Kesäaamun paras aamiaisherkku

Julistan avoimeksi kilpailun kuka laittaa itselleen/rakkaalleen/ perheelleen herkullisimman aamiaisen/brunssin tällaisena kauniina, raikkaana kesäaamuna? "Sä hemmottelet on Legolassin ihan pilalle" sanoi ystävättäreni irlanninsetterienomistaja kun kerroin tekeväni raparperi/mansikkapiirakkaa aamiaiseksi. Eilen oli saksanpähkinärouheella ja kurpitsansiemenillä terästettyä kaurapuuroa kotona tehdyn omenahillon kaa. Toissapäivänä oli pekoniomenauunipannaria. Kaipaan uusia ideoita ja luovuutta keittiöön. (Hunksz pysy pois SFmaissiesi kaa )
Ilmianna
Jaa

46 Vastausta



"Minä laittaisin Legolle Grillin hiilille
sitten lihan punaisen likoamaan mausteille.

Kaura-nyyttiset täyttäisin Luomu-Voilla
kuivan pekonin sirpaleitten hakkeella.

Vodka-Finlandin korkkaisin täyttäisin lasit
silloin sati-kutia Paloma ukoltasi saisit."
-
https://www.youtube.com/watch?v=HJVW42s3vrk

H.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ruokalistalla on nää tällaiset jutut illalle.
Kyllä me grillataan ja pekonikiintiö tulee kyllä täyteen.
Ei oo viinalle perso Legolassini. Ottaa yömyssyksi joskus whiskyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tähän kisaan tulee varmasti hyviä herkkuja.

Mutta jonkun on oltava vihon viimeinen joten aloitan sieltä päästä,
tämän aamuisella herkullani ja vain itselleni:
Puolikas puikula ruisleipää sipaisu voimariinia päälle
paksu viipale kypsää isoa tomaattia
kaiken kruunaa iso kasa vihreää,
tänään oli silputtua tilliä ja basilikaa.

Nautitaan ajan kanssa
ja useiden kahvikupillisten kera sanomalehtiä lukien
pienin puraisuin makustellen
ja ehdottomasti aamuauringon paistaessa täysin pilvettömin taivain.

Päivä alkoin näin tänään hyvin.

Onnea kaikille kisaan. Herkutellaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ruisleipä on hyvää mutta tykkään lähinnä ruuan kanssa. Aamiaiselle paahdan sekaleipää ja laitan merisuolalevitettä, mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa päälle nami!
Aamusi kuulostaa maittavalta :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suosittelen sitruunajogurttihyytelöä, puoli litraa sitruunasuloa, 2d vispikermaa, sokeria ja sitruunanmehua sekä liivatetta. Kelpaa mille aterialle tahansa erinäisten lisukkeiden kanssa, mustikkasoppa toimii kaverina ainakin aamiaisella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Lähinnä kuitenkin sunnuntaijälkiruuaksi?
Reseptiäsi tarvii kokeilla. Ei vain liikaa sokeria?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"utaret", olin ällikällä lyöty kun tässä taannoin luin että liivate onkin hyväksi esim. nivelille. Uusi terveystuote. Itse olen makean perään, joten varmaan kokeilen jossain vaiheessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Satuin ostamaan kokeilumielessä sitruunasuloa ja kun se oli minun makuuni liian juoksevaa, niin tein hyytelöksi, mielestäni tarvitsi sokerilisäyksen sillä jogurtti ei ole kovin makeaa ja koska sitruunakakkupakkauksesta jää yli kuorrutetta, niin laitoin sitä (siinä lienee kirpakkaa sitruuna-aromia ja tomusokeria), sopi kyllä erinomaisesti tähän. Liivatetta käytin viisi pientä lehteä, ohjeen mukaan niitä tulisi 1/nestedesi, mutta tuli ihan riittävän kiinteää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mukillinen kahvia ...leivän kera...kun yksin heräilee ja hääräilee ei sitä paneudu niin siihen aamupalaan .....vaikka se niin tärkeä kyllä olisikin....kahvin jälkeen syön pienen kulhollisen maustamatonta jogurttia....kera hedelmäisen myslin....Talvella söin puuron ja mustikkakeiton aamusella... Sinulla on ihanat herkut heti aamusta...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meillä syödään brunssia vasta puolenpäivän tienoilla ja siihen aikaan minullekin on ehtinyt tulla jo nälkä.
Vaihtelen ja sovitan myös aamuista ruokalistaani sään ja vuodenaikojen mukaan.
Nyt on enemmän jugurttia ja maustamatonta viiliä jääkaapissani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kypsä muna.
Ilmianna
Jaa
Ah, ruokaa! Mun lempparia :)

Ensimmäinen, tuoremysli. Siihen tulee kaurahiutaleita, appelsiini, puolikas omena, vähän banania, rusinoita, pari rkl hunajaa ja maitoa. Annetaan vetäytyä hetken ja syömään.

Toinen on vastalöydetty korealainen streettoast, olen mussuttanut lounaaksi, mutta mikä ettei sopisi brunssiksikin. Yksi annos menee näin: Paista kaksi siivua vuokaleipää voissa tai rypsiöljyssä, raasta vähän porkkanaa ja kaalia, pilko yksi kevätsipuli. Sekoita niiden kanssa yksi muna ja mausta. Paista sellaiseksi leivän väliin sopivaksi keoksi. Käännä, ja peitä munakas kinkku- ja juustosiivulla. Kun juusto sulaa, se on valmis leipiä varten.

Voitele kuumat leipäviipaleet majoneesilla ja ketsupilla, väliin se muna sörsseli ja päälle toinen leipä. Ääntä kohti ja kahvia perään.

Innolla jään seuraamaan ketjua, kaipaan aina myös uutta, helposti uraudun keittiössä. On aina kivaa saada uutta innostusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Periaatteessa tämä katuleipä voisi olla kuin quesadillas, että tuohon munakkaaseen varmaan voi heittää mitä tahansa vihanneksen tynkää mitä kaapista löytyy.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
noohjooh kirjoitti:
Periaatteessa tämä katuleipä voisi olla kuin quesadillas, että tuohon munakkaaseen varmaan voi heittää mitä tahansa vihanneksen tynkää mitä kaapista löytyy.
Tota sun juttuasi pitää kokeilla myös. Voisin tehdä sen quesadillapannussani tortillan täytteenä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rakkaalle itselleni laitoin presidentti aamukahvia.
Omenakranssi tms pitkosta, jonka eilen kaappasin torilta, leikkasin uskaliaan siivun 5 cm.
Pitko oli jo puolivälissä eilisen illallisen vuoksi.
En osaa leikata pihtarin, sairaan saidan siivuja.
Hyvääpä oli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Liian ohuet siivut = useampi reissu keittiöön
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Liian ohuet siivut = useampi reissu keittiöön
Normikokoisen kääretortut syön kahtena puolikkaana. Toisen aamulla, toisen illalla. No, en joka päivä tietenkään mutta silloin kun makeistelen. Itseasiassa makeistelen päivittäin, mutta hillitysti esimerkiksi pikkuleipiä välipaloina kahvin kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Reilu pala ruisleipää ja sen päällä paksu kerros eilen tehtyä kermaista korvasienimuhennosta, iso lasillinen raikasta vettä ja mukillinen kahvia, sillä sitä jaksoi tehdä 7 tuntia pihahommia, nyt vasta on lounaan vuoro. Tein taas saman satsin ja lisänä jälkkäriksi vielä hedelmäsalaatti, tällä sitä jaksaa taas iltapalalle asti, mitä nyt vettä tulee kitatuksi tämän tästä .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Huomenna viilenee ja meikä suuntaa kohti hakkuuaukeita. Luontoäidin tämän hetken parhaat herkut siellä jo odottavat poimijaa :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aamulla kuuntelen itseäni, mikä ruoka parhaiten maistuisi, saattaa olla maistumattakin. Kaikki riippuu siitä, miten myöhään illalla olen viimeksi syönyt, miten rehkinyt tai makoillut. Aamupala ei siis ole itsestäänselvyys. Tänä aamuna keitin kaksi pestyä perunaa kuorineen, nakkasin sinne ison sipulin ja kuivattuja sieniä ja vähän suolaa. Pakasteesta otin kolme isohkoa lihapullaa (lihaa, rouhittua pähkinää, muhennettua omppua, nokkosta jne. mitä milloinkin), pihasta nuoria vuohenjuuria pilkoin ja sellaisen pöperön söin. Oikein on kylläinen olo ja jaksaa vaikka mitä. Nyt vielä kahvia ja c-vitamiiniä, appelsiini tai jotain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sama vähän täällä. Illalla söin palasen tekemääni raparperi/mansikkapiirakkaa kevyesti vatkatun kerman kaa namia oli mutta ei paras vaihtoehto diabeetikolle :( Tänään tulee välipäivä herkutteluun. Keitettyä kananmunaa ja kallen kaviaaria ruisleivälle. Jugurttia. Appelsiinimehua johon sekoitan porkkanamehua ja raanavettä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä tämän aamun ruokalistassa?
Nyt kun koulumbialainen gourmet-kahvini jota sukulaispoika jauhoi kahvimyllyllä minulle keittiössäni tuoduistaan pavuista alkaa loppua onkin aika siirtyä normaaleihin kahvilaatuihini. Luonnollisestikin 100% arabicaa ja colombiaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tänään Smoothie-myllyni saa jauhaa Mauste-Kurkkujeni kuoret rouheeksi.
Lisään ne niihin kuuluisiin vihanneksiini höyryttäessäni.
Laitanko kuuluisan reseptini? :)

H.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
Tänään Smoothie-myllyni saa jauhaa Mauste-Kurkkujeni kuoret rouheeksi.
Lisään ne niihin kuuluisiin vihanneksiini höyryttäessäni.
Laitanko kuuluisan reseptini? :)

H.
Laita osoite niin mä voin laittaa sulle muutkin biojätteeni raikastamaan höyrytettyjä vihanneksiasi. Multa tulee välillä noi paperipussit biojätteelle tosi nopeasti täyteen kun kuorin juureksia ja vihanneksia. Perunatkin kuorin varsinkin kun teen muusshia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Laita osoite niin mä voin laittaa sulle muutkin biojätteeni raikastamaan höyrytettyjä vihanneksiasi. Multa tulee välillä noi paperipussit biojätteelle tosi nopeasti täyteen kun kuorin juureksia ja vihanneksia. Perunatkin kuorin varsinkin kun teen muusshia.
"Paloma.se.co"

Fiksu tyttö olet.
Minä nimen-omaan haen uutta vivahdetta vihanneksien aromeille.
En tarvitse maustamattomia kuoria.
En edes Sipulin-kuorilla ruskistettuja Kanan-Munan-kuoria.
Upottaa hän nekin vaan penkkeihinsä.

H.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta@
Makoilen kaupunkiasunnossa. Olen tainnut rasittaa itseäni liikaa. Unta tuli lähes 11-tuntia. Mitä nyt syötäisiin. Kun täyttää kahden paikan jääkaappia aina toisesta puuttuu jotain. Katsotaan jahka ylös kampeen mitä syön. Vatsa ei vielä toistaiseksi kaipaa ruokaa. Söin nukkumaan mennessäni juustosämpylän vasikanlihaleikkeen kanssa ja lasin jugurttia.

Tapanani on tehdä kaksi sämpylää toisen kala-ja toisen liha-leikkeellä. Kahvia ja tuoremehua. Mökillä nautin aamiaisen keskellä pihaa istuen ja katsellen järvenelämää. Kaupungissa keittiössä lukien päivän lehteä. Näillä eväin pärjään päiväkahville asti. Nykyisin aijemmasta poiketen olen alkanut juomaan päiväkahvia. Kyytipoikana jotain makeaa esim. sokerimunkki.

Jokohan lähtis kahvin keittoon.
Ilmianna
Jaa
Tässä kisassa en palkinnoille pääse, sokeroimaton puolukkamehu, mukillinen kahvia ja gluteeniton juustolla päällystetty sämpylä.
Miehet samoilla linjoilla, omin leivin ja leivänpäällisin.
1
Ilmianna
Jaa
Minulla on joka aamu sama aamiainen.
Kaurapuuro jossa on mukana auringonkukansiemiä maidon kanssa. Kahvi ja täysjyvä paahtoleipä vaihtelevin päällystein.
Joskus jos haluan herkutella niin itse leipomaani pullaa.
Valitettavasti ei ainakaan nyt mielikuvitukseni riitä osallistumaan kilpailuun.
Sain veljeltä valkosipulin taimia, istutin ne aamulla, toivottavasti eivät suuttuneet siirrosta, lisäksi laitoin sipulit maahan. Lisäksi Rucola-salaattia ja Persiljaa. Olen kylvänyt jo kaikenlaista aikaisemminkin, osa on jo taimella. Siinä olikin hommaa tälle aamulle.
Ilmianna
Jaa
Syömme vain kaksi kertaa päivässä ja ensimmäinen ateriamme on vasta joskus puolenpäivän tienoilla ja seuraava kl. 19:00 niin yhdellä pienellä leivänpalalla ja mukillisella kahvia ei oikein tahdo pärjää niin pitkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Minä pärjään oikein hyvin, en ainakaan makeita aamulla söisi, tuskin ne paljon puhtia antavat.
Miehetkin pärjäävät, kukaan ei ole ylipainoinen eikä kenelläkään ole diabetesta.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Ancie kirjoitti:
Minä pärjään oikein hyvin, en ainakaan makeita aamulla söisi, tuskin ne paljon puhtia antavat.
Miehetkin pärjäävät, kukaan ei ole ylipainoinen eikä kenelläkään ole diabetesta.
Etkö oikeesti syö mitään aamiaisen ja illallisen välillä? En usko.

Kyllä meikäläisellä menee salaatilounasta ja päiväkahviakin siinä aamun ja illan välillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Diabeetikon tulisi syödä 5-6 kertaa päivässä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
pikku-vinkki kirjoitti:
Diabeetikon tulisi syödä 5-6 kertaa päivässä.
Jepp, tiedän ja minä rakentelenkin pieniä välipaloja päivänmittaan itselleni, mutta lämmin ruoka on vain kahdesti päivässä, koska Legolassilla on pinttynyt vanha tapa jota ei käy muuttaminen. Minä syön raejuustoa ja salaattia ja teen ruisleivän tai juustosämpylän tai syön keitettyä kananmunaa. Sokeriarvoni ovat kunnossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
saslikki kirjoitti:
Etkö oikeesti syö mitään aamiaisen ja illallisen välillä? En usko.

Kyllä meikäläisellä menee salaatilounasta ja päiväkahviakin siinä aamun ja illan välillä.
Syön toki, jos maistuu ja on minulle sopivaa ruokaa.
Meillä syödään puolenpäivän kieppeissä, illalla ei enää tavallista ruokaa.
Päiväkahvilla joskus jotain tai ei mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Jepp, tiedän ja minä rakentelenkin pieniä välipaloja päivänmittaan itselleni, mutta lämmin ruoka on vain kahdesti päivässä, koska Legolassilla on pinttynyt vanha tapa jota ei käy muuttaminen. Minä syön raejuustoa ja salaattia ja teen ruisleivän tai juustosämpylän tai syön keitettyä kananmunaa. Sokeriarvoni ovat kunnossa.
Sokeriarvosi ovat kunnossa insuliinin avulla.
Kauhistuttaa diabeetikon aamiaisiksi, brunsseiksi ja iltapalaksi nuo piirakat ja pannarit. Mutta kai se sit on jotain jenkkiläistä suuren maailman tyyliä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tellukka kirjoitti:
Sokeriarvosi ovat kunnossa insuliinin avulla.
Kauhistuttaa diabeetikon aamiaisiksi, brunsseiksi ja iltapalaksi nuo piirakat ja pannarit. Mutta kai se sit on jotain jenkkiläistä suuren maailman tyyliä.
Omenapekonipannari on kyllä ihan ruotsalaista kotiruokaa. Siihen tulee vähän vehnäjauhoja suhteessa omenaan ja pekoniin ja ei mitään sokeria. Kerran viikossa se on ok. Raparperi/mansikkapiirakan teen kerran vuodessa; nyt keväällä kun omat raparperit ovat vielä käyttökelpoisia.

Mutta samapa se mitä minä sanon; sinä se vaan kauhistelet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Palvelukodin diabeetikon ateriat

Aamiainen:
puuro, maito, mehu, kahvi, voileipä

Lounas
silakkapihvit, perunamuussi, vihannekset, leipä, mait

Keskipäivällä:
päiväkahvit ja jokin leivonnainen

Päivällinen:
kasviskeitto, leipä, maito, jälkiruoka

Iltapala
jugurtti, voileipä, mehukeitto

Tarpeen vaatiessa
yöpalaa

Me omaiset viemme jääkaappiin
kivennäivettä, hedelmiä, luumuja ym.
Ilmianna
Jaa
Ei tämä varmaankaan herkullisin ole, mutta minulle tarkoituksenmukaisin.
Raejuustoa, avokado, keitetty kananmuna, aurinkokuivattua tomaattia, paprikaoliiveja, auringonkukan siemeniä, loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä, rouhittua mustapippuria. Tuoreita mansikoita olisin kaivannut raikastamaan, ei ollut. Kylkiäisenä kaksi viipaletta ohuenohutta ruispalaa joiden päällä sydänystävällistä becelliä.
Kaksi mukillista kahvia maidolla ja pari lasillista vettä. Proteiinipitoinen, koska olen liikkeellä paljon. Olinkin jo, nyt pieni lepotauko keskipäivän paisteelta varjossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Ohrarieskaleivät päällystettyinä ja kahvi.
Paahtoleipä juustolla tai hunajalla ja kahvi. Piparjuuripunajuuriraaste joskus juuston päälle. Nam.
Banaani ja kahvi.
Talkkuna.
Näille mennään päivään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Osittain samaa kuin minun normiaamiainen. Kerran viikossa teen new York-toastin eli paahdettua sekaleipää (bageleita ei ole meidän kaupassa) päälle philadelphiaa tai muuta tuorejuustoa reilu kerros, sitten kalkkunaleikettä, avokadoa ja tomaattisiivu tai pari. Päällimmäiseksi chilihiutaleita. Nami! (ja terveellistä diabeetikollekin)
***
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Bengalitikku kirjoitti:
Ohrarieskaleivät päällystettyinä ja kahvi.
Paahtoleipä juustolla tai hunajalla ja kahvi. Piparjuuripunajuuriraaste joskus juuston päälle. Nam.
Banaani ja kahvi.
Talkkuna.
Näille mennään päivään.
Teitkös ohrarieskan itse? Minä juuri näes nimittäin pari päivää sitten funtsin, että ilmojen viilennyttyä tekisin pellillisen ohrarieskaa. Sellaista rikotut ohraryynit yön yli piimässä liotettuja yms.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Rieskat leipoi ammattileipuri Lidliin. Emmää..
Voisin ostaa kotitekoista Sinulta. Tehdäänkö diili.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Bengalitikku kirjoitti:
Rieskat leipoi ammattileipuri Lidliin. Emmää..
Voisin ostaa kotitekoista Sinulta. Tehdäänkö diili.
Ei tehdä vielä diiliä. Pitää ensin itse makustella, liekö taito tallella. Se on vaan niin helppo ja kypsyy nopeasti sillä aikaa, kun tekee muut aamutoimet. Ja parasta lämpimänä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Normaaliaamuna syön kaurapuuroa pakastemarjojen kanssa ja juon neljä kuppia tummapaahtoista kahvia. Tällä ei kovin korkealle kilpailussa pääse, joten esitän ei-normaaliaamun ruokailun (joskus sunnuntaina).
Vastaus on vanha kunnon munakas oikeilla täytteillä. Luomumunia 3 kpl, vatkataan veden kanssa, ja aletaan paistaa öljyssä. Lisätään aurinkokuivattua tomaattia, chiliä, sipulia, valkosipulia ja oreganoa. Tämän kruunaa sopivan voimakas (esim. mustaleima-) juusto. Paistetaan munakkaan tapaan ja nautitaan joko tuoreiden tomaattien tai tomaattiketchupin kanssa. Juomaksi rasvaton maito.
1
Ilmianna
Jaa
Apua, kun te kirjoitatte herkkuja. Olen leipä, peruna, pasta, riisi , müsli, puuro dietiillä. Siis kaikki nuo ovat pois ruokavaliostani sekä maitotuotteet, juustot ja kermat. .
Tämä dieetti on aika kasvispitoinen, mutta paljon kalaa ja lihaa kuiteskin . aamiainen, lounas ja illallinen on syötävä joka päivä ja kalori määrät vaihtelevat. Kahvia, sitruunavettä, teetä saa juoda niin paljon kuin haluaa ja joskus välipalana avokadoa tai kananmunaa jos on kovasti treenannut tai touhunnut. Olen nyt kolmatta viikkoa ja paino on pudonnut noin neljä kiloa ja vatsan seutu on kaventunut noin 5cm.Vielä on kolme ja puoli viikkoa jäljellä dieettiä.
Jospa sitä ei sitten enää niin haluakaan syödä leipää ja muita viljatuotteita.
Täältäpä yksi aamiainen joka kuuluu ruokavalioon: 4 rkl kesoa, 1 dl mustikoita, 1/2 dl vadelmia, 3 rkl müslia, syödään hitaasti ja hartaasti , kyytipojaksi vettä ja kahvia.
Ilmianna
Jaa
Olen vähän yksipuolinen kesäherkkujen valmistaja tyyliin uusia perunoita ja silliä. Jälkiruuaksi mansikkakakkua.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kesäaamun paras aamiaisherkku

Julistan avoimeksi kilpailun kuka laittaa itselleen/rakkaalleen/ perheelleen herkullisimman aamiaisen/brunssin tällaisena kauniina, raikkaana kesäaamuna? "Sä hemmottelet on Legolassin ihan pilalle" sanoi ystävättäreni irlanninsetterienomistaja kun kerroin tekeväni raparperi/mansikkapiirakkaa aamiaiseksi. Eilen oli saksanpähkinärouheella ja kurpitsansiemenillä terästettyä kaurapuuroa kotona tehdyn omenahillon kaa. Toissapäivänä oli pekoniomenauunipannaria. Kaipaan uusia ideoita ja luovuutta keittiöön. (Hunksz pysy pois SFmaissiesi kaa )

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta