Vuoden 1970 aborttilain vaikutus syntyvyyteen?

Forumin ehkäisykieltoasiamies jankuttaa seuraavaa useammassakin ketjussa:

"Aborttilain vaikutus näkyy valtavana "kuoppana" syntyneiden lasten lukumäärässä. Asia ilmenee käänteisesti syntyvyyden voimakkaana laskuna. Pohjakosketus oli 1973, jolloin syntyvyys oli 1,5. "

Koska tästä ei ole esitetty yhtäkään todistetta, piti jälleen kerran lähteä itse tarkistamaan niitä faktoja. Tässä väestötilasto vuodesta 1750 lähtien:

http://tilastokoulu.stat.fi/data/tkoulu_vaesto/img/vaesto_08_01_esim_01.png

tilastokoulu.stat.fi/verkkokoulu_v2.xql?page_type=esim&course_id=tkoulu_vaesto&lesson_id=8&subject_id=1&example_id=1

Tästä ihan jokainen voi nähdä, että väestönkasvu kääntyi jyrkkään laskuun jo vuoden 1947 suurten ikäluokkien jälkeen, todellakin jo ennen vuotta 1950. Laskeva suuntaus jatkui tästä lähtien eikä vuosi 1970 tuo tähän mitään "kuoppaa". Syntyvyys lähti nousemaan jälleen kohti 1980-lukua tultaessa. Mistä ihmeestä ehkäisykieltoasiamies on saanut päähänsä koko asian, en tajua.

Tänne tuomani valokuvatodisteet asiakirjoista tukee tätä käyrää, sillä synnytysten määrä oli laskusuunnassa 1950-luvulta saakka, samoin keskenmenojen ja laittomien aborttien. Lailliset abortit pysyttelivät samoissa lukemissa. Ainut suuri muutos oli, että laittomat abortit muuttuivat näkyviksi kun abortin sai ihan turvallisesti sairaalasta ja tulehduskeskenmenojen määrä romahti.

3

52

Vastaukset

  • Kun sillä on jotkut laput silmillä, missä ei lue kuin abortti eikä mitään muuta oteta huomioon missään. Miksi joku haluaa kieltää abortit mutta samalla myös ehkäisyt, jotka estää abortteja? En minä ymmärrä tuota. Mitä vastaan loppujen lopuksi sellainen ihminen on? Mikä on se asia mikä mättää kun ei kerran halutakaan vähentää abortteja?

  • Selvähän tuo on. Vaikka miten päin kattoo kuvaa. Kuopat näkyy nälkävuosien ja sotien kohdalla muuten trendi on tasaisen laskeva sodan jälkeen. Hyvä kuva.

  • Tämä vastaus kelpaa vastineeksi kyssään aborttilaki ja syntyvyys. Ei abortin kieltäminen lisää rakkautta ja lapsi haluja. Äitiys on ja sen on oltava vapaaehtoista.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.