Onko Nivalassa hyvä asua?

PaLuuMuuttaja

Kertokaa millainen paikka Nivala on asua? Onko koulut hyvät? Onko koulukiusaaminen Nivalassa kukoistavaa vai onko sitä lainkaan? Olemme asuneet pitkään isossa kaupungissa ja mieli tekisi muuttaa maaseutu kaupunkiin, mutta arveluttaa monet asiat lasten suhteen. Paljon kuullut ns. hyvää Nivalasta, mutta enemmän hyvää kuullut naapuripitäjästä ja nyt puntaroimme kumpaan päädymme, molemmissa asuu sukulaisia ja tuttuja.

40

2872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tullistatullut

      Hyvä paikka asua. Peruskoulutukseen satsataan. Harrastusmahdollisuudet hienot kaupungin kokoon nähden. Kaupunki satsaa viihtyisyyteen ja viihtymiseen mm. ympäristönhoidon ja liikuntakeskuksen kautta...
      Koulukiusaamista ei varmaan saada mistään kokonaan kitketyksi, harmi... mutta vakavista tapauksista en ole kuullut puhuttavan.
      Mitä nyt muutama pahansuopainen ihminen kirjoittelee tällä palstalla... mutta nehän voivat olla muualtakin...

    • Ei.valittamista

      Ihan jees vähä tuppukylä että jos vähän erikoisempaa pitää ostaa tai esim. Auto katsastaa niin se on ylivieska reissu että siinä mielessä ylivieska vois olla parempi. Nivala kyllä muuten ihan hyvä paikka ja rauhassa saat olla.

    • melusaastettaliikaa

      Käy itse katsomassa, riittää kun katsoo katuja keskustassa, mustaa rantua joka paikassa, Nivalassa on paljon kaahareita ja stereoiden huudattajia, eli jos asuntoa katselee Nivalasta, pysy kaukana keskustan asunnoista ja isompien teiden varsilta, Nivala on meluisa paikkakunta jossa monet ihmiset näyttävät pelkäävän suojatielle astumistakin, ja iha syystä.
      Mopokulttuuri täällä on lähinnä riehumista viritetyillä raasereilla yökaudet tolkuttoman melun säestyksellä.
      Silloin tällöin täällä haisee lujasti paskalle, siis melkein vois veitsellä leikata on se niin tujua, mutta sehän on sitä maaseutua parhaimmillaan.
      Nimitykselle invalan idiootti löytyy sitten myös katetta, se ei ole mikään tuulesta temmattu nimitys, ja invalan idioottia piisaa, mutta mitäpä sillä on väliä, mä oon vissiin vaan sellainen pahansuopainen Nivalan keskustan asukki.

      • rattorirallia69

      • rollaattorirallikuski
        rattorirallia69 kirjoitti:

        jebu jee tämä on maalaisjunttila eikä mikään suvakkila ;)

        https://www.youtube.com/watch?v=uPxeYNtB2Hs

        Ja se kyllä näkyy ja kuuluu, ja jos ei näy eikä kuulu, niin kyllä invalan idiootit tulee näyttämään ja kuuluttamaan... öö,,, siis kuulottamaan... kuulettamaan...? Vai oliko se, siis? ...ei siis kuulu...
        LAITETAAN SAATANA KUULUMAAN!!!


    • EntinenNivalalainen

      Ihmiset ovat tosi ystävällisiä verrattuna vaikka Ylivieskalaisiin, eikä ole kateita toisilleen kuten Ylivieskassa.

      • nivalassa_asuva

        Ei sellaista olekkaan kuin entinen Nivalalainen, voit muuttaa Nivalasta, mutta Nivala ei sillä sinusta lähde.
        Nivalassa kun sanot jotain kritiikin tapaistakaan, kuitataan se heti kateutena. Ei sillä että Nivalassa olisi mitään kadehdittavaa, kritisoitavaa kyllä vähän piisaa. Nytkin joku kaahaa autolla keskustassa. Joillain subbarit törisee peräkontissa, ihan kuin vatsatautiset teiniraaserit olisivat etsimässä vessaa.

        RADIOPOOKI 02.05.2018
        "Poliisi on edelleen huolestunut Nivalan mopokulttuurista ja vetoaa vanhempiin, että he olisivat kiinnostuneita siitä millaisilla vehkeillä ja asenteella nuoret liikenteessä liikkuvat."

        "Oulun poliisi suoritti eilen mopovalvontaa Nivalassa. Kaikkiaan tarkastettiin 23 mopoa. Valvonnassa kirjattiin 5 sakkoa, 2 rikosilmoitusta, 1 ajokielto, 1 mopo otettiin takavarikkoon sekä annettiin 4 huomautusta. Poliisi on edelleen huolestunut Nivalan mopokulttuurista ja vetoaa vanhempiin, että he olisivat kiinnostuneita siitä millaisilla vehkeillä ja asenteella nuoret liikenteessä liikkuvat."


    • Tallinna

      Idiootteja täynnä koko pitäjä

      • pätijäsakkia

        Invalan idiootteja, siis invalan idiootteja!


      • EntinenNivalalainen

        On joka tapauksessa viisaampaa porukkaa, mitä Ylivieskan hörhöt.


      • pohojalaanen_meininki
        EntinenNivalalainen kirjoitti:

        On joka tapauksessa viisaampaa porukkaa, mitä Ylivieskan hörhöt.

        Nivalalaiset ovat myös ahkeria kehumaan itteään. Aluksi luulin sitä sarkasmiksi, mutta he ovatkin tosissaan.


    • Tullistatullut

      Katsastusasemakin löytyy kyllä. Ja kyllä, luepa, mitä kirjoitin ekä kommentissani...

      • nivalassa_asuva

        Joo, nättiä ja siistiä pitää olla päälleppäin, samalla kitistään vaikka naapurin rikkaruohoista. Invalan idiootteja ei saada kuriin millään ilveella, heitä ei tosin Nivalalaisten mielestä ole edes olemassa. Itse myönsit sentään koulukiusaamisen, joka tuntuu Nivalassa rehottavan, mutta sitä kuitenkin pitää vähätellä ja suorastaan piilotella.
        Nivalassa osataan kehua itseä ja ummistaa silmät sopivasti epäkohdille, muualta tulleet ihmettelee sitten menoa huuli pyöreänä. Pahimmillaan oikea marakattitarha.


    • Tullistatullut

      Kerropa niitä epäkohtia, niin osaa jotenkin kommentoida...

      • nivalassa_asuva

        Ensi alkuun voisit lukea tämän viestiketjun alusta asti, kyllä siellä niitä epäkohtia on lueteltu, vai etkö ymmärtänyt lukemaasi?


    • nivalalalalainen

      Ihmisillä on todellisuudentaju hukassa kun itketään tuosta nivalan moporallista. Sitä on joka pitäjässä jossa vaan nuoria on. Kaupungissa on melua olipa se sitte Oulu, Nivala, Seinäjoki tai vaikka Helsinki. Antakaa nuorten elää nuoruutta ja nauttia mopolla rälläämisestä. Kyllä nekin ajat vielä tulee kun kaikilla on sähkömopot joista ei kuulu mitään ääntä, sitten valitetaan että kun on niin hiljaista. Nivala on hyvä paikka asua ja olla.

      • nivalassa_asuva

        Jos koko liikenteen ylivoimaisesti ÄÄNEKKÄIN moottoriajoneuvo on pikkuriikkinen viritetty mopo, jossa ei ole edes mitään valoja, ei edes kuskin päässä, on tällä kuskilla todellisuudentaju hukassa yhtä paljon kuin sinulla.
        Ei koko muun Suomen kansa rupea kumartamaan mopoteinejä! Ei tule ikinä onnistumaan se, että mopoteini olisi kuningas ja herra! Ei edes Nivalassa!
        Kaikkien mopoilijoiden tulee kunnioittaa sääntöjä siinä missä muidenkin, elivät kuinka nuoruuttaan tahansa.
        Jos kaupungin melu ylittää siedettävän melurajan, muutetaan kaupunkia, tehdään Kalliontiestä kävelykatu, saadaan oikein suuren kaupungin tuntua Nivalaankin.

        Siis antaa nuoren nauttia mopolla rälläämisestä? Eli muiden ihmisten häiriköimisestä?!? Saanko minäkin nauttia? En tosin nauti mopolla rälläämisestä, mutta nauttisin suuresti viritettyjen mopojen silppuamisesta, ja jos kerran nuoret saavat nauttia, PITÄÄ MINUNKIN SAADA NAUTTIA!!!

        Kyllä, Nivala olisi hyvä paikka asua ja olla, siis ilman näitä häiriköitä jotka meluavat yöaikaan.
        Jos kaupungissa ei voi asua, muuttavat asukkaat muualle, eikä kaupunki ole kaupunki ilman asukkaita, mutta se on silti kaupunki ilman meluavia mopoteinejä tai stereoiden huudattajia ja kaahaajia.

        Nivala on meluisa, ei siis maaseudun rauhaa, mutta haisee paskalle.
        Nivalassa ei ole kaupungin palveluja tai kulttuuritarjontaa ynnä muita viihdykkeitä mitä löytyy suurista kaupungeista, mikä on sinällään ihan ymmärrettävää, koska ei täällä ole riittävästi asiakkaitakaan, mutta melua ja kaahareita piisaa.

        Olisikohan Nivalaan enemmänkin tulijoita jos tämä olisi oikeasti idyllinen maalaiskaupunki? Nyt se ei sitä ole, sillä täällä on onnistuttu ydistämään kaupungin ja maaseudun huonot puolet ilman hyviä puolia.


      • nivalassa-asuva-kans

        Sinusta huomaa että pipo kiristää, mutta itket huonoja fiiliksiäsi ulos täällä anonyyminä. Ennen kuin haukut lisää nuorisoa, niin mene heille puhumaan ja kerro että melu häiritsee. Se että vain caps lock päällä riehut täällä saa aikaan nuorissa huvittuneisuutta joka taas motivoi rälläämään lisää. Oi kumpa olis itelläkin suurin riesa ja huoli jokin kossien moporalli..


      • nivalassa_asuva
        nivalassa-asuva-kans kirjoitti:

        Sinusta huomaa että pipo kiristää, mutta itket huonoja fiiliksiäsi ulos täällä anonyyminä. Ennen kuin haukut lisää nuorisoa, niin mene heille puhumaan ja kerro että melu häiritsee. Se että vain caps lock päällä riehut täällä saa aikaan nuorissa huvittuneisuutta joka taas motivoi rälläämään lisää. Oi kumpa olis itelläkin suurin riesa ja huoli jokin kossien moporalli..

        Ei mulla ole pipoa kesällä, mulla on lippis, tai sitten tukka hulmuaa tuulessa. Fiilikset on tosi hyvät, varsinkin rauhallisen ja hyvin nukutun yön jälkeen.

        Mene puhumaan ja kerro että melu häiritsee? Meinaatko että mä lähden keskellä yötä jahtaamaan mopoja kylille ja stereoiden huudattajia, saati kaahaajia?!? Mene itse rälläämään heidän perässä jos huvittaa, mä menen kuitenkin aamuksi töihin, olin sitten saanut nukkua tai en, paitsi jos olen iltavuorossa. Sitä paitsi mopokossien kasvattaminen kuuluu heidän vanhemmilleen, eli millainen vanhempi päästää alaikäisen lapsensa kaahaamaan viritetyllä valottomalla mopolla illasta aamuun häiriköiden muita ihmisiä? Ovatko he samanlaisia häiriköitä itsekkin, vai eikö heitä kiinnosta kasvattaa lapsiaan? Haluavatko he tämän lapsen pois kotoa että saavat olla itse rauhassa? Sysäävät tämän häirikön muiden riesaksi?

        Se että minä tai joku muu riehuu täällä caps lock päällä, ei häiritse kuin heitä joita tämä sinun niin kutsuttu riehunta koskee, mutta nämä rällääjät häiritsevät jopa heitä, joilla ei ole edes tietokonetta, saati nettiä, eivätkä edes tiedä mitään Suomi24:stä.

        Siis älä valita netissä anonyyminä, sillä silloin he ovat vielä motivoituneempia rälläämään ja riehumaan moottoriajoneuvoilla kylillä? Eli sinun mielestä, jos heidän häiriköinnistä valittaa netissä anonyyminä, he rupeavat häiriköimään tarkoituksella? Tahallaan?!?
        Mitenkäs luulet sen valittamisen vaikuttavan sitten ihan livenä, ettei vain motivoisi rälläämään entisä enemmän? Saattavatkohan he kohdistaa häiriköintinsä suoraan häneen, joka menee heille valittamaan metelistä? Varsinkin jos valittaminen kerran motivoi heitä lisää? Mutta ei se mitään, sillä silloin poliisi saa heidät helpommin kiinni itse teosta, eli MOTIVOITUKAA NIIN PALJON KUIN SIELU SIETÄÄ JA MOPOT SUN MUUT RAASERIT KESTÄÄ!!!

        Sinulla on siis vielä suurempia riesoja ja huolia mitä kossien moporalli, tai stereoiden huudattaminen ja kaahaaminen, eli se VITUN KOVA METELI YÖAIKAAN SIELLÄ MISSÄ IHMISET ASUVAT JA NUKKUVAT YÖNSÄ (laitetaan tähänkin Caps Lockia). Miten sinä pysyt edes hengissä, sillä mikäli ihmisen ei anneta nukkua RIITTÄVÄSTI (Caps Lockia ja lisää Caps Lockia), HÄN KUOLEE (CAPS LOCK!)!
        Jatkuva univaje altistaa onnettomuuksille ja heikentää ihmisen terveyttä ja voi aiheuttaa psykoosin sekä kuoleman. Jatkuva univaje voi aiheuttaa myös arvaamatonta ja väkivaltaista käytöstä, mutta sellainen ei sinua siis hetkauta!
        Kun sulla nyt kerran ilmeisesti on suurempiakin riesoja ja huolia, mitä kidutuksenakin kansainvälisesti kielletty pakkolla hereillä pitäminen, pura vaan sydäntäsi, ja ihan vaan anonyyminä. Mä motivoidun sitten vähättelemään sinun riesoja ja huolia, kuten Nivalassa kuuluu tehdä, sekä teen omat johtopäätökseni sinun päätä kiristävästä pipostasi, ja kyllä, minä lujasti uskon että sinulla on pipo päässä kesähelteelläkin.

        Ei kait yksi tai useampi huolesi, tai riesasi, reihu kylillä jollain moottoriajoneuvolla yökaudet häiriköimässä ihmisiä?


    • vtunpölvästit

      "antakaa nuorten elää nuoruutta"
      hahhah.
      eiköhän niillä voi sinäkin ajaa vai lakiko sen kieltää?

      • nivalassa-asuva-kans

        Ulosantisi on todella epäselvää, oletko käynyt koulua?


    • Siisteyttätoivova

      Kiva ja nätti muuten, mutta ympäristölautakunta/katselmus ei uskalla toimia. Kalliontien varressa kaupunkia pilaa rötisköjä, jitka lain mukaan tontinomistaja on velvollinen korjaamaan tai purkamaan. Ja pitäis ymmärtää jo ilman lakiakin purkaa, harmaa talo toisessa päässä kylää, vanha rauhanyhdistys ja maripaari ensiksi matalaksi, tyhjiltä tonteilta ruohonajo jne. On sivukylilläkin korjaamista.

      • roskat_pois_silmistä

        Niinpä niin, rikkaruohottomuus sun muu ulkokultaisuus tekee Nivalalaisen onnelliseksi. Koulukiusaaminen, tolkuton metelöinti yöaikaan ympäri kylää, tai huumehörhöt ja alkkikset, varsinkin nuoret alkkikset on ihan ok, kunhan kaikki näyttää nätiltä.
        Onko Nivala lehmän tortusta leivottu suklaakakku kynttilöineen päivineen?


    • Vehreys

      Kiva maaseutumainen pitäjä

      • paskanhajuistapärinää

        Kiva? Paska haisee ja kaahareita sekä stereoiden huudattajia riittää. Mikään kiva ole, vittumainen takapajuinen tuppukylä!


    • Nojaa

      Yläasteikäisillä ainakin nuuska ja tupakkakulttuuri rehottaa. Ilmeisen helposti saatavissa. Haapavesi kuulemma lähikunnista ainoa jossa tilanne vielä pahempi. Lisäksi tarina kertoo että huumeita liikkuu myös täällä.

    • mölyapinainakylä

      Autostereoiden huudattajia pitäisi ruveta sakottamaan samanlailla mitä kaahareitakin, kolmannen sakon jälkeen kortti hyllylle, ehkä tuo tolkuton bassojyskytys loppuisi pikkuhiljaa. Subbarit saisi ihan suosiolla kieltää autoista kokonaan, ei niitä siellä tarvi.
      Keskustassa huudatetaan stereoita pahimmillaan lähes yötä päivää seitsemänä päivänä viikossa. Viimeaikoina on aina jotku vitun vw:t kiertänyt rinkiä stereot huutaen. Nämi "hifistit" voisivat lyödä neljän tuuman rautanaulat korviinsa, niin pääsisivät kuulostaan nopeammin eroon, ei tarvisi enään möykkyyttää kylillä, ja pilata musiikkia kaikilta. Eihän sitä viitsi itse edes kuunnella enään mitään musiikkia kun kuuluu joku saakelin tumputus joka päivä ja yö!
      Ja jos heidän pitää sitä tärinää kuitenkin saada, voisivat survoa perseeseensä suurimman vibran mitä löytävät ja laittaa asetukset täysille, ja nauttia tinnituksesta siinä samalla muita häiritsemättä.

    • Vaikeaa

      Jos et ole lesta niin törmäät täällä erilaisiin vaikeuksiin.

    • Jurnuttaja

      Tässä kylässä ollaan vastaan kaikkea uutta. Ihan mitä vaan tänne ois uutta tulollaan niin muutako vastaan laitetaan. Paitsi lahkolaisten ideat..

    • ajavat_vibraattorilla

      Jokohan nuo invalan "hifistit" on ruvennu kuuroutumaan? Tuntuu volumitasot vaan kasvavan.

    • Shame

      Tuli varmaan selväksi miten ihanan idyllinen maalaispitäjä Nivala on. Herttaisia ihmisiä täynnä.

      • mitähäh

        Onks toi nyt sitä sarkasmia? Herttasia on juu, mutta ihanan Idyllinen?!?


    • mihimudkuhdmutulisi

      Sairas kylä,ilmanlaatu huono kun paikalliset vatipäät ruuvailleet dieselkatkuiset vanhat Volvonsa niin että puskevat sitä katkua ja jatkuva ympärivuorokautinen ralli känniläisineen ääliöineen jatkuu loputtomasti autoilla,mopoilla ja traktoreilla.
      Pakkouskontoa syöttävä lestadiolaisten ahdasmielinen ja sisäänpäin kasvanu kylä.
      Ei ole mitään hyvää.

      • moporähinäkylä

        Pärinää ja pakokaasua Nivalassa tosiaankin piisaa kotitarpeiksi, ja vientiinkin jos jollekkin vaan kelpaa. Olisko kellään tarvetta? Nämä muutamat invalan idiootit voisi sijoittaa uudelleen jonnekkin muualle, edes kesäksi, ja talveksi, miksei syksyksi ja kevääksikkin, jos vaan kelpaa kenellekkkään. Hakekaa pois jos on tavetta, sieltä ne kyliltä löytyvät, varsinkin iltoisin ja yöaikaan. Jos on epäselvää miten heidät löytää, seuraa meteliä.
        Sen kantturan vääntämän jättimäisen ruskean tortun, torutun jolla kuuluu olevan valtavia ilmavaivoja, voisi uudelleen sijoittaa ensimmäiseksi jonnekkin kauas kuulomatkan ulottumattomiin.


    • Nivalainen

      Voihan sitä muuttaa ain pois jos ei NIVALASSA pärjää vai etkö osaa muuttaa
      vai etkö uskalla kun täällä on niin MUKAVAA

      • ulukopaikkakuntalainen

        Kyllä mä pärjään, miksipä mä kotoani pois muuttaisin.
        Kaaharit ja stereoiden huudattajat sun muut moottoriajoneuvoilla riehujat ilmoittelen aina poliisille kun tarve vaatii, ja jos et sen faktan kanssa pärjää, muuta itse pois, sillä minä en anna periksi. Tai opettele olemaan asiallisesti ihmisten ilmoilla, ei Nivala mikään jättimäinen tynnyri ole jossa saa rellestää miten haluaa.


    • PaskooJokaTuutista

      Jos haluat, että perheesi asiat pengotaan pohjamutia myöten niin tervetuloa Nivalaan! Kylä on täynnä kateellisia, rajakkeja ja muuten vaan juorukelloja. Suurin osa nivalaisista inhoaa mustia ihmisiä, vaikka lähin musta taitaa löytyä Oulusta. Bensa-aseman juorukerhot syytävät huoletta epätosia juoruja ja narisevat ulkopaikkakuntalaisista ja tietenkin mamuista. Asunnot ja talot ovat halpoja. Siitä vaan tänne kasvattamaan umpimielisiä pässejä joille kirjojen lukematta jättäminen on ylpeyden aihe, kulttuuri ja seksuaalivähemmistöjen pilkkaaminen on ihan normaalia.

    • kjehkjehkjeh

      on hyvä asua. ainoa joka pilaa paikan maineen on myllypubi räkälä jossa kaljasta puolet on pelkkää vet tä vitun pihimulkut

      • vahvatonkaljatinvalassa

        Muualla maailmassa kaljasta on vettä varmaan yli 90%, loput on sitten sitä mikä tekee siitä vedestä sitä kaljaa.
        Aikuisesta ihmisestäkin 60-70 prossaa on vettä, paitsi invalassa, missä sisältö on vain turhaa höttöä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe