Voi Orimattilaa .......

Seuraavissavaaleissaolen

Koko Orimattila on laitettava suureen remonttiin tai muuten hukka meidät perii.

A) Tontteja niin teollisuuden kun omakotirakentajien tarpeisiin saatava Pennala - Virenoja akselille. Kyseinen suunta on ainoa jolla Orimattila voi kasvaa ja kehittyä.

B) Keskusta näivettyy ja sille yksinkertaisesti ei voi mitään. Nykymaailmassa vaan ei ole tällaisissa pikkukylissä kysyntää erikoisliikkeille, einä ns. kivijalkamyymälöille. Vaikka keskusta näivettyykin, niin se on siltikin pidettävä kunnossa. Tiestö kuntoon ja puistoalueet siisteiksi ja viihtyisiksi. Juoppo-ongelmaan myös kyettävä puuttumaan, sillä ei anna hyvää kuvaa että niiden annetaan sekoilla ydinkeskustassa.

C) Liikuntamahdollisuudet kuntoon. Niihin onkin tulossa merkittävää parannusta uuden urheilutalon valmistuttua. Uimahallikin kun siihen viereen nousee parin vuoden kuluttua, niin se asia on kunnossa. Jäähalia ei pidä julkisin rahoin alkaa rakentamaan.

D) Ikääntyvän väestön palvelut pidettävä kunnossa. Suuret ikäluokat alkavat olla kohta siinä iässä että palvelutarve kasvaa ja onkin tärkeää että nämä sankarit jotka tämän maan hyvinvoinnin hyvin pitkälti rakensivat saavat tarvittaessa hyvää sairaanhoitoa ja hoivapalveluja täällä kotipaikkakunnalla jossa heidän sukulaiset ja muut tuttavat ovat.

Loppuyhteenvetona sanoisin että Orimattilan päättäjien on oltava rohkeita ja tunnustettava tosiasiat. Niihin tosiasioiden tunnustamisiin kuuluu mm. se että ollaan realisteja tuon Henna hankkeen shteen. Faktaa tulee olemaan se ettei sinne tule koskaan mitään 15 000 asukkaan taajamaa. Matematiikkaa hieman. Jos hennaan muuttaa 250 henkilöä vuodessa niin menee yli 50 vuotta että siellä on se kaavailtu 15 000 asukasta. Jos oltaisiin oikein yltiöpositiivisia ja laskettaisiin että hennaan rakennetaan 10 ok taloa vuodessa ja yhteen taloon muuttaisi 4 henkilöä niin 10 vuoden kuluttua alueella olisi noin 100 ok taloa ja 400 asukasta. Tuolla 400 asukkaan populaatiolla alueelle ei tulisi vielä mitään palveluja ja kuka muuttaa alueelle jossa mitään ei ole? Ainoastaan joku sellainen erakkotyyppi joka kaipaa rauhaa ja tilaa ympärilleen ja Hennaan tarvitaan nykyaikaisia työssäkäyviä aktiivisia kansalaisia ja sellaiset juuri tahtovat hyvät palvelut ympärilleen heti, eikä mahdollisesti joskus.

Ps. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa jossa keskiuusimaa ja pk-seutu jyrää meitin ja täältäkin käy kova muuttovirta juuri noille alueille. Orimattila ei kykene koskaan kilpailemaan Mätsälän ja muun keskiuudenmaan tai pk-seudun kanssa asukkaista tai työpaikoista.

29

1488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nykylahtelainen

      Orimattilan muistoa kunnioittaen.

    • Rötäri

      Kerrankin kunnon asiaa kuinka Orimattilaa tulisi kehittää .Lukekaa Kalle ja kumppanit huolella.Miten se oli poliisin luku ja Laskutaito!

    • Järkeäkehiin

      Vastaus Hennan osalta on aina että eihän me voida jättää asiaa kesken kun sinne on mennyt jo niin paljon rahaa. Tuo on peliongelmaisen selitys. Pitää pelata kyllä se voitto tulee. Lopputulema Hennan osalta on että se on vienyt rahat joita ei saa enää takaisin. Nyt on kyse osataanko lopettaa. Miljoonien upottaminen kymmenien tai satojen henkilöiden asuinalueeseen tätä vauhtia ei ole järkevää.

      • Totuutta.pukka

        Tuohon kommenttiisi tiivstyy suuri viisaus. Kumpa päättäjätkin oivaltaisivat tuon että kyseessä on maksimissaankin muutamien satojen henkilöiden asuinalue johon on upotettu miljoonia, eikä niitä rahoja enää takaisin saada. Asia ei käänny parhaaksi vakka kuinka sitä yrittäisi.


    • Hennakorahteleejo

      Olettekko muuten huomanneet kuinka virka-miehet ja kokkomuspäättäjät eivät enää ylistä Hennaa ja sen erinomaisuutta?
      Karua kieltä on tonttikaupan täydellinen epäonnistuiminen, sillä kukaan tervettä järkeä omaava ei Hennaan halua rakentaa.

    • Kielruskia

      Tuleekohan joillekin johtaville virkamiehille lähtö vai ovatko ruskeakielisiä loppuun asti eivät vieläkään uskalla sanoa hennapoliitikoille vastaan??

    • Viikateviuhuu

      Tuskin ennen kesälomia viikate viuhuu virkamiehille.

    • seonsoromnoo

      Tuskin viuhuu mikään viikate. Kuupparinen jää eläkkeelle ja Henna vouhotus loppuu. Ei tule mithään projektia ei vähä hiilistä ja vähä älyistä. Det är slut ny.

    • ojanpohjalta

      Onneksi kaupunkinjiohtaja on vetäytynyt Henna koohottajien joukosta vai oletteko nähneet tai kuulleet herran kovinkaan voimakkaasti ajaneen Hennan asijaa?
      Pieskin pisteet on nousussa kuntalaisten keskuuvessa. Ei turha äijä.

      • varmaääni

        Pieskillä olisi nyt mahollisuus nousta kansan suosikiksi ja vaikka eduskuntaan. On se vaan niin kuuma pottu koko Henna.


    • GalleV

      Vähän sääliksi käy. Kovat oli puheet Hennasta, mutta osoittautui suureksi virheeksi. Ei piitattu varoituksista.

    • justhiinsajoo

      Mutta jos ei oo tarvinnut omia rahoja hassata niin mikäs siinä on pistäessä yhteisiä rahoja jonnin jorpakkoon. Pääasia että oma palkka juoksee ja ollaan oltu tekevinään fiksujakin päätöksiä.

    • ottaaniinkoville

      Pitäiskö meitin mennä ensi pyhänä porukalla kirkkoon ja saada voimia jaksamiseen kun Henna näyttää menevän konkkurssiin.

    • Hulluushuipussaan

      Ympäristösihteeri on toinen asia joka olisi ja pitänyt hävitää kunnasta aikoja sitten. Kiusaa kaikkia yrittäjiä ja kansalaisia ihmis ja hevoskakkoineen, kun ne on niin hirveän vaarallisia aineita. Kaupungin omaa paskalaitosta ei kyllä kiusata vaikka puhdasta paskaa pumppaamoista ja paskalaitokselta menee vesistöihin. Yrittäjille aiheuttaa myös harmaita hiuksia vaatimuksineen ja päättäjätkin ovat kaikenlisäksi paskahousuja, kun antavat sen häärätä ja kehitellä uusia ahdasmielisiä sääntöjään kuntaan. Nytkin taas tulossa seuraavaan valtuustoon mitä ihmeellisempiä säännöstöjä. Eikö se kakkamaisteri ole jo eläkeiässäkin? Nyt valttutetut selkäranka suoraan ja kumottava kaikki typerät ympäristöesitykset.

      • puhutviisaita

        Tuo on asiaa mutta laita se menemään valtuutetuille sillä ei tätä palstaa valttuutetut lue. Ainoastaan kaupunkin talolla seuraavat tätä kun sillon tällön joku vastaa sieltä niin viisaita mukamas.


    • TikkuSilmään

      No ei kyllä vieläkään ole. Verrattuna siihen että se oli niin hyvä. Just tulin juuri ennen kaikkea. Kummallista kyllä se on ihan hyvä idea. Saa vähämielisetkin juhlia kaltaisten kanssa. Hyvä artsi partsi. Ketähän se osmo pieksi? Kas kun ei nakki.

    • joopajoohahah

      pumpataan rahaa Jukka Rantaseen, LADEC on pelastanut tämän Jukka Rantanen nimisen ihmeen ajatuksilla jo 5 vuotta, laitetaan taas ensi vuonna 300 000 euroa tälle jotta saa uusia sijoituksia mietiskellä palkkarahoillaan, miettikää mitä siitä saadaan meille maksajille! Henna lie hyvä esimerkki näytöistä koskien uusia asukkaita ja teollisuutta

    • Härkki.kEIKKILÄ

      Äi pärkele!! Kaupunki laittaa nyt sen 500 miljoonaa hennaan eikä hiljentele yhtään.

    • viimeherätyssivistykseen

      pitääkö paikkansa että lahti ympäristöineen - juomavedessä rankasti ongelmia .. sen verran erikoisia on alueen toimet ja päättävien järjen? juoksu ollut viimeiset vuosikymmenet ! tosin on se kyläpöllöjen uho chigakosta nähty jo koko suomen asujiston osalta että jotain hulluutta se vesi teettää , vai onko syynä huumeet joita näemmä puolet aikuisväestöstä hyväksyy ja käyttää päijät.häme alueella.

    • Virhe

      Tällä samalla rahalla joka nyt menee Hennaan olisi aikoinaan saatu oikorata kulkemaan läheltä nykyistä Olaa. Valtion rahoitusosouudella projekti olisi käännetty vielä voitolle. Nyt Ola olisi yksi keskeisempiä paikkoja jossa olisi elinvoimaa laajalla alueella. Harmi, että Henna upottaa koko Orimattilan

      • hyvinsurullista

        No ei sitä keskustan kautta kulkevaa oikorataa olisi tehty 10 millillä ja ei VR tee mutkia onnettoman Orimattilan takija.
        Nyt vaan lippu puoli tankoon kun elinkeinomies jää 31.5. eläkkeelle.


    • Laskekaa

      Hennaan menee kymmeniä ja taas kymmeniä mljoonia. Kyllä sen radan olisi saanut kulkemaan järkevästi.

    • Tavanpöllöjä

      Orimattiln kiinteistöpuolen ukot järjesti remonttia Järvikunnan koululle, kun sulkivat ilmanvaihdon säästösyistä ja home iski! Eipä ole järjen jättiläisiä. Saikohan kukaan lopputiliä? Onkohan muuallakin toteutettu samaa taktiikkaa?

      • Ranenkaveri

        Kaikilla kouluilla on "säästetty" sulkemalla ilmastointi. Siitä syystä homeongelmat ovat sitten iskeneet kun ilma ei kierrä ja kosteus lisääntyy. Todella stupid-sakkia!


    • Pålle

      Tuossa taitaa olla perää kun näitä homekouluja alkoi syntymään kuin sieniä sateella.

    • Suojatyöpaikka

      Tuo on muuten totta. Miksei sitä asiaa ole julkiseksi tehty? Ketä suojellaan?

      • näinsekävi

        Talopalvelun tyypit hoitaa talkkarien hommia. Joku nero pomo sieltä on antanut määräyksiä että ilmastointi kii.


    • HennanRonaldo

      Voisiko kaupunki laittaa jättiscreenin Hennaan jalkapallon MM-kisojen ajaksi? Junaa odotellessa olisi kiva katsella kisoja. Kiitos jo etukäteen!

      • taisimennäohi

        Voi harmi. Kuparinen olis hoitanut sen sinne mutta on nyt eläkkeellä. Kyllä potuttaa. Kimmo itsekin nuorena pelannut Lahden Reippaassa ihan mestaruus sarjassa. Kuulin sen baarissa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe