Röntgenhoitajaksi hakeneita?

säderölli

Onkos täällä röntgenhoitajaksi hakeneita? Jos on, niin mihin kouluun hait? Itse olen tällähetkellä rh-opiskelija ja voin vastailla kysymyksiin jos jotain on mielen päällä :)

10

5096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esteri

      mä hain metropoliaan ja nyt jännäilen kutsua! viime vuotisiin rajoihin nähden pitäis kyl kutsu tulla😊 opiskeletko missä? Osaaks kertoo Metropolian pääsykokeista? :) ooks tykännyt opiskella?

      • sipsu

        Paljon sait pisteitä? 😊


      • esteri
        sipsu kirjoitti:

        Paljon sait pisteitä? 😊

        54,9p :)


      • säderölli

        Opiskelen Oulussa, luulisin että Metropolian pääsykokeet on suhteellisen samanlaiset kuin Ouluunkin eli suuri osa pääsykokeiden pisteistä koostuu helpoista lääkelaskuista, haastattelusta ja pienehköstä kirjoitelmasta liittyen aineistoon, joka annettiin ainakin meillä koetilanteessa.

        Haastattelussa kannattaa selkeästi osoittaa kiinnostus alaa kohtaan, perehdy etukäteen jo aiheisiin jota koulussa käydään läpi kuten natiivitutkimukset, magneetit, ct, ultraääni, mammografia, angiografia, isotooppi ja sädehoito. Tärkeää on myös, että kiinnostusta/osaamista löytyy myös fysiikan puolelta koska tärkeä osa röntgenhoitajan ammattia on ymmärtää säteilyfysiikkaa :).


      • säderölli

        Ja olen tykännyt kyllä tosi paljon, oikean ammatin olen itselle valinnut :) röntgenhoitajan ammatti on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen, sekä itselle sopii myös se hyvin, ettei potilaskontaktit kestä yhtä kauaa kuin esimerkiksi sairaanhoitajilla yms.


    • tuska

      Onko ketään Turun pääsykokeissa olleita? Ykkösenä listalla olisi itselläni Turku, johon on nyt tullut päntättyä pääsykoematskua aika lailla odottaen, että valintakoekutsu napsahtaisi sinne.

      Onko esim. ryhmätehtävää? Itse amk:n sivuilla siitä en huomannut mainintaa. Onko hyvin samansuuntainen kuin Oamk:n pääsykokeista ylempänä avattu postaus (kiitokset sinne!).

      • säderölli

        Meillä ei ns. ryhmätehtävää ollut pääsykokeissa, mutta tosin meillä sen korvasi ennakkotehtävät, jotka piti tuoda pääsykokeisiin mukaan. Ennakkotehtävään itse kirjoitin n. viiden sivun mittainen tekstin. Lähinnä sillä tehtävällä katsottiin hakijan motivaatiota koulutusta kohtaan, joka on tärkeää sisäänpääsyssä.

        Turun pääsykokeista en sen enempää osaa mainita, mutta luulisin että suhteellisen samanlaiset kokeet siellä on kuin Oulussakin (lääkelaskuja ja äidinkieltä). Haastatteluilla on suuri merkitys pääsykokeissa sielläkin, on se sitten ryhmähaastattelu tai kahdenkeskeinen. Onnea kokeisiin!


    • 123ok

      Oon menossa Oamkiin röntgenhoitajaksi. Yritän kirjoittaa tuota ennakkotehtävää, mutta vaikeuksia tuottaa pohtia, mitä kertoisin käsityksestäni amk-opinnoista ja alan työtehtävistä. Eihän mulla oo näistä mitään hajua, työjutuista ainakaan.

      • säderölli

        Kuten tehtävänannossa mainitaan, kerro omista käsityksestäsi siitä, minkälaista kuvittelet amk-opiskelun olevan. Sen osaan ainakin omien kokemuksien perusteella sanoa, että opinnot vaatii paljon suunnittelua ja aikatauluttamista. Paljon tehdään ryhmissä, kuin myös itsenäisesti. Ennakkotehtävä on lähinnä mukana sitä varten, että pääsykokeisiin kuuluvassa haastattelussa sitä selaillaan enemmän tai vähemmän läpi, siitä haastattelija näkee, että kuinka motivoitunut hakija on, panosta siis kunnolla ennakkotehtäviin ja osoita kiinnostusta tekstissä alaa kohtaan.

        Perehdy työjuttuihin liittyviin asioihin lukemalla netistä röntgenhoitajan eri työtehtävistä. Itse työtehtäviä on useita erilaisia, natiivirtg, magneetti, ct, isotooppi, mammografia, angiografia, uä ja sädehoito. Jokainen työtehtävä noista vaatii erilaisen ajatuksenkulun, koska eroavat toisistaan niin paljon. Ei haastattelijat oleta, että pitäisi tietää kaikki röntgenhoitajan tehtävät ja työnkuvat.


      • Anonyymi

        Itse olen kiinnostunut aika paljon röntgenhoitajan ammatista ja olen juuri valmistumassa lukiosta. Mitä oon netistä ehtinyt lukea, niin opinnot painottuu lähinnä matematiikkaan ja fysiikkaa . En ole kummassakaan mitenkään hyvä niin alkaa vähän huolestuttaa, että kannattaako minun edes harkita kyseistä ammattia. Osaako joku kertoa, että kuinka sitä matikkaa ja fysiikkaa niissä opinnoissa tarvitaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe