kännykkäkamera vs järkkäri, näytön värit

tarkkamarkka

olen pari arskanlaskukuvaa ottanut s7lla ja nex5nllä. samsungissa on hailakammat eli kylmemmet värit huomattavasti. tämä suurin ero. molemmilla näytöillä kuva näyttää kuten livenä kelvinsäädöin, kuvattu siis mahd. samoin kuin livenä näytti. minuutin sisällä samaan aikaan. toinen kuva otettu iltapäivällä jolloin sama juttu. sonyn kuva on vihreämpi ja lämpimämpi. kylläisyys normaali. molemmissa auringonvalo. (taivas oli sininen) onko nyt vaan niin että toisen näyttö "valehtelee". samsungissahan on musta mustaa ja näytön värit pitäs olla hyvät. mutta ei vanha sonykaan pitäs vikapää olla. väri korjaus on lämpimän suuntaan testisivujen mukaan.
voisko asian tarkistaa jostain netistä``? harmittaa lähinnä kun kuvia jonkun verran tulostaa ja wb heittää noin paljon...

7

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuhasufyu

      Kuvia ei kannata arvostella kameroiden näytöillä. Siirrä kaikki tietokoneeseen ja vertaa samalla ohjelmaalla. Vasta sitten voit sanoa, mitä eroa kuvissa on.

    • Tuossanoin

      Kuvien värimaailmaa voi arvioida vain tarkasti kalibroidulla laadukkaalla näytöllä. Mainitsemisiesi laitteiden näytöt eivät ole kalibroituja.

      On yleistä, että kuvien värit näyttävät eriltä kalibroimattomilla näytöillä, erityisesti halvemmat näytöt, (myös halvat läppärit ja puhelimet) ovat yleensä värimaailmaltaan todella kylmiä. Halvat näytöt voivatkin olla ongelmallisia, jos esimerkiksi shoppailet verkkokaupoissa.

    • Tsuumikosh

      Näyttöruudun kirkkauden säätö voi myös vaikuttaa siihen, miten kalsealta kuva näyttää. Joissakin läppäreissä kuva on näyttänyt erittäin sinisävyiseltä ja kylmältä, kun on katseltu viistosti.

      • Läppäreissä on usein TN paneelit. Niissä kuva vinosti ylhäältä katsoessa voi näyttää melkein negatiivilta. Harvoissa kameroissa sellaista on (Esim. Canon SX520 HS:ssä on). Yleensä kameroissa on IPS paneelit.


    • Kameran näytöltä (olkoon mikä kamera hyvänsä 100 - 10'000€) näet mitä suurin piirtein kuvaan tuli, muuta siitä ei kannata arvostella. Läppärin tai pöytäkoneen kalibroitu näyttö on ainoa paikka josta asiasta voi jotain lausua.

      Suurin värivirheen syy saattaa olla värilämpötilan tulkinta kamerassa jos se on automatiikalla. Se automatiikka ei aina osu oikeaan ja siksi olisikin tärkeää asettaa värilämpötila oikeaksi suoraan Kelvinasteina, aurinko, pilvinen päivä, varjo, jne ovat niitä arvioita tietyissä tilanteissa mutta kaiketi jos haluat olla tarkka niin valkoinen tai harmaa arkki on se jolla saa vallitsevan valon lämpötilan versin hyvin kohdalleen. Tuo arkkihomma onnistuu ainakin Nikon järkkäreillä ja muistaakseni olen joskus tehnyt sen ystävän Canonillakin. Kannattaa harjoitella jos värit tökkivät silmään!

    • No_voi_voi

      Miksi et kuvannut kameralla, vaan tyydyit pelkkään puhelimella kuvaamiseen. Puhelin on kamerana pelkkä lelu

      • jopas_sattuikin

        Toit tyhmyytesi julki, mutta teitkö sen tarkoituksella vai vahingossa, siinäpä kysymys.

        Nex 5 on järkkäri. joten "hitusen" on siinä siis isompi kenno ja varmaan myös dynamiikkaa vastavalotilanteessa kuvaamiseen. Puhumattakaan sitten siitä, miten hyvin/huonosti käytetty optiikka hanskaa moisen rääkkäyksen.

        Se toinen kysymys oli sitten, miltä kuva näyttää kuvausvekottimien omalla LCD näytöllä. Tässä kohtaa kännykkä voi hyvinkin olla järkkäriä etevämpi. Järkkärien takanäytöt taitaa olla aikalailla jämähtäneet VGA resoluutioon enkä aina menisi niin hirveästi vannomaan ao. näyttöjen muidenkaan ominaisuuksien suhteen.

        Marketroidit kusettavat tällä kohtaa mainostamalla takanäytön VGA -resoluutiota reilun 900 kilopikselin näyttönä, vaikka näyttölaitteissa on yleensä tavattu laskea vain täysväriset pikselit eikä jokaista osaväriä (R G B) erikseen. Esim. fullHD resoluutio, mitä kännyköistä löytyy, on 1920x1080 = reilut 2 miljoonaa oikeaa pikseliä ja 6,2 miljoonaa marketroidin feikkipikseliä!

        Kameran oman näytön toistoalue on paljon kapoisampi kuin kennon tallentaman kuvan dynamiikka. Ei siitä näytöstä voi muuta katsoa kuin ettei ole valotukset tai väritasapainot ihan päin honkia. Tod. näk. kunnon näytöllä kuvasta erottuu enemmän yksityiskohtia sekä tummasta että vaaleasta päästä ja kuvankäsittelyllä saa kaivettua vielä lisää. Johan tässä on sekin, että kamera saattaa takanäytöllään esittää pelkästään täyskokoiseen kuvaan upotettua ns. esikatselukuvaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe