Sysmä jakaa 22 500 Sysmää kuntalaisille

Kunnanhallitus on viisaudessaan päättänyt Sysmän rahan markkinointitoimena jakaa kunnanvirastosta jokaiselle Sysmäläiselle 5,- Sysmän rahaa (5 euroa).

Yhteensä tämän markkinointitempauksen hinnaksi tulee siis 4500 asukkaan Sysmälle/Sysmäläisille maksimissaan 22 500 euroa - Sysmäläiset maksavat itse itselleen kohdistamansa markkinointitempauksen kustannukset kunnallisvero euroillaan.

Kunnanjohtaja on julistanut Sysmään 1,5 miljoonan euroa taloustalkoot, mutta samaanaikaan "ilmasta rahaa" jaetaan kuntalaisille 22 500 euron edestä, JOS he ovat samalla valmiit rekisteröitymään Sysmän rahan käyttäjiksi.

Kun mikään muu ei enää toimi, niin kunnanjohto turvautuu viimeiseen heille niin tuttuun oljenkorteen eli lahjontaa. Mielenkiitoista nähdä kuinka moni kuntalainen vaivautuu rekisteröitymään kunnanvirastolla Sysmän-rahan kannattajaksi/käyttäjäksi "Vain Viiden Sysmän Takia" - jolla ei saa edes kourallista täytettyä.

Yhden kaljan sillä taitaa kuitenkin saada. Markkinointikamppanian nimi tulisikin vaihtaa: "Sysmän kunta tarjoaa yhden (1) ilmaisen tuopin kaljaa jokaiselle kuntalaiselle".

Kaikki muistamme Ennio Morriconin loistavan Wester-elokuvan: Fistfull of Dollars, jossa Clint Eastwood näyttelee pääosaa. Riittääkö kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen jakama "Kourallinen Sysmiä" lahjomaan/huijaamaan kaikki kyläläiset Sysmän-rahan käyttäjiksi? Aika näyttää - itse olen kovin skeptinen, koska huuhaa yleellisyysprojektien ei pitäisi kuulua talouskriisissä rypevän kunnan perustoimintoihin, eikä oikein muutenkaan.

3

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PeaceMyMan

      Ensinnäkin kunnassa on asukkaita alle neljä tuhatta.

      Toiseksi kovin moni tuskin edes ilmaisämpärien luvatussa Suomessa tarttuu kyseiseen sysmäraha-tarjoukseen. Etuja ei nähdä riittäviksi eikä käyttöä riittävän yksinkertaiseksi?

      Kolmanneksi yhtenä kunnan tehtävänähän on pyrkiä pitämään paikkakunta elinvoimaisena ja kiinnostavana kohteena tavalla tai toisella. Kunnassa mietitään taatusti kuumeisesti miten edellämainitut mahdollistettaisiin tulevaisuudessakin ja ihan jokaisellahan on ollut mahdollisuus julkituoda omatkin ideansa ja ajatuksensa lukuisiin kunnan kehittämiseen pyrkiviin hankkeisiin. Kovin kummoisesti ei tajunnanräjäyttäviä maailmanluokan neroutta hipovia ideoita ole kuitenkaan jostain syystä nähty. Eikä ihmekään siksi, että melkein jokainen pikkukunta Suomessa painii samojen ongelmien kanssa eikä helppoja ratkaisuja ole kenelläkään saatavilla.

      Kannattaa ongelmista huolimatta kuitenkin edes yrittää olla vähemmän kyyninen ja pyrkiä luomaan jotain uutta ja rakentavaa. Toisten ideoiden vähättelyn ja ideoijien solvaamisen sijaan. Puskista huutelu ei edistä omaa eikä yhteistä asiaa.

    • morovaan

      Kunnalla on ongelma mutta asukkailla ei? Ihan hyvin viihdytään ja töitä tehdään. Sysmiä ei käytetä koska ne ei toimi, eurot toimii joka kassalla ja ei sitä rahojen kanssa pelleillä. Vertaa Sysmän nykyistä markkinoinnin tasoa kunnan mainostempauksissa Seiskalehden otsikoihin? Jee taas oltiin otsikoissa huomasitteko? Ajattele jos tavallinen ihminen toimis noin jee taas olin otsikoissa makeeta. Ei se hyvältä näytä tämä kunnan markkinoinnin taso.

      • Alkuasukas

        Ja "rahan" nimikin on väärä. Oikea ja osuva olisi ollut paikallisest "Konu". Se on oikeeta ja alkuperäistä sysmeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      40
      2817
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      178
      1684
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1545
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      138
      1514
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1259
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      327
      1071
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      984
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      85
      956
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      910
    10. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      91
      880
    Aihe