Ulko-oven maalaus

mualari

Mökin ulko-ovi on aluperin maalattu aikoinaan miranolilla joka on öljymaali. Maali ei hengitä joten oven paneelit rakoilee ja maali on vielä väriltään tummanruskea ja tosi kuumassa paikassa. Aurinko porottaa siihen monet tunnit päivässä. Nyt olen suunnitellut että maalaisin sen Virtasen neljän öljyn maalilla ja valkoiseksi.. Mitenkähän on, onnistuuko?

5

94

Vastaukset

 • Öljymaali ei hengitä ennenkuin se rupeaa halkeilemaan. Tosin ei puolikiiltävät akrylaattimaalitkaan enää hengitä järin paljon. Värin vaihto vaikuttaa varmaan eniten, ja jos onnistuu niin oven voi saada hengittämään sivuista tai panelien välistä.

 • Kova homma skrabata halkeilevat Miranolit pois, ehkä helpointa jos paneloisit oven uudelleen..? Virtasen neljän öljyn maali käy vallan mainiosti. Maalaa paneelit ensin irrallaan ja toiseen kertaan paikoilleen asennettuna.
  Meillä autotallin ovissa sama vaiva. Panelointi on maalattu jollain soveltumattomalla maalilla ja siksi rapistuneet uusittavaan kuntoon. Väärällä maalilla saa vain tuhoa aikaan..

 • Maalasin mökkini virtasen 4öljynmaalilla. EN SUOSITTELE. 5viikkoa sit maalattu ja on vieläkin kostea .Sekoitin maalit hyvin. On kivaa nyppiä roskia seinästä pois.

  • Maalasin taloni eteläpuolella, auringossa olevan takaoven Vinhalla. Hyvin on kestänyt jo monta vuotta.


 • Miranol on väärä maali talon ulkopuoliseen pintaan. Hio koneella panelit tai helpompi on vaihtaa uudet. Joudut kuitenkin hiomaan muut kuin panelipinnat.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3459