Parainen tarvitsee eutanasiaa

Attulainen

Turun Sanomat 25.5.2018 uutisoi Paraisten asioista mm.:
"Koko kaupungissa halutaan ottaa käyttöön uusi henkilöstöstrategia, palkata henkilöstöammattilainen tukemaan sosiaali- ja terveysosaston henkilöstötyötä, järjestää koulutusta muun muassa konflikteista sekä ottaa käyttöön seuranta päättyvissä työ- ja virkasuhteissa."
Niin aina: jokaiseen ongelmaan palkataan "selvitysmies" vaikka Paraisten ongelmat johtuvat jo alun perin vääristä henkilöstövalinnoista väärin perustein. Varsinkin 1970-luvulta, kun valittiin virkoihin ns. nappulaliiga: yliopistoista vastavalmistuneita hyvien veljien omia tai tuttujen kakaroita, joille piti löytää eläkevirka. Pätevyyksistä ei ollut niin väliä. Saman tyylinen meininki on jatkuu yhä. Hyvä esimerkki on haussa oleva henkilöstöammattilainen, vaikka Paraisilla on jo henkilöstöpäällikkö.
Ei Paraisten ongelmat paikkaamalla parane vaan lopettamalla nappulaliigan tekohengitys. Mutta kun on pääasia, että kukaan ei saa potkuja eikä kellekään tule paha mieli. Siis virassa oleville; kuntalaisista ei ole niin väliä.

7

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TerveParainen

      Paraisilla on vanhalla kaupungin nimellä henkilöstöstrategia entuudestaan. Jos sitä olisi noudatettu, ei mitään ongelmia olisi. Seuraavassa ote Visio 2020:sta:

      "Hjärtat i Skärgårdshavet – Saariston sydän

      Länsi-Turunmaa on turvallinen ja houkutteleva saaristokaupunki – elinvoimainen kaksikielinen ympäristö, joka tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä, meren läheisyyttä, toimivat yhteydet ja hyvät palvelut kaikissa elämäntilanteissa ...
      ... Länsi-Turunmaan kaupungin tavoitteena on antaa asiakkailleen hyviä lähipalveluita kaikissa elämäntilanteissa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kaupunki työnantajana tarvitsee hyvinvoivan, osaavan ja motivoituneen henkilöstön.
      1. Kaupungilla on osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö. Rekrytointi on pitkäjännitteinen ja hyvin suunniteltu prosessi, joka pohjautuu kaupungin resurssitarpeeseen. Jokaisella työpaikalla on oma kaupungin yhteiseen perehdyttämisohjelmaan perustuva perehdyttämissuunnitelmansa. Henkilöstön koulutustarvetta kartoitetaan kehityskeskusteluiden yhteydessä. Kaupunki tukee henkilöstön osaamisen kehittämistä koulutuksen ja täydennyskoulutuksen keinoin."
      jne.

      Tuleeko uusi strategia muuttamaan jotain? Miksi veronmaksajien pitää taas maksaa jollekin konsultille paskanjauhamisesta? Miksi veronmaksajien pitää maksaa palkkaa nykyisille Paraisten virkamiehille, vaikka he ovat jättäneet toteuttamatta oman strategiansa?

    • miksisenäinmenee

      Virkamiehillä on aina aikaa kyykyttää kuntalaisia, kun tulee todellisia asioita ja pitäisi olla munaa tehdä vastuullisia päätöksiä ja seisoa niiden takana niin sitä ei löydy. Tosin kaikenlaisia isojakin asioita tehdään taustalla oikoteitä ja lillukanvarsista tehdään suuria asioita ja väännetään kättä vuosikausia. Näillä menettelyillä on moneen kertaan todistettu koneiston osaaminen tai pikemmin osaamattomuus, tosin siellä voi olla jokin ylempi voima joka puuttuu kaikkeen tekemiseen. Ei hyvältä näytä kun jatkokin tuntuu olevan vain hunompaa suuntaa.

    • tyhmyysvaantiivistyy

      Lisää virkamiehiäkö niiden tollojen lisäksikö, eli henkilökunta vaan lisääntyy täällä tuppukylän toopelassa.

    • MoroVaan

      Asukkaita pitäisi olla tuhansia enemmän jo nykyisellä hallinto henkilöstömäärällä. Ei se ole homman tarkoitus että kaikki olemme kaupungin palkkalistoilla ja tuotamme palveluita itsellemme. Taloutemme on jo nyt kriisissä ja hallintoa pitäisi karsia voimakkaasti. Kalastus ja maanviljely ei pysty tätä pyörittämään kun pienteollisuuden mahdollisuudet on laiminlyöty ja sijoittuminen paikkakunnalle hankaloitettu korkeilla maksuilla. Pitäisi keskittyä siihen mitä meillä on eikä haikailla utopistisia visioita.

    • Suojatyöpaikka
    • Hyvävelisiskoprojekti

      Tässä uudelleen suojatyöpaikka juttu: https://yle.fi/uutiset/3-6850821

      Kuntien suojatyöpaikat ärsyttävät
      Kuntatyöpaikkojen suojeleminen irtisanomisilta ei saa verkkokeskustelijoilta ymmärrystä. Varsinkin johtoportaasta ja hallinnosta saisi keskusteluun kirjoittaneiden mielestä karsia ronskilla kädellä.

    • Saattohoitoa

      Paraisten kaupungin strategian tulos on tragedia koko kaupungille , kun nuo hyysärit hyysää kaikki asiat perseelleen..joku mainitsi eutanasian eli se on näiden strategian tuloksena hyvin varmaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe