Röntgenhoitajaksi hakeneita?

säderölli

Onkos täällä röntgenhoitajaksi hakeneita? Jos on, niin mihin kouluun hait? Itse olen tällähetkellä rh-opiskelija ja voin vastailla kysymyksiin jos jotain on mielen päällä :)

10

785

  Vastaukset

  • mä hain metropoliaan ja nyt jännäilen kutsua! viime vuotisiin rajoihin nähden pitäis kyl kutsu tulla😊 opiskeletko missä? Osaaks kertoo Metropolian pääsykokeista? :) ooks tykännyt opiskella?

   • Paljon sait pisteitä? 😊


   • sipsu kirjoitti:

    Paljon sait pisteitä? 😊

    54,9p :)


   • Opiskelen Oulussa, luulisin että Metropolian pääsykokeet on suhteellisen samanlaiset kuin Ouluunkin eli suuri osa pääsykokeiden pisteistä koostuu helpoista lääkelaskuista, haastattelusta ja pienehköstä kirjoitelmasta liittyen aineistoon, joka annettiin ainakin meillä koetilanteessa.

    Haastattelussa kannattaa selkeästi osoittaa kiinnostus alaa kohtaan, perehdy etukäteen jo aiheisiin jota koulussa käydään läpi kuten natiivitutkimukset, magneetit, ct, ultraääni, mammografia, angiografia, isotooppi ja sädehoito. Tärkeää on myös, että kiinnostusta/osaamista löytyy myös fysiikan puolelta koska tärkeä osa röntgenhoitajan ammattia on ymmärtää säteilyfysiikkaa :).


   • Ja olen tykännyt kyllä tosi paljon, oikean ammatin olen itselle valinnut :) röntgenhoitajan ammatti on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen, sekä itselle sopii myös se hyvin, ettei potilaskontaktit kestä yhtä kauaa kuin esimerkiksi sairaanhoitajilla yms.


  • Onko ketään Turun pääsykokeissa olleita? Ykkösenä listalla olisi itselläni Turku, johon on nyt tullut päntättyä pääsykoematskua aika lailla odottaen, että valintakoekutsu napsahtaisi sinne.

   Onko esim. ryhmätehtävää? Itse amk:n sivuilla siitä en huomannut mainintaa. Onko hyvin samansuuntainen kuin Oamk:n pääsykokeista ylempänä avattu postaus (kiitokset sinne!).

   • Meillä ei ns. ryhmätehtävää ollut pääsykokeissa, mutta tosin meillä sen korvasi ennakkotehtävät, jotka piti tuoda pääsykokeisiin mukaan. Ennakkotehtävään itse kirjoitin n. viiden sivun mittainen tekstin. Lähinnä sillä tehtävällä katsottiin hakijan motivaatiota koulutusta kohtaan, joka on tärkeää sisäänpääsyssä.

    Turun pääsykokeista en sen enempää osaa mainita, mutta luulisin että suhteellisen samanlaiset kokeet siellä on kuin Oulussakin (lääkelaskuja ja äidinkieltä). Haastatteluilla on suuri merkitys pääsykokeissa sielläkin, on se sitten ryhmähaastattelu tai kahdenkeskeinen. Onnea kokeisiin!


  • Oon menossa Oamkiin röntgenhoitajaksi. Yritän kirjoittaa tuota ennakkotehtävää, mutta vaikeuksia tuottaa pohtia, mitä kertoisin käsityksestäni amk-opinnoista ja alan työtehtävistä. Eihän mulla oo näistä mitään hajua, työjutuista ainakaan.

   • Kuten tehtävänannossa mainitaan, kerro omista käsityksestäsi siitä, minkälaista kuvittelet amk-opiskelun olevan. Sen osaan ainakin omien kokemuksien perusteella sanoa, että opinnot vaatii paljon suunnittelua ja aikatauluttamista. Paljon tehdään ryhmissä, kuin myös itsenäisesti. Ennakkotehtävä on lähinnä mukana sitä varten, että pääsykokeisiin kuuluvassa haastattelussa sitä selaillaan enemmän tai vähemmän läpi, siitä haastattelija näkee, että kuinka motivoitunut hakija on, panosta siis kunnolla ennakkotehtäviin ja osoita kiinnostusta tekstissä alaa kohtaan.

    Perehdy työjuttuihin liittyviin asioihin lukemalla netistä röntgenhoitajan eri työtehtävistä. Itse työtehtäviä on useita erilaisia, natiivirtg, magneetti, ct, isotooppi, mammografia, angiografia, uä ja sädehoito. Jokainen työtehtävä noista vaatii erilaisen ajatuksenkulun, koska eroavat toisistaan niin paljon. Ei haastattelijat oleta, että pitäisi tietää kaikki röntgenhoitajan tehtävät ja työnkuvat.


   • Itse olen kiinnostunut aika paljon röntgenhoitajan ammatista ja olen juuri valmistumassa lukiosta. Mitä oon netistä ehtinyt lukea, niin opinnot painottuu lähinnä matematiikkaan ja fysiikkaa . En ole kummassakaan mitenkään hyvä niin alkaa vähän huolestuttaa, että kannattaako minun edes harkita kyseistä ammattia. Osaako joku kertoa, että kuinka sitä matikkaa ja fysiikkaa niissä opinnoissa tarvitaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   138
   8968
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   3455
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   22
   1426