Wallas 2400t ei käynnisty ja kaipaa huoltoa.

Hei.

Wallas 2400t ei lämmitä, puhaltaa vaan kylmää ilmaa. Virtaa on tarpeeksi, petrooli on uutta. Kesällä toimi mutta ei enää talven jälkeen. Mikä voisi olla vialla?
Samalla voi vinkata hyvästä Wallas-huollosta Turussa.

25

4420

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Naksuttaako pumppu? Jos ei niin se voi olla jumiutunut talven aikana. Turussa on Tmi. HanskiFix erittäin pätevä huolto ja onhan siellä Wallaksen tehdaskin jolla on myös oma huoltonsa.

   • Naksuttaa, mutta ei vaan käynnisty.


  • walobetrooli

   Planar tilalle

  • relaa-

   HanskiFix on tosiaan hyvä huolto.
   Oman Wallaksen polttoainesäiliö pitää pitkän talvitauon jälkeen nostaa alhaalta normipaikaltaan laitteen tasalle jotta alkaa pukkaamaan lämpöä. Käynnistymisen (punainen ledi) jälkeen tankin voi laskea normipaikkaan.

   • Pumppu alkaa vanhetessaan falskaamaan, eikä nosta kunnolla. Aikansa se menee noin, että nostaa tankkia ylös päin, mutta josssain vaiheessa se ei nosta enää ollenkaan. Kun pumppu ei pumppaa enää kunnolla, alkaa lämmittimen paloarvot menemään pieleen ja ne kannattaa aika-ajoin säädättää kohdilleen.


   • Mä kävin veneellä ja nostin säiliön ensin lämmittimen tasalle ja sitten vielä yläpuolelle mutta pumppu naksuu mutta ei vaan sytytä.


   • Imeekö se polttoainetta? Jos ei niin voisi vielä yrittää pakkosyöttää jos pumppu on niin kuivilla ettei vedä.
    En tunne näitä uudempia t-versioita, olen jo veneilyni veneillyt mutta vanhemmissa oli kaksoishehkutuksen esto. Tarkoitti sitä että epäonnistuneen käynnistyksen jälkeen oli ennen uutta yritystä odotettava virtakytkin nollilla n. 10min. Jos ei tätä muistanut sai yrityksiä jatkaa vaikka mailman tappiin saakka, se ei vain kytkenyt hehkua päälle. Puhaltinet ja pumppu kyllä toimivat mikä saattoi hämätä.


  • Micce52__

   Saako tarpeeksi virtaa käynnistysvaiheessa? Akku huonossa latingissa tai johdoissa häviöitä? Liittimet hapettuvat ajan mitaan ja resistanssi senkun kasvaa... Vaihdoimme omaan Wallakseen uudet paksummat sähköjohdot ja liittimet, ja johan hehkuttaa laitteen käyntiin helposti.

  • Asentaja1

   Pumppu jämähtänyt jumiin talven aikana. Pumppua ei voi korjata, vaan täytyy ostaa ylihinnoiteltu uusi.
   Muita Wallas ongelmia ovat heikkolaatuiset ja löysät sähköliittimet, tukkoon noettuvat poltinosat, rämisevät ja jumiutuvat puhaltimet, alitehoinen lämmitys, kallis ja hidas huoltopalvelu jne.
   Valitettavasti Wallas-laatu on romahtanut viime vuosina. Takavuosien laadukkaat Wallas-lämmittimet ovat muisto vain.
   HanskiFix on kyllä ihan ok. Samat ongelmat vaan uusiutuvat hetken päästä.

   • Ensinnäkin täyttä paskapuhetta koko kirjoitus. Polttoainepumppu on melkein puolta halvempi, kuin webastolla ja eberillä. Kenellä on sitten ylihintainen pumppu? Pumppu kyllä kestää oikein käytettynä vaikka 20 vuotta, mutta jos polttoaineessa on vettä ja syksyinen pikku huuhtelu laiminlyödään saa uudenkin pumpun rikki.

    Niin kuin täällä on moneen kertaan sanottu. Tee se itse mies ei kotikonstein saa petrooliwallasta palamaan puhtaasti. Ne varmaan nokeaa. jos niitä ei ole säädetty savukaasumittarin ja mittalasin kanssa. Noiden lämmittimien pahin vihollinen on taitamaton ja ymmärtämätön tee se itse mies.

    Ne vanhojen petrooliwallasten liittimet kyllä kestää sen laitteen käyttöiän ihan hyvin. Saahan ne väljäksi jos niitä koko ajan runkkaa. Tehtaalta lähtiessä ne on ihan napakasti ollut kiinni jo vaikka vuodesta 1986. Nykylaitteissa (puhutaan siis 30DT 30GB jne) ei mitään liitinongelmia ole tullut minulla kertaakaan vastaan.

    1800 petroolilaitteen teho on 1750w jos laite on oikein säädetty. Jos sitä ei ole säädetty, on teho kaikkea nollan ja tuon väliltä. Noita lämmittimiä asennettu 80 luvulla myös veneisiin, joihin se oli liian pieni. - kun parempaakaan laitetta ei ollut. Vaatimustason kasvaesa myös tehoa halutaan enemmän.

    Sitten jos vielä ymmärtäisi sen, että sen lämmittimen ei kuulu kestää, eikä sen ole suunniteltu kestävän kolmeakymmentä vuotta. Ne puhaltimet kyllä rämisee kun ne on jauhaneet siellä kymmeniä vuosia. Ei minkään lämmittimen. -80 luvulla tehty lämmitin on yleensä metalliromua merkistä riippumatta. Sitten kun näitä Jeesuksen vanhoja paskakasoja yritetään elvyttää purkkapatenteilla tulee niistä niitä kalliita kiertolaisia. Ne palaa aina uudelleen ja uudelleen takaisin.

    Nykyisissä wallaksissa ei ole enää rämisevä puhaltimia vaan ihan kuulalaakeroidut aksiaalipuhaltimet. Uusissa isoissa malleissa puhallusteho on litramääriltään samaa luokkaa Webaston kanssa. En edes muista, että uusissa wallaksissa olisi ollut takuuvikaa vuosiin. Laadussa ei ole mitään moitteen sijaa tänä päivänä.

    Niin ja miksi se huolto kestää? Jos jengi tajuaisi tuoda niitä lämmittimiä syksyllä huoltoon, eikä toukokuussa niin sen vois saada aika paljon nopeammin ulos.


   • näintoimien

    Tuota syksyllä irroittamista ja huoltoon viemistähän on myös Sepeteuskin painottanut.


  • P.Eräreikä

   Varmista ettei ylikuumenisensuoja ole lauennut. Musta pieni nappi jota painamalla kuuluu napsahdus ja suoja lähtee pois ja laite toimii taas normisti.

  • Asentaja1

   Vai Wallaksessa kuulalaakeroidut puhaltimet :D:D:D. Tosiasiassa halvimmat kiinalaiset mitä löytyy.

   • Nykyisin tuotannossa olevissa DIESELmalleissa on kylläkin laitetuulettimet puhaltimina. Ne ovat hiiliharjattomia ja kuulalaakeroituja.


   • Ckk

    Korjaussarjassa on mukana sytytyskierukka (hehku), joka palaa ajan myötä poikki. Helppo vaihtaa.


  • ketjunlainaaja

   Minun Wallas 1800B:n polttoainepumppu naksuu niinkuin pitääkin,mutta ei puhalla lämmintä vaikka hehkutan minuutin.Hehkuvalo ei syty.Suuttimista tulee valopetroolin hajuista viileätä ilmaa.
   Pakoputken vesisuoja on irti kokeilun ajan ja välillä pakoputkesta tulee vähän savua.
   Valopetrooli on uutta ja Wallaksen hyväksymää.
   Vene on minulle uusi.
   Eihän tuo Planar paljoa maksa,mutta ois aika iso homma asentaa kaikki uusiksi pakoputkea myöten.

  • Aika on ajanut tuon lämppärivanhuksen ohi. Sehän oli ensimmäisiä pienveneisiin suunniteltuja kiinteitä lämmittimiä. Tässä tapauksessa haiskahtaa vähän siltä että poltin olisi puhdistuksen tarpeessa. Hankaluus on siinä ettei polttimen huoltosarjaa enää löydy kuin ehkä Ruotsista. Uudempien sarja ei käy näennäisestä samanlaisuudestaan huolimatta.
   Enpä osaa muuta kuin suositella uuden hankkimista, vaivannäöstä huolimatta. Jos tämä vene on Sinulle ensimmäinen niin huomaat kyllä ennenpitkää että vene on jatkuva projekti. Sehän tekeekin harrastuksen mielenkiintoiseksi. Itseltäni on ikä ja sairaus vienyt sen mutta kyllä kaikki oli vaivan arvoista. )))

   • kahdenveneenloukussa

    Kiitos Sepe..teukselle tiedoista.
    Ei muutakuin lämmitinkaupoille.


   • Anonyymi

    Mielestäni Wallas 1800B on mainio laite. Ei ole moderni, eikä koko-tehosuhde ole kummoinen, mutta niin yksinkertainen että kuka tahansa vähänkin tekniikasta ymmärtävä osaa tehdä huollot, vianetsinnät ja korjaukset itse. Ei tarvita savukaasuanalysaattoreita tai muita erikoistyökaluja. Sähkönkulutuskin on minimaalista, mikä purjeveneessä on oleellinen ominaisuus. On erittäin harmillista, ettei tähän saa enää varaosia Wallakselta (ymmärrettävää toki, koska kannattaahan Wallaksen ennemmin myydä uusi laite kuin avustaa esihistoriallisen ajan keksintöjen ylläpidossa). Onneksi polttimen huoltosarjaa sentään saa Ruotsista tilattua.

    Uudemmat Wallakset ovat toki monella tapaa kehittyneempiä, mutta kuten Vanhanenkin tuossa ylempänä toteaa uudempia Wallaksia koskien " Tee se itse mies ei kotikonstein saa petrooliwallasta palamaan puhtaasti. " En minä ainakaan halua lämmitintä, joka pitää huoltoa varten irrottaa veneestä ja toimittaa huoltoliikkeeseen. Kallista ja työlästä. Ja mitäs sitten kun tulee ongelma kesken kesäloman - lämmitellään sitten ensi kesänä...

    Uudet lämmittimet ovat turkasen kalliita. Paitsi toki Planar, mutta se taas syö sähköä niin ettei oikein sovi purkkariin.


  • Len-setä

   Vanhami kirjoitti tuolla hyvää asiaa. Vanha roskiin ja uusi tilalle. Muinaismuistolaki ei koske venelämppäreitä.

   • pakkotoisto

    Eikös tuo jo tullut selväksi?


  • setoinenPetri

   jos jännitettä tarpeeksi ym vakioviat ja jos polttoainepumppu toimii (eli naksuu ja polttoainetta tulee paluuputkesta):
   - Kokeile toimiiko paloilmapumppu. Toimiessaan pakoputkesta tulee kunnon puhallus. Jos ei toimi ja hehkuttaa, saattaa ilmetä savuttamisena mutta ei syty eikä lämpene. Jos ei toimi, saattaa olla hajonnut tai ruostunut kiinni.
   - kokeile toimiiko hehkutus. Toimiessaan vie useita ampeereja virtaa. Jos ei toimi, vika voi olla katkennut hehkulanka tai esim rikkinäinen rele tai releohjaus piirikortilla.

   • Ongelma ratkottu. Tilalla Planar 2D. Asennuksen ja laitteen myös hoiti Kone Lahdenmaa hienosti.


  • Anonyymi

   Osaavatko tietäjät kertoa sopiiko Wallas 2400 ikivanhan 1800B .peltiwallaksen pakoputken kansiläpiviennin kiinnitykseen poistuvan peltiwallaksen tilalle?

  • Ei sovi. Ihan eri mitoitus. Aikoinaan oli Wallakselta saatavana sovitelevy joka "paikkasi" vanhan läpiviennin kannessa ja johon uusi kansihela istui, En tiedä vieläkö on saatavana, kannattaa kysyä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2082
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1410
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   168
   1302
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1121
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1025
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   72
   846
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   158
   771
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   724
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   92
   685
  Aihe