Aihe

Money talks

Rahanvoima

9

482

  Vastaukset

  • Jaah, minun mielestä kun judosta juuri puutuu se iso massa sitoutuneita valmentajia.
   Muutama on, neljä-viis oikeesti sitoutuneet valmentamiseen (joukkue, ei yksi junnu), muut täysin puuhustalejoita pari kertaa viikossa omalla salilla sama jumppa.

   Säbässä taas satoja innokkaita kaiken vapaa-ajan valmentamiseen laittavia!

   Tiedän, koska valmentanut molemmissa.

   Bisnesmiehistä en tiedä, kun olen paljasjalkainen puuhastelija.

  • Ero johtuu siitä että salibandy on moderni omilla ehdoillaan kasvanut laji jossa seurat ovat tärkeimmät organisaatiot. Lajin historia on täynnä menestyneitä yrittäjiä jotka ovat ansainneet rahaa salibandylla ja se näkyy tekemisen hengessä.

   Judo puolestaan nojaa kauan sitten saavuttamaansa asemaan olympialajina ja toimii olympilaisten, olympiakomitean ja opetusministeriön talutusnuorassa. Judossa voimakkain organisaatio on liitto. Judossa toivotaan yhteiskunnan tukia ja riidellään yhteisistä rahoista.

   Salibandy edustaa kuluttajalähtöistä markkinataloutta, judo keskusjohtoista sosialismia. Business ihmiset kokevat ensimmäisen mielenkiintoisena ja jälkimmäisen usein luotaantyöntävänä.

   • Aikas hyvä analyysi kiitos


  • Lisäksi valitettavasti valtaosa meidän judo piireistä on ns. persaukisia

   • No johan on huolen aihe. Eikö se olekaan hyvä, että harrastamaan pääsee mahdollisimman moni, eikä pelkästään paremmin toimeentulevat?


  • joukkulajit nyt ylipäätänsä kiinnostaa useampia. Ja harrastajien maksuhalukkuus tekee liiketoiminnan helpommaksi, tyypillisellä judoseuran 150€/vuosi hinnalla ei todellakaan säbää pelailla kuin työpaikka joukkueessa.

   Ja judossa ei vaan ole suomessa potentiaalia. Kun ei ole katsojia niinei ole rahaa. Ja kaikkea ei voi markkinoilla korjata. Se on kulttuuri kysymys. Ainoa kamppailulajin joka suomessa kerää telkkarissa katsojia on paini. Ja siihen on historialliset syyt jotka tekee sen aika vaikeaksi meille.

   Judo on ihan samalla lailla orgaanisesti seuratoiminnasta noussut laji. Liitto on perustettu sitten kun sellainen on tarvittu.

   • judoliitto on vanhempi kuin yksikään suomalainen judoseura. Se siitä organisuudesta


   • ja judoliittolla ei ollut yhteisäjäseniä joten se käytännössä ollut judoseura. Aidosti liitto se on ollut selkeästi myöhemmin


   • Joka tapauksessa se on monopoli joka käyttää suurempaa valtaa kuin olisi tarpeen. Sellainen on rahoittajien näkökulmasta riski.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9260
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7200
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4875
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3152
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2739