Aihe

mitä lupiinin tilalle?

voihanlupiini

Tontilla kasvaa lupiinia vaikka kuinka paljon, ja tarkoitus olisi siitä päästä eroon. Joissan kohtaa tilanne on niin toivoton että ainoana mahdollisuutena varmaan mylläyttää maa nurin, noukkia juurakoita parhaansa mukaan pois ja pistää jotain muuta kasvia kasvamaan. Mikä mahtaisi olla sellainen kasvi joka veisi paukkuja lupiinilta? Vuohenputki ainakin on tullut esille jossain keskustelussa.

3

120

  Vastaukset

  • Mikä vika lupiinissa? Sitoo typpeä maahan ja hyvä esikasvi monelle muulle hyötykasville.
   Viljelin itse lupiinia oikein pellossa ja puin sitä leikkuupuimurilla. Ei ollut edes vaikea hävittää, vaikka niin väitetään.
   Jos vuohenputkea vain halua viljellä, niin se kyllä valtaa joka paikan ihan riesaksi asti, jos et käytä mitään kasvinsuojeluainetta. Lupiini ja vuohenputki kukistuu kumpikin ihan tavallisella mcpa-valmisteella juuri nyt.
   Voit tietty vääntää maata yhden kesän, että lupiini ei kasva ja tee siemeniä...

  • Älä missään tapuksessa laita vuohenputkea. Vuohenputki lähtee kasvamaan sentin juurenpätkästä.
   Ruttojuuri varmaan päihittäisi lupiinin. Ruttojuurta ei saa lisätä siemenistä, kai niitä jostain ulkomailta saisi, vaan juuriversoista, niin saa vain emikasvia, joka ei yksinään, ilman hedekasvia, tee siemeniä.

  • Valtaa kovaa vauhtia niittyni. Viime kesänä aloitin projektin ottamalla kukinnot pois, mutta en haluaisi loppuelämääni vuosittain sitä määrää katkoa.
   Mitä olen lueskellut niin niitto tehoaa huonosti lupiinin hävityksessä, juurineen pitää nostaa ja silloinkin toki siemenpankit jäävät maahan. Mcpa:han pitää tutustua.
   Näemmä lakikin velvoittaa maanomistajan torjumaan haitallisia vieraslajeja tontiltaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13704
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9652