Tuusniemen teollisuus

Pettrus

Mikä se lie tuonnii yhtijön perimmäenen tarkotus? Romantiikkaraan ja nuapurkuntiin yritysten maenostaminen taetaa aenaan isossa osassa näätellä kysseisen yhtijön työnkuvvoo. Paekalliset yrittäjät ee ou kuulemma ies nähneet teollisuuvven evustajia. Ja toesekseen asijan vierestä: joko ne lie kunnan tyttöset suanneet niitä kahvijjaan vae onko ne salutot nyt kertakaekkisesti kunnan putjetin ylittävä hanke...

11

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.Sukas

      Yksi mahdollisuus on, että jotkut yrittäjät ovat niitä nähneet hyvinkin läheltä - ja toiset taas eivät vilaukseltakaan. Millä tavalla kiltti on sitten pitänyt olla, että teollisuuden tunturilta on tonttu kylään poikennut; siinäkin tietysti voisi olla aihetta kysymykselle.

    • Ei_mitään

      Ei taida Tuusniemellä olla teollisuudesta mitään tietoa. Ei ole elinkeinoja muutenkaan juuri kehitetty.
      Tahto ja taito on puuttunut vuosikymmeniä.

    • ihmelapsiintiasta

      Valtuustossa oli näemmä puhutt uTuusniemen Teollisuus Oy:sta. Erään valtuutetun suulla oli todettu, että osakeyhtiölaki estää puhumasta yhtiön asioista. Ne on salattava. No, osakeyhtiölain tulkinta se on tuokin. Joka tapauksessa Tuusniemen Teollisuus Oy:öön uppoaa vuodessa kuntalaisten verorahaa noin 300000 euroa. Lie enemmän kuin yhden veroprosentin tuotto. Kuntalaisille ei kerrrota mihin tuo raha menee. Yrityksiä ja työpaikkoja ei kuntaan ole syntynyt. Joten luulottelu on vapaata. Kun ei kerrota, niin sitten voi arvella mitä tahansa, kun se kerran salattavaa on.. Niin, kysyäkään ei saanut.
      Tuo kolmesataatuhatta ei ole ainoa menoerä. Melkoisia rahasummia kulkee teknisen toimen kautta, mm ihmeelliseen maanostoon.

      Tuusniemen Teollisuus Oy:lle on kaiketi ulkoistettu kunnan elinkeinoasiat. Milloin homma lie kilpailutettu?

      • A.Sukas

        Ehkä olisi ollut oikeammin sanottu, että "osakeyhtiölaki mahdollistaa yhtiön asioiden salaamisen".


    • ihmelapsiintiasta

      Osakeyhtiölaki on hyvä keppihevonen asioiden salaamisessa. Sinällään pienessä kunnassa ns kehitysyhtiö on tarpeeton. Toki liikesalaisuudet pysyvät hallituksenkin takana. Näkyväthän nuo pysyvän maanmyyntiasiatkin, ei kertota keltä ostettu.
      Avoimuus olisi paikallaan uskottavuuden takia. Pienesssä kunnassa pyörii pieni piiri, poliitikko, yrittäjä... kyllä siinä helposti menevät hutut ja vellit sekaisin.

      Ja kun salataan, niin voidaan arvella mitä vain. Vaikkapa takavuosien tapahtumajärjestelyistä.
      Veroprosentin verran rahaa joka vuosi tuntemattomiin ja salattuihin asioihin. No, ainakin yhden konkurssin takausvatuut kuitattiin Tuusniemn Teollisuuden kautta. Rapiat kolmesataatuhatta. Tuon verranhan Tuusniemen Teollisuuden syövereihin uppoaa vuosittain. Mihin?

    • Päkmanni

      Olennainen kysymys on, mihin rahat menevät?

    • Joopajoojottelu

      Aikanaan Tuusniemen Teollisuuden toimitusjohtajuus näkyy olleen kunnanjohtajan tehtävä. Ihan järkevää pienessä kunnassa, varsinkin kun teollisuutta ja yrityksiä ei järin montaa ole.
      Jossain vaiheessa jotkut poliitikot huomasivat oivan hillotolpan, tätä suomalaista termiä käyttääkseni. Ja sen jälkeen yhtiön hommista ei ole mitään kuulunut. No, tosin jotkut rapiat 300000 euron takaukset maksoi. Olikohan yhtiö todella takaajana?
      Kesäjuhlat rahoittia takavuosina, kai oikein ymmärsin?

      Prosenttiyksikön verran, ehkä reilunkin jokainen kuntaveron maksaja rahoittaa tuota yhtiötä. Yhtiötä, jonka ”pääasiallinen toiminta ei ole avustuksien maksaminen”. Mitkähän yhtiöt noita avustuksia ovat saaneet? Satama, painopistealue, on tyhjä.

      • Tuusniemen kunnalle taisi tulla melkoinen ongelma "Ongelma" lapsestaan Helenasta kun hän rupesi liikaa kiinnostumaan noista teollisuusasioista ymmärtämättömänä "naisimmeisenä", toki noihin olisi pitänyt hänen saada virkasuhteensa puolesta kunnalta kyllä vastaus, mutta eipä taida nykyisissä "Vätyksissä" olla miestä, eikä naista joka asiat tietää... lähteä tuomaan noita juttuja julkisuuteen vaan hommaa pyöritetään entiseen malliin "HYVÄVELI" systeemillä, mutta ihmetystä kyllä herättää ettei yksikään asioista tietävä taho tule "USKALLA" tulla julkisuuteen... pimeää porukkaa koko Tuusniemen kunnan johtotroikka viimeistä mohikaania myöten :-)


      • Etlari

        Et kait tuota mikkään laps ennee ou


    • ihmelapsiintiasta

      Kunnan tilinpäätös 2017 on kiintoisaa luettavaa. Paperiversion sivulla 47 todetaan, että yritystyöpaikkojen lisäämistavoite oli 10, toteuma 22. Vähän alempana tekstissä todetaan kunnan alueella työpaikkojen vähentyneen 53 kappaletta. Hetkinen? Yrityksien määärä oli vähentynyt neljällä. Työllistyneistä ei kerrota olivatko nollatuntisopimuksella, vai työkokeilijoita tms.

      Tuusniemen teollisuuden kytkös paikalliseen yrittäjäyhdistykseen on todella vahva. Talousarvioista päätellen avustuksina jaetaa riihikuivaa rahaa 65000 euroa. Urheilu- ym yhdistysten on selvitettävä raha-asiansa ja avustusten käyttö juurta jaksain. Yritysten avustaminen on ”yrityssalaisuus”. Mitenkähän verottaja asiaan suhtautuu? Melkoista yrittäjätukea näyttää tulevan teknisen toimen kautta, kun teollisuustontteja ostellaan. Tai valtuustohqn se viime kädessä päättää, mutta pöytäkirjasta ei ilmen keneltä ostettiin. Miksi moinen salailu?

    • Dapadapaduu

      Mitähän muuten sen Tuusniemi-säätiön, vai mikä se nyt olikaan, rahoille kuuluu? Siis se säätiö, johon oli tarkoitus ”piilottaa” Tuusniemen kunnan rahat mahdollisen kuntaliitoksen varalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe