Punikkitoimittajat hämärtäneet vuoden 1918

Kivennapa

Vapaussodan kestävä tulos oli Suomen itsenäisyyden ja länsimaisen demokratian turvaaminen ja säilyttäminen uhanalaisessa tilanteessa. Jos Leninin suunnitelmat ja punaisten kapina olisivat onnistuneet, Suomesta olisi tullut sosialistinen valtio, joka olisi todennäköisesti liitetty Neuvostoliittoon Neuvosto-Suomena. Samalla satoja tuhansia suomalaisia olisi tapettu tai karkotettu Siperiaan ja Keski-Aasian aroille.

Median olisi ollut syytä tuoda esille vapaussodan kestävä tulos. Porvarillisten lehtienkin (mm. Helsingin Sanomat) toimittajat ovat kirjoittaneet vuosikymmeniä punakapinallisia suosivia juttuja. Sodan tulosta on vääristelty ja punaisten terrori on melkein unohdettu. Sitä vastoin Suomen hallituksen joukot (valkoisten) ovat joutuneet aika ajoin suoranaisen lokakampanjan kohteeksi.

Lehtien pitäisi korjata linjaansa nyt kun vapaussodasta on kulunut 100 vuotta. Se ei taida kuitenkaan onnistua niin kauan kuin lehtien toimituksissa on 1960-1980 -lukujen punikkitoimittajia.

6

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lillepo

      Kyllä on aloittajalla sähköt poikki ja sokea näkemys. Huohh,,

      • Salmenkaita

        Aloittaja on aivan oikeassa. 1960-luvulta lähtien vallassa olleet vasemmistolaiset toimittajat ovat manipuloineet vapaussodan historia vasemmistoa suosivaksi. Kyseiset toimittajat eivät tiedä, tai halua tietää, että Suomen itsenäisyys olisi mennyt, jos punaiset olisivat onnistuneet kapinassaan.


      • gggrett
        Salmenkaita kirjoitti:

        Aloittaja on aivan oikeassa. 1960-luvulta lähtien vallassa olleet vasemmistolaiset toimittajat ovat manipuloineet vapaussodan historia vasemmistoa suosivaksi. Kyseiset toimittajat eivät tiedä, tai halua tietää, että Suomen itsenäisyys olisi mennyt, jos punaiset olisivat onnistuneet kapinassaan.

        Nykymeno Suomessa vaikuttaa siltä, että sodan voitivatkin punikit, eivät valkoiset.


    • livermorium

      Suomen sisällisota oli seurausta ensimäisen maailmansodan ajan vallankumousliikehdinnästä.

      Voi hyvinolettaa, että jos Venjän sisällisodan olisivat bolsevikit hävineet, olisi Venäjän oikeisto peruuttanut bolsevikkien antaman Suomen itsenäisyyden tunnustuksen. Myös vanhasuomalaiset puolue oli ennen bolsevikkien valtaantuloa vastustaneet Suomen itsenäistymistä ja pysymystä Venjän osana. Eli siinä tapauksessa Suomi ei olisi itsenäistynyt.

      Samoin jos Saksan vallankumous ei olsi päättynyt tasvaltalaisten voittoon, ei Suomi olisi itsenäinen vaan keisarillisen Saksan vasallivaltio. Suomen itsenäisyys oli enemmän riippuvainen ensimäisen maailmansodan tapahtumista kuin Suomen sisällisodasta.

    • livermorium

      Lisään vielä selvennyksenä, että vanhasuomalaiset puolue vastustivat Suomen eduskunnan heinäkuussa 2017 antamaa valtalakia jolla eduskunta julistautui korkeimman vallan haltijaksi Suomessa. Tästä johtuen Venäjän väliaikaishallinto hajotti Suomen eduskunnan ja määräsi uudet vaalit. Eli Venjän oikeisto ja Suomen oikeisto vastustivat Suomen itsenäistymiskehitystä tässä vaiheessa.
      Vanhasuomalaiset käänsivät takkinsa Suomen itsenäistymisen suhteen kun bolsevikit nousivat valtaan Venäjällä. Tämä kuvastaa hyvin sitä luokkaristiriitaa ja epäluuloa joka valltsi Suomen köyhänkansanosan ja yläluokkaisen oikeiston välillä. Suomessa vallitsi myös valtava nälänhätä, sekasortoisen Venäjän tilanteen takia.

      • Nufo

        Valtalain vastustaminen oli valtioviisautta. Vanhasuomalaiset ja monet muutkin ymmärsivät, että Venäjän hallitus ryhtyy vastatoimiin, jos valtalaki menee eduskunnassa läpi. Näiden vastatoimien seuraukset voisivat olla arvaamattoman tuhoisia suomalaisille. Vanhasuomalaiset kannattivat Suomen itsenäisyyttä, mutta sen toteuttamiseen oli odotettava sopivaa hetkeä.

        SDP:n valtalaki palveli ensisijaisesti bolshevikkeja, jotka kävivät valtalain julistamisen aikaan valtataistelua väliaikaista hallitusta vastaan. SDP:n ja bolshevikkien yhteistyö tiivistyi vuoden 1917 lopulla, ja tammikuussa 1918 SDP:n radikaalisiipi ja bokshevikit hyökkäsivät yhdessä itsenäisen Suomen hallitusta vastaan. Suomi pyrittiin palauttamaan kommunistisen Venäjän yhteyteen sosialistisena valtiona (Neuvosto-Suomena).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe