Tarvitaanko Nuorisotaloa?

HarkitsevaVeronmaksaja

Iisalmen Nuorisotalossa tarvitaan laaja ja kallis korjaus, puoli miljoonaa euroa. Korjauskohde on vaativa ja lähes varmaa on, etteivät kustannukset siihen jää. Korjausten yhteydessä löydetään uusia vikapaikkoja, jotka on samalla kertaa korjattava. Myös lähes varmaa on, etteivät ongelmat tähän lopu: muutaman vuoden päästä havaitaan, että tarvitaan taas uusia korjauksia.
Tässä tilanteessa on hyvä paikka miettiä, tarvitaanko nuorisotaloa? Mitä käyttöä sillä oikeasti on? Voidaanko tarve muutoin tyydyttää? Tilat ovat nykyvaatimuksiin nähden epätarkoituksenmukaiset ja huonosti eri tarpeisiin muuntuvia. Ne on rakennettu aivan toisenlaisen maailman aikana oman aikansa tarpeisiin. Mielestäni talon käytön kannalta säilyttämiselle ei ole rationaalisia perusteita.
Entäpä sitten historialliset ja esteettiset arvot? Talolla on toki historiaa, suojeluskunnan talohan se on ollut ja siten osa maamme historiaa. Suojeluskuntia vähättelemättä täytyy kuitenkin kysyä, että tarvitaanko tätä kallista muistomerkkiä iisalmelaisten kustannettavaksi? Minusta talo on aina näyttänyt rumalta. Sellainen rohjake, eikä sitä kauniina voi pitää hyvällä tahdollakaan. Monesti ajatellut myös talon väriä: kuinka kauan se on ollut sininen, alusta lähtien vaiko vasta lateksimaalien keksimisen jälkeen? Tuskin kaupunkikuva huononisi, jos tämä talo poistettaisiin.
Talo näkyy olevan suojeltu asemakaavalla. Asemakaavan muuttamisesta päättää kaupunginvaltuusto. Mielestäni suojelumääräysten poistaminen ja talon purkaminen pitää vaihtoehtona ottaa tarkasteluun.

17

287

Vastaukset

 • JEP ! KUPLAHALLI JA LIIKUTELTAVA SELLAINEN ON NYKYPÄIVÄÄ JA NUORILLE AIVAN IHANTEELLINE. SISÄLLE HALLIIN VOI RAKENTAA VAIKKA MITÄ ERILLISÄ MAAILMOJA - TARPEEN MUKAAN KULLOINKIN! VOI PELATA, KONSERTIT !YM.
  JA KUN TARVE LAKKAA ---- LASKETAAN ILMAT PIHALLE. SIISTII!!!

 • talo ei ole ruma.mut jos korjauskevoton.voihan sille tontille rakentaa kaunis kerrostalo.heh heh.on niin ruma purkakaa.on niin .

 • Ei ole tainnut olla nimenmerkityksellä nuorisotalo kaappis peten lähdettyä,ennen oli jytkettä nuorisolle joka toinen viikonloppu nimektäitä bändejä yms...

 • Vuosikausia laiminlyöty huolto maksaa nyt sitten.nollatoleranssia ei ollu peten aikaan.

 • Nyt sitten joku vanaha Heinäkelkka Kangaslammilla kuuluu olevan tulossa korjattavaksi. Mihinkähän tarvitaan? Jos se on ollut joskus kunnalliskotina, niin entiset asiakkaat tuskin ovat vaatimassa talon säilyttämistä nostalgiasyistä: "Olj se niin mukavoo ku minäkii siellä Heenäkelekassa ennen olin!"

  • Sitäkin tönöä korjattu jatkuvasti, antasivat jo olla. Vaikka eipä tuo uudisrakentaminenkaan hääppöistä ole.
   Onko ne rakentamiset pakko antaa halvimman tarjouksen tehneelle, kun sitten korjailemisiin menee säästöt ja ylikin?


 • Ei oo nuorisotalolla nuoriakin, taitavat olla nykyään seurakunnalla ja Keisarinkulmalla

 • Edelleen näkyy Nuorisotalo olevan työn alla, huputettuna. Siis kävi juuri niin kuin aloituksessa totesin, vikapaikkoja on löytynyt lisää ja homma paisunut. Kuinka paljon kustannukset nyt ovat ja mikä on lopullinen hinta? Edelleen olen sitä mieltä, että olisi pitänyt tarkemmin harkita koko remontin tarpeellisuutta.

  • Oottakeehan mittee sieltä hupun alta paljastuu.


 • Nimi vaihdettaneen eläkeläistaloksi muutaman vuoden sisään.

 • Hyvä paikka niin eläkeläisille kuin nuorisolle ”nappi suuhun toiminnalle”. Vihreät oikein suosittavat ja vielä lailliseksi.

  • Kaupunki voisi auttaa ongelma nuorisoa ja tehdä nille jonkin harraste paikan ettei tarte salen kulmilla lorvia😉


 • Eiköhän täällä oo turhempaakin korjattu.

  • Varmasti on turhempaakin korjattu mutta tällä hinnalla ja työmäärällä vastaavia rötisköjä?
   Niin ja mihinkä käyttö tarkoitukseen?
   Kertoisitko yhden esimerkin edes.


 • Huvittavinta tässä nuorisotalon remontissa se että, tätä valmiiksi hapannutta rötisköä oikein umpi hupulla säältä suojellaan mutta päiväkoteja kun rakennetaan niin pressut lepattaa ja roikkuu syys sateissa ja myrskyissä miten sattuu...

  • Nykyajan pennut ei jaksa "niin kauaksi" kävellä.


 • Nuorisotalo on entinen SUOJELUSKUNNANTALO jossa määrättiin
  Työläisiä Ammuttavaksi. Että asiat kuntoon.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.