole yksin.peliongelman.kanssa. Hanki ammattiapua ajoissa, voit soittaa peluuriin tai ottaa yhteyttä esim. A-klinikalle, ole läheisillesi rehellinen ennenkaikkea pelaamisestasi, älä salaa., koska sillä voi olla vakavia seurauksia.Ajoissa apua ammattihenkilöltä. Tässä joitain neuvoja henkilöltä, jonka oma aikuinen lapsi on.ollut vakavasti peliriippuvainen yli 13v.
Ilmianna
Jaa
Hei. En itse ole peliriippuvainen, mutta pelaaminen on koskettanut lähipiiriäni niin, että on pelattu talo, autot, halvempi talo ja halvempi auto plus kaikki muu omaisuus. Pelkästään silloisen RAYn pelikoneisiin kaupoissa ja pelaamoissa. Mietin, että miten joku voi kuvitella voittavansa, jos palautusprosentti on alle 100?

Lisäksi olen ollut muinoin töissä paikassa, jossa jouduin tyhjentelemään pelikoneita. Palautusprosentti on 85-90 ja jos yhdestä pelikoneesta tulee viikoss vaikka 1000€ tilitettävää eli peliyhtiön voittoa, paljonko niihin pelataan eli hävitään viikossa? Paljon!!!

Yritä ajatella asiaa järjellä. Riippuvuudessa toki haastavaa, mutta voittaminen peleissä on mahdotonta, muutenhan kaikki olisivat rikkaita. Peleistä ei ikinä voita. Ei koskaan.

Tee kaikki estot ja kiellot mitä voi ja keksi uusi harrastus, mikä vie ajatuksia pois peleistä. Pystyt siihen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Entisenä uhkapelaajana en usko ilmoitettuihin palautusprosentteihin. Aikoinaan testasin useamman kerran syöttömällä myllyyn markka-satasen ja harvoin sai takaisin yli kuutta kymppiä. Ei voinut olla sattumaa että aina juuri minä en saanut takaisin lähellekään luvatun suuruista osuutta. Tuolloin päävoitto oli 20 mk. Sen ajan filosofia oli että palautusprosenttin päästäkseen konetta pitää ruokkia pitkän ajan kuluessa tuhansilla ja tuhansilla euroilla. Se tarkoittaisi sitä että jossakin vaiheessa jonkun pitäisi voittaa satasia tai tonneja 20 mk päävoiton omaavasta koneesta. Ei se vaan mene niin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Palautus prosentit on koneissa jotain 8-11% riippuen koneesta. Eli siis jos laitat päivän aikana sata euroa niin kone antaa siitä noin 9 euron voiton. Voittoa kertyy veikkaukselle 91 euroa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Häviäminen harmittaa mielettömästi. Pelasin taas ja hävisin ja nyt kova morkkis ja elämä pilalla! MITEN VOIKIN TEHDÄ NÄIN!!? TÄÄ OLI JO TOINEN KERTA! LAITOIN EURON PELIKONEESEEN JA HÄVISIN! VOI PERKLE!!!!
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Hei.

Peliongelmaisen kannattaa hakea itselleen apua. Ja läheisen myös. Peliriippuvus on iso ongelma, joka vaikuttaa läheisiin ja ihmissuhteisiin myös. Peliriippuvuus halutaan ja yritetään salata, mutta sen kertominen läheisille tai edes yhdelle, helpottaa oloa ja yleensä tämä lähipiiri yrittää tukea ongelman kanssa kamppailevaa. Tuki onkin tarpeen. Ammattiavun piirissä kannattaa pysyä pitkän aikaa, jotkut tarvitsevat jossain määrin tukea koko loppuelämänsä, koska retkahduksia tapahtuu, kuten muidenkin riippuvuuksien kanssa.

Pelaaja yrittää usein saada häviämänsä rahat takaisin, mutta se ei tosiaan onnistu kuten ketjussa on jo kerrottu. pelit on rakennettu siten, että ne koukuttavat yhä enemmän, mutta voitolle ei jää, vaan pikkuhiljaa velat kasvavat ja pahimmillaan menettää kaiken omaisuuden, työn ja ihmissuhteet ja itsetunnon, jäljelle jää velkaa, häpeä, yksinäisyys ja itseinho.

Peleistä pääsee irti. Työtä ja tsemppaamista ja sitoutumista se vaatii, mutta moni irtipäässyt sanoo, että se kannattaa.

Kaikkea hyvää ja isosti tsemppiä, niin pelitöntä elämää tavoittelevalle kuin peliriippuvaisen läheisillekin,
Pirkko-pappi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Minusta pappi sanoi väärin että pelaamisessa menettää itsetunnon ja joutuu häpeään ja jää yksin.

Yleensä itsetunto on menetetty jo ennen pelaamiseen ryhtymistä. Tasapainoinen ihminen ei hae riskikäyttäytymisellä tilapäistä apua yksinäisyyteensä esimerkiksi.

Itse rupesin pelaamaan minun ex naines jätettyä minut, joten rakkauden menetys oli yksi syy pelaamiseeni. 3 vuoden kuluttua olen alkanyt pääsemnään erosta yli ja myös pelaaminen on vähentynyt ja sinkku elämä palautunut "normaalille tasolle ennen suhdetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
123d13d1312d3 kirjoitti:
Minusta pappi sanoi väärin että pelaamisessa menettää itsetunnon ja joutuu häpeään ja jää yksin.

Yleensä itsetunto on menetetty jo ennen pelaamiseen ryhtymistä. Tasapainoinen ihminen ei hae riskikäyttäytymisellä tilapäistä apua yksinäisyyteensä esimerkiksi.

Itse rupesin pelaamaan minun ex naines jätettyä minut, joten rakkauden menetys oli yksi syy pelaamiseeni. 3 vuoden kuluttua olen alkanyt pääsemnään erosta yli ja myös pelaaminen on vähentynyt ja sinkku elämä palautunut "normaalille tasolle ennen suhdetta.
Hei.
Kiitos kommentistasi. On totta, että turhaan yleistin. Ei kaikille ehkä käy noin mitä sanoin, mutta valitettavasti monille käy. Sen olisin toki voinut kirjoittaa. Ehkä sitten loput itsetunnosta häviää pelaamisen takia, kun tulee rahahuolet ja siitä syyllisyyttä. Joskus tasapainoinenkin saattaa ryhtyä pelaamaan, vaikka ajan kuluksi. Jossain vaiheessa syntyy riippuvuus, ja alkaa alamäkin. Mutta sekin on totta, että peliriippuvuuteen liittyy usein monet muutkin ongelmat, joten siksikin pelaamisen lopettaminen on toisinaan hyvin vaikeata, kun on monella elämän alueella solmuja.

Hieno juttu, että sinun pelaamisesi on vähentynyt ja elämäsi alkaa olla raiteillaan. Pidä huolta siitä, että tämä tilanne jatkuu edelleen.

Hyvää kesää,
Pirkko-pappi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kollegani ei vain pääse irti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pastori kirjoitti:
Kollegani ei vain pääse irti.
Hei, pastori

Peliriippuvuuden kanssa kamppailevat ovat raskaan asian edessä. Jotkut pääsevät irti, toisilla se kestää pitemmän aikaa, jotkut jatkavat loppuun asti pelaamista. Kuten muissakin riippuvuuksissa, toiset selviävät kuiville, toiset eivät. Mutta apua kannattaa hakea, mitä nopeammin, sen parempi ja avun piirissä kannattaa pysyä, pitkään. Toivottavasti sinä jaksat tsempata kollegaasi ja pitää yllä toivoa paremmasta.

Pirkko-pappi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
meillä peli riippuvainen on kirkkoherra. Tuskin tsemppaan, suuttuu vaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
krkkhrr kirjoitti:
meillä peli riippuvainen on kirkkoherra. Tuskin tsemppaan, suuttuu vaan.
Hei.

Täytyy sitten vaan toivoa, että seurakuntasi kirkkoherra jossain kohtaa kykenee lopettamaan pelaamisen. Jos se jatkuu, hänen ongelmansa kasvavat ja lisääntyvät, niin siinä käy.

Hyvää kesää sinulle,
Pirkko-pappi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kuunteleva_kirkko kirjoitti:
Hei.

Täytyy sitten vaan toivoa, että seurakuntasi kirkkoherra jossain kohtaa kykenee lopettamaan pelaamisen. Jos se jatkuu, hänen ongelmansa kasvavat ja lisääntyvät, niin siinä käy.

Hyvää kesää sinulle,
Pirkko-pappi
Todella, kirkkoherran kohdalla sitä voi vain toivoa. Tavallinen pappi olisi ollut puhuttelussa monesti, jopa hyllytetty virasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
krkkhrr kirjoitti:
meillä peli riippuvainen on kirkkoherra. Tuskin tsemppaan, suuttuu vaan.
Itse aloitin uhkapelit sen jälkeen kun naisia päästettiin pappisvirkaan.
Tämä on selkeä osoitus siitä, että Jumala otti naispapittarien takia siunauksensa pois koko yhteiskunnalta.
Varokaa kirkkoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kannattaa lopettaa pelaaminen kun ja jos vielä pystyt. 10 000e velka on vielä pieni ja ei ole mitään hätää jos pystyt sen vielä maksamaan. Itsellä 27000 euroa ulosotossa usealle velkojalle puhdasta pelivelkaa ja ulosotto palkastani alkaa perjantaina. Velkasumma olisi moninkertainen jos olisin ollut töissä tuolloin kun velkoja otin, työttömyydestä ja pienistä tuloista johtuen en enempää saanut.

Mitä pidempään jatkat pelaamista, sitä isommaksi tuo potti kasvaa, kohta se on 15000 sitten 20000 ja jos tarpeeksi jatkat niin se on kohta 50000
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
P.S. Itselläni on siinä mielessä hyvä tilanne, että en ole enää pitkään aikaan saanut pennin penniä lainaa yhdestäkään paikasta, joten en voi velkaantua penniäkään lisää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hmm... olen aikoinaan pelannut noita pelikoneita useita vuosia, nyt olen ollut viisi vuotta melkein pelaamatta. Mutta ihme vamma tuosta on jäänyt. Muutaman kerran ajattelin huvikseni laittaa pari kolikkoa, niin aina kävi sillai köpelösti, etten pystyny lopettaan vaan hakkasin tuntikausia typeriä koneita.
Ilmianna
Jaa
Jos aloittaja vielä tätä lukee, niin voimia.

Olen itse sinua muutaman vuoden vanhempi ja ollut nyt kolmisen vuotta enemmän tai vähemmän pelikoukussa. Olen moneen kertaan yrittänyt lopettaa, mutta sitten tuleekin iso voitto ja sillä maksettu taas velkoja pois, iloittu ja tietenkin pelattu. Ennen kuin huomaankaan, niin taas ollaan rahattomia.

Nyt viimein luulen, että väsyin tähän vuoristorataan viimeisen kerran. Minulla on vähän velkaa pankille, mutta ei mitään mitä en pystyisi maksamaan ajan kanssa pois. Laitoin kasinot lukkoon ja asiakaspalveluille viestin, ettei tilejäni saa enää avata. En edes nauti enää pelaamisesta! Olen huomannut, että ennemmin pelaaminen kasvattaa ärtymystä kuin rentouttaa, mitä se teki minulle alkuun. Rentoudesta ei ole enää tietoakaan. Ärryn helpommin ja olen vihainen itselleni, sekä häpeissäni ettei minulla ole ollut itsekuria.

Ja pahinta on se, että tiedän tasan tarkkaan kaiken kasinopeleistä. Voittoprosentit. Todennäköisyydet. Tiedän, että loppujen lopuksi kasino on se joka voittaa. Ja silti olen roikkunut siinä kiinni näin kauan. Siinä hyvä esimerkki, miten riippuvuus käy järkeä vastaan.

Haluan lopettaa, ennen kuin teen jotakin todella peruuttamatonta. Minkä takia minun on löydettävä joku vähemmän vahingollinen korvaaja tälle typerälle "harrastukselle". Riippuvuudesta toiseen, niin kai se yleensä menee, mutta tarkoitan lähinnä että uppoutuisin uusiin asioihin ja harrastuksiin.

Toivon sinulle, aloittaja, onnea matkaan. Kyllä ne asiat järjestyvät. Älä vain kaiva itsellesi kuoppaa yhtään syvemmälle.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Olen työtön ja itse käytän kans kaikki päivät vedonlyöntiin ja päivässä tulee keskimäärin pelattua 3000-4000€ edestä, pitäisi varmaan vähentää mutta lopettaminen tuntuu hankalalta.
Ilmianna
Jaa
Vedonlyönnissä on aina hyvät ja huonot puolet. On toki stressaavaa kun tulee pitkiäkin tappioputkia välillä ja paineensietokykyä koetellaa, mutta sitä tunneta kun voittaa on vaikeeta sanoin kuvailla.

Vapaus on mielestäni yksi hienommista puolista, kukaan ei ole käskemässä että taas on mentävä aamusta töihin, saa päättää itse millon vetoa lyö, ja jos ei kiinnosta niin aina voi pitää vapaapäivän.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vakava peliriippuvuus

Olen päälle 20vuotias nainen ja kärsin vakavasta peliriippuvuudesta parin kuukauden aikana olen ottanut kulutusluottoja lähes 10k edestä. Kaikki mennyt nettipeleihin ja nyt ahdistaa aivan helvetisti. Tiedän että pystyn maksamaan pienissä erissä kaikkia noita pois.. vakituisissa töissä siis olen. Vannon itselleni aina että ei en pelaa enkä ota enään yhtäkään lainaa. Taas sorruin ja pelasin 900e tänään. En pääse tästä kierteestä pois. Yhdistelmälainaa minulle ei myönnetä mistään ja tämä turhauttaa ja yritän voittaa rahaa pelaamalla jotta saisin edes joitain maksettua pois... vertaistukea? Vinkkejä? Syyttelevät kommentit voitte jättää pois olen itseni jo haukkunut lyttyyn ja voin henkisesti niin pahoin ja olen pettynyt itseeni...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta