Vuoden 1970 aborttilain vaikutus syntyvyyteen?

Forumin ehkäisykieltoasiamies jankuttaa seuraavaa useammassakin ketjussa:

"Aborttilain vaikutus näkyy valtavana "kuoppana" syntyneiden lasten lukumäärässä. Asia ilmenee käänteisesti syntyvyyden voimakkaana laskuna. Pohjakosketus oli 1973, jolloin syntyvyys oli 1,5. "

Koska tästä ei ole esitetty yhtäkään todistetta, piti jälleen kerran lähteä itse tarkistamaan niitä faktoja. Tässä väestötilasto vuodesta 1750 lähtien:

http://tilastokoulu.stat.fi/data/tkoulu_vaesto/img/vaesto_08_01_esim_01.png

tilastokoulu.stat.fi/verkkokoulu_v2.xql?page_type=esim&course_id=tkoulu_vaesto&lesson_id=8&subject_id=1&example_id=1

Tästä ihan jokainen voi nähdä, että väestönkasvu kääntyi jyrkkään laskuun jo vuoden 1947 suurten ikäluokkien jälkeen, todellakin jo ennen vuotta 1950. Laskeva suuntaus jatkui tästä lähtien eikä vuosi 1970 tuo tähän mitään "kuoppaa". Syntyvyys lähti nousemaan jälleen kohti 1980-lukua tultaessa. Mistä ihmeestä ehkäisykieltoasiamies on saanut päähänsä koko asian, en tajua.

Tänne tuomani valokuvatodisteet asiakirjoista tukee tätä käyrää, sillä synnytysten määrä oli laskusuunnassa 1950-luvulta saakka, samoin keskenmenojen ja laittomien aborttien. Lailliset abortit pysyttelivät samoissa lukemissa. Ainut suuri muutos oli, että laittomat abortit muuttuivat näkyviksi kun abortin sai ihan turvallisesti sairaalasta ja tulehduskeskenmenojen määrä romahti.

3

67

  Vastaukset

  • Kun sillä on jotkut laput silmillä, missä ei lue kuin abortti eikä mitään muuta oteta huomioon missään. Miksi joku haluaa kieltää abortit mutta samalla myös ehkäisyt, jotka estää abortteja? En minä ymmärrä tuota. Mitä vastaan loppujen lopuksi sellainen ihminen on? Mikä on se asia mikä mättää kun ei kerran halutakaan vähentää abortteja?

  • Selvähän tuo on. Vaikka miten päin kattoo kuvaa. Kuopat näkyy nälkävuosien ja sotien kohdalla muuten trendi on tasaisen laskeva sodan jälkeen. Hyvä kuva.

  • Tämä vastaus kelpaa vastineeksi kyssään aborttilaki ja syntyvyys. Ei abortin kieltäminen lisää rakkautta ja lapsi haluja. Äitiys on ja sen on oltava vapaaehtoista.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   727
   16136
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   133
   2424
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   101
   2279
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   1945
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1423