Profeetan (rauha hänelle) yöllinen matka

Yhtenä yönä Jumala vei Muhammadin (rauha hänelle) Mekasta Jerusalemiin ja sitten Taivaaseen. Mitä Profeetta (rh) näki ja koki?

Koraanissa (17:1) kerrotaan:
"Kunnia olkoon Hänelle, joka yön aikana kuljetti palvelijansa pyhitetystä moskeijasta toiseen, kaukaiseen - jonka ympäristön olemme siunanneet - jotta hän saisi nähdä joitakin tunnusmerkeistämme. Totisesti, Hän on kaikkikuuleva, kaikkinäkevä."

Muhammad (rh) oli unessa, kun enkeli Gabriel tuli tönäisemään hänet hereille ja ilmoittamaan, että nyt lähdetään reissuun. Mies (rh) nousi siivekkään ratsun, Al-Buraqin selkään, joka lähti laukkaamaan kovaa vauhtia yläilmoihin.

Gabriel ojensi Profeetalle (rh) astian, jossa oli maitoa, ja toisen, jossa oli viiniä ja antoi valita kumman vain. Profeetta (rh) valitsi maitolasin. Gabriel sanoi: "Ylistys Allahille, joka johdatti sinut oikealle polulle; jos olisit ottanut viinin, kansasi olisi joutunut harhaan."

Hän vieraili kaikissa Taivaan seitsemässä kerroksessa ja näki niin kauniita ihmeitä, ettei sellaisia ole kukaan maan päällä nähnyt.

Hän tapasi aiemmat profeetat, jotka ilahtuivat kovasti hänet nähdessään.
Gabriel sanoi: "Tässä ovat Johannes Kastaja ja Jeesus, joten tervehdi heitä." Muhammad (rh) tervehti heitä ja he vastasivat tervehdykseen sanoen: "Tervetuloa, hurskas veli ja hurkas Profeetta!"

Muhammad (rh) johti rukousta heille ja muillekin aiemmille profeetoille.

Sitten hän jatkoi Gabrielin kanssa matkaa seitsemännen kerroksen yläpuolelle, niin korkealle, että sen korkeammalle ei voi päästä. Siellä hän kohtasi Jumalan. Hän ei nähnyt Jumalaa, mutta kuuli Tämän, ja siellä Hän, Jumala, antoi käskyn: käskyn rukoilla päivittäin.

Rukousten lukumääräksi Jumala oli määrännyt 50. Laskeuduttuaan seitsemänteen kerrokseen Muhammad (rh) kertoi asiasta profeetta Moosekselle (rh), joka sanoi, että se on liian paljon. Siksi viimeinen profeetta palasi ylös Herransa luo ja pyysi vähentämään vaatimusta. Allah vähensi sen 10:en, mutta Mooseksen (rh) mielestä sekin oli paljon. Muhammad (rh) palasi taas ylös ja siihen Allah sanoi, että ”Jokainen hyvä teko palkitaan kymmenkertaisesti”, mutta ”teidän tarvitsee rukoilla vain viisi rukousta”. Joten siitä lähtien muslimien velvollisuus on ollut rukoilla 5 kertaa päivässä, mistä meidät palkitaan kuin 50:stä rukouksesta.

12

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sorikunkysyin

      Nuo raamatun ja koraanin tapahtumat ovat 1500-2000 takaa. Miksei enää tapahdu jumalan ja profeettojen tekoja tai ilmestyksiä. Jumalastakaan ei kukaan lle kuullut mitään, liekkö eläkkeellä. Tuhannen ja yhden yön satua.

      • Ilmestyksiä ei enää tulee, koska Muhammad (rh) oli vihoviimeinen profeetta. Jumala oli päättänyt sen jo etukäteen, ettei ole tarvetta uudelle profeetalle enää sen jälkeen, kun Muhammad (rh) on lähetetty Koraanin kanssa kutsumaan koko ihmiskuntaa islamiin.


    • joutilasta

      Entä sitten? Kuinka tavallisen ihmisen taivasasiat saadaan kuntoon?

      • Minusta on hyvä tietää näitä asioita. Ne saadaan kuntoon tunnustamalla, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah, rukoilemalla viidesti päivässä, paastoamalla Ramadan, maksamalla almut ja pyhiinvaeltamalla Mekkaan, jos kykenee.


    • UskoAnteroLautsalo

      Mooses piti viittä rukouskertaakin liian paljona, mutta Muhammad (rh) ei kehdannut jatkaa tinkimistä. Olisiko se onnistunut, jää avoimeksi.

    • johntravoltanserkku

      Vieläkin suositeltavmpaa olisi sen pyhiinvaelluksen päättäminen siten mekkaan,,että jäisitte sinne kokonaan ja pysyvästi,,kaikki te mekkopäällä oleskelevat väkivaltamiekkoset. Tälläisia tuumin minä
      johntravoltanserkku(rm) ja rauha poistumisenne myötä myös kaikille oikeille suomalaisille.
      johntravoltanserkku (rm) toivottaa hyvää matkaa!
      *(rm = rauha minulle)

    • Sorikunkysyin

      Mitä hyötyä on rukoilla Jumalaa. Samaan aikaan voi tuhat miljoonaa uskovaista lähettää rukouksiaan jumalalle, luuletteko että jumala voi tsekata kaikki rukoukset.

    • "Profeetan (rauha hänelle) yöllinen matka: Yhtenä yönä Jumala vei Muhammadin (rauha hänelle) Mekasta Jerusalemiin ja sitten Taivaaseen."

      Tämä on mainio tarina pikku yksityiskohtineen. Kannattaa kuitenkin huomata, että Koraanissa on vain seuraavat sanat:

      "Kunnia olkoon Hänelle, joka yön aikana kuljetti palvelijansa pyhitetystä moskeijasta toiseen, kaukaiseen - jonka ympäristön olemme siunanneet - jotta hän saisi nähdä joitakin tunnusmerkeistämme. Totisesti, Hän on kaikkikuuleva, kaikkinäkevä." (Koraani 17:1)

      Koraani ei siis kerro kuka palvelija oli sekä mistä moskeijasta ja mihin moskeijaan hänet vietiin. Taivaasta ei ole mitään puhetta. Hevostakaan ei mainita. Kalliomoskeija rakennettiin vasta 691, joten ainakin se on poissa laskuista, jos halutaan uskoa, että kyse olisi Muhammedista (rh).

      Olisin sitä mieltä, että Koraanin sanomaa ei pidä mennä muuttelemaan rohkeilla tulkinnoilla. Joku vietiin yöllä jostakin moskeijasta johonkin toiseen katsomaan tunnusmerkkejä - siinä kaikki mitä Koraani kertoo.

      • taikamatto.lentää

        Jerusalem on Israelin jakamaton pääkaupunki, ja tulee AINA olemaan.
        Koraanissa ei mainita Jerusalemia, kun taas raamatussa se mainitaan satoja kertoja.


    • Mooses olisi jatkanut tinkimistä Jumalan kanssa. Oli tämän tarinan mukaan kovempi kauppamies kuin Muhammed, jonka piti olla ammatiltaan kauppias. Mooses taas oli kansanjohtaja.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe