NMEA 2000/0183 Data Androidiin (WiFi Moduli) ???

Hei kaikki veneihmiset.

Mielessäni pyörii, että voisiko se olla NIIN yksinkertaista kytkeä jokin langaton palikka adapteri NMEA 2000/0183 verkkoon, joka lähettää NMEA Datan Android Tablettiin?

Data olisi seurattavissa Appsilla tahi selaimella, mielellään vapaasti järjesteltävissä ja antureiden merkki / malli riippumaton, i.e. yleinen NMEA monitoiminäyttö Android vehkeille.

Hintahan saisi olla "hyvä", sanotaan /- 500€, ja mielellään ei lisenssejä. Ja tarvitaankohan i.e. omaan viritelmään sitten muuta kuin T-Palikka NMEAn ja WiFi palikan väliin. Plus tietysti ehkä se vene. Ja ne anturit...

Tämä voi kiinnostaa ehkä toisiakin, ellei ole jo tästä keskusteltu, joten vastauksia voi lähettää viisaat ja asiasta paremmin tietäjät yksinkertaisiin kysymyksiin.

Hauska olisi saada laitteen malli ja valmistaja (myynti) ja hintaluokka.

Vesku, Kuopijo D.C.

Post Scriptum

Karttaselain Plus tilaus vaikuttaa äkkiseltään toimivalta. Maalla. Kuopio-Heinävesi & Heinävesi-Savonlinna reitin teko sujui 1/2 tunnissa tallennettuna omiin reitteihin. Toiminnot han ovat alkeelliset, omat paikat ja reitit, OffLine kartat, reitin pituus ja manuaalinen reititys. Ehkä muutakin, pientä. Karttaselaimen kartalla automaattinen reititys tietty ei ole mahdollista, minkä takija meinasi palaa päreet etsiessäni 3 tuntia Auto Route- näppäintä.

8

1382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyrnäväntorpedo
    • J.B.N

      Itselläni on veneessä ollut käytössä vuosia HLK-RM04 RM04 moduuli. Esim . Aliexpresissä 13€. Tarvii kaveriksi 5V powerin, joka löytyy samasta paikasta parilla eurolla. Kaikki mittaritieto ja ais on tabletin ja puhelimen käytettävissä ympäri venettä. Edellytys on tietysti multiplexeri, joka ensin kokoaa kaiken datan yhteen. Vaan niinhän se on muissakin....

    • Kiitosta vastauksista. Tuli nopeesti.

      Arvelinkin, että Suomessa voisi olla viisaampia asijasta paremmin tietäjijä... :-)

      Kysynkin, onko olemassa yksinkertaista tapaa selittää järkevästi, miten i.e. RM04 liitetään k.o. NMEAan. Uskon että saan RM04:tä ulospäin (Androidiin) liitäntää, NMEAsta ei ole palijua tietoa.

      Eli, liitetäänkö RM04 esim. multiplekseriin (???) ennen vientiä NMEAan. Lyhyt kuvaus kytköksestä riittää. Otan sitten omapäisesti selvää NMEAsta.

      Nuokin vastaukset oli kyllä hyvijä. Ei varmaan tarvi parempia... Palikan hinta suht' huono; odotin parempaa, jtkn. /- 500egee.

      En tohtine veneilijöille toivottaa ainakaan hyvijä kalailimoja. Kalamiehet muita miehijä.

      Wesku, Kuopio D.C.

      Post Scriptum
      Veneilyssä tärkeää ei ole alku eikä viiva määränpään välissä. Järvellä olo "Per Se" itsessään on homman juju. Ei mennyttä eikä tulevaa, vain "siellä" ja "nyt" :-)

      Hyvijä ilemoja, eikä myrskysäitä kaikille.

      • J.B.N

        Olin hieman huolimaton tuon linkin kanssa. Halpa hinta johtui siitä, että siitä näemmä puuttu wifi moduuli. Tässä se on mukana https://www.aliexpress.com/premium/rm04-rm04.html?d=y&blanktest=0&origin=y&spm=2114.search0204.8.9.2cda4870LLxeom&productId=32679072217&SearchText=rm04 rm04&tc=ppc&initiative_id=QRW_20180519085138&isViewCP=y

        Kytkentä on helppo. Liityntä on RS232 (NMEA0183), joka kytketään multiplexerin lähtöön, tai , mikäli plotteri osaa niputtaa datan, niin sen lähtöön. Tietysti myös 5V sähköt tarvitaan , jota varten itse laitoin pienen parin euron hakkurin.


    • Tyrnäväntorpedo
    • Joakim1

      Ilmeisesti ESP32 olisi nykyaikaisempi vastine tuolle HKL RM04:lle. Sitä ei heti löytynyt suoraan RS232 signaalitasoilla. Tosin NMEA 0183 vastaanotto pitäisikin tehdä optoerotettuna ja aika helppo tuohon on optoerotin laittaa.

      Etuna tuolla olisi se, että sisään voi lukuea jopa kolme NMEA 0183 linjaa ja ulos tulee Wifin lisäksi myös Bluetooth. Lisäksi noissa on piirilevyantennit eli ei tarvitse kaapelia ja ulkoista antennia. Hintakin on pienempi, lähtien alle kympistä. Haittana sitten se, että pitäisi ilmeisesti itse asentaa ohjelmat.

      Itseä ainakin kiinnostaisi tuo useampi NMEA 0183 linja, sillä ei taida olla missään kaikkea samassa mun veneessä. Yleensäkin vähintään AIS on erikseen.

    • Paljolti Kiitoksia kaikille Teille hyvemmin tietäjille.

      Uskon, että jo noilla vastauksilla saan kohtuulliset systeemit.

      Tarkoitushan tässä olisi saada NMEA verkon antureilta dataa mahdollisesti useampaan Android Tablettiin (i.e. monitoiminäyttönä). Esim. GPS, kompassi, kaiku, loki, nesteen tasomittari, kierrosluku, kulutus, moottoriöljy / lämpötila, suunta/etäisyys lähimmälle ottipaikalle etc.

      Salamatutka voisi olla kätsä. Ei ehkä maksa paljon. Varsinkaan jos kolvaa ite. Niissä on eroja, kuten ranskalaisissa viineissä, kuten (salaman-) ottietäisyys, kohinanvaimennus, etäisyys askellus (havainnon esittämistarkkuus), & muut toiminnot, kuten hälytys, voimakkuuden ja kohinansäätö etc. Järvellä se notta tuota ois mukava. (Jos ei iske veneeseen). Tai salamahättyytin (500kV / 120W negatiivinen Ionigeneraattori, DIY KIT tai oma projekti).

      Jos jolla kulla on joutavija (tietty NMEA-) tutkia, niin mesettäkää. Tai muuta vastaavaa sälää ko. infrastruktuuriin.

      Heinävesi kutsuu. Ja sieltä Savonlinnan markkinoille. Ottaa pikkutakin mukaan. Linnaan. Kyrönsalami virtaa vuolaana. Kuten ennenkin. Linna on kutistunut. Kivi ehkä kutistuu imiessään vettä aikojen saatossa.

      V. Matikka
      Kuopijo D.C.
      near Mualimanj Napa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe