Kohtasin varsinaisen pyrstönheiluttajan

Asuntoni ulkorappujen vieressä viipersi päivänä muutamana sellainen pyrstönheluttaja, jonka edessä kalpenette te kaikki palstatytötkin. No, onhan teillä noita kiloja heilutettavana paljon enemmän kuin tuolla pienellä västäräkillä.

Lintu viipersi kuin muina västäräkkeinä sanoen, " minä tässä vaan katselen paikkoja kun on näin mukava aurinkoinen kesäpäivä." Aivan, ajattelin. Pesäpaikkaa kuitenkin etsit.

Meni taas pari päivää niin tapasimme taas. Nytkin västäräkkikuin muina lintuina viipersi sinne tänne minua juksaakseen. Ei onnistunut västä aikeestaan kun iso
korsikasa suussapaljasti pesimisaikeet.

Mainio onkin pesäpaikka lintuemolla. Maata viistävät "kuusikasvi" on turvana kissoiltakin ja minä autan tarvittaessa. On lintu osannut hyvän paika valita itselleen ja poikasilleen Liekö noin hyviä pesäpaikkoja ollenkaan muualla maailmassa. Tuskin,

6

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aristaen.s-s

      No ei varmaan vastaavaa löydykään ! Soma kertomus ihan toi pesäpehmusteita keräävän pikku lintuemon elävästi näkyviin.
      Toivotaan suojasan paikan ja Ruunemannin valvonnan turvaavan hautomisajan.

      • Ei ole mitään syytä aristeluun!


      • Ruuneman kirjoitti:

        Ei ole mitään syytä aristeluun!

        🤗 ok


    • Ramoona_

      Eihän lantionpyöritys kiloista kiinni ole, monet latinonaiset ovat reheviä , mutta samba sujuu vauhdikkaasti ja näyttävästi. :) Itämainen vatsatanssikaan ei laiheliineilla näytä juuri miltään, ja terveellistähän lantioliike on ! Jopa Presidenttimme Tarja Halonen suositteli "napatanssia" muun muassa selkävaivojen ehkäisyyn.

      Västäräkki näyttää touhukkaalta, kun se viipottaa nurmikolla, välillä kiskoo tarmokkaasti matoa tai jahtaa sukkelasti muuta herkkupalaa. Se ei tunnu ihmistä pelkäävän, pihapiiri tarjoaa pesäpaikkoja , monenlaista muonaa ja suojaa petolinnuilta. Usein se pesii ihan hulluihin paikkoihin, jopa autojen alustoihin. Auto lähtee työmatkalle, linnunpojat mukanaan, emo odottelee ja ruokkii lapsensa auton palattua kotipihaan. Meillä on västäräkin pesä ollut halkopinossa ja kerran varaston hyllyllä joulukuusenjalassa. Lapsenlapseni pienen polkupyörän vaaleanpunainen etukori oli kerran vallattu , kori pesineen ja munineen siirrettiin läheiseen tiheään pensaaseen emon nähden, ja pesiminen onnistui.
      Tässä lähistöllä västäräkkiuros tulee aina kävelytielle kuin hermostuksissaan syöksähtelemään ja tirskuttamaan , haluaa ohjata kulkijan huomion pois pesästään, joka lienee liikennemerkin jalustan suojissa.

      Alkukesästä pitää varoa, etteivät lokit pesi veneen katolle tai kannelle, aina on kaislakasoja merkkinä yritelmistä, pelastusrengas unohtui kerran kannelle ja siinä oli valmis pesä pehmusteineen vain munia vaille. Pelottimeksi laitetaan muovinen petolintu ja leikkikäärme sekä videonauhoja tuulessa välkkymään ja rätisemään.

      • Lorenaa

        Västäräkki tuo nopealiikkeinen keväänairut joka tuo pihapiireihin viestin uuden kevään tulemisesta. En muista millainen laulaja västäräkki on mutta sen liikehdintää, hyppelyä sinne tänne on hauska seurata.

        Seuraan muuttolintujen touhuja parvekkeelta, ikkunoista ja pihapiiristä. Ah ne ihanat laulajat-
        satakielet aamulla lauloivat pitkiä konserttiaarioitaan Saimaan rannan lehdoissa.
        Aina odotan milloin pääskyt palaavat, nyt ne ovat saapuneet, välkehtivän mustissa asuissaan
        Siksipä riittää seheidän kodin rakentamispuuhia seuarata niiden sukeltaessa räystään alle
        hyvin ahtaasta raosta. Pääskyjen jälkikasvun ilmaantumista pesistä vapaan taivaankannen alle mieluusti kuuntelen Billy Vaughnin saxophoni puhaltamana La Colondrina:

        https://www.youtube.com/watch?v=QrrawrmJkOM


    • katt..leija

      Mukava saada elonmerkkejä Ruuneltakin, sait minutkin näpyttelemään aloitukseesi. Oikein hyvää kesää sinne Raisioon.
      Vaikka kerrostalossa asun on luonto lähellä. Vilskettä on ilmassa ja maassa, tähän aikaan linnunlaulua aamuvarhaisesta iltamyöhään. Joku aika takaperin pari sepelkyyhkypariskuntaa piti huhuu huhuiluaan taukoamatta, nyt on jo hiljaista. Pesintä täydessä vauhdissa, jossain katollamme ovat niiden pesät.
      http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/sepelkyyhky
      Oravat kisailevat ja kiertävät kilpaa puun runkojen ympäri. Peuratkin ovat vierailleet ja verottaneet tulppaanejamme. Katselin eilen keinussa istuen räkättirastaan ahkerointia, poikaset vaativat ruokaa joten molempia lintuvanhempia tarvitaan niitä ruokkimaan.
      Eivät madot näin kuivalla nurmikolle nouse, mutta pää kallellaan rastas kuuntelee madon liikkeitä pinnan alta ja nappaa sen sieltä.
      Fasaaneja ei enää moneen vuoteen ole näkynyt, ketut kai niitä verottaneet. Iltamyöhällä ketunkin voi nähdä sekä rusakon ja metsäjäniksen, jotka ovat sen ketun ruokavaliota.
      ps. en keksi nyt tuohon pyrstönheilutukseen kummempaa kommenttia kuin että pitääpä oma pyrstö saada irti näistä tuoleista ja etenkin keinutuolista. Pitääkin mennä pihalle katsomaan miten ne krassi-istutukseni ovat kasvuun lähteneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe